Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: 6,5x57 mauzer

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
6,5x57 mauzer
schweps

stefan092 kaže:
Kakva je ponuda municije u ovom kalibru kod nas?

U tom kalibru ima PPU 130gr (8g) I moze se negde nadje belot.Capriolo nije uopste uvezo hornady u tom kalibru.
Lisica

canis aureus

stefan092 kaže:
Kakva je ponuda municije u ovom kalibru kod nas?

... tužna i oskudna!
Kad sam razmišljao o nabavci cevke u tom kalibru raspitivao sam se u svim poznatim prodavnicama u SRB i nigde je TAD nije bilo, ni domaće ni stranjske. sad nisam baš upoznat al mislim da je i dalje "teška egzotika" ...
... i odustao sam ... Confused
The best of the World all game caliber 8x57JS
Dim

stefan092
 Odluka je pala! Danas sam pazario karabin u kalibru 6.5x57. U pitanji je zastava M70. Dugo sam se mislio izmedju njega i .243 win, ali 6.5x57 mi se vise svidjao iako ni sa jednim nisam imao iskustva.

i60.tinypic.com/mwpc9i.jpg
i62.tinypic.com/2dlvfk0.jpg
i58.tinypic.com/15nxf0j.jpg
Kundak planiram da menjam prvom prilikom, samo da nadjem majstora koji moze da uradi ono sto ja hocu. Za njega je ona Meopta meopro 3-9x42. Smile

ssekir75
 честитам колега! Bravo 2 надам се да ћеш да имаш успех са њим, а и да ћу ија да га наватам пре или касније Namigivanje јави како је са џебаном
ловци су организована наоружана група људи која преко поља, шума и ливада иде у кафану iveli

калибар је "производ" два броја означених милиметримаStari

не пучај шинко док им не видиш беоњачеElmer

stefan092
 Sa dzebanom nikako ne stojimo... Na trzistu ima PPU SP 8g kosta oko 100din, kao i S&B SP8.5g njegova cena je ako se ne varam nesto malo ispod 200rsd(pitanje da li jos uvek ima). E sad posto kazu kolege da bolje nosi teza zrna ja bih da pokusam sa PPU SPBT od 9g ali ga nema ili ja nisam dobro trazio. Smile

schweps
 Cestitam kolega jako lep odabir kalibra.Jedino sto je problem oko municije na nasem trzistu nema nista sem PPU-a i S&B.iveli
Lisica

canis aureus
 stefan092
čestitam na hrabros' Grin
odabrao si odličan kalibar za lov srneće divljači, nazimadije, lopatara, ... Odobreno

Oprobaj ga i sa lakšim zrnima jer ne znači da nećeš biti zadovoljan pa čak i zadovoljniji s njima nego s težim zato što drugi kažu ...
npr. menE pričali da će ČZetka u .243Win zbog koraka uvijanja bolje da radi sa lakšim neg' sa težim kad najteža(6,5 i 6,8g) odlično nosi na svim daljinama ...

Prava je šteta što je slab izbor municije kod nas, mada ni preko nije mnogo bolji, ... eventualno RWS al je skup kogoj dŽavo
The best of the World all game caliber 8x57JS
Dim

lovacbp
 Bravo kolega za izbor kalibra Bravo 2
Siguran sam da ćeš biti zadovoljan.
Javi nam kad padne prvi odstrel da malo parimo oči Oi

Meopta će da mu čučne samo takoGrin ja bi ga odma na Lisica odneo srbijalov

Planinko011
 Pa eto radi poredjenja bez naucnog dokaza i empirijskog istrazivanja meni se javlja da ce zrno kalibra 8x68 brze proci kroz nazime na 50-100m i samim tim malcice ce se losije otvoriti. Mozda u delovima milimetra ali losije od zrna ispaljenog iz caure 8x57. Sa druge strane sa 8x68 imam prednost u energiji i manjem padu zrna ako omaknem nekog krupnog vepra recimo na 250m.
E isti je slucaj kod 6.5x57 vs 6.5x68 sa tim sto mislim da 68 daje prednost kod divokoze i lopatara na vecoj daljini a na srndacu na 100m je teoretski losiji ali jopet srndac lako pada pa je prakticno isto.

