Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Kako lovci vide budućnost lovstva u Srbiji


Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije


INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Kako lovci vide budućnost lovstva u Srbiji
zoranp
 

LU Aleksandrovo kaže:
Pa Vojvodina je po pitanju lovnih inspektora za lovce bila obećana zemlja, u centralnoj Srbiji bogami nije tako, kako će sad biti u Vojvodini, kad bude trebao zakon da zaživi u praksi vrlo brzo će se videti, zainteresovanih za to radno mesto je izuzetno povećano.


,,,stari si ti lisac...sve ti znaš Bravo 2..upravo sam i ciljao na ove naše "ravničare "koji su i dozvolili svojim neradom i još nekim metodama .. ovakvu anarhiju u nekim vojvođaskim lovištima, ali zato nefaliii....Raanj iveliRotiljGladanHarmonika..ma sve to treba na Preki Sud
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.


Rodeo
 
LU Aleksandrovo
 znam i ja na šta si ti mislio, samo eto kao što vidiš malo bi ko da iznese mišljenje o stvarima koje im odgovaraju, jedino zdrava konkurencija će izmeniti stvari, a uskoro će da je bude i te kako, i ne samo za lovne inspektore, već i za lovočuvare i stručne radnike, neće biti oskudice u ponudi.
Cucić će biti sasvim dovoljno.
 
vuk71
 kolega LU Aleksandrovo kazes bude li se drzava dosledno drzala zakona.... sta ce biti videce se...pa ova drzava se ni u jednom segmentu njenog zivota i rada dosledno nedrzi zakona... samo kad je njoj to potrebno... naravno zato smo imali i vanredno stenje i akciju sablja... dovoljno je pogledati oko sebe i sve je jasno...svaki dan nam moze biti nova sablje... bar za to imamo materijala...
 
Indjijanac
 ova tema se zove kako lovci vide budućnost lovstva u srbiji,ali problem je u tome što većina lovaca uopšte negleda u budućnost,nego u svoj trenutni status i odobravaju sve ono loše o čemu ovde pišemo Srbijalov
IndjijanacĆIRKO PA JEL TI NEZNAŠ DA U INDJIJU IMA DJUNGLA?
http://www.youtube.com/watch?v=vOipjp...page#t=25s
 
