Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Šakal (mali vuk) iz Trskara

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Šakal (mali vuk) iz Trskara
Kile_
 Tomo sto kazes za velike mrcine da tesko jedu ili nece gresis.mi iznosimo cele krave i to po par komada odjednom vukovi i sakali ih rasture za 10dana kosti ciste.takodje i velike svinje.sad smo izneli vepra 250kg i 5 svinja od po 100z
Ociste sve do kostiju za par nedelja
Samo 300 i 4x4

ProfiHunter
 Tomo,u pravu si,ako se iznose velike zivotinje najbolje je ko moze da rasece utrobu,jer tada pre dodju na nju,i jedu prvo uvek iznutrice,ovako je sakal jako osetljiv na cele zivotinje i tesko dolazi na njih.

Kile,mislim da je velika razlika izmedju vuka i sakala,vuku je prirodno da velike strvine jede,to i kod nas se desava,kao sto kazes,ne mogu da nadjem sliku od pre nekoliko godina sto sam slikao na jednom nasem mrcinistu,svinju od oko 100-120 kg,su za jednu noc celu pojeli,samo je ostao ceo kostur ili skelet i tako sam i slikao,bio je sneg pa sam izbrojao da su najmanje 5-7 komada te noci bili tu.
Ali sakal jako tesko dolazi na cele strvine,e sad opet je to mozda sto ima izbor i lakse nalazi drugu hranu ili mu se druga hrana vise iznosi.
Lako je stici do vrha,mnogo je teze tu i ostati

Vule991
 i66.tinypic.com/6xzpt3.jpg
i65.tinypic.com/149pabn.jpg
i67.tinypic.com/1676v5e.jpg
i65.tinypic.com/105p99f.jpg
i68.tinypic.com/339qfjl.jpg

Vule991
 Posle nekoliko veceri u kojima su oni izlazili kao pobednici, doslo je mojih 5 minuta puc puc

mrwa22250
 Koza krupnih zivotinja na ovom minusu je izuzetno tvrda pa je i to razlog maje zainteresovanosti lisica i sakala za iste.Sto se tice iznutrica,one su kao najhranljiviji i najlakse dostupan izvor hrane(koza na stomaku je najtanja i najmeksa)omiljena poslastica svih mesozdera.Kada uhvate plen,najvislje kotirani na hijerarhijskoj lestvici u coporu jedu prvi i uvek jetru i ostale iznutrice.Tek kada se to pocisti krece se na misice.
Meni se na mrcinistima pored iznutrica odlicno pokazala i riba koju lisice rado jedu,a cim je oko nule ima odlican miomiris.Stavljam je u one bele PP vrece(npr.od vestackog djubriva)okacim na drvo ili neki zbun i na par mesta izbusim nozem.Posto pre klope moraju da pocepaju vrecu,male su sanse da me iznenade jer se to cepanje dobro cuje,pa je jedan bljesak lampe od par sekundi najcesce dovoljan za odstrel.
Dobar pogled lovci na predatoreOdobreno.

Vule majstore,sta reciBravo 2
Shockdok pametni popustaju,budale zavladase

Vule991
 i64.tinypic.com/in4v40.jpg
i65.tinypic.com/vyle2o.jpg

ako nekome mogu da pomognem, ovako izgledaju moja mrcinista, slika pre snega i posle snega

i65.tinypic.com/2uhtnk5.jpg
i63.tinypic.com/2wfmxy1.jpg
i65.tinypic.com/ztaour.jpg

ovo mi se pokazalo kao najbolje, sa zadnje strane je skroz zatvoreno, tako da ne mogu sa te strane da jedu, a samim tim i da me dovedu u situaciju da ne mogu da ih odstrelim...
po meni treba obavezno koske vezati zicom i fiksirati za neki stub, inace ako ih odnesu u krs, nece danima izlaziti...
mogu se svako vece cuti kako krckaju koske, ali sanse za odstrel su svedene na minimum, gotovo nemoguce.

