Hvala na cestitkama kolege verujte mi sada i ja kontam bolje sto nisam imao reflektor i sto nisam video sta je jer da sam znao da je u pitanju sakal verovatno bi andrenalin odradio svoje i 90% bi doslo do promasaja ovako sam bio totalno opusten jer sam mislo da je u pitanju lisica!
Moje iskustvo sa šakalima je drugačije, a sretao sam ih solidno, sigurno na stotine komada...
Na zvižduk obično staju, ali ne uvek, zavisi od situacije i od uznemirenosti, a na paljenje reflektora ne beže, čak mogu da se svetle, i da se svetle...
E, ako imaju neko ranije "iskustvo sa reflektorom", onda će sigurno odreagovati, a i lisica to radi, i daje se u beg, ali to su oni iskusni, koji su već preživeli neku neprijatnost...
Evo jedan snimak, lisica me primetila na daleko, a šakal mi takoreći iz nogu iskočio.
Izvesno je da si u pravu, s obzirom na tvoje bogato isqstvo(ja imam jedan odstrel + isqstva prijatelja, što baš i nije nešto, priznajem! )... Bilo kako bilo, ako ne moram baš, ja ću izbegavati da ga zovem i osvetljavam!
Sheytan, ali opet nije isključeno i da su iskustva tvojih prijatelja drugačija nego moja, jer navike divljači zavise i od tipa lovišta, navika divljači, i td...
Imao sam prilike da ih srećem i posmatram od onih najmlađih, preko starijih, u malom čoporu, većem, probao ih na razne vabilice, gledao šta sve konzumiraju, mogao sam dokumentarac da pravim o njima.
Ali jedno sigurno stoji, u kom god lovištu bio, "on" je prepametna životinja, i lisica je za njega "mala beba". Moj najdraži ulov slobodno mogu da kažem, a nisam ih se ni ja nalovio(a mogao sam) zbog pravila u mom LU.
Darkon znači i kod tebe postoje neka glupa pravila koja ograničavaju lov predsatora, a pod izgovorom da se smanji krivolov visoke divljači? Stvarno su nam stručne službe na nivou, kao i uprava.
darkon kaže:
Sheytan, ali opet nije isključeno i da su iskustva tvojih prijatelja drugačija nego moja, jer navike divljači zavise i od tipa lovišta, navika divljači, i td...
Imao sam prilike da ih srećem i posmatram od onih najmlađih, preko starijih, u malom čoporu, većem, probao ih na razne vabilice, gledao šta sve konzumiraju, mogao sam dokumentarac da pravim o njima.
Ali jedno sigurno stoji, u kom god lovištu bio, "on" je prepametna životinja, i lisica je za njega "mala beba". Moj najdraži ulov slobodno mogu da kažem, a nisam ih se ni ja nalovio(a mogao sam) zbog pravila u mom LU.
Svaka chast tebi, dragi kolega, i sve osude za takvo "gazdovanje", od strane uprave!
darkon kaže:
Moje iskustvo sa šakalima je drugačije, a sretao sam ih solidno, sigurno na stotine komada...
Na zvižduk obično staju, ali ne uvek, zavisi od situacije i od uznemirenosti, a na paljenje reflektora ne beže, čak mogu da se svetle, i da se svetle...
E, ako imaju neko ranije "iskustvo sa reflektorom", onda će sigurno odreagovati, a i lisica to radi, i daje se u beg, ali to su oni iskusni, koji su već preživeli neku neprijatnost...
I jutros smo bili uspesni. Jedan sakal i jedna lisica, jos jedan sakal ranjen i lisica, a tri sakala su se izvukli bez pucanja. Primecen poveci broj predatora, zato sledece nedelje isto. Pozdrav i dobar pogled
RAKIJA JE SPASILA VIŠE DIVLJAČI U LOVU NEGO SVA UDRUŽENJA ZA ZAŠTITU ŽIVOTINJA!
Damire jos jednom cestitam.Ima li kod vas kakve nagrade za odstrel predatora.bio bi to lep gest za vasu ekipu koja je mnogo divljaci spasila cisteci loviste od lija i sakala.
Mrwa hvala, ima smanjenje clanarine za sledecu godinu, za odstreljenog sakala mislim da se smanjuje 1500 dinara, a za lisicu 1000. Nego mene to bas i ne interesuje verovali ili ne ja vise volim ovaj lov predatora gonicima, nego na zeca i fazana. Pozdrav
RAKIJA JE SPASILA VIŠE DIVLJAČI U LOVU NEGO SVA UDRUŽENJA ZA ZAŠTITU ŽIVOTINJA!
Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.
MilanO Offline
· 15.10.2024. 05:38
Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6
tomo vrbas Offline
· 01.01.2024. 19:30
Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻
Planinko011 Offline
· 01.01.2024. 17:21
Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).
slavaplana Offline
· 15.12.2023. 13:46
Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo što to trpimo.
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:13
Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:10
Pozdrav svima..
Anita Randjelovic Offline
· 11.02.2023. 15:09
Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?