elko
 Ova tema je jako bitna i trebala bi da posluži mnogima koji imaju uticaja u lovstvu Srbije da ta viđenja sublimiraju, pretoče u buduća akta kao i da omoguće postupanje po tim aktima.
Sigurno je da lovstvo trpi posledice dugogodišnjeg rada i ponašanja koja nije imalo za cilj razvoj lovstva kroz razvoj lovačkih udruženja već je jedini cilj lični interes, sopstvena promocija, nenamensko raspolaganje poverenih sredstava od lovačke članarine.
Ovih dana, nedelja, tema o budućnosti lovstva Srbije dobija svoj pravi smisao.
Na žalost mnogih lovaca i moju ličnu, nacionalna asocijacija, voljom pojedinaca o kojima je na ovom forumu dosta izrečeno a nikada nije demantovano, izgubila je smisao nacionalne jer predstavlja jedan manji deo lovačke populacije.
LSS ovakav kakav je i sa ovim i ovakvim ljudima u rukovodstvu nije legitiman predstavnik lovaca Srbije niti može da se predstavlja kao zaštitnik svih lovaca i lovstva na ovim prostorima.
Da li je regionalna organizacija, nije ni to, šta je onda sada LSS ?
Lovački savez Srbije postao je samo bleda slika nekada moćne organizacije, nesposoban da uđe u temeljnu reorganizaciju, sa rukovodstvom koje i dalje sledi put koji vodi u propast sve osim njih samih.
Kako da se izađe iz ovog Vrzinog kola kada svaki korak koji bi možda vodio ka boljem predstavlja rizik za onog koji iskoračuje, rizik jer onima koji sada vode nekadašnju nacionalnu asocijaciju to predstavlja pretnju i spremni su na sve da takav pokušaj osujete.Kako na kraj sa lažima, prevarama i zloupotrebama kada je takva atmosfera preneta u veliki broj lovačkih udruženja.Kako organizovati nacionalnu asocijaciju sa ljudima koji u svojim matičnim udruženjima izigravaju zakone, propise, glume lovačke bogove često naslonjeni na sam sistem i poluge vlasti, koji u malome imitiraju svoje mentore u LSS.Jedni bez drugih ne mogu, nemaju moć, naslonjeni su jedni na druge i sa socijalnog aspekta predstavljaju organizovanu grupu koju povezuju isti ciljevi koji utiču na njihov način delovanja.Nasuprot njima, sa druge strane raštrkanost, nejedinstvo, puno različitosti nepostojanje jasnih ciljeva koji bi predstavljali pandan, suprostavljenu grupu ovima predhodnima.Ovi koji sada vladaju lovstvom takva situacija je i bila cilj.Zamenom teza, prevarama, često lažima i mnoge dobre i ljude i lovce doveli su u zabludu, pretvorili ih u svoje marionete, srpski igračke i ulizice.
Lovci imaju pravo i treba da se bore za ostvarenje ciljeva zbog kojih su se i učlanili u lovačke organizacije.Hoću da lovm i da se družim, je zajednički imenitelj velikog broja lovaca ali tu nešto očigledno nedostaje.Nije to dovoljno da se ispune očekivanja.Potrebno je biti spreman za sukob sa svima onima koji imaju drugačije ciljeve, izboriti se da u rukovodeće strukture dođu oni najbolji i najpošteniji, oni kojima je zajedništvo iznad ličnih ciljeva.Izboriti se za poštovanje donetih odluka, onemogućavati nedosledno grupašenje, etiketirati javno sve nedolično.Potrebno je biti aktivan činilac u svom okruženju i setiti se da je nekada svaki lovac koji se učlanjuje u lovačku organizaciju bio obavezan da starijim kolegama da ČASNU REČ da če poštovati donete odluke, da će loviti na predviđen način i u količinama koje su propisane.Časna reč je bila lovačka zakletva, a gde se sve to izgubilo i gde smo sada.
 
chaki
 ako pogledam sadasnjost buducnost nije svetla ni najmanje
O meni se najlepše brinu oni koji me ostavljaju na miru.
 
DakiNS
 Po meni se ipak nazire svetlo na kraju tunelaika

A i pojavljuje se sve više svetla čiji su nosioci svi pošteni lovci kojima je dosadilo gledati i trpeti lovokrađu i lopovluk. aSrbijalov posmatram kao prvog nosioca prosvetljenja.Lovac 3
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
 
bogoljub
 U tunelu usred mraka sija zvezda s više kraka.Zvezda-LSS a Krakovi-LSV,LSCS .... savez saveza.
Gledala mi Ciganka u dlan i kaže:
- Do 35. godine nećeš imati para i mučit ćeš se.
Ja je pitam:
- A poslije 35.?
A ona će:
- Će se navikneš na to.
 
Lala
 Nije budućnost lovstva Srbije vezana samo za savez(e). Članstvo u savezima je mogućnost, a ne obaveza; učlaniće se u neki savez onaj koji ima interes da to uradi, a oni koji nemaju interes, neće ni biti članovi. To je jasno.
Budućnost lovstva - siguran sam da neće biti kao sadašnjost, a mislim da smo upravo svedoci 'prelamanja' u kom pravcu će lovstvo ići. Ima tu više opcija, a ja sam mišljenja da su suvereni nosioci odluka o budućnosti lovstva upravo LU. Ne savezi, ne lovci-pojedinci, nego LU, kao korisnici lovišta, i kao udruženja gradjana, koja bi trebala da na skupštinama LU odluče šta hoće, ili čak, ako je potrebno, i neki vid lovačkog referenduma, sa ponudjenih više opcija!
To može da bude dobro, ali krije opasnost, da neka rukovodstva LU utiču na odlučivanje o budućnosti lovstva po svom nahodjenju, ne pitajući lovce! Znamo kako se u praksi lako izgubi kontrola nad radom rukovdstva LU, i kako lako može da dodje do samovolje. A lovci dobrim delom nezainteresovani - najlakša pozicija za manipulisanje. Posle, kad se narod opasulji, bude kasno.
Bogu 'fala, što sam Lala Smile
 
