Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Zastava M70

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Zastava M70
canis aureus

DESPERADOS kaže:
...
Ma ja bih ipak dodao nema lose municije i lose puske vec samo lose oko ili strelac .

E svaka ti častSadGlavu o zid
-da ti ne bi ponovo Vlada ili ja pisali o toj "problematici", ti pronađi naše ranije upise o tome pa pročitaj. Možda ti bude jasnijeConfused
... a rado ću ti dati da probaš iz mog karabina sa Gromom da napraviš iole dobru grupu pogodaka a takođe i da vidiš kakve grupe pravi sa drugom municijom pa da proceniš dal ti je loše oko ili si samo loš strelacConfused
The best of the World all game caliber 8x57JS
Dim

DESPERADOS
 Sta si se bre uhvatio za taj tvoj karabin i groma ko pijan za plot .
Ako nisu jedno za drugo , zaobidjes lepo grom municiju koristis samo RWS i uzivas .A ako ti finansije ne dozvoljavaju onda belot i ima da bije samo tako .
Nekaze se dzabe koliko para toliko i muzike ....Yes
----------------------------------------------------
DOBAR POGLED

1MOA = 2.9cm na 100m
1MOA = 5.8cm na 200m
1MOA = 8.7cm na 300m
1MOA = 14.5cm na 500m

srbijalov

7x64 KRALJ ..Tri prsta..308W CAR..Tri prsta

canis aureus
 'aj malo čitaj šta pišeš!Confused
Bye
Dim

DESPERADOS
 Nemoj pogresno da me shvatis , skoro svi se hvale na municiju PPU , pogotovu GROM , nekoliko likova se zale kaze nije dobra .To isto se odnosi i na druge proizvodjace i to je sasvim normalno .Neke zamerke su objektivne a neke subjektivne .
Svako ima neku svoju viziju i ideju .
Ja licno samo pucao u dosta kalibara sa GROM municijom i ni sa jednim nisam imao neka velika odstupanja , zasto se to desava kod nekih neznam a i ne interesuje me .

Reci mi da li si probao neki drugi kalibar sa gromom ? I ako jesi kakve si tada rezultate imao ?

Jos da dodam da jedan od mojih poznanika ima 8x57 i puca iskljucivo 12.7 g i zadovoljan je i nema nameru da koristi nista drugo , to mu pokriva sve kaze on , a ako on tako misli i radi a zadovoljan je i ja sam isto tako ...;)

DOBAR POGLED

1MOA = 2.9cm na 100m
1MOA = 5.8cm na 200m
1MOA = 8.7cm na 300m
1MOA = 14.5cm na 500m

srbijalov

canis aureus
 Jeste, da, probao sam!
U .308Win 7x64 i 8x57JS i rezultati su bili sasvim zadovoljavajući i dobri s obzirom da i samo zrno nije namenjeno baš za sportsko streljaštvo! Grupe do max 50-60mm na 100m!
I ja "hvalim" ,kao i Vlada, municiju sa zrnom GROM i jedva sam dočekao da izađe u prodaju ali sam se razočarao jer iz mog karabina ne postiže zadovoljavajuće rezultate i zato ga ne koristim i jako mi je žao zbog toga! A neću sigurno menjati karabin, koji je sa drugom municijom i više od dobrog, zbog Groma koji mu nikako ne leži!
Voleo bih samo da mi pronađeš upis gde sam naveo da Grom ne valja i da nije dobar ili da sam ga "kudio" i sl
Neznam u koje "likove" me ubrajaš ali nisam se žalio na PPU a naročito GROM a niti imam neko "subjektivno" mišljenje.
I sam kažeš da te "ne interesuje" pa ako je tako ne možeš da pišeš to što pišeš i da iznosiš mišljenje da je "do oka ili lošeg strelca" ...
Dim

DESPERADOS
 NIKAKO nisam mislio na TEBE , daleko od toga da si ti bio u toj prici kao LOS STRELAC . TO NIKAKO !!! Mislio sam UOPSTENO !!!

Ako sam te necim uvredio IZVINI ali se stvarno ni u jednom postu nije odnosilo na nikoga direktno , osim u ovih zadnjih nekoliko gde sam tebe direktno pomenuo i uporedio 8x57 i grom .

