Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Boksevi (kavezi) za držanje kerova

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Boksevi (kavezi) za držanje kerova
DakiNS
 Arso kolike su ti dimenzije boxova, interesuje me površina.
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

arsa
 Dimenzije jednog boksa su 2,7 x 2 metra, znaci 5,4 kvadrata prostora.
lovac Joca i Luka srbijalov

DakiNS
 Na proleće imam u planu da napravim 5 boksova , u stvari to je prva faza . Našao sam podatak da slobodan prostor , tj boks za male rase treba da je površine 4 kvadrata za srednje 6 a za velike rase 8 kvadrata.

Nikola M
 kada budem dosao u srb .. slikacu i izbacicu sliku mog boxa za jedno kuce je.. sada je u njemu moj bernski pas.. nije prilicno veliki,a i onako u njemu je samo kada pije vodu i jede..
Dobar Pogled
lovac

Lala
 Prethodni, a i ovaj vikend smo Rančer i ja iskoristili da napravimo boksove za pse, pošto se od pre mesec i po dana i moj pas nalazi na pansionu kod mog bate Rančera, na njegovom salašu 'Ranč Mustang' u Baču; a i vreme je bilo da psi, njegova NOD keruša Ada, moj Kastor i Rančerovi brak jazavičari dobiju novi smeštaj, lakši za održavanje, a i udobniji za pse.
Idejni tvorac i arhitekta ovih boksova je Rančer, koji je ujedno i glavni izvodjač radova, zajedno sa svojim sinovima. Meni su zapali završni radovi (farbanje i sl.).
U dnu svakog boksa je napravljen otvor, kroz koji može da otiče voda u odvodni kanal, prilikom pranja fekalija sa betoniranog patosa. Kućice su ozidane ciglom, sa debelim krovom od drveta, a podloga u kućicama je od colovske daske, na koju ćemo po potrebi ubacivati slamu. Boksovi su razdeljeni zidom od cigala do visine od 1,2 m, a ostatak je žičana pregrada. Vrata imaju mogućnost rotacije i prema unutra i prema napolje.
Ovo su slike još nedovršenih boksova - glavni majstor Rančer u sred radova:
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

Lala
 Ovako izgleda kućica u boksu:

Lala
 I ja sam malo glumio majstora, uglavnom samo za slikanje; brat Rančer je odradio lavovski deo posla!

huntinggirl1
 lepo i pohvalno
samo je boća zaboravio da otvor od žice ne valja, pogotovo kod njega
leti jako sunce
zzimi navejava i promaja vuče...
Pas Kuca Pas 2 živim za njih, moji psi su moj život, lov bez njih nije lov!

Jank

Lala kaže:
Prethodni, a i ovaj vikend smo Rančer i ja iskoristili da napravimo boksove za pse, pošto se od pre mesec i po dana i moj pas nalazi na pansionu kod mog bate Rančera, na njegovom salašu 'Ranč Mustang' u Baču; a i vreme je bilo da psi, njegova NOD keruša Ada, moj Kastor i Rančerovi brak jazavičari dobiju novi smeštaj, lakši za održavanje, a i udobniji za pse.
Idejni tvorac i arhitekta ovih boksova je Rančer, koji je ujedno i glavni izvodjač radova, zajedno sa svojim sinovima. Meni su zapali završni radovi (farbanje i sl.).
U dnu svakog boksa je napravljen otvor, kroz koji može da otiče voda u odvodni kanal, prilikom pranja fekalija sa betoniranog patosa. Kućice su ozidane ciglom, sa debelim krovom od drveta, a podloga u kućicama je od colovske daske, na koju ćemo po potrebi ubacivati slamu. Boksovi su razdeljeni zidom od cigala do visine od 1,2 m, a ostatak je žičana pregrada. Vrata imaju mogućnost rotacije i prema unutra i prema napolje.
Ovo su slike još nedovršenih boksova - glavni majstor Rančer u sred radova:

Lepo opisano ko Glavni Projekat sa objašnjenjima fale samo još dimenzije pa da iskopiramo u našem dvorištu...Bravo 2
Lov je stil mog života...Pas]yoursmiles.org/msmile/animal/m0218.gif

Lala

huntinggirl1 kaže:
lepo i pohvalno
samo je boća zaboravio da otvor od žice ne valja, pogotovo kod njega
leti jako sunce
zzimi navejava i promaja vuče...

