Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: 270 WSM POMODARSTVO ILI ...

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
270 WSM POMODARSTVO ILI ...
Lovac sa NLT-om
 Ima onih koji nisu lovci,u pravu si,ja nisam lovac ali idem u lov od 2003 godine...i ti si lovac pa sam video na slici kako si ;icepao;onog srndaca...i ono ti nazivas postovanje divljaci???
Samo NLT..... B)

Lala
 Niko neće ovde biti isključen sa foruma zbog različitog mišljenja. Ali će biti express isključen svako ko ne poštuje pravila ovog foruma i uputstva admina.
Bez izuzetka.
Na forum su dobro došli svi, bili lovci ili ne. A naročito su dobro došli ovi omladinci podmlatkari, barem što se mene tiče.
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

dex
 sa ovim zrnom i ako promasi divljac pada od upale pluca.Bravo 2

canis aureus
 skojicu
potpuno razumem da si hteo bliže da nam prikažeš kod nas malo zastupljeni kalibar .270WSM na najbolji način!!, pa i slikom odstrela(jedna slika 1000reči) i žargonom(kako bi eventualno neko lakše razumeo)
Lala te je opomenuo zbog stvari interesantnih zelenima i... a što ne znači toliku ljutnju i svađu!!
Izbacivanje sa foruma zbog razlike u mišljenju!?-čista glupost!! Pa ne možemo svi misliti isto! a ni doživeti iste situacije u lovu i odstrelu(sigurno nije svaki odstrel kao onaj sa slike ali i takvi se dešavaju u takvim situacijama-a situacija je milion!)

Etika!?!?
-za najbolji i najidealniji kalibar, za srneću divljač, priličan broj lovaca navodi .270Win!!!(pa čak neki i za DS!?)
Pošto ne vidim veliku razliku među "dugom i skraćenom njegovom verzijom" siguran sam da bi se onaj "priličan broj" složio i da je .270WSM najidealniji i....
Navodi se kao najbolji i 6,5x68 i 25-06... vidjao sam odstrele ovim kalibrima i bili su mnogo "potresniji" od one tvoje slike!!...

"poštovanje divljači"!?!?
(...a na lisicu vezanih usta ...)

Ako misliš da nema na forumu ili temi adekvatnih sagovornika- OK to je tvoje mišljenje!
a sad što neki nisu lovci a na forumu su!? zar nije pohvalno ako hoće prvo nešto da nauče pa tek sa znanjem krenu u lov!? i ako ovakve forume vide kao mesto za učenje!?
IMA i neadekvatnih postova i poruka!!, ALI... pa ne daj da te toliko pogađaju i ljute!! Ipak pre svega smo "drugari" koji se interesuju za iste teme(lov, lovstvo, očuvanje i ljubav prema prirodi i divljači, oružju...), koji prenose svoje znanje iz prakse, razmenjuju mišljenja...

Forum ima svoja pravila ali ne nameće svoje mišljenjeB)
-a mišljenje je kao dupe!-svako ga ima!Confused

Lala
 C.aureus, ovo što si napisao je otprilike suština. Najbolje je kad se suprotstave mišljenja, uz argumente, onda od takve priče bude i neke pameti.
Skojić može da se ljuti koliko god hoće, to je njegovo pravo. A pravo admina je da briše neadekvatan post ili sliku. Treba malo misliti i dalje od nosa, a ne samo terati svoje, bez obzira na moguće posledice.
Šištanje na bilo kog člana ovog foruma, bio lovac ili ne, jednostavno nije korektno, i neću tolerisati.

canis aureus
 Lalo ne šišti više na mene!!Besan
Tolerancija!?
Grin

...OK
slažem se sa brisanjem "neadekvatnog"!!

...ALI

nekada se nešto najbolje ne razume!
nekada se razume pogrešno!
nekada bude nepotrebnih odbrana od još nepotrebnijih napada nastalih nečim što se pogrešno razume ili se ne razume najbolje!
(i sa jedne i sa druge strane)
Confused

Lala
 C.aureus, toliko me ne razumeš, da ću da počnem da šištim Grin
Najbolje je kad se shvati da se razume, a ne razume. A nepotrebno je da se pogrešno shvati.
E ajd sad majčin sine raspetljaj šta sam napisao Smeko

Lovac sa NLT-om
 Canisaureus....."poštovanje divljači"!?!?
(...a na lisicu vezanih usta ...)

