Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: .243 Winchester

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
.243 Winchester
moravac 1

nidzamotocross kaže:

canis aureus kaže:
A to li si 'teo da pitaš ?!?! ... pomislih da me "navlačish" na tanak led und se poplaši' da nećem "pod led" ako bi' pis'o o upotrebi nedozvoljene municije, ...

Nije Nidža, takav. No no no

Meni bi baš trebalo neko zrnce za do 100-tinak metara, jer retko kada da ću na nišanu da imam srndaća ili lisicu, vuka, preko te daljine. Pa mi je ova informacija dobrodošla. iveli

A evo i bata Moravca sa drugačijim informacijama. Confused

Ovako stoji na sajtu:

www.dodaj.rs/f/3J/am/1GIuH90S/new-picture-1.png
www.dodaj.rs/f/3M/Z3/36Fy2arv/new-picture.png

www.dodaj.rs/f/1o/11g/2Iydhmqw/new-picture-24.png
www.dodaj.rs/f/1N/KN/4dgxQS5h/new-picture-2.png

Druze druga tablica je nova u odnosu koju ja imam iz februara ove godine.Ali pogledaj specifikaciju metka i dalje nigde ne pise da je lovni vec samo iskljucivo metak za vezbu na mete i simulatorima lova i da je za ovu godinu dostupan i kalibru 223 rem.
srbija

canis aureus
 Hmmm ...
ovom Target-u koji je namenjen za vežbu i gađanje meta ... zašto se navodi "Knock-down power" end "Penetration" pa i "Protection of venison" ?!? ... bašte isto k'o i kod SoftPointa, da ne kažem "lovnoga" ..... zar to nije višak informejšn za metak namenjen samo za gađanje meta?
Druže a jesil uporediJo Target i TM barem vizuelno?
... men' se činilo da nik'ke razl'ke nema ... na pogled uočljive Confused a i na strelJištu mi jedan drugar puc'o oba i kaže "isto vala, kako jedan tako i drugi" i lovi sa TARGETom i odstreliJo je ohohoo DS, štetočina ... zaboravih napisat', u sedamputšesetčetir kalibru.

... a kad, recimo u Wiena(AU EU), u prodavnici tražiš Geco Target prodavac te prvo uputi u priču da je to metak namenjen za vežbanje i strelište i blablabla jer se tako/zato zove TARGET a kad ga pitaš u čemu je razlika i da li je ima on, isti, pojma nema Confused već se samo obazire/i upućuje na ambalažu tj pakovanje ...
Ja biJo i pit'o i sve to čuo i vid'o Zum

moravac 1 -"Kolega na zalost lose ste informisani ima itekako razlike imedju ova dva proizvoda.To sto su im je balistika identicna odnosto tablice radi se o dva razlicuita proizvoda."

... und sad, pošto iz svJega ovoga i tablJica/informacija koje oni daDu za mundžu, dođo' do zaključka da je to "isto" i da nema neke bitne razlike sem one koju navedo' na prethodnU str. vol'o bi da me/nas koleZa malo bolje uputiš da ne bi(h)smo bili loše informisani undE živJeli u neznanje. hFala ... iveli 3
The best of the World all game caliber 8x57JS
Dim

moravac 1
 Kolega canis.Ims oznake koje jasno govore o trecem proizvodu a ne o istovetnom kako ti mislis da je.Obrati paznju na simbole kod prvog a obrati paznju kod drugog metka u tablicama.Zasto su za manje od godinu dana dodali iste karakteristike ja nemam pojma.Vrati se na prethodnu stranu i pogledaj tablice iz mog upisa.Drugo da li cu kupiti 2X20 ili jednom 50 meni je ne bitno ali ga ovde prodaju kao dva razlicita od tri koja imaju u ponudi.Iduce nedelje mi gostuje prijatelj iz Engleske pa cu ga poterati da i on objasni ono sto je meni jasno.A da li ces ti ili neko drugi da lovi njime...to prepustam svakom idividualno.Ja sa njim mogu samo da treniram...i to i radim.A slikacu ti iz kataloga kada budem imao vremena tacno kako stoji.Cak i ovde sto je nidza skinuo u opisu metka da je metak razvijen za vezbe na strelistu ili simulatorima lova...a ne za LOV.Mozda proizvodjaci grese.Smatram da bi bilo vrlo ne ozbiljno od jedne takve firme da navodi dva razlicita proizvoda i prodaje zbog pakovanja kao razlicite a ne karakteristika zrana usta sam siguran da ih ima.Kolce
srbija