Indjijanac
 vidim da smo probudili malo ovu temu,a voleo bi da se što više lovaca uključi u diskusijuSrbijalov
IndjijanacĆIRKO PA JEL TI NEZNAŠ DA U INDJIJU IMA DJUNGLA?
http://www.youtube.com/watch?v=vOipjp...page#t=25s
 
chaki
 Lalo nekad davno jedan pametan covek je rekao: naknadna pamet nije pamet vec glupost.

Sve dok je sitni interes pojedinca ispred interesa vecine nema leba definitvno. Tako je to u svim delovima ove nase drzave.
Ovaj sad sto hoce da hapsi sve redom ( uzgred podrzavam ga 100000%) poce da prica istu pricu kao onaj sto ga je ovaj onako zdusno napadao i nazivao izdajnikom i stranim placenikom i sta mu vec nije nadenuo.

Jel to isto naknadna pamet?
O meni se najlepše brinu oni koji me ostavljaju na miru.
 
nenadx
 Nekako uspevam da dosta toga propustim...te i ovo...
Osećaj poštenja,solidarnosti.nije odlika retkih pojedinca,čak obrnuto.Jadna je zemlja koju održava pojedinačni entuzijazam,dobra volja isl. Krađa,mito. su nusprodukt (fekalija),slabih -haotičnih sistema a ne recipročno zavisni od poštenih,dobronamernih, a sistemski dobro uređene zajednice,udruženja obezbeđuju kontinuitet, tj, dugoročnu stabilnost Jednom Petru(Usa Rusu), biologu svetskog značaja.... proučavajući živi svet,populacije,evoluciju.... pade na pamet, te napisa:
"Promena u stanju jedne komponente sistema utiče na drugu, ali promena u drugoj se može povratno odrazi na prvu, odnosno da između njih postoji povratna sprega. Kada jedan dinamički sistem sadrži u sebi takvu cirkularnu nelinearnu povratnu spregu, on postaje veoma podložan osciliranju ". Cikličnost društvene istorije nema pravilne periode kao fizički fenomeni, već, usled svoje nepravilne složenosti, pojedini faktori mogu imati u različitim trenucima i različite uticaje, dok su spoljni uzroci koji deluju na društvene sisteme, takođe bitni - ali ipak drugorazredni u odnosu na ključne pravilnosti.

Razvojna teorija zauzima stav da se ljudska društvenost, veze i saradnja unutar složenih i brojnih ljudskih grupa, sa svim razlikama pa i suprostavljenim interesima, održava i razvija pre svega na vezama socijalne naklonosti i korektnosti ili reciprociteta u ispomaganju.

Doduše, društveno ponašanje se često prikazuje kao rezultat samo-interesa, te se život vrsta pokušava opisati presudnim delovanjem "sebičnih gena" nastalih evolucijskom "borbom za opstanak". U društvenim naukama, javljaju se pokušaji uobličavanja "teorije racionalnog izbora" koja sve društvene odnose i ponašanja tumači motivacijom racionalne kalkulacije sebičnih, čak narcisoidnih interesa koji vodi do uspeha unutar slobodnotržišnog socijal-darvinizma..

E taj Petar, pravi veliku razliku u odnosu na brojna druga interdiciplinarno- modelska posmatranja društva i argumentovano, zastupa tezu da je u prirodi i ljudskim društvima prisutniji poriv ka kooperaciji i spremnost na samožrtvovanje zarad bližnjih i "opšteg dobra" kao nužnog uslova svakog društva, te saradnje i razvoja.....Pitanje je kako te ranije spomenute fekalne jedinke uspevaju da nama normalnima nametnu svoj nenormalni sistem vrednosti.
Dobar pogodak
 
kempi
 E pa kolega tih fekalnih ima vise od ispravnih i to je to !! Prosto ko samar.
 
