Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Zabrana lova

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Zabrana lova
Sremac75
 Uf, nisma znao da ne može ćirilica.
sve što se dešava u LD "Jelen" Bačka Palanka možete pročitati na loristovom forumu, tema "Šta se dešava u LD "Jelen" Bačka Palanka.
Puno mi je da prepisujem na latinici, pa vas molim da tamo pročitate, a ovde možete komentarisati.
Pozdravljam Markonyja
ika

AcaNik
 stvarno bi mogli da sredite da moze i cirilicom da se pise.

umesto tog windows-1250 dovoljno je da samo stavite UTF-8

Sremac75
 Malo sam se udubio u Pravilnik o ustanovljavanju lovišta.
U čl.13 tačka 5 kaže da je neophodno dostaviti dokaz, pored ostalog, i o tome da je dosadašnji korisnik ispunio sve obaveze propisane planskim dokumentom na osnovu koga je gazdovao lovištem.
Šta će biti sa nama u LD "Jelen" Bačka Palanka, kada nam je ove godine lov bio zabranjen 4 meseca i to zbog nekompletnog i nepotpunog godišnjeg plana gazdovanja za 2010/2011, odnosno zbog toga što je naš predsednik LD nije vratio Udruženju 13 blokova (650 komada) i 50-ak pojedinačnih dozvola za lov, koje su zadužene od Udruženja u 2009/2010 lovnoj godini, i kako kaže iste su uništene?????
Hoćemo li mi uopšte dobiti lovište na gazdovanje ili ode tajkunima?????
PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica
PalicaPalicaPalicaPalicaPalica

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M

"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"

Lala
 Koliko sam ja pročitao, kod vas u LD Jelen nije samo to sa blokovima dozvola bio problem. Ima tu kod vas i mnogo drugih stvari, ali hajde da ne pišem ja o tome. Uostalom, zapisnici lovnih inspektora i nalaz vaše kontrole iz LU su vrlo jasni, pa je lako moguće da padne nova zabrana, osim ako se ne umešaju 'više sile'. Srbija, brate, sve je moguće, pa da i crno postane belo! Ili, imam jednu uzrečicu: Srbija, zemlja čuda, i neslućenih mogućnosti!
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

Lovac Stari
 Dve grupe(20 lovaca) a samo jedan jedini odstreljeni Zec! Ima ga brate ali na papiru iha. Samo cepajte po kalendaru!
Lovci malo nezadovoljni, supruge kod kuce malo vise nezadovoljne a jedini zadovoljni su oni koji primaju platu u LU i glume strucnu sluzbu:
A iduce godine ko bude lovio pricace.
Tako rezonuju uprave pojedinih drustava.

Sto rece covek drzava nevidjenih mogucnosti i narod nevidjenog karaktera u svetu!
Dobar pogled.

Lala
 Stari, ne znam šta da kažem, bila je preporuka da se obustavi lov na zeca, ali ko još sluša preporuke... Sad
Moj Gago, sledeća godina uzmeš lovački kalendar sa slikama, pa gledaš slike divljači, i pucaš po kalendaru Smeko I zbog propisa, i zbog manjka divljači (pobiće se i ovo malo što ima ove sezone), i zbog manjka para... Kera ću da vodim u zoološki vrt, da vidi kako izgleda zec!

marcony
 Lalo vidim da si upućen jednim delom sta se desava u LD "Jelen" i naravno zna to inspekcija ali kaže nema ona ingerencije da nesto uradi po tom pitanju.Sto se tiče LSV oni su najsmesniji i oni isto tako odgovaraju kazu vi to morate sami resiti mi ne možemo da se mesamo mi nemamo ingerencije!!!???? Pitanje je koje ovde lud i ko ima ingerencije u ovoj državi po pitanju lova? "Kažu vi ste u pravu ali mi ne možemo nista uraditi ipak mi smo samo LSV nemamo mi veze sa lovom mi eto tako primamo platu,malo lovimo kad nas zovu (naravno ako se nesto kuva) i tako" malo karikiram a u sustini se svodi na to!!!!!jel moguće da imas sve dokaze o koekavim nepravilnostima da ne koristim težu reč, a da niko nesme da ista uradi po tom pitanju da svi okreću glavu da se neki ljudi ovde ponašaju kao da je to njihova privatna firma: nedaju finansiski izvestaj od LD,nedaju nam da idemo u lov kažu podrivamo društvo, a oni što kradu to nema veze jbg institucije čuvaju kriminalce!!!

