Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Švajcarska

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Švajcarska
Nex357
 Pozdrav lalo ...
Ma takvi "lovci" me ne interesuju , ja idem u lov iz zadovoljsta i radje necu ici na more al cu ici u kvalitetan lov onako kako ja mislim da lovac ide u lov ...
nisam ja kriv ni onom sto nema , a vala ni onom sto ima ...
Veliki pozdrav

Lala
 Nex357, tvoji stavovi o lovu su meni vrlo bliski, slažemo se skoro oko svega. Ali, ti kažeš da te takvi 'lovci' ne interesuju; možda ne bi ni mene interesovali, da ne živim ovde, i u svakom lovu ih vidim. Ima takvih i kod mene u LD, i u svakom LLD i LU, i da su kao ljudi odlični drugari, ali brate, u svakom lovu, svaki vikend, ja to gledam... Sve teže ide sa organizovanjem nekog pravog, normalnog lova, gde je odnos izmedju lova i šale, zezanja i druženja 50% : 50%. Sve sad nekako ide na brzinu, otpuca se ko šta stigne, i razlaz preko atara svak na svoju stranu! Kakva poslednja počast, druže? Kakva smotra odstrela i lovaca posle lova? Ima ljudi koji pravac iz svinjca kući u istim čizmama i odelu krenu u lov, druže moj... Pa pola članova LD zvekne par fazana, i tutanj kući. Ne smem da tvrdim jer nemam dokaze, ali kladim se da deo njih u povratku kući moli Boga da mu iskoči neka srna ili slično....... Ista je situacija u većini LU u Srbiji!
Lov je 'skupa igračka', mnogo ljudi ovde voli da lovi, ali nemaju para, pa onda izlaze kako bilo, samo da pucaju, uz već rečeni momenat vezan za meso na stolu.
Ali priznajem, ne znam ni jednog koji bi išao u lov kao pratnja, bez oružja, zbog ljubavi prema prirodi, kao što ti radiš u Švici, zbog skupe licence. Tvoj stav je pošten, svaka čast!
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

nenadx
 Paa neznam da li da kazem.Paa reko bih,pa ne bi....Paaa ajd reci cu,al mi nezamerite,ako kazem nesto.....
Ljudi moji,Nex rece neide tamo u lov,skupa licenca...Prenosno i ovde je uporedjujuci standard.Razlika je sto ovde ljudi,na svom terenu uzmu pusku pa idu.Inace kad proceprkamo malo dublje vidimo da svuda manje ili vise ima krivolova.Ovo pitanje ima pre svega socioloski predznak,pa tek za tim kulturoloski.....Stvaranjem povoljnih uslova u drustvu,ove anomalije se smanjuju.Tu se rekao bih slazemo.Sa druge strane,neke negativne pojave se nemogu opravdati nikako i pitanje su licne kulture.Bez obzira na uslove na sve se treba osvrtati i razgovarati,ali rekao bih ovo.Pominjali ste meso divljaci,a ja ga gresnik volim da konzumiram,pa sad neznam da li da razvijamo tezu oko toga ili neClAQue
Dobar pogodak

petar
 Ne treba Nenade, bitno je da ti nije meso osnovna korist od lova, tj da nisi lovac mesar, ako usput jedes meso, to je lepo, isto kao i ja...Grin
Just like old times!

Sniper Hunter
 nenadex i ja volim da konzumiram meso od divljaci evo veceras izlazim u restoran posto se ovde u CH skoro zavrsila lovna sezona pa ce biti nesto od divljaci na meniju Vebanje nije problem u skupoj dozvoli problem je ovde sto sezona na visoku divljac traje 2 nedelje i onda odmor moras uzeti te 2 ned svake godine u isto vreme a onda i ucenje za polaganje lovackog ispita sve je na stranom jeziku a ja zalazim polako u godine gde mi knjiga nesto ne lezi dosta mi je sto sam polagao ribolovacku licencu godisnja kantonalna dozvola za pecanje+dozvola za zenevsko jezero meni izadje oko350 e sto i nije bas jeftino druga stvar uci u krug lovaca kao stranac nije bas lako iskusio sam to kao pecaros i dan danas posle skoro 20 god pecaroskog staza u CH oseti se to jos da gledaju sa podozrenjem na strance tako da sam odlucio da sa ne petljam i u lov ovde u CH nije znaci samo zbog skupe dozvole jer ako nesto volis uvek se nadje novac za hobi a to sto volimo meso od divljaci na trpezi mislim da se toga ne treba stideti sto se tice teze oko mesa ali ovde kazu da se u lov ide i zbog uzivanja a da se meso moze kupiti i u prodavnici.srbijalov