Lala
 Kuda ide lovstvo Srbije? Pa jedan od mogućih puteva je predložen u intervjuu Ćeranića dat novosadskom 'Balkanskom lovcu', koji smo preneli na naslovnoj strani - pogledajte!

Kad sam pročitao reč 'KONCESIJA', nešto mi došlo 'ladno oko srca... Odmah sam pomislio na najbolja lovišta koja odlaze u ruke onih koji imaju velik novac, i na ona poluprazna devastirana lovišta, koja će ostati da trpe veliki lovni pritisak ogromnog broja lovaca, koji neće imati puno izbora gde da love.
Ko je pomenuo gradjansku opciju lovstva? Ko je pomenuo do sada izgradjene LTO, ko je pomenuo ona dobra lovišta koja su brigom nekih čestitih ljudi na lokalu postala to što jesu?

KONCESIJA kao opcija? Ne bih, hvala...
Bogu 'fala, što sam Lala Smile
 
Miroslaw
 Serpskom lovstvu je potrebno mnogo promena da bih se cak nazirao neki put, promena u vidu kadrova,edukcije lovaca i rukovodecih kadrova posebno,povecanja kontrole,zakona koji uticu na lovstvo (npr imali smo situaciju sa eprom) i jos jednom povacanje kontrole(mislim na rukovodeci kadar kako sve vise ljudi upoznajem u raznim lovovima sve vise doznajem koliko u mnogim udruzenjima vlada haos izazvan losim rukovodstvom). Navedena zapazanja se odnose na trenutnu koncepsiju upravljanje lovistime preko udruzenja gradjana tj lovaca jer sam generalno protiv bilo kakve privatizacije bar u ovim vremenima teske bezparice u narodu tj lovcima.
 
nenadx
 Ja to ovako vidim- ukratko te malo konfuzno.
Ako zanemarimo činjenicu da je država ograničavajući element ljudskih sloboda,koji guši mnoga prava pojedinaca zarad opštih, državu treba posmatrati kao organizam,koji deluje inertno,sporo,trapavo te se mora I usavršavatiKrajnji cilj njenog postojanja je približavanje potrebama građanima,koji je ustvari čine,ali bez obzira na system - uređenja, to čudo deluje kao zasebni mehanizamnekada se kralj poistovećivao sa narodom(Ja - narod),a sada je tu ulogu preuzela država,delujući preko raznih poluga,koje čine vlast, sa prividom da je to,naravno uvek u ime naroda.U gradaciji vladasti,mogu se prepoznati veliki I mali kraljevi,koji evoluciono predstavljaju alfa jedinke u čoporima.Po prirodnim zakonitostima alfe štite svoj dominantni položaj, te dolazi do sukoba interesa sa potčinjenima Iako se kaže da su se ljudi izdigli iznad životinja,to je samo u segmentima tačno,a evolucija se orijentaciono kreće par koraka unapred jedan unazad, te u određenim uslovima kod nekih jedinki ispliva praiskonski gen.
Da skratim, u ovom trenutku nebih o tačkama,paragrafimajer smatram da postoje esencijalna pitanja,koje treba rešavati u osnovnim načelima I u ime evoluciskog odvajanja od majmuna
U lovstvu se u osnovi sukobljavaju interesi,sa jedne strane države, I sa druge lovaca.ako recimo država kaže da su divljač I priroda narodna dobra, izgleda da postoji problem u komunikaciji ili namerama Državni interes bi pojednostavljeno trebao biti ubiranje prihoda (radi funkcionisanja) I red (radi oćuvanja zajednice). Izvor priliva prihoda je bitan u slučaju da država ima strategiju tj.put kojem teži narod koji zastupa.U svakom drugom je nebitan, jer najčešće vodi ka udaljavanju od interesa pojedinca (čitaj naroda).Tada recimo narod može preuzeti ulogu zaštitnika svojih interesa,te se aktivnije okrenuti lovokradji I sopstvenom egzistencionalnom interesu - zbog osećaja gubitka vlasništva, napuštenosti,čak I nepripadnosti zajednici-znači u perspektivi dovodi do"teorije racionalnog izbora" koja se u društvenim odnosima i ponašanju, tumači motivacijom racionalne kalkulacije sebičnih, čak narcisoidnih interesa.Uzgred ovaj čin nije osobina naroda(što se konstantno,iz pritajenih razloga svesno ili nesvesno nameće kod nas),već ljudi kao vrste,a kao posledični odgovor navedenog..
Sa druge strane recimo-lovci se kod nas stalno žale da nema divljači.a u nedostatku kvalifikovanih alfa jedinki,lovci daju odgovore zbog čega je malo divljači...Naravno niti imaju,niti znaju da nadju rešenje(a I netrebaju-u svakom čoporu postoji raspodela rada I dužnosti ).Tako pri nedostatku kvalitetnog posrednika država koja je udaljena od tematike može doći do sugerisanog stava da je loš system gazdovanja,te ga treba menjati u efikasniji. Pritom stručni posrednik može imati pritajene namere(mešetar),ili nema znanja.
Zašto utrpavam državu u priču? Izmedju ostalog,zato što poseduje najjače mehanizme,a koje može aktivirati I što može zastupati htenja naroda,ako ima kapacitet za evolucioni napredakOvo kažem jer se argumentovane može dokazati da lovci nisu odgovorni za stanje u lovstvuoni u mehanizmu predstavljaju samo jednu polugu I pritom svoj deo odrađuju mnogo bolje od ostalihSve do sada izgrađeno,urađeno njihovo je delo,a podbacile su ostale poluge koje se mogu prepoznati u alfa primercima.