Sremac75
 Ne čude mene Savezi, boli ih ćošak. Svi smo mi tu da ih izdržavama i podržavamo kada im je to potrebno, a kada su oni potrebni nama onda je onako kako je marcony rekao.
Ali mene čudi država, u stvari Inspekcija, Tužilaštvo i Policija...niko ništa, ili ja o tome ništa ne znam.
Lovni inspektor podneo dve krivične prijave Osnovnom tužilaštvu u Novom Sadu-i ništa.
Neko je podneo i anonimnu krivičnu prijavu-saslušan predsenik Udruženja radi prikupljanja informacija-predmet prosleđen tužilaštvu-i ništa.
Ja sam uputio jedan dopis na 10 adresa, LSS-Pred. i UO, Sudu Časti LSS,,LSV-Pred. i UO,Min. MUP,Min. polj.,Pok. sek. za polj., Inspekciji u BG i NS, potpisao ga i detaljno objasnio šta se sve radilo-I OPET NIŠTA! (vičem)
BesanAngryBesanHisterian!
Svi se prave ludi!
ConfusedVeselo
I šta dalje?
Ako neko ima predlog- Slušam?
CompCompComp
PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"

Lala
 Momci, o zbivanjima u LD Jelen imam posredna saznanja. Ako je onako kako sam čuo i čitao, onda imate debelo s@anje u LD i LU.
Znam da je lov bio zabranjen, pa je naprasno pred samu sezonu skinuta zabrana. Ispravite me ako grešim, ali mislim da zabranu lova nije skinuo onaj lovni inspektor koji je izrekao, nego neki drugi. Možda je zabrana skinuta da se zbog brljotina pojedinaca ne kažnjavaju svi lovci, krivična prijava je podneta, pa se čeka procesuiranje. Deo tog procesa je i uzimanje izjava, koje je uradjeno; tužilaštvo na osnovu prijave i izjava odlučuje da li će pokrenuti kriv. postupak ili neće, u zavisnosti od procene da li ima dokaza za izvršenje kriv. dela. Tako stvari stoje u pravnom sistemu Srbije.
Meni nisu jasne dve stvari, pa ćete vi koji ste u centru zbivanja znati da mi kažete:
prvo, ako je sve tako (zapisnici lovnih inspektora i nalaz interne kontrole vašeg LU), onda je morala biti podneta disciplinska prijava komisiji vašeg LU, koja po statutu za ovakve prekršaje, mora, ako se ne varam, da osobe umešane u brljotine isključi iz članstva. Da li je podneta disciplinska prijava Disciplinskoj komisiji vašeg LU? Nadzorni odbor je MORAO da je podnese!
drugo, ako je podneta krivična prijava prihvaćena od strane tužilaštva, onda je policija dužna da mogućem počiniocu kriv. dela oduzme oružje do okončanja postupka, pa ako bude oslobodjen optužbi, onda mu vraća oružje, a ako bude osudjen, onda mu se trajno oduzima. Niste napisali da li je to uradjeno. Krivične prijave je podneo lovni inspektor po službenoj dužnosti, oružje je moralo biti oduzeto po Zakonu o oružju! Tražite od policije da uraadi svoj posao.
Da li je tužilaštvo prihvatilo ili odbacilo kriv. prijavu, ili se još nije izjasnilo? U kom roku tužilaštvo mora da se izjasni? Proverite u tužilaštvu.
Šta dalje? Pokrenuli ste jedan proces, teško ide, pravosudje sporo radi, a ljudi trpe. Mogu jedino da vam kažem da morate da imate strpljenja i živaca.
A u medjuvremenu kažete da ljudi iz senke vuku konce unutar LD. Pa, ako ćemo pravo, u svakom društvu postoje neformalne grupe koje više ili manje utiču na rad celog društva. Vaše je da se borite argumentima, to vam je najbolji savet, ma kako izgledao ofucan. Lobirajte unutar vašeg LD i LU.
Imate zapisnike lovnih inspektora, imate nalaz interne kontrole, to je 'crna zemlja', neosporivo! Na osnovu toga, morate raditi u dva pravca: jedan je pravosudje (i policija), a drugi je unutar vašeg LU i LD, da radite na animiranju članova vašeg LD, da im objašnjavate i ubedjujete ih u ispravnost vaših stavova.
Dakle, nemate više šta da tražite u Savezu. Pa ni u ministarstvu, ni u inspektoratu. Lopta je u dvorištu pravosudja (tužilaštvo i sud). Možda bi mogli da se obratite i javnom pravobraniocu u B.Palanci. I naravno policiji, za oduzimanje oružja.
Izbegavajte da ljude koji trenutno ne misle kao vi, nazivate marionetama, možda će vam baš ti ljudi trebati da bi vam pomogli. A ljudi mogu da promene mišljenje.
Ukoliko organi vašeg LU (Nadzorni odbor i Disciplinska komisija) ne postupe i ne rade po statutu, onda je nadležno ministarstvo za lokalnu samoupravu, i njihova upravna inspekcija, koja ima ovlašćenja i da zabrani rad udruženja, uz debele kazne! Prijavu možete podneti i njima.
Nadam se da sam vam pomogao.