canis aureus
 Joh.Springer's Erben ... katalog 2013/2014
(siguran sam da si čuo za njih pošto su u WienI)
i tu se 'vako reklamira (k'o na pictures) ...
dok u tablJicama sve indentično pišu za "oba" proizvoda
Dim

canis aureus
 Jagd&Sport .... katalog 2015/16
(siguran sam da su ti poznati ... i njiJa ima u WienI)
-što se tiče GECOa, Target nema na slikI ali zato imaju novitet ZERO ... dok u tablJicama TM i Target sve opet indentično Confused
Dim

canis aureus
 I da, na prethodnoj str. si prEkaz'o "razliku" u zrnevlju u vidu pictures ... pa shodno tome ....

u čem' je razlJika u ova dva zrnCa ?!?

TM - Soft Point
i59.tinypic.com/kdu8mr.jpg

i ovo desno, sa olovnim vrhom ... TARGET
i62.tinypic.com/1t7bpc.jpg
Dim

canis aureus
 Čudno je i to, što u svim kalibrima u kojima imaju TM imaju identični i Target!?! -pod "indentični" uzimam sve ono što je navedeno u tablicama koje navode ... težina zrna, V0, E, BC, GE, ....

end, nisam imao priliku da se susretnem sa TM u .243Win neg' samo sa Targetom ali jesam u cal. 7x64 i .30-06Spr ... nisam primetiJo razliku u samoj municiji (ne odnosi se na pakovanja/ambalažu) gledajući "odokativno" (vizuelno) a čim budem u prilici napraviću i neki test (na mokroj hartiji, kanisterima s vodom i sl) tek da vidimo kako će se zrnCa ponašati i na delu.
Video sam Target mundžu na delu/u lovu na DS u oba navedena kalibra ... neka zrna smo i izvadili iz divljači(koja nisu napravila prostrel) ... KLASIČNO SOFT POINT zrno i ništa drugo!

evo kako ga u FrankonijU prodaDu
http://www.franko...mmer=60069

a ima i ov' sam pronaš'o o tEm pitanju
http://www.jagder...tegory=all

i na
http://forum.wild...Teilmantel

po ovim njinim forumI se navodi, takođeR, uglavnom razlika u ambalaži i ceni, i da je s obzirom na ambalažu od 50 komaTa municija "nezaštićena" i da se može oštetiti olovni vrh što nije slučaj kod zaštićenije u ambalaži od 20 komaTa ........
Dim

canis aureus
 i60.tinypic.com/mi2i6f.jpg
+
i57.tinypic.com/2ltisnb.jpg
=
i60.tinypic.com/2ecdfm0.jpg

Veselo 2
Dim

arli
 Lepa grupa kolega predetpostavljam 100metara? Teško srndaćimaSrbijalov

canis aureus

arli kaže:
Lepa grupa kolega predetpostavljam 100metara? Teško srndaćimaSrbijalov

ČZbroja 550lux + Swar 2,5-10-42
.243Win
daljina 100m

-Winchester PowerPoint 6,5g(100grs) - 3 komada u centru
-Geco TM(SP) 6,8g(105grs) - 3 kom iznad centra(malo desno)
-RWS TM(SP) 6,5g(100grs) - 3 kom skroz iznad(u 9Ci)

pucano u serijama po tri metka(od istog proizvođača) sa hlađenjem cevi između serija.
nišanska tačka je centar(bela nalepnica) uz pomeranje končanice po 3 klika za svaku narednu seriju.