nenad_franc
 sniper hunter,zar mislis da je tvoja dozvola skuplja od 475chf kad imas platu recimo 3000chf,nego ova od 5500(cini mi se),gde je plata 20-tak hiljada? sto se tice mesara,i ja sam mesar,ja idem da ulovim divljac zbog mesa i svaki drugi razlog odstreljene divljaci je pogresan i zlocin prema prirodi(osim predatora naravno)!

nenadx
 Dobro necemo razvijati tezu,razumemo se(sem ako neko ne podstakne)A vidite ovo drugari
Pre nekih dvadesetak godina,nam je bio u lov jedan svajcarac.Zeleo je malo opusteniji lov,pa smo mu to sa zadovoljstvom priredili.Ne zbog prodaje,love...vec da lovi kako mi lovimo...Pricao nam je tada,posto je ozenjen sa nasom srpkinjom pa naucio jezik,kako mora par godina da odradjuje,pa tek tada doci do srndaca.Kako god,na kraju je spremao divljac u sumi,spavao pod drvetom...i otisao kuci sa dozivljajem,koji po njemu tesko da ce vise moci da priusti sebi.Da se razumemo niko mu nije podilazio,jednostavno smo ga tretirali kao nekoga od nas i to je to.E sad neznam sta sam hteo sa ovom pricom,ali ko zna...???A spremao je sa nekim svojim zacinima,pa u foliju,pa u zar,pa posle prstima.....
Dobar pogodak

petar
 Confused
Just like old times!

Sniper Hunter
 E pa bilo je super u restoranu bavio sam se triologijom Grinna meniju je bilo meso od jelena divokoze i srndaca sa pireom od kestenja sosom od pecurki i sptzli bilo je super uz flasu gamay -srbijalova

Sniper Hunter
 mozda si nu pravu nenade ovde 20 gliste kostaju oko 450 din

darkon
 Nenadx,mozda si hteo da kazes,da nase lovstvo,i pored mana koje ima,moze da pruzi izuzetno zadovoljstvo.Ali odlucili se ljudi za promene,pa to ti je.

Sniper Hunter,dobar je taj restoran.Gladan

nenadx
 Bas to.Mozda ce novim generacijama,ovo sto nam se namece biti normalno i OK,ali licno nevidim lepotu,opustanje pa ako hoces i dusu u tome.Isuvise administracije,krutih pravila,sputavanja....Bojim se da ce se svesti na puki odstrel i odvracanja paznje sa....Slazem se da je do sada bilo manjkavosti,supljina,mogucnosti za manipulaciju,ali to je moglo u hodu da se prilagodjava i usavrsava....Sto kazes odlucili se za promene i vozi.
S.Hunter,dobar taj vozic sa kesten pireom
Dobar pogodak

Sniper Hunter
 Evo u Svajcarskoj sta treba da bi se postalo lovac prevodim kolikoje moguce tacno sa sajta kantona u kome boravim
1.kandidat za polaganje lovackog ispita mora u momentu zahteva da ima minimum navrsenih 16 god i da nijeosudivan krivicno i prekrsajno po zakonu o lovstvu.
2.upisnina za polaganje ispita 600chf
3.minimalno2-e godine staza ili 50casova obuke u prvoj godini iz sledecih oblasti:
a.Poznavanje faune
b.upoznavanjeprirodei proucavanje sa ekoloskog aspekta
c.poznavanje kinologije sa posebnim osvrtom na pse krvoslednike
d.upotreba lovackog oruzija,rukovanje i gadjanje
e.radovi na terenu i lovistu 10 casova minimum
na kraju 1.-e polaze se ispit gadjanja i rukovanja oruzija sa olucenim i neolucenim cevima
2.-agodina
kursevi teorije8 dana minimum
a.zakon o lovstvu izastiti zivotinja
b.tehnike i prakticno izvodjenje lova
c.poznavanje ptica i zivotinja koje se love
e.lovacki psi
f.oruzije i municija
g.bolesti zivotinja
Ispit se polaze teoretski i prakticno na kraju 2.-e godine staza iz gore navedenih oblasti

kada si polozio ispit dozvola kosta jos 1350chf godisnje ako boravis u ovome kantonu a ako si iz drugog kantona placas 3500chf a ako si stranac 5500chf$aAa

http://www.chasse... izvor

Sniper Hunter
 http://www.youtube.com/watch?v=ZFVSEk...FVSEk898Uw
pogledajte ovo u CH
http://www.youtub...8&NR=1