Sremac75
 Ma znam ja, Lalo,kako to funkcioniše sa krivičnim prijavama, ali ako se niko do sada nije obratio Udruženju ili Društvu za informacije i dokumentaciju onda je jasno da se ništa ne radi.
Tužilaštvo na žalost nema rok da odluči o krivičnim prijavama, ali pre odlučivanja mora da ih dostavi policiji sa nalogom koje istražne radnje da preduzmu u cilju provere postojanja osnovane sumnje da je izvršeno krivično delo, a kako se policija ne oglašava, jasno je da to još nije urađeno, pa da tek nakon dobijanja izveštaja od policije podnese optužni predlog ili optužnicu. Možda naši vladari imaju nekoga ko je dovoljno jak da sve drži u fioci.
Što se tiče organa Udruženja, oni smatraju da svako treba da pere veš u svom Društvu i neće da se mešaju, što je glupo jer su oni korisnici lovišta. Imali smo predsednika Udruženja koji nas je razumeo pokušao da se uhvati u koštac sa problemima, ali je morao da podnese ostavku, što zbog navedenog stava ostalih organa Udruženja, što zbog nekih pretnji i pritisaka, pa i lične prirode. Jedino je Komisija za normativno-pravna pitanja, čiji sam i ja član, predložila UO da u skladu sa Statutom suspenduje organe upravljanja u LD "Jelen" i uvede prinudnu upravu, ali o tom predlogu nije ni glasano, kao ni o predlogu jednog člana UO da se podnese disciplinska prijava.
A što se tiče našeg Društva, pre svega niko od nas ne može da na zvaničnim sastancima dobije reč da nešto kaže, a i kada bi rekli naš vešti "bivši" predsednik društva bi odmah uspeo da promeni temu. Čovek ima izuzetnu moć ubeđivanja i kontrolisanja mase, kad on govori kao da su svi, ili većina, hipnotisani. Pa on je sve, ili većinu, ubedio da se, što se tiče razlike između naplaćenog ulova i onog upisanog u dozvole, pokvario računar kod knjigovođe, da je lov zabranjen zbog nas nekoliko i da je u pitanju nekoliko nevraćenih dovola a ne oko 700, da inspektor nije ni imao pravo da nam zabrani lov, da on eto ništa nije kriv ali da se žrtvovao za naše dobro i podneo, tako nevin, ostavku...... Neki kažu da smo napravili od njega heroja.
Što se tiče Upravne inspekcije, mislim da ne bi bilo dobro da zabrane rad celom Udruženju, pošto samo jednom Društvu ne mogu. Šta smo onda uradili????????
Hvala Lalo na trudu i podršci, puno znači podrška nekoga ko se razume u ove stvari.
Ćeramo se, još!!!
PraviloPraviloPravilo