Inače I pored realno mogućih povoljnijih rešenja, lovstvo Srbije vidim,kao I većinu drugih u eu Pre svega sa višestruko manje narodnih lovaca-građanska opcija (što se nazire I sprovodi kroz zakon o lovstvu, divljači, prirodi, oružju).Naravno dobra lovišta, kao iz Hrvatske, u ruke sposobnih ljudi,da ta budu I finansiski uspešna. Divljači dovoljno da zadovolji sve potrebe elitnog kruga lovaca I lovnog turizma. Više prostora sa predznakom zaštićenih prirodnih U takvim uslovima rezultat će globalno biti odličan,a reforme opravdane. Još jedna mudrost,vizija I evolucioni napredak,naših alfiotkriće nam po ko zna koji put da je 2-2 jednako 0.Sve u svemu,ako bi se zezali - globalno ovo nije ništa strašno ,samo se treba navićiima toliko lepih I novih stvari,kao što je virtuelni lov,koji će naši mladi naraštaji upražnjavati,
Kolega kempi nebih se složio da ih je više, Oni zbog svoje male brojnosti imaju veći kontaminirajući potencijal, a usled svoje nepravilne složenosti iskazuju fluktirajući efekat, jer pojedini faktori mogu imati u različitim trenucima i različite uticaje,
Dobar pogodak
 
sasa035
 Kuda ide lovstvo.Pa mislim da je malo bezveze pricati.Jer lovstvo u drzavi ovakvoj kakva je nasa ne postoji kao tema za razmisljanje a kamoli tema za raspravku.Raspravlja li neko o tome da u nasoj lepoj zemlji Srbiji zvanicni podatak je da ima 400.000 dece koje zive u siromastvi 200.000 hiljada u nekumanim i za ljtski zivot ne prihvatljivim zivotom.Da redovi u narodnim kuhinjama su sve veci i veci.Ko jos razmislja o zivotinjama i lovcima kada ljudi umiru zato sto drzava je bespomocna da pomogne onima kojima je pomoc naj potrebnija.MOLIM VAS POGLEDAJTE STRANICU MALE TIJANJE OGNJANOVIC KOJOJ JE POMOC PREKO POTREBNA.Unapred hvala.Kako gledati u buducnost lovstva...za sada kao jedan san.Gde cemo se svi nadati da u nekih 50 do 100 godina cemo resiti neka elementarna pitanja a potom ce doci lov na red.Dotle se nadam da ce biti manje gladnih i zednih ljudi koji se tretiraju gore nego zveri.Moj san ce se dalje zasnivati da u nekoj starost sam sanjao neke brojke i da se ne agazujem da organizujem sto je vise pomoci vec samo da usrecim nekog.U MEDJUVREMENU NEKA FAZAN SETA POLJEM NEKA ZEKA SKAKUCE...neka moje puske budu u ormanu...osecacu se lepse...
sasa035
 