Mozda PPU i nije hteo mnogo da se zeza sa tom kombinacijom jer im prodaja lose ide . Ipak se najvise prodaje 30-06 i tu su im i pare kako kod nas tako i u inostranstvu.
DOBAR POGLED

1MOA = 2.9cm na 100m
1MOA = 5.8cm na 200m
1MOA = 8.7cm na 300m
1MOA = 14.5cm na 500m

srbijalov

canis aureus
 OK
nismo na temi a i da ne dođe do neke besmislene rasprave ...
ZCZ M70 u kalibru 8x57JS odlično grupiše pogotke sa PPUovim Gromom!! Probao sam 4 karabina M70 u tom kalibru i sasvim je ok preciznost i grupisanje pogodaka!
Nazad na temu
Dim

vlada lovac
 I ja probao jos jedan sa Gromom, bolje grupise nego moj, ali je zato losiji sa drugom municijom, jos uvek ne mogu da provalim u cemu se razlikuju te cevi od cevi na lov.karabinu, pa im ne odgovara GromConfused

canis aureus
 Vlado, možda bi kalibrator otkriJo mistery?!?!
-moja sa ispucanih ohohoo je manjeg prečnika no ove neke noveYes a GROM je takve konstrukcije ... pa je možda to razlog! A takođe i "naslage" u cevi koje se vremenom i dužom upotrebom javljaju mogu da predstavljaju problem kod ovih i sličnih konstrukcija zrna.
Neki proizvođači sličnih konstrukcija zrna preporučuju da cev bude blago nauljena zbog lakšeg prolaska zrna koje nema mogućnost, zbog svoje tvrdoće, većeg "skupljanja" tj žljebovi nemaju mogućnost dubljeg urezivanja pa je povećano trenje i otežan sam prolazak zrna kroz cev. Jedni to rešiše "prstenovima" drugi "bojom"(teflonski premazi) ...
E sad ...Zbunjen
Dim

vlada lovac
 Probao sam svasta, sa dugim pauzama izmedju pucanja, ciscenjem,pucanjem iz blago nauljene cevi, koliko sam primetio rekao bih da trazi idealno cistu cev jer samo prvi metak dok je cev cista ide gde treba, svaki sledeci sara bez obzira sto je pauza izm.pucnja 10min (hladna) ali je cev ostala prljava, jedino sto nisam probao je ciscenje posle svakog pucnja, verujem da bi dalo rezultata, ali to po meni nije resenje da prihvatim tu municiju za lov (eventualno za ceku gde se puca jedan metak)

stojkuki
 Ma kakvo ulje u cevi??? Mene su ucili da cevka mora da bude suva jer ulje sagori i ostvalja rezidue koji su em kiseli emi garavi pa smetaju metku ... To nema, valjda nikakve veze ni sa vrstom, ni kalibrom i proizvodjacem municije.
Ne znam dal se secate onih fazona iz vojske ... odvalis cev DRNCOM, pa suva krpa, pa onda na kraju malo nauljena da se cakli, i prodje kontrolu, ... al zato onda dusu ispustis posle gadjanja ... i onda ako hoces nekome da napakostis ... sipas mu ulje u cevku pre gadjanja ... malo, .... da ocadjavi ....
Mozda i gresim????

Confused

vlada lovac
 Za ulje u cevi ne gresis, nego sto rece i Canis, procitao sam negde pa ajd reko da probam, inace nisam kod prvog metka primetio razliku u preciznosti u odnosu na suvu cev, jer je bila provucena samo blago nauljena krpica, ne po principu-sipaj ulje u cev nece da smeta

stojkuki
 Pa dooobro bre ... Sad i ti. Malo ulja da metak ne žulja ....Smeko

DESPERADOS
 Vlada zna da je ulje zabranjeno u cevi , ali covek je hteo da proba da vidi u cemu je problem , to jest malo experimentisao ... nista strasno .

Alfa i Omega dobrog pucnja je perfektno cista i suva cev , a naravno i municija mora da bude isto tako suva i novijeg datuma .Kada se to slozi nema razloga za neuspesan hitac u me.. Smean

DOBAR POGLED

1MOA = 2.9cm na 100m
1MOA = 5.8cm na 200m
1MOA = 8.7cm na 300m
1MOA = 14.5cm na 500m

srbijalov

canis aureus
 Zna li iko koja bi cena bila "ocevljenog mehanizma" ZCZ M70 bez mehaničkih nišana?!
(sanduk, mehanizam za okidanje, zatvarač, cev bez nišana)
Dim

stojkuki
 Ne prodaju ocevljene mehanizme, odnosno posto sam sa njima pricao pre mesec dana na tu temu rekli su mi da to JOS nije moguce uraditi.

