цццц... у неко срећно време лежи смена на стрелишту изнад пирот, подељена муниција, војници напунили пушке и само се чека команда паљба. ко зна откуд изађе на стрелиште и пође лагано да прелази ливаду. а мој блесави кдир чете, "ПО ЗЕЦУ ПАЛИ!!!" 8 војника по њему, а он тутааањ (нашо га после четни старешина у жбуњу, црко од страха). на издвојеном објекту другар убије вука и добије наградно. није ни војска што је била...
ловци су организована наоружана група људи која преко поља, шума и ливада иде у кафану
калибар је "производ" два броја означених милиметрима
Nemam sada ni volje ni vremena da svaku odstreljenu lisicu postavljam na forumu ne ljutite se na mene. Lov lisica ide veoma dobro i cifru cu vam naknadno preneti,... Fotografije cu postaviti ako se nadje neka izuzetna zbog necega.
Ali ovo hocu da postavim, moj jos jedan mali doprinos Monostorskom lovistu od juce.
Bravo Ivice,jos jedan manje.Nego,cini mi se da je u pitanju stenac i ako jeste bas je narastao.Sto bi neki"strucnjaci "rekli,hrane se vocem i insektima,tu i tamo po koji mis.Sad kad pocnem da hranim kerove tako ima do zime da budu ko bageri-al kad bi se zayebavali.
Manji su sad štenci, mada ni oni više nisu mali, ali sitniji su dosta od ovog. A to da su u ovo vreme mršavi, bar kod mene, nije slučaj, čak su se zaokruglili samo tako, izbacili stomake, a nagledao sam ih se od početka maja i to na malom terenu na kome lovim.
Ostatke sitne divljači nalazim stalno, i to ne mladunaca, nego odraslih primeraka zeca i fazanske. A tek jedno veče kako je bilo veselo kad je lane počelo da se oglašava, a srna beži ispred čopora, mrak, morao sam da silazim sa čeke i trčim ne bih li im prekinuo "zabavu".
A evo i slika, veče pre sam gledao šakala sa čeke kako se prikrada zecu, a sutra dan nađem zeca, opet odrastao, zakopan, pola pojeden, a pola ostavljen, veliki mu bio za jedan obrok...
Inače, kod mene, u centar sela, na starom mestu, a pisao sam o tome na prethodnoj strani, i ove godine ponovo šakali, okotila se ženka, drugar imao problema non stop, ulazili i igrali se po bašti, pa malo u plastenik vadili papriku, paradajz... Toliko ih ima, da više ništa čudno nije...
A .223 mi "sedi" džaba kući, i o eventualnoj dozvoli mogu samo da sanjam...
Bogme nije stenac, bas veliki muzijak ali je u stvari mrsav kao i svi predatori u ovo vreme. Ozbiljan primerak,...
Jos jednom cestitke
Ucinilo mi se da je omladinac zbog te tanke dlake i visokih nogu,ali nema veze bitno da je upokojen.
Darko,sta reci.Svi mi koji smo redovno prisutni u lovistu,svedoci smo kakav masakr naprave sakali i lisice svakog proleca.Pored svake rupe"kotilice",ostatci od lanadi,zeceva(naravno i odraslih),krila od fazanskih koka,pataka.Kad na to sve dodamo jaja i sitan podmladak koji pojedu bez ostataka dobro da uopste imamo divljaci za jesenju sezonu.
Nekim je"strucnjacima"definitivno lakse uterati metar u doope nego mm u glavu,a takvi kroje kapu po LD i LU.
Koliki je idiotluk neizdavati dozvole za cekanje malobrojnim zainteresovanim lovcima i pritom se pozivati na"struku" i sve to u godinama kad je u vecini lovista sitna divljac na bioloskom minimumu(ili ispod istog)a prenamnozeni predatori pocinju da pustose dvorista(jer u lovistu nema vise nista).
Na jesen opet juris u polu ili potpuno prazna lovista i jos se pitaju zasto se clanstvo osipa
Kod nas sakali vidjeni u naselju dosli starim kanalom skoro do centra lisice vec uveliko setaju po gradu.Nama su obecali ovih dana dozvole za cekanje jedan lovac i strucni pratilac konacno!
tomo vrbas kaže:
.Nama su obecali ovih dana dozvole za cekanje jedan lovac i strucni pratilac konacno!
Taman na vreme,sad,kad je kukuruz i suncokret do sisa ebo ih tata tupavi.Svuda ista prica,kao da svi idu po instrukcije kod cika Milenka ili nekog takvog teletabisa.Ne moze na predatore,cuvamo srndace za turiste.Pa ove godine i ko je imao sta da ponudi nije imao kome-turista nikad manje.I tamo gde lov predatora nikad nije zaziveo,nema ili ima veoma malo zrelih srndaca pa problem treba traziti negde drugo a ne u lovu predatora.Ako im je neizdavanje dozvola izgovor za nerad(nema dozvola-ne treba kontrolisati loviste),e tek tu su se zayebali,jer oni sto hoce da kradu,njima dozvola ionako ne treba
Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.
MilanO Offline
· 15.10.2024. 05:38
Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6
tomo vrbas Offline
· 01.01.2024. 19:30
Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻
Planinko011 Offline
· 01.01.2024. 17:21
Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).
slavaplana Offline
· 15.12.2023. 13:46
Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo što to trpimo.
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:13
Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:10
Pozdrav svima..
Anita Randjelovic Offline
· 11.02.2023. 15:09
Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?