Tri velika imena ... i tri odlične grupe pogodaka!
Sve ispod 20mm -WinPP jedva prešao 15mm, Geco oko 17mm, RWS oko 19mm (nisam imao adekvatno merilo(shubler, lenjir, ...) neg' sam mJeriJo "lenjirom" na Leathermanu pa nije baš najtačnije al tu je +- 1mm )

... s obzirom da se radi o fabričkoj mundži a ne "ručno motanoj" prezadovoljan sam sa sve tri elaboracije

iveli 3
Dim

arli
 Canise mogao bi da probaš longrage lov sa tim tvojim instrumentima-svaka čast. Do 100m dovoljan je seljadin,za ostalo 243winOdobreno

canis aureus

arli kaže:... Do 100m dovoljan je seljadin,za ostalo 243winOdobreno

Jes' al seljadina nemam!! Cry
... i nemo' da te nIki laže, seljadin može i na mLogo dalje od sto meteri PROVERENO! Stari
Dim

laufer223
 CDP se pokazao odlično. Ruši svinje do 120 kg bez problema i pravi prostrel. Krvnih podljeva ima, ali u granicama podnošljivosti. Neka sitna travka ili list neće ga omesti, ali klas žita će ga skrenuti pa će u metu ako pogodi pogodi i udariti bočno. Za daleke hice koristiti Nosler Balistic tip 90 ili 95 grena. Jaklo precizan i razantan, ali sve mu smeta. Prsne na svakoj maloj zapreki. Grand slam 100 grena odličan, ali daje jača razaranja mesa i jače hematome od CDP-a- Barnes X od 95 grena nisam uspio ustabiliti. Predugačak je i u metu udara bočno. Zanimljivo da metak napravljen za IŽ 18 nije dobar u Zastavi i obratno.

Finnskogen

canis aureus kaže:
Hmmm ...
ovom Target-u koji je namenjen za vežbu i gađanje meta ... zašto se navodi "Knock-down power" end "Penetration" pa i "Protection of venison" ?!? ... bašte isto k'o i kod SoftPointa, da ne kažem "lovnoga" ..... zar to nije višak informejšn za metak namenjen samo za gađanje meta?
Druže a jesil uporediJo Target i TM barem vizuelno?
... men' se činilo da nik'ke razl'ke nema ... na pogled uočljive Confused a i na strelJištu mi jedan drugar puc'o oba i kaže "isto vala, kako jedan tako i drugi" i lovi sa TARGETom i odstreliJo je ohohoo DS, štetočina ... zaboravih napisat', u sedamputšesetčetir kalibru.

... a kad, recimo u Wiena(AU EU), u prodavnici tražiš Geco Target prodavac te prvo uputi u priču da je to metak namenjen za vežbanje i strelište i blablabla jer se tako/zato zove TARGET a kad ga pitaš u čemu je razlika i da li je ima on, isti, pojma nema Confused već se samo obazire/i upućuje na ambalažu tj pakovanje ...
Ja biJo i pit'o i sve to čuo i vid'o Zum

moravac 1 -"Kolega na zalost lose ste informisani ima itekako razlike imedju ova dva proizvoda.To sto su im je balistika identicna odnosto tablice radi se o dva razlicuita proizvoda."

... und sad, pošto iz svJega ovoga i tablJica/informacija koje oni daDu za mundžu, dođo' do zaključka da je to "isto" i da nema neke bitne razlike sem one koju navedo' na prethodnU str. vol'o bi da me/nas koleZa malo bolje uputiš da ne bi(h)smo bili loše informisani undE živJeli u neznanje. hFala ... iveli 3

i ja sam se isto pitao, kada se gleda "performance" tabela postoje razlike u korist lovne verzije ( soft point ) ali meni to izgleda kao isti metak ???

