Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Bolesti pasa i slično

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Bolesti pasa i slično
Lala
 Da, to su dve žene te na Futoškom putu, ranije su radile u državnoj ambulanti, sad su privatnice. Znaš kako, svi veterinari su dobri, dok ne zabrljaju. Ja sam do sada išao kod jednog koji je na glasu kao najbolji veterinar hirurg, neću da mu ime pominjem (ima veze sa Francuskom), nije jeftin uopšte, ali eto ispalo je da su njegovi u ambulanti zabrljali u mom slučaju; nije ni to problem, da su hteli da isprave grešku, nego ih 'bolelo uvo', pa sam ja morao da dva meseca petljam dok nisam sredio kera.
Pumpu neću kupovati, tebi treba pošto uzgajaš kerove, meni je glupo da uzimam to za jednog kera, a i količina koja je meni potrebna je max. 1 litar, tako da sve obavljam na moj način.
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

od komtema
 Znam koji je taj ,licno ga nepoznajem to je onaj u centru ,on ima puno pomocnika a kad ih je puno onda dolazi do gresaka.Jednom sam ga zvao da pitam kojiko bi kostao rengenski snimak gornje vilice jednog psa,posto pas nije imao 1.zub interesovalo me je dali ima zametak,rekao mi je neku zescu cifru pa sam to zavrsio nakraju kod Lolica za nekih 1000 dindzi.

Milos88-Ivanjica
 Kolege da li je neko imao ovakav slucaj kod kera,ako jeste molim za pomoc,naime: moja kerusa balkanka stara 10 god. koju sam dobio na poklon imala je neku izraslinu na zadnjoj desnoj nozi blizu analnog otvora.Ta izraslina je bila velicine jajeta i nije joj smetala,a njen prethodni vlasnik je rekao da joj se to pojavilo odavno i da nece biti problema,nema nikakvu otvorenu ranu na izraslini,prekrivena je dlakom...medjutim u zadnje vreme je pocela da joj se ta izraslina uvecava,i juce je moj otac odvede kod veterinara u cacak a on mu kaze da je to tumor i da ne moze da je operise,vec da je pustim i da je ne vezujem kako bi duze zivela.Bas se jadno osecam ceo dan,hteo sam da izvucem od nje dobro potomstvo jer je extra radna kerusa ali ko zna dal ce moci to da dozivi i koliko ce uopste jos ziveti.Cry
LOV JE Passrbijaloviveli

Neca92

Milos88-Ivanjica kaže:
Kolege da li je neko imao ovakav slucaj kod kera,ako jeste molim za pomoc,naime: moja kerusa balkanka stara 10 god. koju sam dobio na poklon imala je neku izraslinu na zadnjoj desnoj nozi blizu analnog otvora.Ta izraslina je bila velicine jajeta i nije joj smetala,a njen prethodni vlasnik je rekao da joj se to pojavilo odavno i da nece biti problema,nema nikakvu otvorenu ranu na izraslini,prekrivena je dlakom...medjutim u zadnje vreme je pocela da joj se ta izraslina uvecava,i juce je moj otac odvede kod veterinara u cacak a on mu kaze da je to tumor i da ne moze da je operise,vec da je pustim i da je ne vezujem kako bi duze zivela.Bas se jadno osecam ceo dan,hteo sam da izvucem od nje dobro potomstvo jer je extra radna kerusa ali ko zna dal ce moci to da dozivi i koliko ce uopste jos ziveti.Cry

Miso druze, ''tumor'' je medicinski izraz za svaku izraslinu na telu! Mislim da nebi trebalo da dizes paniku, vec da odvedes kerusu kod nekog drugog veterinara, a da ne pricas da si vec vodio pre njega, da bi uporedio misljenja! Mislim da bi to trebalo da se operise bez problema, a da taj veterinar ''vrda''... Ne znam, to je moje misljenje!
Lovac nije ko vino ne pije i ko ide planinom samo da ubije!

Neca92
 Nego, i ja imam jedan ''problem''... U poslednjih nedelju, dve, kerusa mi je naglo smrsala...Hmmm Nikada nisam imao mrsave kerove (mnooogo mrzim da vidim mrsavo kuce u lovu, mrzim kad mu se vide rebra Sad ) , uvek su lepo hranjeni i nije bilo problema.... Malo me ova situacija zabrinjava i treba da zovnem veterinaram da joj da neke vitamine, nesto protiv parazita ili sta vec...
Dobro bi mi dosao neki savet, sta da radim, sta da joj dam? Ja sam joj mrvio ljuske od jajeta (kazu da tako unosi kalcijum) i dao joj pomesano sa jelom, pojela je...

aca
 neco el kucka jede kao provaljena ili ne jede?ako jede kao luda a ne udebljava se ja mislim da ima parazite

alex
 ipak Neco pozovi beterinara za svaki slucaj
Bilo kada bilo kuda u lov s Bretonom svuda

Neca92
 Jede normalno, kao i do sad! Pozvacu veterinara, ali i ja mislim da su paraziti...

duk@
 Molio bih kolege za savet. Imam kuce NKD starosti 3 meseca i primetio sam da joj se u usima skuplja ona mast iz usiju pa sam hteo da pitam da li mi je pametno da to necim cistim i ispiram ili da ne diram.
Sve mi diraj ali lov NE!

aca
 danas sam video 3 krpelja na mom bretonu.dali neko zna kako da skinem to.ja najvise skidam tako sto odvijam u suprotnom smeru od zavijanja srafa.

arnotije

duk@ kaže:
Molio bih kolege za savet. Imam kuce NKD starosti 3 meseca i primetio sam da joj se u usima skuplja ona mast iz usiju pa sam hteo da pitam da li mi je pametno da to necim cistim i ispiram ili da ne diram.

