Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Mauser

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Mauser
astral hunter
 ma vojna je nema sumnje
smirenost+dobar pogled+mauser werke oberdorf 8x57+Burris fulfield 2-7x35=samo jedan je dovoljan

ONLY BUCK & BOAR!!!

velja
 postovane kolege,da li neko zna od kog su se celika pravile cevi za stare mauser karabine,konkretno za karabine iz 1.sv.rata
8x57jsStari

Oroz
 Izrađeni su od visokokvalitetnih legiranih čelika, a odlikuje ih kvalitetna površinska obrada i zaštita metalnih delova i delova
od drveta. Cev karabina je izrađena kovanjem od visoko kvalitetnog hrom vanadijum čelika.
270

velja

Oroz kaže:
Izrađeni su od visokokvalitetnih legiranih čelika, a odlikuje ih kvalitetna površinska obrada i zaštita metalnih delova i delova
od drveta. Cev karabina je izrađena kovanjem od visoko kvalitetnog hrom vanadijum čelika.
hvala kolega oroz
8x57jsStari

astral hunter
 odlican je to kvalitet i oruzje za sva vremena
smirenost+dobar pogled+mauser werke oberdorf 8x57+Burris fulfield 2-7x35=samo jedan je dovoljan

ONLY BUCK & BOAR!!!

velja
 pravim noz,od jedne stare istrosene cevi mausera iz 1. sv rata,zato me interesuje od kog celika je napravljena cevka na tom karabinu...postavicu slike kada bude zavrsen
Bye
8x57jsStari

MMilos
 Kažu da nema bolje kose od one iskovane od puščane cevi ;)
Zato ne sumnjam ni da će taj nož dobro držati oštricu...

ssekir75
 биће то добро, већ много пута испробано до сад. чак је и мемедовић у једној од својих емисија приказивао израду једног преклопног ножа од козјег рога и парчета митраљеске цеви.
ловци су организована наоружана група људи која преко поља, шума и ливада иде у кафану iveli

калибар је "производ" два броја означених милиметримаStari

не пучај шинко док им не видиш беоњачеElmer

astral hunter
 jedva cekam to da vidim...ajde neka je sa srecom posao

ONLY BUCK & BOAR!!!

sheytan
 (aaa, novi potpis, svaka chas! Bravo 2 )

I ja jedva chekam da vidim sliq pogodaka iz tvog potpisa! iveli 3
novi način otvaranja tema je bzvz... Sad

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

http://www.youtube.com/watch?v=GOzgvb4hc5U

astral hunter
 dace Bog druze Sheytane... pala je solidna optikica za moje potrebe sasvim dovoljna... Mauser isproban na 50m sa mehanikom ... pogadjao sam plasticnu flasu bez problema, probao onu od 0,5 l isto... optika mi stize tek krajem maja iz USA, pa kad namotiram postavicu sliku pogodaka i metu... za sada jako obecava... videcemo kakva ce grupica biti na 100m ... mislio sam da ga probam na srndaca sad za vikend, ali ipak necu bez optike...

ONLY BUCK & BOAR!!!

sheytan
 Deluje fino, shto se tiche tih pogodaka! Odobreno

Bitje to dobro, samo si mogao neki malo vetji objektiv, ali shta je tu je... iveli 3

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

arli
 Da li je neko od forumaša radio beding na mauzeru(M70) i ako može da iznese utiske. Znam da za lov to nije toliko bitno, ali eto...Smile

Zex
 Ja sam radio bas pre neki dan ocu(M-48) i sebi (M-98)-ucio se.Za utisak pre i posle ti ne mogu reci jer su karabini tek nabavljeni i uradio sam beding cim su stigli tako da nisam probao preciznost pre,a na streliste idem ovih dana da gadjamo.Ali kod oba je bio slucaj da je zadnji sraf napinjao akciju do bola,a prednj anker lebdeo u vazduhu tj kontakt sa kundakom su prednji anker i prvi deo lezista dodirivali sa 10% povrsine-sto je teska katastrofa.Po meni beding treba uraditi jer je jeftin a znaci mnogo za preciznost,neki pominju vasionske cifre za bedding-mene je iskostao za dve puske materijal 600 dinara.
Tri prstaHarmonikaiveli

astral hunter

sheytan kaže:

Bitje to dobro, samo si mogao neki malo vetji objektiv, ali shta je tu je... iveli 3

tereni gde lovim su takvi da se srndacima moze prici i na 15-20m svinje do 50m... dvoumio sam se izmedju 3-9x42 i 2-7x35... na kraju izbor je pao na ovu drugu... za moje potrebe sasvim ok.

ONLY BUCK & BOAR!!!

arli
 Hvala na odgovoru kolega Žex.Odobreno

sheytan

astral hunter kaže:

sheytan kaže:

tereni gde lovim su takvi da se srndacima moze prici i na 15-20m svinje do 50m... dvoumio sam se izmedju 3-9x42 i 2-7x35... na kraju izbor je pao na ovu drugu... za moje potrebe sasvim ok.

Nisu bitne daljine, nego svetlosna motj optike... Ali, dobro, za početak će izvesno biti dobra, a da uskoro promeniš za bolju! iveli 3

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

astral hunter
 strelac je ipak najvazniji ika ... ma sve je to ok... u pravu si Shele mada za mojih 6-7 izlazaka u lov godisnje sasvim dovoljna i sa ovim performansama, na zastavi win 243 imam kahles heliu... ali taj ce da udamo u paketu... ostaju samo mauser i burris Srean

ONLY BUCK & BOAR!!!

sheytan
 Urgh... Dobro razmisli, pristojan Kahles ti je bolji od Oberndorfa i Burrisa zajedno! Odobreno

Pravo bi bilo da odnesesh oba karabina na uSporedni test u sumrak, pa da vidish shta je Shvabo... Optika, mislim! Pushka je ionako videla Nemachq, koliko i ja Indoneziju! Grin iveli 3

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

astral hunter
 to ide na dobosh kales je mama ali sam zbog svija uzeo 8x57... optika ide u paketu sa 243 a meni ce ova da zavrshi posao... sve si u pravu i sve to znam ali to sam nasledio prodacu da podelim pare sa bratom jednim, taj karabin je moj ali ce da ode takav kakav je....

ONLY BUCK & BOAR!!!

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
.243 Win vs 6,5x57 Mauser (6,5x55Swe) MUNICIJA ZA OLUČENE CEVI 40 12.10.2015. 22:51
Mauser (uopšteno) ORUŽJE - SVAŠTARA 49 15.07.2011. 17:05
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 17
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,453
Najnoviji član: hladni

Poslednje vesti
U GREBENCU SE INTENZIVNO LOVI, PONEKO I PECA
Tri velika vuka snimljena na planini u Srbiji
Petrovaradin: Problem u lovištu
PRVENSTVO VOJVODINE
U LU "Šumadija" Kragujevac

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

· 30.01.2023. 23:30

Zbogom Lalo 💔

64,118,027 posete www.srbijalov.com