hmhmhmh......... pa jok pa da ujede nekog,vidis da sada prenosi i besnilo....
Samo NLT..... B)

canis aureus
 Lalo, ma razumem ja tebe da ti mene ne razumeš a misliš da te toliko ne razumem da u svom nerazumevanju počinješ da šištiš!
Jer ako se shvati da se razume a ne razume se dolazi do reakcije totalnog nerazumevanja i ne preostaje ništa drugo sem šištanja! a što je sa pogrešnim shvatanjem, iako se razume da je shvatanje pogrešno, u suštoj suprotnosti sa razumnošću!! a što izaziva zabludu i netoleranciju, u najblažem obliku shvatanja svog nerazumevanja, i samim tim i ne prilagođenom kontaktu sa razumnima na razuman način, neshvatljiv nerazumnom!
Tako da zbog nerazumevanja shvatanja, granica tolerancije naglo opada i dolazi do šištanja, netolerancije i smanjenja mogućnosti razumnog zaključivanja i neshvatanja suštine teorije ili činjenice zasnovane na zdravom razumu koja je najbitniji činilac u shvatanju cele poente!!
A poenta je...
...
Confused

skojic
 Dajte da se vratimo temi... , ali ipak dali se neko ljuti dokne kaže sam drugi mogu samo da predpostavljaju !!!!
Elem rana o kojoj se puno ovde raspravljalo je nešto više od 1% ukupno prekrivenog tkiva prekrivenog kožom ( pov. bez nogu i ušiju odraslog srednjeg rasta srndaća j oko 3800 cm2 a rana je oko 40 cm2) .
Zbog čega se to desilo a da kugla nije zakačila kos je udarac u granu , pucanje zrna i dva hidro šoka ili dva privremena maksimalna proširenja u kombinaciji sa dva izlaza ( pritisak izlazi gde je najmanji otpor)
Da bi bolje razumeli o čemu priča ima par slika
1. 300 win prolazi kroz balističke gel

skojic
 2. 223 rem isto
skojic priložio:
223gel.jpg

skojic
 3. rradi poređenja nekoliko kalibara na žalos nisam našao 270 wsm
skojic priložio:
40052-militaryassaultriflewpcopy.jpg

canis aureus
 jesi li ovo promašio temu ili si započeo neku novu??

Lala

canisaureus kaže:
Lalo, ma razumem ja tebe da ti mene ne razumeš a misliš da te toliko ne razumem da u svom nerazumevanju počinješ da šištiš!
Jer ako se shvati da se razume a ne razume se dolazi do reakcije totalnog nerazumevanja i ne preostaje ništa drugo sem šištanja! a što je sa pogrešnim shvatanjem, iako se razume da je shvatanje pogrešno, u suštoj suprotnosti sa razumnošću!! a što izaziva zabludu i netoleranciju, u najblažem obliku shvatanja svog nerazumevanja, i samim tim i ne prilagođenom kontaktu sa razumnima na razuman način, neshvatljiv nerazumnom!
Tako da zbog nerazumevanja shvatanja, granica tolerancije naglo opada i dolazi do šištanja, netolerancije i smanjenja mogućnosti razumnog zaključivanja i neshvatanja suštine teorije ili činjenice zasnovane na zdravom razumu koja je najbitniji činilac u shvatanju cele poente!!
A poenta je...
...
Confused

E hvala Bogu da si pravilno pris(tupio) problemu nerazumevanja, kroz neshvaćanje, u korelaciji sa šištanjem, uz osvrt na degradaciju tolerancije, adekvatno zdravorazumskom rasudjivanju, provocirano paroksizmom ljutnje Grin

skojic
 Ne ali teško je dočarati snagu jednog kalibra pa pokušavam da sa onim ranijim postovima gde se nalaze karakteistike sa ovim slikama gde mogu da se vide dajstva na bal. gel nekih kalibara koji su ipak zastupljeniji kod nas da napravim neku paralelu. Na žalos nemogu da nađem ispitivanja 270 wsm.

canis aureus
 "E hvala Bogu da si pravilno psitupio problemu nerazumevanja, kroz neshvaćanje, u korelaciji sa šištanjem "

E Lalo, Lalo!?
Znao sam da ništa nećeš razumeti i da ništa nisi shvatio!!
Misliš da je pravilan pristup problemu a nepotrebno si pogrešno shvatio suštinu problema!!!
Ali nema veze! Važno da si ti nama živ i zdrav!!
Smeko

Lala
 Nisi ti shvatio, odnosno, pogrešno šištiš Grin

bela

nerazumeš date razumem a nerazumem
što me nerazumeš ma ja sam više zbunjenConfused
vižlan i terier

Lovac sa NLT-om
 Danas je juce od sutra????Oi
Samo NLT..... B)

nenadx
 Ne mogu da vas pratim,mnogo je duboko pa se zamuti slika....skojicu,sta dokazuje onaj grafikon,sem prolaska projektila kroz zelatinsku masu ili gel kako kazes.Pri tom ne mislim na laboratoriske vec prakticne kriterijume
Dobar pogodak

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
LOVAC - strast,nasledje ili pomodarstvo LOVAČKE PRIČE 65 30.04.2014. 08:02
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 15
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,453
Najnoviji član: hladni

Poslednje vesti
U GREBENCU SE INTENZIVNO LOVI, PONEKO I PECA
Tri velika vuka snimljena na planini u Srbiji
Petrovaradin: Problem u lovištu
PRVENSTVO VOJVODINE
U LU "Šumadija" Kragujevac

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

· 30.01.2023. 23:30

Zbogom Lalo 💔

64,123,508 posete www.srbijalov.com