Ja hteo da uzmem 707 u 7 mm kalibru pa da dam na doradu. Imam drugara u austriji koji je pravi puskar - umetnik, ali stvarno onaj pravi i radi vec dugo za jednu jako jako poznatu firmu .... da ne pricam previse .... i hoce da mi ga uradi, a imam i par talpi od baze oraha koji stoje vec oko 12 godina ... moglo bi da se napravi lepo oruzije
Doradi metal, upegla ga, uradi zavrsnu obradu kako valja, gravuru sa malo zlata, ... Ma sve smo lepo isplanirali ... kad ono ...
Mora da se kupi cela puska ....

I mislim da cu je kupiti. Kosta oko 800 eur. sa cevkom od 670 mm, Bull cev, flutovana, ... jos nisam definitivno prelomio ali mi se cini da ce to ipak tako da se zavrsi ..

Puca za mene, pravljena po meri ... JBG ...

stojkuki
 Inace kazu da je 707 dosta bolji od m70 .... kazu, ako neko zna vise o tome svaka informacija je dobrodosla ...Smile

canis aureus
 HmmmHmmm
Na sajmu mi je "gospođa iz Zastava arms" koja je bila na Zastavinom štandu objasnila da je moguće kupiti ocevljeni mehanizam sa svim ostalim "zahtevima" (dužina cevi, nišani, levi-desni zatvarač ... pa i lux dorade -rezbarije, gravure ...) samo nije znala ništa o ceni da mi kažeConfused
Čak mislim da je bilo i ispisano na njihovim ponudama -"ocevljeni mehanizam"
... i na njiNom saite-U imaju takvu ponudu
Zbunjen
Dim

canis aureus
 "OCEVLJENI MEHANIZAM M70

Registrovani proizvođači lovačkog i sportskog oružja mogu se u našoj fabrici snabdevati Ocevljenim mehanizmima M70. Ugovorene serije moraju biti velike.

U ponudi su svi modeli ocevljenih mehanizama koji se u fabrici ugrađuju na modele Lovačkog karabina M70 (Standard, Battue, Lefthand, Manlicher).

Sve karakteristike i opcije (tipovi mehanizama), izuzev onih koje se odnose na kundak oružja, identične su karakteristikama i opcijama Lovačkog karabina M70 (Standard, Battue, Lefthand, Manlicher)."

a isto tako na saitu navedoše i za M85 -ocevljeni mehanizamConfused

-siguran sam bio da "gospođa" nema pojma o čemu priča!!Angry ali sam se ipak ponadao ...Confused
Sad
Dim

DESPERADOS
 Zastava je propala firma i moramo to prihvatiti , jos koliko ce ziveti odlucice politicari a ne mi .
Cim se neko od njih odluci da je kupi bice joj brzo kraj .
Zato nema potrebe razmisljati o necemu sto ni oni neznaju a kamoli mi .
DOBAR POGLED

1MOA = 2.9cm na 100m
1MOA = 5.8cm na 200m
1MOA = 8.7cm na 300m
1MOA = 14.5cm na 500m

srbijalov

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Zastava sa Battue nišanom KARABINI 75 24.06.2022. 13:29
ZASTAVA M85 KARABINI 48 11.08.2020. 12:51
Crvena Zastava - Puške sačmarice LOVAČKE PUŠKE GLATKIH CEVi 375 13.09.2016. 15:02
Bokerica M80 Crvena Zastava LOVAČKE PUŠKE GLATKIH CEVi 79 04.11.2013. 08:02
Zastava M24 (Kraljevina Jugoslavije) KARABINI 4 22.01.2011. 13:28
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 14
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,453
Najnoviji član: hladni

Poslednje vesti
“ЈАСТРЕБАЧKИ ВУK” – 2025. год.
U GREBENCU SE INTENZIVNO LOVI, PONEKO I PECA
Tri velika vuka snimljena na planini u Srbiji
Petrovaradin: Problem u lovištu
PRVENSTVO VOJVODINE

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

· 30.01.2023. 23:30

Zbogom Lalo 💔

64,141,825 posete www.srbijalov.com