Izleda da su nadlezni najzad shvatili sustinu problema, bar se tako moze zakljuciti iz pokrenutih aktivnosti nadleznih iz oblasti lovstva i ako nista drugo, bar cemo se suociti sa istinom, verovatno potkrepljenom relevantnim argumentima.
Zalosno je da o svim tim zbivanjima, pored ovolikih predloga ili realnog izdvajanja za informisanje lovaca (videti strukturu clanarine LSV, LSS), to trebamo saznati od jednog dokonog "popa" LALE.????
Pa sta rade , , "specijalista za nenaplative izvore energije", "naucni radnici obimnih" a neprimenjivih radova prihrane (ili povecanja) srnece divljaci, pa gde su oni kojima je LSV donirao one silne stotine hiljada dinara mimo ili protivpravno "usvojenog" rebalansa finansijskog plana LSV , pa gde su oni koji su na Skupstini LSV obecali javno objavljivanje detalja o finansijskom poslovanju njihovog privrednog drustva u nekom razumnom roku (a proslo skoro vise od 40 dana)? Mozda se treba upitati i gde je nas Temudjin i ima li ON neki (pa makar i prepisani) odgovor o tome ili ovome???
Izgleda da svi napred pomenuti trenutno nemaju vremena za tako nesto i nazalost ostaje nam da cekamo, cekamo, cekamo, cekamo i sacekamo da cigareta naseg Lale ne bude prevremeno sagorela, jer ako se to desi, nema nama pravovremenih informacija!!!???
Ako i gresim ali na jednoj objavi, napisao samo ovako:
"Povodom strucne osnove Strategije razvoja lovstva odrzana su dva sastanka.....
na kojima su......prisustvovali i predstavnici lovackih saveza" (koji lovacki savezi, kad ih trenutno imamo 5 komada)???
"Radi dobijanja sto kvalitetnije Strategije, Uprava za sume je pocetkom juna 2012. godine, dostavila zahtev LOVACKOJ KOMORI, KAO NAJSTRUCNIJOJ PROFESIONALNOJ ORGANIZACIJI PO PITANJU LOVSTVA DA POMOGNE................"????? Ako je tako, zasto istoj nije upucen poziv za ucesce u strucno-radnoj grupi direktora Grbica, u vezi predloga izmena i dopuna ZODiL-a, pojedinih pravilnika iz oblasti lovstva i davanja predloga da se kroz njihove izmene i dopune unapredi gazdovanje divljaci i lovista, ove nase perspektivne ali dejstvom fukara (Ivo Andric a mozda i Meso Selimovic) ove nase sve jadnije Srbije????
Mislim, znam da nista ne znam ali meni u svom neznanju ovde nesto ne stima, ukoliko se ne radi o stamparskoj gresci prilikom obavestenja o pozivu za delegiranje predstavnika u stucno-radnoj grupi direktora Grbica????
Ali, predlozene aktivnosti iz ovog obavestenja su za svaku pohvalu i verujem da ce dati opipljive i nadasve pozitivne rezultate za sve nas obicne lovne smrtnike!!!???
"Matori", kako to da o ovakvim stvarima Ti uvek prvi saznas i kao po obicaju prvi objavis, onako nezainteresovan, uz kaficu i cigaretu??? Koje je zapremine ta tvoja soljica i od cega je ili kolika je ta tvoja cigareta???
Drzavnom sekretaru Danilu svaka cast na velicini i zapremini "kesa" ispod izrasline sa kojom se prave deca!!!!!!
Gedza66 kaže:
Zalosno je da o svim tim zbivanjima, pored ovolikih predloga ili realnog izdvajanja za informisanje lovaca (videti strukturu clanarine LSV, LSS), to trebamo saznati od jednog dokonog "popa" LALE.????
........
Izgleda da svi napred pomenuti trenutno nemaju vremena za tako nesto i nazalost ostaje nam da cekamo, cekamo, cekamo, cekamo i sacekamo da cigareta naseg Lale ne bude prevremeno sagorela, jer ako se to desi, nema nama pravovremenih informacija!!!???
............
Mislim, znam da nista ne znam ali meni u svom neznanju ovde nesto ne stima, ukoliko se ne radi o stamparskoj gresci prilikom obavestenja o pozivu za delegiranje predstavnika u stucno-radnoj grupi direktora Grbica????
Gedžo, Gedžo!!!
Nisam ja dokon, uopšte, naprotiv, ali nadjem dnevno sat-dva vremena za portal!I šta to meni fali brate, da ne bi novosti saznavao od mene, i uz to još objektivne, a ne frizirane, kako to ume da bude običaj u nekim 'glasilima'? Šta meni fali, ovakvom, em lep, em načitan, em iz dobre familije, em volEm sve što vole mlaade... Što da ne podelim moja saznanja sa kolegama?
Neće moja cigareta skoro da izgori, koliko vidim, samo da me neko sad ne počne zezati da će da mi daju tompus!
Jedini koji realno može da me 'ugasi' jeste moja , koja još uvek nekako, uz sitnija ili krupnija gundjanja trpi mene ovakvog.
Poziv za učešće u radnoj grupi za izmenu zakona je, koliko sam uspeo da čujem i saznam, upućen Lovačkoj komori, ali da je tehničkom greškom ispala sa spiska pozvanih u onom dopisu.
Ufff, ako realno gledamo jeziva tema i za citanje i za pisanje...
Cinjenica je da u ministrstvu postoji neko ko delimicno ili dobro zna za probleme u lovstvu u Srbiji...Skoro svako ispod tog mesta, a svaka cast izuzecima, misli da ce lova u Srbiji (savezu,udruzenju,sekciji) biti dok je on na funkciji: "kad ja ne budem na funkciji, ne mora i nece da se lovi..."Te reci sam ja svojim usima cuo i verujem da dobar broj funkcionera tako misli...
Lova u Srbiji ce biti u svakom salucaju, samo kako ce se organizovati i ko ce prelomiti ovu tesku situaciju i na ciju stetu.
Kad savezi budu drugacije funkcionisali, policija radila svoj posao kao i tuzilastvo, kad budu robijali ljudi koje poznajemo za lovokradju, bice necega od lova...
A ako sve bude na osnovu para, OPET ce se slomiti na onima koji nisu bogati da placaju upravnike lovista, lovocuvare, policiju, advokate i sudije, a bogati ce i dalje raditi to!!!
"Dođu, tako, vremena, kada pamet zašuti, budala progovori, a fukara se obogati!"
Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.
MilanO Offline
· 15.10.2024. 05:38
Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6
tomo vrbas Offline
· 01.01.2024. 19:30
Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻
Planinko011 Offline
· 01.01.2024. 17:21
Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).
slavaplana Offline
· 15.12.2023. 13:46
Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo što to trpimo.
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:13
Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:10
Pozdrav svima..
Anita Randjelovic Offline
· 11.02.2023. 15:09
Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?