Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Kako se boriti protiv KRPELJA

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Kako se boriti protiv KRPELJA
DakiNS
 Imenjače čitao sam ja pažljivo , a sam naveo citat sa sajta proizvođača, e sad ako oni lažu lažem i ja.No bez obzira na eventualne mogućnosti zaštite, ja za svaki slučaj stavljam frontlajn jednom mesečno i to onaj za 40 kg podelim na dva bretona. Suviše volim svoje pse da bih rizikovao. Nekada sam stavljao ogrlice koje su u vrednosti frontlajna ili čak i skuplje,ali pošto miji psi ne zaobiđu ni jedan grm dešavalo mi se da posle nekoliko dana od stavljanja nove ogrlice one ostanu zakačene u nekom grmu pa ponovo vadi novčanik. Tako da su mi ogrlice postale preskupe,I da ne zaboravim ogrlice se dok traju ne skidaju.Lovac 3
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

DakiNS
 U NS na bilbordu osvanula reklama za zaštitu pasa od krpelja i buva.Zaštita traje 2(dve)godine navodno.Može se naručiti telefonom,a radi se o medaljonu koji se nsi na ogrlici.Ima li neko iskustva sa tim? Ja lično ne verujem firmi koja nema sedište nego samo broj telefona.Znači nema prodavnice , nema kontakta sa kupcima , kome reklamirati ukoliko nisi zadovoljan sa proizvodom ? Sve u svemu mislim da se trebamo čuvati kupovine na neviđeno!A cena je oko 4000 dinara plus troškovi dostave.Lovac 3

Predator

DakiNS kaže:
U NS na bilbordu osvanula reklama za zaštitu pasa od krpelja i buva.Zaštita traje 2(dve)godine navodno.Može se naručiti telefonom,a radi se o medaljonu koji se nsi na ogrlici.Ima li neko iskustva sa tim? Ja lično ne verujem firmi koja nema sedište nego samo broj telefona.Znači nema prodavnice , nema kontakta sa kupcima , kome reklamirati ukoliko nisi zadovoljan sa proizvodom ? Sve u svemu mislim da se trebamo čuvati kupovine na neviđeno!A cena je oko 4000 dinara plus troškovi dostave.Lovac 3

I ja sam, Daki, nekidan vidio taj bilbord kod željezničke stanice, ali nikako da se sjetim kako se zove preparat (znam da počinje sa "pet" ). Živo me zanima da li je neko ovo isprobao na svojim psima. 4000 dinara je puno novca, ali ako ima stvarno efikasno dejstvo 2 godine, mislim da nije loša investicija (poređenja radi, za taj novac se mogu kupiti 4 gajbe standardnog piva, ili 3 gajbe onog Lalinog piva).

Sasvim prirodno

DakiNS
 Petprotect ima i sajt www.petprotect.org
Ali ako nisi zadovoljan kome se žaliti , ko će vratiti lovu kada nema adrese nego samo telefon , nekako mi se čini da traže ovce za šišanje,

Jank
 Daki, ne verujem da je to nešto dobro...Svi ti preparati deluju na bazi neke hemije i slično. Neznam šta bi to moglo dve godine da emituje neki miris ili slično koji bi odbijao krepelje ...Confused
Lov je stil mog života...Pas]yoursmiles.org/msmile/animal/m0218.gif

DakiNS
 Ne verujem ni ja, do sada maximalna zaštita mesec dana za krpelja, pride toga nema prodavnice, adrese , sedišta firme nego samo telefon pa brza pošta, i nestalo bez traga, iskreno sumnjivo!

Jank
 Ja sam mojima kerovima kupio Frontlajn u Veterini-Beograd i evo već mesec dana nema ni krpelja ni buva sada ću ovih dana da ponovim pošto su mi rekli da deluje oko mesec dana...Bye
Lov je stil mog života...Pas]yoursmiles.org/msmile/animal/m0218.gif

DakiNS
 Ja kupim frontlajn za psa od 40 kg pa podelim na dva bretona i izađe jeftinije a zaštita ista.

sima
 E kad smo kod medaljona, imao sam prilike da pre dve-tri godine isti prodajemo u borbi protiv krpelja, cena je bila ako se dobro secam oko 35 eura, na svu srecu prodali smo samo jedan, na svu srecu jer smo tog psa posle 15-20 dana morali da lecimo od babezioze, tako da nisam siguran da je to pravi preparat za koji se trebamo odluciti kako bi zastitili svoje pse, opet da nagovestim to je bilo pre par godina...
Mislim da ima i jeftinijih a i sigurnijih preparata Smile

tomo vrbas
 Posto nisam znao gde da postavim ovo pitanje,a rec je o krpeljima pa ako neko zna da mi odgovori dali je moguce da se lajmska bolest prenese na coveka ako se na primer konzumira meso divljaci koja je bila zarazena?