Indjijanac
 saša kakva je budućnost ,ako se svi povučemo i sačekamo bolje vreme,kakva je budućnost ako samo nekolicina ulaže rad i dobru volju,a većina ili se povlači u mirovanje ili gleda svoju korist,mnogo često u zadnje vreme slušam slične priče,gde ljudi koji su decenijama lovci stavljaju članstvo u stanje mirovanja dok nedodje bolje vreme,a takodje imam mnogo prilika gde čujem i o javašluku i samovlašću pojedinaca po LU gde nekolicina koja je zamislila da je bogom data rasteruje i ono malo ljudi koji bi radili .Mnogo puta isprobani recepti za uništenje nečega što se decenijama sticalo i stvaralo.ako svi odustanu bolje stanje u lovištu nikad neće doćiJaooo
IndjijanacĆIRKO PA JEL TI NEZNAŠ DA U INDJIJU IMA DJUNGLA?
http://www.youtube.com/watch?v=vOipjp...page#t=25s
 
sasa035
 Odustati nikada.Pitanje je samo sta su prioriteti.Rad pa mislim da od toga niko ne bezi.Pitanje je koliko nas moze kao sto si i sam rekao da nesto napravi a da to samo neko ili nekolicina unisti jednim potezom pera.Ja nikada nisam ni sanjao da ce se dovde doci...ali realno kako stvari stoje u Don Kihotovskoj borbi za sada nemamo nikakve sanse.Sanse stoje samo u opciji nekakve privatizacije.Kazem nekakve jer prosto bez ulaganja nema pomaka.Plus edukacija o svemu i svacemu u oblasti lovstva.Jer ti neki pravilnik na lokalnom nivo i mozes da doneses i ucinis da se nesto promeni.Sto naravno donosi neke rizike ali i u ovom statusu ne rizikujes ali nema ni pomaka.Na protiv stvari su sve gore.Kao sto sam nekim meni dragim kolegama nasim administratorima(ali bez imalo ironije pisem ovo)da se organizuje komisija i obidju doslovce sva lovacka udruzenja i vidi kakvo je realno stanje i ko je sta uradio.Radio i nista uradio je jednako tome nista nije radio i nista uradio.Percepcije su razlicite ali realnost je tekva kakva jeste.Jos uvek se mi radujemu res pecenom prasetu i okupljamo oko kazana sa pasuljem...lepo ali dokle god je to vrhunac nema pomaka.Naravno ovo treba prihvatiti ne kao prst u oku vec da neko ili nesto mora da promeni.A ono naj bitnije kako?Politicari?Pa vidi ovo sa mlekom.Jesmo li se trovali ili nismo i ako jesmo sta cemo da uradimo da se ne trujemo vise.A kod nas vruc krompir ide iz ruke u ruku i neko ce da podnese ostavku na kraju ali niko nece biti uhapsen i osudjen.I to je to...lov ili zivot ili sta god vec...politicenje nam je u krvi.Ali ostace na tome da grupe i grupice rade i treba da rade i da to bude satisfakcija...mozemo i trebamo da diskutujemo ali prodjose godine...a ja volim da sam gospodar svoje sudbine a ne da mi je drugi kroji...
sasa035
 