Ima sredstvo zove se Otifree sluzi za ciscenje usjiju kod pasa, ranije sam cistio stapicima i hidrogenom. E sad mozda neko jos ima iskustava.
" Ako Kosovo nije nase, zasto od nas traze da ga damo...? Ako je njihovo, zasto ga otimaju...? A ako vec mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustrucavaju... ? "
Matija Beckovic

arnotije

aca kaže:
danas sam video 3 krpelja na mom bretonu.dali neko zna kako da skinem to.ja najvise skidam tako sto odvijam u suprotnom smeru od zavijanja srafa.

Za krpelja nema spasa, ma nema sta nisam probao i stavljao(ampule i ogrlice od raznih proizvodjaca) i nista ne pomaze. Meni je doberman uginuo od piroplazeme. Znam da pojedini uzgajivaci daju psima neki lek zaboravio sam ime, ali sam cuo da moze da dovede do sterilnosti pa nisam probao. Zadnjih dana razmisljam sta da uradim za ovu sezonu i nisam pametan. Kazu stariji lovci da su ranije kerovima na silu davali beli luk, e sad koliko to ima efekta???
" Ako Kosovo nije nase, zasto od nas traze da ga damo...? Ako je njihovo, zasto ga otimaju...? A ako vec mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustrucavaju... ? "
Matija Beckovic

aca
 neznam dali to funkcioniseConfused

duk@

arnotije kaže:

duk@ kaže:

Ima sredstvo zove se Otifree sluzi za ciscenje usjiju kod pasa, ranije sam cistio stapicima i hidrogenom. E sad mozda neko jos ima iskustava.

ok hvalana pomoci
Sve mi diraj ali lov NE!

Neca92

arnotije kaže:

aca kaže:

Za krpelja nema spasa, ma nema sta nisam probao i stavljao(ampule i ogrlice od raznih proizvodjaca) i nista ne pomaze. Meni je doberman uginuo od piroplazeme. Znam da pojedini uzgajivaci daju psima neki lek zaboravio sam ime, ali sam cuo da moze da dovede do sterilnosti pa nisam probao. Zadnjih dana razmisljam sta da uradim za ovu sezonu i nisam pametan. Kazu stariji lovci da su ranije kerovima na silu davali beli luk, e sad koliko to ima efekta???

Ima spasa od krpelja! Yes Moram da pitam jednog caletovog prijatelja kako se zove to sredstvo! Razmuti se u flasi vode, izmucka se, ti drzi kera za nusku i pazi da mu ta tecnost ne prsne u oci, a neko neka ga poliva sa tom tecnoscu svuda po telu! Cim saznam kako se zove, javljam! ;)

aca
 hvala necoB).koliko dugo traje posle kad ga isprskas?

arnotije

Neca92 kaže:

arnotije kaže:

aca kaže:

Ima spasa od krpelja! Yes Moram da pitam jednog caletovog prijatelja kako se zove to sredstvo! Razmuti se u flasi vode, izmucka se, ti drzi kera za nusku i pazi da mu ta tecnost ne prsne u oci, a neko neka ga poliva sa tom tecnoscu svuda po telu! Cim saznam kako se zove, javljam! ;)

Vidi za to sredstvo pa mi javi, jer ja sam trazio po internetu a kontaktirao sam vecinu renomiranih veterinarskih ambulanti u Srbiji, ali su se svi slozili u jednom da nema 100% sigurnog i efikasnog ( leka, sredstva nazovi ga kako hoces) protiv krpelja.
Matija Beckovic

Neca92
 To sredstvo se zove Ektanon! Smile Probajte, pa javite rezultate! B)

aca
 vazi

DakiNS

Neca92 kaže:
To sredstvo se zove Ektanon! Smile Probajte, pa javite rezultate! B)
Da se nadogradim ektanon razblažen sipajte u one pl. flaše što imaju pumpicu pa isprskajte psa trebaće vam barem 5 puta manje tečnosti a biće barem 5 puta bolje raspoređena po psu
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
parazitske bolesti pasa KINOLOGIJA 60 04.09.2020. 09:16
Ishrana pasa KINOLOGIJA 19 20.04.2019. 23:12
Bolesti (Zonoze) DIVLJAČ 43 13.01.2019. 19:57
Obuka lovačkih pasa KINOLOGIJA 409 03.10.2018. 21:59
Izložbe i utakmice pasa KINOLOGIJA 707 18.09.2018. 18:44
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 15
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,453
Najnoviji član: hladni

Poslednje vesti
U GREBENCU SE INTENZIVNO LOVI, PONEKO I PECA
Tri velika vuka snimljena na planini u Srbiji
Petrovaradin: Problem u lovištu
PRVENSTVO VOJVODINE
U LU "Šumadija" Kragujevac

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

· 30.01.2023. 23:30

Zbogom Lalo 💔

64,084,230 posete www.srbijalov.com