TRAŽIM-NUDIM POSAO U OBLASTI LOVSTVA, ŠUMARSTVA, VETERINE
|
Indjijanac |
Objavljen 26.10.2012. 11:31
|
Lovčina
Upisa: 2727
Pristupio: 09.03.2011. 18:00
|
pošto sam imao puno privatnih obaveza ovih dana nisam stigao da ovo odradim ,takodje nisam ni bio prisutan na UO LU koji je održan u ponedeljak 22.10 ,kako sam ja upoznat uslovi za konkurisanje su sledeći:
1.dokaz o završenoj adekvatnoj srednjoj školi
2.vozačka dozvola "B"kategorije
3.članstvo u komori,a po mogućnosti i posedovanje licence
4.uverenje o nekažnjavanju iz nadežnog suda
takodje je uslov da lice poseduje oružni list na svoje ime za lovačko oružje sa olučenim cevima,ovaj uslov je slučajno ispušten prilikom oglašavanja ali je zbog zaduživanja lovočuvara oružjem obavezan.
konkurs je otvoren do 30.10.2012 do 19h kada će se sastati UO LU i odlučiti o izboru kandidata.Prijavu doneti lično na adresu Indjija, Novosadski put BB u lovački dom dana 30.10.2012 u 19.00 časova kako bi mogli da sporazumno utvrdimo i ostale uslove zaposlenja.
LU Fazan iz Indjije gazduje lovištem Krčevine površine 5963ha.negazduje visokom divljači i ima farmu fazana kapaciteta do 2000 komada,prema tome traži se od kandidata da obavljaju redovan lovočuvarski posao i hranjenje fazana u prihvatilištu,a u periodu leženja i uzgoja fazanskih pilića uslovi će biti naknadno dogovoreni.
|
|
|
|
Sremac75 |
Objavljen 26.10.2012. 13:16
|
Admin
Upisa: 4851
Pristupio: 08.11.2010. 22:10
|
Jel može Diploma šumarske škole u Šapcu??
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M
"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
|
|
|
|
Lala |
Objavljen 26.10.2012. 14:47
|
Moderator
Upisa: 11472
Pristupio: 27.10.2009. 17:19
|
Sremac75 kaže:
Jel može Diploma šumarske škole u Šapcu??
Mislim da ta diploma ne može, jer ima viška kvalifikacija i kvalifikovanih dela!
Bogu 'fala, što sam Lala
|
|
|
|
Indjijanac |
Objavljen 27.10.2012. 08:54
|
Lovčina
|
takva je već bila pa nemože da prodje
|
|
|
|
Indjijanac |
Objavljen 28.10.2012. 20:49
|
Lovčina
|
Indjijanac kaže:
pošto sam imao puno privatnih obaveza ovih dana nisam stigao da ovo odradim ,takodje nisam ni bio prisutan na UO LU koji je održan u ponedeljak 22.10 ,kako sam ja upoznat uslovi za konkurisanje su sledeći:
1.dokaz o završenoj adekvatnoj srednjoj školi
2.vozačka dozvola "B"kategorije
3.članstvo u komori,a po mogućnosti i posedovanje licence
4.uverenje o nekažnjavanju iz nadežnog suda
takodje je uslov da lice poseduje oružni list na svoje ime za lovačko oružje sa olučenim cevima,ovaj uslov je slučajno ispušten prilikom oglašavanja ali je zbog zaduživanja lovočuvara oružjem obavezan.
konkurs je otvoren do 30.10.2012 do 19h kada će se sastati UO LU i odlučiti o izboru kandidata.Prijavu doneti lično na adresu Indjija, Novosadski put BB u lovački dom dana 30.10.2012 u 19.00 časova kako bi mogli da sporazumno utvrdimo i ostale uslove zaposlenja.
LU Fazan iz Indjije gazduje lovištem Krčevine površine 5963ha.negazduje visokom divljači i ima farmu fazana kapaciteta do 2000 komada,prema tome traži se od kandidata da obavljaju redovan lovočuvarski posao i hranjenje fazana u prihvatilištu,a u periodu leženja i uzgoja fazanskih pilića uslovi će biti naknadno dogovoreni.