PraviloPraviloPravilo
Palica

Lala
 Sremac75, meni se čini da vi 'jurite rodjeni rep'. Sa jedne strane hoćete da isterate stvari na čistac, a sa druge nećete da koristite mogućnosti koje su vam na raspolaganju, jer mislite da su kontraproduktivne.
Tražite kopije zapisnika sa sednica UO LU, i UO LD. A na sednicama oba UO, treba da tražite da u zapisnik udje zahtev za podizanje disciplinske prijave, kao i zahtev za suspenziju uprave vašeg LD. Naravno, sve po statutu. Izgleda da je kod vas došlo do one situacije ili/ili.
Tu se primenjuje ona poslovica: 'nemoj da roniš, ako ti se dupe vidi!'. Znači, ili radite ili ne radite!
Moć ubedjivanja? Najubedljivije sredstvo je materijalna korist/novac. Posle toga, dosta je ubedljivo i zastrašivanje. A ljudi su takvi kakvi su.

Sremac75
 Ne kažem da nećemo ništa raditi... pritisak na policiju, tužilaštvo...ok.
A zapisnike neće da dau, zamisli. Ja sam pismeno tražio zapisnik sa Skupštine LD na kojoj sam govorio, pa je Zbor lovaca na predlog "bivšeg" predsednika doneo odluku da mi se taj zapisnik ne da.
Siguran sam da je u zapisnik UO udruženja ušao predlog Komisije za normativno-pravna pitanja i predlog o disciplinskom gonjenju.
Što se tiče moći ubeđivanja, NO se uverio da dobar deo najodanijih poslušnika nije platio ulov divljači za 2009/2010, a za unazad se nije mogao uveriti jer im "bivši" predsednik nije hteo dati izvode iz banke, a imaju i jednog bivšeg DB-ovca.
PraviloPraviloPravilo
Palica

Lala
 Ne može Zbor lovaca da negira Zakon i Statut. Opet, ostaje varijanta upravne inspekcije. Pa oni lepo službeno uzmu šta im treba i šta se traži.
Jbt., pa kod vas je baš opšte ludilo!$aAa

Sremac75
 Do j@j@!!!!!!
Ispravljam se Odbor lovaca a ne Zbor lovaca.
Šta da ti kažem, "Eto Odbor je tako odlučio".
A kada jedan član Odbora lovaca glasa da mi se da zapisnik, bude ubrzo smenjen.
Ma KATASTROFA!!!!!!!!
PraviloPraviloPravilo
Palica

marcony
 Lalo vidim da MOJ Sremac pokusava da ti objasni neki delić ovih desavanja kod nas u LD, a to je nemoguće ovako jel mnogo toga ima.Ispravi me ako grešim ti verujem da znaš o kakvim se ovde ljudima radi? Ja sam večeras pokušao da prisusvujem UO udruženja,kažem pokušao jel jbg kažu nije momenat da sad raspravljamo o tom pitanju imamo novog predsednika on jos nije spreman da to raspravlja.Jednostavno niko ovde nema M.... da se zameri sa nekim ko ima dobru zaleđinu, znamo o čemu i kome pričamo!? Znam samo da smo MI zagrizli i nemislim da ćemo tako lako pustiti to jel onda je uzaludno ovo vreme koje smo potrošili a znam da govorimo istinu i niko od nas ne puca na neku "funkciju" mislim sta je funkcija u LD samo obaveza jel neprimaš platu,a da se ljudi koji su imali primanja 200,00 E i žive na visokoj nozi ne oskudeva niučemu bore za tu funkciju po cenu može se reci života. O čemu treba da pričamo sve je to bagra koja nevoli lov kao lov nego da njihova guza bude obezbeđena.Nadam se da će mo rešiti ovaj "mali" problem a možda onda i napravi i neki lovački dom jel ga još nemamo "malo" smo mi društvo 11.000 hektara manje više, 230 članova ali zato nas predsednik nas počasti sa 500 fazana godišnje tolko da se kaže ubacili smo divljač u lovište Bravo predsedniče.Nego Lalo kad budeš išao u lov proćeš kroz ovo naše mestašce pa javi se da malo proljudikamo a znam da možemo pokupiti neki dobar savet!! Sremac a tebi sretan rođendan i da si mi živ i zdrav!Presrean

Lala
 Bože zdravlja, videćemo se. Ako radite u interesu lova i lovaca, onda ćete pre ili kasnije uspeti u svom naumu.
Nisam znao da nemate Lovački dom? B.Palanka nije malo mesto, baš me čudi...

