Moja prva puška!
|
PEZ |
Objavljen 22.11.2014. 11:26
|
Lovčina
Upisa: 2087
Pristupio: 09.02.2012. 16:41
|
Ako misliš na onaj deo šine koji je iznad ležišta to je normalno kod pušaka koje imaju monoblok(a takve su IŽ43 i IZ27 i još mnoge druge) i taj deo šine je izrađen od istog komada čelika kao i monoblok a sama šina se dalje nadovezuje između ili iznad cevi.
A koliko se ruje danas rade fušarski imao sam prilike da se uverim baš na IŽ43 koja je bila toliko unakažena da se prosto čovek začudi šta nam sve uvaljuju naši uvoznici.
P.S.
"Da bi bio lovac moraš voljeti prirodu a onda moraš voljeti i vuka jer je on njen najdivljiji i najdivniji dio!"- Duško Sekulić
|
|
|
|
Brka bez brkova |
Objavljen 22.11.2014. 11:56
|
Stari član
Upisa: 347
Pristupio: 15.01.2011. 16:10
|
ja imam iz 43 iz '86.god. i na njoj je sina iz jednog dela duga 71cm.a da su cevi spojene u monobloku nisam ni znao dok nisam procitao pa se potrudio da to vidim na pusci. Pre toga sam bio spreman da se kladim da su cevi iz jednog dela a na novoj se vidi sa dva metra gde je spojeno. |
|
|
|
ssekir75 |
Objavljen 22.11.2014. 15:08
|
Lovčina
Upisa: 2437
Pristupio: 27.01.2013. 15:06
|
нову иж 43 сам и ја поштено псовао, и о томе има на некој од тема. недорађена скроз. ипак, материјал је квалитетан и то је оно што је мени најбитније. а да су ту криви наши увозници који увозе отпад потврђује и коментарисање неког из иностранства (мислим да је био у питању колега снајпер ) да су руске пушке које се тамо продају врло добро урађене. такође, питао сам пријатеља руса из калињинграда који је био уговорац у поморској пешадији ("десантирају се од море") и ловац је какав је квалитет и статус њиховог оружја тамо. каже да је оружје добро урађено и да је прича слична овој нашој, купује ко шта жели и колико пара има, али се некако највише цене домаћи производи сајга и вепр. каже да су их они приликом теста у јединици малтретирали даноноћно да их "соебу", али им то није успело па су дигли руке и отишли на пиво. код њих се, каже, више цени тоз него иж, а и домаћи карабини су одлични. најпродаванији су нови полуаутомати, а ако си баш тешка сиротиња купиш стари скс (паповку) и пеглаш. од осталих произвођача највише се цени америчко оружје, нарочито ремингтон. европско баш и нема неку репутацију (што је мени просто невероватно, али немам разлог да му не верујем). значи нису криви руси већ наши увозници дерикоже.
ловци су организована наоружана група људи која преко поља, шума и ливада иде у кафану
калибар је "производ" два броја означених милиметрима
не пучај шинко док им не видиш беоњаче
|
|
|
|
nidzamotocross |
Objavljen 22.11.2014. 16:03
|
Lovčina
Upisa: 2820
Pristupio: 19.02.2011. 19:15
|
Sve je tako nekako, samo se postavlja pitanje kako takav poluproizvod uopšte sme da izađe iz fabrike i ugleda svetlost dana? Za to nisu krivi naši uvoznici...
''Kao ptica koja je bez krila, Srbija bi bez goniča bila''
Ako želiš da izbegneš budale, ne radi ništa, ne pričaj ništa i budi ništa.
|
|
|
|
ssekir75 |
Objavljen 23.11.2014. 21:45
|
Lovčina
Upisa: 2437
Pristupio: 27.01.2013. 15:06
|
то није полупроизвод већ одређена класа. тај полупроизвод БЕЗБЕДНО РАДИ и то је оно што је најбитније. естетика није увек број 1.
ловци су организована наоружана група људи која преко поља, шума и ливада иде у кафану
калибар је "производ" два броја означених милиметрима
не пучај шинко док им не видиш беоњаче
|
|
|
|
nidzamotocross |
Objavljen 23.11.2014. 22:27
|
Lovčina
Upisa: 2820
Pristupio: 19.02.2011. 19:15
|
Paa, ne bi se baš reklo. Beše se desilo skoro da IŽ27 kupljena nova, opaljivala oba metka odjednom, znači nova, novcata. Svi znamo zbog čega se to dešava i uz malu intervenciju je ispravljeno, ali zar to nije nebezbedan rad?
Još jedan slučaj, pretstavljaju krivo usađene cevi u sanduk kod određenog broja MP153, o čemu smo pisali i dokazali. Nešto slično je bilo i sa novom IŽ43 koju je uz malo muke sredio jedan naš kolega sa foruma.
Priznaćeš da ovakve stvari nisu samo estetika.
''Kao ptica koja je bez krila, Srbija bi bez goniča bila''
Ako želiš da izbegneš budale, ne radi ništa, ne pričaj ništa i budi ništa.
|
|
|
|
mrwa22250 |
Objavljen 23.11.2014. 22:28
|
Lovčina
Upisa: 2137
Pristupio: 14.10.2012. 20:56
|
ssekir75 kaže:
то није полупроизвод већ одређена класа. тај полупроизвод БЕЗБЕДНО РАДИ и то је оно што је најбитније. естетика није увек број 1.
U Srbiji je ta odredjena klasa najcesce treca ili cetvrta,iz razloga sto na prvu i drugu ne moze marza 200% a da to domicilnim lovcima bude prihvatljivo.Na krshevima se uvek bolje zaradjivalo
dok pametni popustaju,budale zavladase
|
|
|