mrwa22250
 

Indjijanac kaže:
saša kakva je budućnost ,ako se svi povučemo i sačekamo bolje vreme,kakva je budućnost ako samo nekolicina ulaže rad i dobru volju,a većina ili se povlači u mirovanje ili gleda svoju korist,mnogo često u zadnje vreme slušam slične priče,gde ljudi koji su decenijama lovci stavljaju članstvo u stanje mirovanja dok nedodje bolje vreme,a takodje imam mnogo prilika gde čujem i o javašluku i samovlašću pojedinaca po LU gde nekolicina koja je zamislila da je bogom data rasteruje i ono malo ljudi koji bi radili .Mnogo puta isprobani recepti za uništenje nečega što se decenijama sticalo i stvaralo.ako svi odustanu bolje stanje u lovištu nikad neće doćiJaooo
upravo tako,dok pametniji popustaju budale zavladase.svi pricaju;necu da ulazim u trku sa takvima na nivou mesne zajednice,grada,opstine,pokrajine,drzave,lovackog drustva,udruzenja,saveza.najlakse je odustati i cekati da se problem sam od sebe resi,ali malo morgen.nijedna promena na bolje ne dolazi odjednom,za dobre stvari treba vremena.zahvaljujuci informacijama sa ovog foruma kod mene u L.D. pocinje da kruzi prica o kojoj 90 i vise % lovaca nije do pre par dana imalo pojma,ko nam to i kako kroji kapu.eto i na skupstini su Drugovi saterani u cosak i morace bar na neka pitanja da daju odgovore.pocinje talasanje sa tendencijom da se u dogledno vreme pretvori u cunami koji ce pocistiti gorepomenute fekalije.dolazi vreme da se zapitamo ko nas to predstavlja u savezima kad smo tako lose obavesteni.treba li nam delegat koji predstavlja nas ili sam sebe.informacije u srbiji sporo putuju iako je 21 vek ali polako vec mnogi stavljaju prst na celo.nece proci dugo,stvorice se ta kriticna masa kojoj ce neko morati da polozi racune.P.S.ne znam ni sam odakle mi tolika doza optimizma,al malo mi toplo oko srca sto su nedodirljivi dodirnutiOdobrenoSrbijalov
 
Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
TRAŽIM-NUDIM POSAO U OBLASTI LOVSTVA, ŠUMARSTVA, VETERINE SVAŠTARA 45 01.03.2023. 14:51
Kako spremiti LOVAČKI RECEPT 32 26.05.2022. 07:52
Krivolov - kako se boriti protiv? METODE LOVA 624 19.09.2021. 07:54
Psi i mačke lutalice-šta i kako sa njima? LOV PREDATORA 853 14.01.2021. 22:03
Školovanje u oblasti lovstva PROPISI O LOVU 65 22.06.2020. 08:05
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 19
Online članova: 0


Ukupno članova: 4,449
Najnoviji član: MilanO

Poslednje vesti
Otkazana manifestacija Lovac i pas
УОЧИ ПОЧЕТКА ЈЕСЕЊЕГ ЛОВА - ЈОШ ЈЕДНО ДРУЖЕЊЕ ...
PRVENSTVO VOJVODINE ST. HUBERT 16.11.2024. RISTOVAČA
Lovačka slava - Sveti Jevstatije
55. međunarodni sajam LOVA I RIBOLOVA

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.


avatarMilanO
Offline
· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6


tomo vrbas
Offline
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻





avatarPlaninko011
Offline
· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).


avatarslavaplana
Offline
· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.


avatarHunter_lovac
Offline
· 12.12.2023. 23:19

Planirao sam da polozim za dozvolu za pusku ali ja nosim naočare pa me zanima da li ja mogu da prodjem lekarski pregled pozdrav


avatarStevo Kuzmanovic
Offline
· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?


avatarStevo Kuzmanovic
Offline
· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..


Anita Randjelovic
Offline
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?


avatarLovac Stari
Offline
· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.


avataralex
Offline
· 30.01.2023. 23:30

Zbogom Lalo 💔

63,870,120 posete www.srbijalov.com