Mislili smo o tome, zato i jeste zid od cigala, da štiti, leti psi imaju u svakom momentu deo boksa sa hladovinom, dok gornji deo od žice omogućava cirkulaciju vazduha. Zimi neće zavejavati, jer je krov isturen 1m preko boksa, a vetar uvek vuče paralelno sa boksovima, a ne čeono ma vrata, zato je tako orijentisan boks. Same kućice unutar boksa imaju dobru izolaciju, i nisu izložene uticaju vremena. Ako baš i bude jakog snega, uvek možemo na žicu da stavimo deblji ter papir, i dodatno zaštitimo, ali mislim da neće uopšte biti potrebe.
U svakom slučaju dobro zapažanje, Sanja, vidi se iz primedbe ko ima iskustva sa boksovima i psima. Inače, biće prilike da dodjete ponovo na salaš da vidite, sad je dodatno sredjen i sprat i prizemlje, a u prizemlju je osposobljena ona stara ozidana zemljana peć, zbog zimskog lova. Čak je namešten i jedan ležaj uz samu peć, kao u starim vremenima. Smile U zadnjih par meseci svaki put kada je lov (prepelice, patke, sad fazan i zec), ne propuštam priliku da noćim tamo, dan pre lova, ono je milina za dušu, spavam kao beba, 'napunim baterije' posle radne nedelje u gradskoj džungli!

Jank, dimenzije boksova praviš onako koliko ti dozvoljava prostor, i zavisno od rase pasa koje držiš, nije isto za jazavičara, bretona ili za NOD. Ovde je prvo betonirano, sa ostavljanjem blagog nagiba ploče prema budućim otvorima za oticanje, pa je onda ozidano, a na vrhu zida je uradjen betonski venac, koji sve to drži utegnuto. Kada bude komplet gotovo, slikaću. Radovi su malo usporeni sada, jer ja mogu samo vikendom da odem (praktično samo subota, nedelja lovimo), a i Rančer ima dosta posla u ataru, ali biće to sve utegnuto na vreme.

gugi
 pošto više ne držim svinje ispade da bolji boks za psa nisam mogao ni napraviti, ubačena drvena paleta da može da legne, mada često legne u korito i to na ledja, sve četiri uvis i tako odmara
Bruvanjski Cerovac

Savic Marko
 www.srbijalov.com/forum/attachments/noviboksovi2011.jpg

Sta mislite o ovakvim kucicama? Ili su bolje podignute drvene?

ilija 9
 meni je kucica drvena al planiram da ozidam jednu kucicu

DakiNS
 Po meni može i zidana , ali pod uslovom da je iznutra obložena daskama inače siguran sam da je psu u samo ozidanoj kućici sem promaje isto kao i napolju. Često kada zagudi zima stavim na ulaz krpu kao zavesu pa još psi sami zagreju unutrašnjost i sigurno im je udobnije.

ilija 9
 @LALA kolik su te isasli boksevi

Brka bez brkova
 U fazi sam izrade boksa za mog nkd,pod ce biti od dasaka.Dajte mi neki savet cime da premazem daske da budu dobro zasticene,da se lako ciste a da se ne klizaju za kera.

pavlepavlaka
 planiram na prolece da napravim dva boksa za kerove koje razmere bi trebalo da budu radi se o seterima Smile
А у руке Мандушића Вука биће свака пушка убојита!

DakiNS

Brka bez brkova kaže:
U fazi sam izrade boksa za mog nkd,pod ce biti od dasaka.Dajte mi neki savet cime da premazem daske da budu dobro zasticene,da se lako ciste a da se ne klizaju za kera.

Kolega ja lično nikada ne bih stavio drveni pod u box. Ima nekoliko razloga. Prvi je šta da uradiš biće klizav čim se pokvasi, drugi je što pija mokraću i fekalije i smrditi će nadaleko, a nemci su poznati po mirisu. Zimi će se teško sušiti i smrzavati će tako da će biti još klizaviji. Ako nije dovoljno razloga nastaviću.ika

Savic Marko
 fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn2/7936_470706923016832_1493718151_n.jpg
Novi boksevi napravljeni aprila ove godine...

Milos Ca
 Drugari ako moze mala pomoc...
Planiram da pravim boks ovih dana ali bih to radio od drveta jer mi je isplativije i lepse se uklapa uz ostatak dvorista.Zanima me postoji li neka farba ili nesto slicno kojom bih premazao drvo da sprecim pse da grizu letvice i kucicu jer su stenci u pitanju i verovatno ce kidisati na sve sto mogu da glodju. Shock
I zanima me sta mislite koji je materijal najbolji za pod beton(prefarban masnom farbom),sljunak ili drvo?
Hvala unapred Smile
MM

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Gađanje karabinom LOVNO STRELJAŠTVO 884 14.12.2019. 20:53
Držanje oružja ORUŽJE - SVAŠTARA 161 09.10.2016. 23:28
KRADJA KEROVA !!!! KINOLOGIJA 78 14.11.2014. 17:59
PONAŠANJE I NAVIKE DIVLJAČI DIVLJAČ 33 29.09.2014. 21:03
Kradja kerova-kako se boriti? KINOLOGIJA 151 28.12.2012. 20:17
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 14
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,453
Najnoviji član: hladni

Poslednje vesti
U GREBENCU SE INTENZIVNO LOVI, PONEKO I PECA
Tri velika vuka snimljena na planini u Srbiji
Petrovaradin: Problem u lovištu
PRVENSTVO VOJVODINE
U LU "Šumadija" Kragujevac

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

· 30.01.2023. 23:30

Zbogom Lalo 💔

64,082,474 posete www.srbijalov.com