|
|
|
|
nina |
Objavljen 04.01.2013. 22:11
|
Mlađi član
Upisa: 20
Pristupio: 06.04.2011. 22:00
|
ZASTO JE OVA STRANA BRISANA ? |
|
|
|
nina |
Objavljen 17.02.2013. 21:41
|
Mlađi član
|
Javite mi ako vam je potreban lovocuvar ispunjavam sve potrebne uslove sto se tice papirologije . |
|
|
|
nina |
Objavljen 16.05.2013. 22:18
|
Mlađi član
|
Ne mogu da verujem da stvarno nikome nije potreban lovocuvar sa licencom . |
|
|
|
osnova za lov |
Objavljen 01.08.2013. 14:03
|
Pripravnik
Upisa: 5
Pristupio: 01.08.2013. 08:02
|
Dipl.ing. agronomije, specijalnost stocar, licenca 2 i 3, trazim posao u LU ili JP Srbijasume. Zainteresovan za rad u lovstvu ali do sada nisam imao prilike. Imam bogato radno iskustvo. Dodatne informacije preko pp. |
|
|
|
osnova za lov |
Objavljen 22.08.2013. 11:21
|
Pripravnik
|
Da li postoji neki pravilnik ili dogovor u vezi sa platom radnika u strucnoj sluzbi u lovistima? Da li je 25000 rsd., neto, ispod proseka za platu lovocuvara sa licencom (nije privremeni posao)? Kakva je situacija u Vojvodini, a kakva u pojedinim krajevima Srbije. Hvala |
|
|
|
osnova za lov |
Objavljen 09.09.2013. 00:25
|
Pripravnik
|
osnova za lov kaže:
Da li postoji neki pravilnik ili dogovor u vezi sa platom radnika u strucnoj sluzbi u lovistima? Da li je 25000 rsd., neto, ispod proseka za platu lovocuvara sa licencom (nije privremeni posao)? Kakva je situacija u Vojvodini, a kakva u pojedinim krajevima Srbije. Hvala
Imao sam, do sada, iskustva sa kontaktima u nekim LU za rad u lovistima i kroz pricu sa clanovima Upravnih odbora sam stekao delimicnu sliku (jer se radilo o jednom velikom i nekim malim LU iz razlicitih delova Srbije) o tome kako neke stvari funkcionisu. Slicno je. Dok se nesto ne promeni po pitanju zainteresovanosti Drzave za ove i ovakve poslove u strucnoj i lovocuvarskoj, ali i inspekcijskoj sluzbi, tj. dok se ne pocne gazdovati na pravi nacin, da i Drzava zastiti svoj interes stiteci zaposlene u tim sluzbama od licnih interesa "mocnih" clanova UO, nema pomaka (Komora jos nije zauzela svoju pravu ulogu, ali treba verovati da ce se i to desiti). To podrazumeva i ucestvovanje Drzave u finansiranju dela plata sluzbenika koji bi trebalo da budu zastitnici Drzave i njenih gradjana, drzavne svojine, prirodnih resursa nase zemlje, a deo plata da finansiraju LU na osnovu postignutih rezultata strucne i lovocuvarske sluzbe. Pitanje je i opravdanosti usitnjavanja LU, koje je dovelo do pojave jos vise onih koji su "zasluzni" i kojima je omoguceno na ovaj nacin da mesetare (doduse na sitno, ali kada se to multiplikuje to postaje ozbiljno). Jasno je da je novac u pitanju a u nekim slucajevima i sujeta. Ja i dalje pokusavam da se zaposlim u lovstvu, mada do sada nisam uspeo da nadjem zajednicko resenje sa LU sa kojima sam kontaktirao. Jedan kontakt je ostvaren preko Lovacke komore. Nazalost nije se nista desilo po pitanju mog zaposljavanja, ali je pozitivno da se LU obracaju Komori za resavanje kadrovskih stvari. +
Izvinjavam se onima koji su slicne stvari na ovom forumu vec ispricali ali eto hteo sam da dam doprinos i ovim mojim iskustvima na ovoj temi vezanoj za zaposljavanje. |
|
|
|
Lala |
Objavljen 09.09.2013. 06:44
|
Moderator
Upisa: 11472
Pristupio: 27.10.2009. 17:19
|
Poptuno si u pravu, kolega, taj problem oko finansiranja stručne službe jeste postao ozbiljna prepreka u zaštiti državne imovine (divljač i lovišta) i u razvoju struke.
Koliko ja znam, i oni koji se bave na globalnom (državnom) nivou lovstvom su izgleda postali svesni da se nije dobrim pokazao model da LU korisnik lovišta zapošljava stručnu i lovočuvarsku službu, a samim tim i diriguje kao poslodavac ljudima koji bi trebali da štite struku i čuvaju imovinu države. Jasno je da postoji latentni sukob interesa izmedju rukovodstava LU i stručne službe: prvima je cilj da dobiju stručnjaka sa licencom i tako se 'pokriju' pred propisima, a istovremeno i da ponegde ta ista rukovodstva mešetare sa divljači. Drugima je u interesu da dobiju posao i platu, da rade, ali nisu voljni da svojom licencom (koju mogu lako izgubiti) pokrivaju i neke brljotine u gazdovanju lovištem, a istovremeno da svojim potpisom garantuju za stručno gazdovanje čak i onda ako se to isto gazdovanje odvija mimo stručnog mišljenja. Tako su upravnici lovišta i lovočuvari smešteni izmedju čekića i nakovnja, a poslodavac uvek može da raskine ugovor o radu, čak i ako je upravnik lovišta ili lovočuvar u pravu sa stanovišta struke, ako njegov rad smeta nekim interesima (ličnim?) u upravi LU.