Planinko011
 Jes' al seljadina nemam!! Cry
... i nemo' da te nIki laže, seljadin može i na mLogo dalje od sto meteri PROVERENO! Stari[/quote]

Sad ce da ispadne da se malo falim Stidljiv, al pre 5-6 godinica u dvoristu mog prijatelja domacina u podnozju Divcibara povede se polemika o pucanju i pokazase mi neku serpu na stapu (nije za ajvar) na brdu preko puta na cirka 300-350m i pocese da se zacikavaju.
Ja uzeh tudjeg seljadina sa nekom cudnom optikom i jos cudnijom tunelskom montazom i opalih metak oslonjen na kolac od ograde i srecom videh da se dize prasina jedno pola metra ispod.
Ja otprilike digoh jos za jednu serpu (prvi put sam gadjao oko pola serpe iznad) odokativo opalih i serpa se zaljulja na onom stapu.
Da se neko ne sekira zrno je islo u brdo iza serpe a u okolini od 300m je bila golet tako da su slucajni prolaznici bili iskljuceni.
E sad da je bilo srece bilo je ali ovi ostadose zabezeknuti jer je od kad su je stavili niko, od lovaca koji su dolazili, nije pogodio. Ja nastavih da pijuckam rakiju kao ja to tako svaki dan Kalanjikov.

A sto se tice .243 cekam da od Nove godine prvo probam 20kom Hornady-ja SST pa da vidim dalje ako bude potrebe. Nije bas da nesto zameram ni PPU-u osim kad se bas na papiru tera mak na konacLupa.
Srndaci i lije se nisu bunili do sadaSmile.

ssekir75
 ван теме везано за сељадина и колико може: чему служи ова скала доле лево? ја толко... ika
ловци су организована наоружана група људи која преко поља, шума и ливада иде у кафану iveli

калибар је "производ" два броја означених милиметримаStari

не пучај шинко док им не видиш беоњачеElmer

DakiNS
 Koliko ja znam 1,75 je uzeta kao prosečna visina čoveka i kada silueta stane ispod neke crte(stepenice) brojka iznad označava udaljenost siluete čoveka. Ukoliko niste u mogućnosti da vidite celu siluetu čoveka , širina crte je prosečna širina ramena pa se opet dobije približan rezultat udaljenosti mete.
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

tomo vrbas
 Koliko sam upamtio ta skala dole levo sluzi za odredjivanje daljine cilja stim sto se racuna da je prosecna visina coveka 175cm ili ti 1,75m i onda sa ovom skalom od 2do 8 priblizno odredjujes daljinu 200,400,600,800m na nacin sto donju dugacku liniju postavis u dno osobe koja stoji i onda trazis visinu na koju ce cifru da se poklopi i to ti je od prilike daljina do cilja!

tomo vrbas
 Evo DakiNS je bio brzi i precizniji!

Kile_
 cool. jos bi bilo bolje da vertikalna koncanica ima tackice da svaka tackica odredjena daljina za pucanje...
Samo 300 i 4x4

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Winchester lovačke puške LOVAČKE PUŠKE GLATKIH CEVi 64 02.02.2015. 01:11
Winchester model 1895 KARABINI 17 01.11.2013. 19:11
38-55 Winchester MUNICIJA ZA OLUČENE CEVI 6 13.12.2010. 19:21
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 17
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,453
Najnoviji član: hladni

Poslednje vesti
U GREBENCU SE INTENZIVNO LOVI, PONEKO I PECA
Tri velika vuka snimljena na planini u Srbiji
Petrovaradin: Problem u lovištu
PRVENSTVO VOJVODINE
U LU "Šumadija" Kragujevac

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

· 30.01.2023. 23:30

Zbogom Lalo 💔

64,133,016 posete www.srbijalov.com