ProfiHunter
 Svaka cast Vule na odstrelu Bravo

Kojim kalibrom lovis i na kojoj daljini ti je mrciniste od ceke?

sasaruma
 Kolega Vule svaka castBravo 2

Vule991
 hvala kolege.
ovaj odstrel sam imao na mrcinistu koje mi je na 35-40 m, napravio bi ga na vecoj daljini ali je velika trava pa nisam bio u mogucnosti da ga stavim dalje, kada imam mogucnost, mrciniste pravim na daljini od 70 m.
a sto se tice kalibra, ovi su odstreljeni kalibrom 7x64, optika delta titanijum HD 2,5-15x50 sa iluminacijom.
cesto cekam i sa 22-250

mrwa22250

Vule991 kaže:

cesto cekam i sa 22-250

E taj ti bash ne valja za chekanje,mora mrciniste da bude dalekoGrin

Podunavac
 Свака част Вуле.Bravo 2 Ових свих 5 у једном дану (ноћи)?
Tri prsta 2Kolce

Browningbar
 Zenka odstreljena 8.1.2017. kraj Zapadne Morave
Browningbar priložio:
2017.jpg

Pravo u centar!
srbijalov

Browningbar
 L.U. Trstenik
svake godine ih je sve vise Sad
Browningbar priložio:
2_115.jpg

Pravo u centar!
srbijalov

Vule991
 Mrwa22-250
Za njega mora mrciniste na 150 m 😁

Vule991

Podunavac kaže:

Свака част Вуле.Bravo 2 Ових свих 5 у једном дану (ноћи)?

Hvala kolega!
Prva lisica je pala u 17:30h
Sakali su padali u 19:00, 19:30,19:40
I na kraju lisica u 20:00
Ceku sam napustio zbog nedostatka metkova, poneo sam 5 komada, nisam se nadao da ce ih glad toliko primorati da u tolikom broju izaci na nisam... nisam ni pomislio da ce se tako nesto desiti
Sledeci put cu poneti neki metak vise 😁

schweps
 Cestitam kolega Vule na odstelu i sledeci put bez kutije metaka ne idi na cekuJaooo
Lisica

mrwa22250

Vule991 kaže:

Mrwa22-250
Za njega mora mrciniste na 150 m 😁

Mada,kako mu i ime kazuje od 22 do 250m Odobreno.Jos jednom cestitke i drugi put barem 10-tak metkica.

Vule991
 Hvala kolege na cestitkama, sad nosim celu kutiju u futroli, za svaki slucaj 😁
Veceras bez uspeha, visok sneg i mesecina
Vidljivost odlicna ali bez akcije, u povratku sa ceke gotovo da nije bilo traga od bilo kakve divljaci, sve se primirilo.

ProfiHunter
 Isto i kod nas,jako slaba aktivnos,mada je jedan sakal dosao oko pola8,ali kao po obicaju jako obazrivo i sve oko mrcinista,nikako da pridje,mada mogao je karabinskim metkom da se puca ali se nije pucalo i otisao je,posle toga nista da mrdne.Mislim da ce sada kada malo otopli da se pokrenu malo vise,pa ce biti i pucanja srbijalov

Vule991
 Sutra ce biti prava akcija, dnevna temperatura u debelom plusu a mraz drzi sigurno 15-20 dana...
Mislim da ce biti bas aktivni, morace da se zapuca lovac

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Mali minsterlender KINOLOGIJA 10 27.08.2019. 11:32
Mali Tetreb (Ruževac) LOV NA SITNU DIVLJAČ 29 02.10.2012. 21:33
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 16
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,453
Najnoviji član: hladni

Poslednje vesti
“ЈАСТРЕБАЧKИ ВУK” – 2025. год.
U GREBENCU SE INTENZIVNO LOVI, PONEKO I PECA
Tri velika vuka snimljena na planini u Srbiji
Petrovaradin: Problem u lovištu
PRVENSTVO VOJVODINE

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

· 30.01.2023. 23:30

Zbogom Lalo 💔

64,156,212 posete www.srbijalov.com