Eh da, kod reciimo 6.5x57 i 8x57 je novcanik u dalekoj prednosti cim ga puni PPU (dok ga ne rasture) i mozes da se 4-5 puta vise veselis na svadbi sa ovim kalibrimaKolce

stefan092
 Zahvaljujem se na lepim zeljama! Smile Prvo cu da probam sa PPU SP 8g on je najeftiniji i dostupan u slucaju da ne bude kako treba trazicu nesto drugo. Trebao bi mi neki kontakt tel nekog majstora u blizini BG-a (ako nema moze iz nekog drugog grada) koji bi mogo da mi upuca karabin ali neko ko stvarno to radi majstorski da uradi unutrasnje poliranje prstenova, sve kako treba,po PS-u.

Unapred hvala.

Kile_
 Cestitke Bravo 2 lepa puska! Neka imas i lepe odstrele sa njom!
Samo 300 i 4x4

klaja
 Stefane čestitam i neka te dugo godina lepo služi.
B)Opsta situacija je dobra.Neprijatelj se povlaci na svim linijama.Vojvoda Zivojin Misic

hercegovac
 Stefane cestitam na kupovini. Ja isto razmišljam da kupim neki 6,5. Mozda 55 se ili 57. Izgleda da imamo isti ukus jer i ja naginjem 57-ci. Opet za skandinavca bolji izbor mundže, nisam siguran ???

Barbarosa
 Stefane, čestitam na kupovini Odobreno

Kolega SSekire, ja ne vidim ni jednu jedinu prednost evropskih kalibara nad američkim. Pfft

mihailo
 Cestitam kolega,dobar izbor Bravo 2

stefan092
 Danas sam zvao prodavnice jer mi je stiglo odobrenje za nabavku municije i jedino sto sam naso od municije je PPU SP BT 9g 90din i S&B 8.5g 220din. Da li je neko od kolega korstio PPU SP 8g? Da zna gde ga ima?

krilas
 Kolega Stefane pozovi Magnum u Jagodini, na njihovom sajtu ga ima, ali da li ga ima i na stanju ...??!
Siroma

stefan092
 Danas sam na strelistu prvi put pucao iz "Novog" karabina sa mehanickim nisanom na 50m i 100m, ima par slicica.
i64.tinypic.com/2a85hsz.jpg
i63.tinypic.com/8xkk6s.jpg
50m sa + JA
i65.tinypic.com/2hhzz9v.jpg
100m prvi put sa + ja
i65.tinypic.com/mt3y2h.jpg
100 drugi put sa + i prazno JA
i65.tinypic.com/2us8ui1.jpg

A sto se tice trzaja iskren da budem ocekivao sam da bude blazi Smile

lovacbp
 Promace mi jedan na oglasima. Otisao za par dana. Mauser sklapan u zastavi. Prodavac kaze da je bio konzerviran nisam se uverio. Dva obarca, nikad pucano iz njega. Otisao za 300 evra.

stefan092
 Karabin Zastava M70 6,5x57, optika Meopta Meopto 3-9x42, Leupold STD nosaci sa ekstenziom.
Danas upucan na 100m +4cm od municijem sam koristio PPU SP BT 9g i S&B SP 8.5g i bolje se pokazao PPU. Evo nekih slicica.

Pre 3 dana "razradjivanje cevi"
i67.tinypic.com/2vay5nc.jpg
i68.tinypic.com/24o6l2h.jpg
i66.tinypic.com/6527op.jpg

Danas, sa upucavanja.
i64.tinypic.com/dy7n8h.jpg
i63.tinypic.com/vwxro3.jpg
PPU SP BT 9g grupa 35mm
i67.tinypic.com/2vay5nc.jpg
S&B SP 8.5g grupa 45mm
i67.tinypic.com/s4xj88.jpg

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
.243 Win vs 6,5x57 Mauser (6,5x55Swe) MUNICIJA ZA OLUČENE CEVI 40 12.10.2015. 22:51
Optika MAUZER 6x42 OPTIKE I MONTAŽE 10 04.10.2012. 19:49
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 15
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,453
Najnoviji član: hladni

Poslednje vesti
U GREBENCU SE INTENZIVNO LOVI, PONEKO I PECA
Tri velika vuka snimljena na planini u Srbiji
Petrovaradin: Problem u lovištu
PRVENSTVO VOJVODINE
U LU "Šumadija" Kragujevac

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

· 30.01.2023. 23:30

Zbogom Lalo 💔

64,123,403 posete www.srbijalov.com