Pisali smo o ovome i na nekim drugim temama, ali nije zgoreg da se to pitanje 'podgreje'.
Bogu 'fala, što sam Lala
|
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 09.09.2013. 08:02
|
Admin
Upisa: 10245
Pristupio: 31.08.2010. 09:25
|
Meni se sada tu nameće pitanje : da li su Vojvođanski Lonac koji je preuzeo ulogu upravnika u mnogim lovištima (na dosta primera smo se uverili da to ne rade nego samo uzimaju pare) osnovali baš oni kojima takvo stanje u lovištu odgovara. Mislim da je cilj osnivanja takvih firmi : Uzimanje novca , upropaštavanje lovstva, devastacija lovišta i sprečavanje zapošljavanja nekoliko desetina stručnih kadrova koji bi to mogli da spreče. Voleo bih da me neko pobije i dokaže da grešim.!
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
|
|
|
|
kempi |
Objavljen 09.09.2013. 10:13
|
Stari član
Upisa: 261
Pristupio: 31.12.2010. 13:27
|
Naprotiv negresis uopste nego si 100% u pravu. Ali nije problem u Vojvodjanskom loncu nego u pokrainskom sekretarijatu i sluzbi inspekcije. Ko je do sad proverio taj VL na koliko to povrsine lovista i u kolikom broju lovista vrse usluge strucne sluzbe??? pravilnok lepo kaze jedno strucno lice na najvise tri lovista cija povrsina neprelazi 60.000 h. Znaci APP a prolazi niko ih nekontrolise i to prolazi. E to vam je jedini razlog zasto su LU slepa kod ociju i zasto imate i licenciranih ljudi viska koliko hocete. Samo ce valjda jednom i oni doci na red....i da za to neko i odgovara |
|
|
|
milenko0609 |
Objavljen 09.09.2013. 12:44
|
Stari član
Upisa: 315
Pristupio: 15.04.2010. 13:07
|
Upravo aktuelna tema u mom LU, članarina Prema LSV?
1) Ukupan broj lovaca 420*1200=504.000 ( za uradjen GPG) i poslove upravnika koji ni nezna gde smo?
Polemika se digla proslog u.o., na kojem sam pokušao ljudima da objasnim da to netreba da se plati, da sve to rade i druge firme, a da Upravnika angažujemo iz svojih redova koji ima licencu.
Matematika sledeća:
1) upravnička plata-(ugovor o delu- bruto 15000*12=180.000din na godišnjem nivou)
2) GPG 50.000din(ponuda od jedne firme)
3) kad se bude radila Lovna osnova - 80.000 din,
Sve ukupno upravnik + gpg+ lovna osnova= 310.000 din(740din po lovcu)
Ali veoma bitna stvar je što bi upravnik( koji već obavlja funkciju lovnika jedne sekcije).
još jedna zanimljiva činjenica jeste da Lu ima jedan deo terena (1800ha)koji je davno određen "za finansiranje rada udruženja", ali se u te svrhe slabo koristi? Pravoj komerlizaciji bi prestojao ozbiljan rad, znači plaćen Upravnik i dva lovočuvara, koji bi morali da zarade svoju platu + za Udruženje( jer taj deo terena nije opustošen, naprotiv prepun je divljči jer je dobro čuvan?
30-06,22-250,NOD,JOD,I BOG DA TE VIDI...
|
|
|
|
osnova za lov |
Objavljen 09.09.2013. 14:15
|
Pripravnik
|
DakiNS kaže:
Meni se sada tu nameće pitanje : da li su Vojvođanski Lonac koji je preuzeo ulogu upravnika u mnogim lovištima (na dosta primera smo se uverili da to ne rade nego samo uzimaju pare) osnovali baš oni kojima takvo stanje u lovištu odgovara. Mislim da je cilj osnivanja takvih firmi : Uzimanje novca , upropaštavanje lovstva, devastacija lovišta i sprečavanje zapošljavanja nekoliko desetina stručnih kadrova koji bi to mogli da spreče. Voleo bih da me neko pobije i dokaže da grešim.!