Sremac75
 Nemamo, nemamo.
Ali to nije čudno kada uzmeš da je plan odstrela u našem Društvu "samo" 15-20 divljih svinja, oko 100 grla srneće divljači, 700-800 zečeva, oko 200 fazana-SVAKE GODINE!
A imamo i prepelice i divlje patke. I Italijane, koji ponekad poklanjaju, ili "ostavljaju u zalog ako nemaju dovoljno para da plate", i puške organizatorima lova.
Nije čudno kada uzmeš da je od lovnog turizma naplaćeno celih 170.000,oo dinara, a bilo je turista, pa i stranaca, i u lovu na srndaća, i u lovu na srne, i u lovu na zečeve, i u lovu na prepelice.
Nije čudno kada do 01.04.2010. više oko 60 lovaca nije platilo ulov divljači.
Nije čudno kada je na reprezentaciju, piće i salama, u 2009. potrošeno oko 200.000,oo dinara.
Nje čudno kada je na ime neodrađenih radnih sati "navodno naplaćeno" oko 60.000,oo dinara (24 obavezna radna sata,200,oo dinara sat,230 lovaca).
Ništa nije čudno.
ConfusedConfusedConfused
Ali zato imamo nova kola, montažne vikendice, čamce i motore,skutere, polovne peracije od 6.000 EUR, štajere......
Naravno, ne LD, nego.......
PalicaPalicaPalicaZbunjenZbunjenZbunjen
PraviloPraviloPravilo
Palica

Lala
 Hehehe, znaš kako, ljudi možda odvajali od usta za Perazzija... ali ne od svojih usta Smeko

marcony
 Znate šta ne mogu da verujem da naš bivši predsednik LD sedi u upravnom odboru društva(to i mogu poverovati sve je njegova svita koja nema mnogo mozga) ali u upravnom odboru udruženja,pored svih onih gluposti koje je napravio on jos uvek se pita i ima pravo glasa.To je jedna velika SRAMOTA za sve članove koji sede s njim na tim upravnim odborima.VELIKA SRAMOTA ZA LU Bačka Palanka!!!!!!!!!!!

slavaplana
 Dokumentacija vezana za rad uruzenja mora da se cuva dok traje i dodela lovista tj.10 godina!Mnoga udrzenja ce se suociti sa cinjenicom da ce morati da drzavi priloze dokumentaciju kada ponovo konkurisu za dodelu lovista a nece imati sta da priloze sto ce biti problem!dozvole , propratnice , i plan gazdovanja za predhodnu godinu mogu se uzeti kao pocetni osnov za porez od 10%!!!Tu pucaju udrruzenja koja su pumpala lovne osnove da bi lovili vise i sticali lovu za to!Drazavu interesuje da udruzenja pokriju garancijom plan ostrela a dali ce udruzenje to i ispuniti to nikog ne interesuje !Prvo plati drzavi pa lovi!!!!

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Beogradski sajam lova, ribolova i nautike LOVAČKI SAJMOVI 89 17.05.2024. 14:07
Umetnost na temu lova, slike i ostalo. GALERIJA TROFEJA I UMETNIČKIH DELA 102 26.04.2019. 17:04
Smešni video na temu lova SVAŠTARA 314 24.02.2018. 01:43
Umetničke slike na temu lova SVAŠTARA 47 09.08.2017. 22:40
Metode i načini lova kod drugih... METODE LOVA 45 24.12.2016. 20:26
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 16
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,458
Najnoviji član: gorstak1972

Poslednje vesti
Širom Evrope ponovo će biti dozvoljen sportski lov na grlice, EU ukida zabranu lova
Novosađanin zatečen u krivolovu u selu Divoš
ГОДИШЊИ ПОМЕН
У кикиндском ловачком удружењу ускоро и даме
Lov na vuka i ostale predatore u Bujanovcu 2. februara

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

· 30.01.2023. 23:30

Zbogom Lalo 💔

64,475,342 posete www.srbijalov.com