aca81
 Odgajivacima sa vise pasa bih preporucio ektanon koji je extra ne samo za pse (protiv buva i krpelja) vec i za tretiranje okoline a cena je stvarno simbolicna kad se uzme u obzir da ima dovoljno rastvora za celu godinu Odobreno gledao sam krpelje kako sami otpadaju posle tretiranja i posle narednog izvodjenja pasa nije ih ni bilo Smile
DOBAR POGLED

aca81
 Umalo da zaboravim....sredstvo je veoma opasno pa obavesno sklonite sve posude za hranu i vodu,imao sam kuju koja je posle tretiranje i nepaznje imala unatrasnje krvarenje Frown
DOBAR POGLED

Predator
 Skrenuo bih pažnju kolegama da zaštite svoje pse i preko zime, naročito ove, jer je blaža nego prethodna. Prije 20-ak dana sam imao ozbiljan problem sa posavkom. Pokupila je nekoliko krpelja, oni je inficirali, a ozbiljnije promjene su relativno kasno uočene. Pošto je izbirljivija prilikom ishrane, otac nije primjetio da uopšte neće da jede. Kad je nastupio stadijum krvave mokraće i neizlaska iz kućice, pozvan je veterinar i posavka je primila 4 injekcije. Otac je mislio da neće dočekati jutra. Dan kasnije, počela je pomalo da jede. Svaki dan stanje se popravljalo, da bi nakon 10-12 dana od prvih simptoma bolesti izgledala kao da joj ništa nije bilo. Povedite računa, jer je uvijek lakše i jeftinije spriječiti nego liječiti, ili, ne daj Bože, ostati bez psa.

Sasvim prirodno

Brka bez brkova
 ja sam pre par dana skinuo sa mog 6omesecnog nkd 2 krpelja,nadam se da nisu bili zarazeni i prosto nemam pojma gde je pokupio obzirom da je jos zima.Moram da uzmem frontline,ne smem vise da cekam.

Predator

Brka bez brkova kaže:
ja sam pre par dana skinuo sa mog 6omesecnog nkd 2 krpelja,nadam se da nisu bili zarazeni i prosto nemam pojma gde je pokupio obzirom da je jos zima.Moram da uzmem frontline,ne smem vise da cekam.

Ja sam u prošlu subotu detaljno pregledao glavu i gornji dio leđa kod obe kuje i našao bar 15-ak komada. Neki se još nisu bili uhvatili, ali se većina uhvatila dan, eventualno dva dana ranije. Najviše me brinu oni mali sa crvenom tačkom, njih sam našao tri-četiri i jako se teško skidaju. Nemojte se šaliti, zbog neobično visokih temperatura za ovo doba godine mislim da će biti velikih problema sa krpeljima na proljeće.

Sasvim prirodno

petras
 Ja sam danas skinuo sa moje kuje desetak komada,a procitao sam u nekim novinama da su krpelji aktivni cim temperatura predje 5 stepeni u plus bez obyira na godisnje doba.

Breton Beska

petras kaže:
Ja sam danas skinuo sa moje kuje desetak komada,a procitao sam u nekim novinama da su krpelji aktivni cim temperatura predje 5 stepeni u plus bez obyira na godisnje doba.

Smanji izlaske u lov i videces rezulate manje krpelja sigurno...ika
UN MAXIMUM DE QUALITES DANS UN VOLUME MINIMUN Yes

petras
 Upravnice mene si nasao da j...s!!!

Evodija
 Šta ste se vi lovočuvari razmilili po lovištu, ko da nemate šta da radite u kancelariji.
u Kancelariju (ko "licencirani") pa Comp pa Kafa pa kod preCednika na Maka i ponekad kod Kuvar i mamara.
A ne ovako. Krpelj ne razlikuje lovca od kuje, Da da da..No no no

DakiNS
 Momci šta mislite da kupimo frontlajn u spreju pa da malo naprskamo kod LoSoSa i LoSoVa, da li bi nas tretirali u policiji kao radnike ciklonizacije ili kao pokušaj ubistvaGrin

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Kako spremiti LOVAČKI RECEPT 32 26.05.2022. 07:52
Krivolov - kako se boriti protiv? METODE LOVA 624 19.09.2021. 07:54
Psi i mačke lutalice-šta i kako sa njima? LOV PREDATORA 853 14.01.2021. 22:03
Kako je protekao današnji lov? LOV NA SITNU DIVLJAČ 2364 27.01.2020. 09:06
Borba protiv KRIVOLOVA! PROPISI O LOVU 365 06.11.2018. 03:05
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 20
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,451
Najnoviji član: Hanoverski k...

Poslednje vesti
U LU "Šumadija" Kragujevac
Otkazana manifestacija Lovac i pas
УОЧИ ПОЧЕТКА ЈЕСЕЊЕГ ЛОВА - ЈОШ ЈЕДНО ДРУЖЕЊЕ ...
PRVENSTVO VOJVODINE ST. HUBERT 16.11.2024. RISTOVAČA
Lovačka slava - Sveti Jevstatije

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 12.12.2023. 23:19

Planirao sam da polozim za dozvolu za pusku ali ja nosim naočare pa me zanima da li ja mogu da prodjem lekarski pregled pozdrav

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

63,953,989 posete www.srbijalov.com