Upravo je o ovome bilo reci u razgovoru sa ljudima iz lovista u Vojvodini i da im nije u interesu da placaju svog upravnika jer to im je skuplje nego da plate usluge preko preduzeca sa kojim imaju ugovor i koje ima zaposleno strucno lice, i u njihovom slucaju Upravnik ce opsluzivati nekoliko lovista ("Nismo mi veliko loviste da bi upravnik bio prisutan stalno ovde) ali spremni su da finansiraju rad lovocuvara. Medjutim nisu uspeli da se dogovore sa covekom iz tog kraja i kada sam ja stigao iz mesta koje je udaljeno od njih oko 150 km i predocio im da moje angazovanje kosta, odustali su. Nisu imali u planu da obezbede smestaj, ogrev i hranu, a naveli su da clanstvo smatra da je posao lovocuvara lak i da ne iziskuje mnogo napora, tako da bih ja trebalo da nadjem i neko dopunsko zanimanje kako bih obezbedio sebi egzistenciju. Predlozene su i neke olaksice u organizaciji posla. To je meni bilo neozbiljno, znanje i licenca treba da se plate, ali treba i preziveti a ne doplacivati za zivot na terenu za poslovime koji nose odredjene rizike (ukoliko se ti poslovi shvataju i obavljaju ozbiljno i odgovorno) a nekome pruzaju zadovoljstvo i izazov.
E tu se javlja i situacija da su posle podela lovista, tj. usitnjavanja, pojedina lovista ostala sa malim clanstvom i da nemaju moci da izdvajau sredstva za strucnu i lovocuvarsku sluzbu. Da li su takva LU sposobna: da se suoce sa novonastalim situacijama i da prevazidju samodovoljnost clanstva, da unapredjuju aktivnosti u poboljsanju uslova lova ulazuci vise rada a ne ocekujuci da neko resi sve sto je neophodno...... ? Ocigledno da ce lov postati skup hobi ukoliko se ostane samo na hobistima. Ili ce se mala LU po clanstvu udruzivati , ili ce se sama gasiti jer ih niko nece a kao mali ne mogu da opstanu. Svakako da je potrebno novo znanje i nove navike uvesti u LU a to se moze edukacijom clanova koji to zele i mogu ali i zaposljavanjem ovlascenih osoba koji ce clanstvo "naterati" da postuju propisana pravila i koji mogu sprovesti gazdovanje lovistima na zadovoljstvo clanova LU ali i korist LU, svih gradjana i Drzave.
Gospodo lovci treba da vam bude jasno da danas sve morate platiti (ovo je narocito upuceno clanovima Upravnih odbora koji mrace i oblace, a pogotovo se odnosi na penzionere u UO koji su bili na polozajima, u raznim oblastima delovanja). Takodje i lovnim radnicima mora da bude jasno da iako smo u istoj sveri interesovanja kao i lovci, tu bas, ali bas postoje razlike. Naravno da je sve zavisno od postojanja sistema ali zavisi i od coveka do coveka. |
|
|
|
huntinggirl1 |
Objavljen 10.09.2013. 01:17
|
Lovčina
Upisa: 1169
Pristupio: 17.07.2010. 15:32
|
lovište bez dobrog upravnika je kao lađa bez kapetana...
|
|
|
|
milenko0609 |
Objavljen 10.09.2013. 06:52
|
Stari član
Upisa: 315
Pristupio: 15.04.2010. 13:07
|
Upravo tako huntinggirl1
30-06,22-250,NOD,JOD,I BOG DA TE VIDI...
|
|
|
|
Dikavac |
Objavljen 20.10.2013. 00:05
|
Stari član
Upisa: 297
Pristupio: 19.09.2012. 12:46
|
Indjijanac kaže:
aaa,evo čuo sam za prvu ponudu za upravnika lovišta koju je dobilo jedno novo udruženje koje je dobilo lovište na gazdovanje,cena je dinar hektar za rad po ugovoru o delu,što znači lovište od 13000 hektara mesečno 13000 dinara plus doprinosi na ugovor o delu ,pa sve to puta 12 meseci,
Uh, Ugovor o radu je zakon, ovakav ugovor o ```delu`` je najgora vrsta ugovora i odgovara jedino poslodavcima Nesto bolja varijanta je autorski ugovor(,manje dadzbina i opet covek radi bez staza ) 13.000 to mora da je negde na jugu Mada znam da u dosta Lu clanarina bude preko 100 ejrana x 1200 clanova ...Bas bi se istrosili .... |
|
|
|
peratrap |
Objavljen 10.04.2014. 22:30
|
Pripravnik
Upisa: 3
Pristupio: 12.12.2009. 22:06
|
lovackom udruzenju Zemun potreban lovocuvar sa licencom radi zasnivanja radnog odnosa za ostale uslove pozovite 0600218000 |
|
|