Nex357
 lele sniper brate meni bilo mnogo kad sam cuo kolko kosta licenca , a sad ovo sve , pa bog te u CH mora magistriras pre nego sto metak opalis ... Cry

Sniper Hunter
 Pa se zalimo jos na nas zakon jos jedan biser iz CH ne mozes da lovis sa puskom veceg kalibra od cal12Grin

nenad_franc
 Sniper,za nase podrucje je to vise nego visoka cena,ali za njih nije nista skuplja nego kod nas(gledajuci odnos karte i visinu plate)! Govorim za domace lovce iz istog kantona! Ovo za lovce iz drugog kantona podrzavam! Sto se tice postupka za dobijanje licence,potpuno podrzavam i to bih uveo i ovde,jer to je jedina stvar koja moze da doprinese poboljsanju odnosa prirode i lovca! Samo me interesuje jel je potrebno obnavljati licencu posle izvesnog vremena?

Sniper Hunter
 Nisam cuo za obnavljanje licence, za pecanje ne treba , posle 50-e dozvole placas u pola cene dozvolu za lovGrin

nenad_franc
 eto,stim sto bih ja mozda ogranicio vremenski tu licencu,recimo na 5 godina,nakon cega bi trebalo ponovo da se polaze! jer ako cemo iskreno 70% lovaca je posle mesec dana dosta toga zaboravilo sta je ucilo za polaganje lovackog ispita! na taj nacin bi smo imali mnogo edukovanije lovce i lovstvo bi se podiglo na mnogo visi nivo! ne razumh ovo za 50eHmmm Smile

Nex357

nenad_franc kaže:
Sniper,za nase podrucje je to vise nego visoka cena,ali za njih nije nista skuplja nego kod nas(gledajuci odnos karte i visinu plate)! Govorim za domace lovce iz istog kantona! Ovo za lovce iz drugog kantona podrzavam! Sto se tice postupka za dobijanje licence,potpuno podrzavam i to bih uveo i ovde,jer to je jedina stvar koja moze da doprinese poboljsanju odnosa prirode i lovca! Samo me interesuje jel je potrebno obnavljati licencu posle izvesnog vremena?

Imenjace 5500 Sfr su pareeeeeee goleme ,,, meni treba godinu dana da ostavim tolko na stranu(ako me ne zakaci neki veci izdatak) .. i to za dve nedelje lova ?!? kakav bre odnos i iznos plate , i ovde u svici stranci tj gastarbateri polako ali sigurno zivotinjare od plate do plate , realno evo pitaj snipera Confused

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Fabarm lovačke puške LOVAČKE PUŠKE GLATKIH CEVi 29 17.05.2024. 12:24
TRAŽIM-NUDIM POSAO U OBLASTI LOVSTVA, ŠUMARSTVA, VETERINE SVAŠTARA 45 01.03.2023. 14:51
Sabatti kombinovane lovačke puške KOMBINOVANO LOVAČKO ORUŽJE 16 07.03.2022. 23:10
Hajke, lovačke manifestacije, pozivi, obaveštenja, iskustva i utisci SVAŠTARA 1096 20.02.2020. 12:07
Cal. 20/76 iskustva i mišljenja! LOVAČKE PUŠKE GLATKIH CEVi 169 15.10.2019. 19:48
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 17
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,453
Najnoviji član: hladni

Poslednje vesti
U GREBENCU SE INTENZIVNO LOVI, PONEKO I PECA
Tri velika vuka snimljena na planini u Srbiji
Petrovaradin: Problem u lovištu
PRVENSTVO VOJVODINE
U LU "Šumadija" Kragujevac

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

· 30.01.2023. 23:30

Zbogom Lalo 💔

64,083,737 posete www.srbijalov.com