Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Bokerica M80 Crvena Zastava

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Bokerica M80 Crvena Zastava
Nikola
 Pozdrav svima,nov sam na ovom forumu.Da li neko zna gdje mogu nabaviti cijevi od lovacke puske 12/70 u pitanju je Zastavina bokerica M80,prije nekoliko godina prilikom lova na patke pukla mi je gornja cijev.

Boban
 Ja koliko znam cevi mogu da se nabave samo u Zastavinim servisima oruzija u Kragujevcu.

Nikola
 Vjerovatno,mada su cijevi u servisima kazu kao nova puska,pitanje je da'l se isplati to raditi.

darkos
 Kako je pukla , jel bilo stranog predmeta u njoj

Nikola
 Ne,jednostavno na pola gornje cijevi je rupa precnika 8cm koristio sam svoju municiju(punio sam sam) mozda je zbog toga,od tada sam prestao puniti,za svoj poluautomat najcesce koristim Nobel Sport i B&P.

darkos
  Čudno, moguć uzrok može biti naprsnuće usled mehaničkog udara cevi o čvrsi predmet, te otvaranje rupe pri opaljenju

Cvele
 Epa NikolO Grin izgleda da si je prepunio brate Grin
srbijalov Lov je za mene život =))) srbijalov

Nikola
 Vjerovatno Yes

walther
 pravi je srecnik ko ima zastavinu bokericu a da mu je 100% ok......

Pravilo foruma je da se predstavimo u temi za predstavljanje Predstavite se!
Srbijalov Admin Tim!

Boban
 Nikola druze zao mi je tvog slucaja,cevi su vrlo skupe u odnosu na celu pusku.
Verovatno je cev nekom prilikom bila udarena od neki tvrd predmet a da pritom nisi ni primetio,
i mozda si malo vise prepunio patron i to je prouzrokovalo pucanje cevi.Nemoj da zuris dobro se raspitaj kod vise puskara po Kragujevcu i uopste po Srbiji i naravno u tvom kraju jer cene mogu biti i vrlo razlicite od jednog do drugog puskara.Pozdrav i drugi put vodi racuna.

Nikola
 Imacu to u vidu.Smile

MAKEDONAC
 Ovo sam tek danas procitao.
Jedan podatak:
Kada sami punite "sacma" municiju, kada zatvarate metak,
jedan milimetar nize zatvoreni metak-skracenje komore za samo jedan mm, znaci oko 100 bara veci pritisak u toj cevi.
Ako ne verujete, pitajte strucnjake u "Krusik"-u.
Malo vise baruta, skracenja komora metka i .... dobije se kombinacija kojoj moze da se nadogradi i tzv "zamor materijala" ili "fabricki feler" koji je potajno cekao nepravilno punenje.
Velika sreca za vlasnika da se ostecenje pojavilo dalje od lica.

Dobar pogled! Gospodo i drugari.
PZ

milosla
 Imam jedno pitanje vezano za Zastavinu bokericu 12/70. Naime, skoro sam je dobio na poklon i zato sam rešio da počnem sa lovom. Puška je stara oko 20-tak godina, ali iz nje je ispaljeno najviše 4 kutije patrona.

img413.imageshack.us/img413/6299/image016.jpg

Na slici se vidi da kada je zatvorim, ova poluga ostane malo ukrivo namestena, kao da nije dobro zatvorena. Jedan kolega mi reče da će to doći na svoje mesto vremenom i da tako stoji zato što je puška malo korišćena. Da li je to ok, ili bi bilo bolje da posetim nekog puškara?

Lala
 Probaj prvo da posetiš prodavnicu lovačke opreme, pa kupi sprej za podmazivanje.
Lovio sam sa tom puškom par puta, poluga se teško otvarala, a isto ovako je stajala kad se zatvori, pa mora prstom da se vrati do kraja. Kad se očisti i podmaže kako treba, bude sve u redu. Nova puška, a stajala 20 godina, šta reći...
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

milosla
 Pokušavao sam i sa podmazivanjem, ali to je najdalje dokle može da se vrati.
Da, inače ta puška je više koristila za ukras. ;) Grin

patak78
 Imao sam prilike kod svog dobrog drugara lovca da vidim isti problem. Puška je bila nova i jako teško se i prelamala a i zatvarala. Moralo je dosta napora da se uloži da bi se poluga postavila pravilno. Smatram da je pucanje iz tako nepotpuno zatvorene puške izuzetno opasno. A problem je rešiv.
Prvo rasklopi pušku, skini kundak (potkov kundaka skini, i dugim odvijačem skini kundak). Detaljno očisti glavu puške sa mehanizmom za okidanje, najbolje potapanjem u neko od sredstava za odmašćivanje i čišćenje oružja. Osuši glavu puške i zatim pokušaj vunenom krpicom da ispoliras površinu koja zabravljuje cevi, kao i sve kontaktne površine glave i cevi. Možeš koristiti i neku od pasta za poliranje, ali što finiju. Po završetku poliranja glavu puške naulji nekim ređim uljem.
Ako ne uspe moraš pušku odneti kod nekog proverenog puškara da reši problem.
Dobar pogled!

hamerles
 Najvise mrzi kod ove bokerice sto ne moze sama da nategne donju iglu pa kad zatvaram donji kljuc udara u nju onda moram rukom bas jace malo da nategnem cevi na dole da bih zapela donjaBye igla. To je nova Bokerica bila. ne volim je uopste.

Montenegrin
 Drugar lovac,
Ne radi se o problemu, jednostavno zastavina bokerica M80 koja je radjena nakon 90-tih ne vraca polugu kao prvi modeli jer bi zaklonila letvu za nisanjenje.Dakle ,saznaj kada je proizvedena.Ja sam moju odnio kod puskara koji mi je to potvrdio a i od kolega sa foruma Lorist koji imaju takve modele sam dobio iste informacije.Moja je koriscena dosta a i dan danas se otvara otezano,o balansu i ponekom samaru pri pucanju dozvoljenih jacih laboracija necu da komentarisem.Kvalitet cijevi,bruna i drveta na mojoj je extra-jednostavno sam imao srece pri kupovini jer je svaki primjerak prica za sebe.

Pozdrav

strahinja
 Ima moj teco tu bokericu,zatvarac mu neradi,cas zatvara cas ne,tj vraca cas nevraca,laze u pucanju,nikad je nebih kupio,jeste da nasi to proizvode ali je puska katastrofalno losa...Sluzila mu je mozda prvih godina normalno,i posle je pocela zezati..Moje misljenje je da je puska losa...

mirko knezevic
 Znam nekoliko njih sto imaju Zastavine bokerice,i mogu vam reci da se mnogi nikad nisu pozalili na njih,cak sta vise su i prezadovoljni tim puskama,malo im svima smeta sto su glomaznije al neki drugi problem nikad nisu imali,al znam i za situacije kojima su igle menjane na svakih mesec dana...
Srbija do Tokija!

Kolce Tri prsta 2

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
ZASTAVA M85 KARABINI 49 03.03.2025. 03:55
Zastava M70 KARABINI 943 01.03.2025. 00:59
Zastava sa Battue nišanom KARABINI 75 24.06.2022. 13:29
Crvena Zastava - Puške sačmarice LOVAČKE PUŠKE GLATKIH CEVi 375 13.09.2016. 15:02
Bokerica ili položara ??? LOVAČKE PUŠKE GLATKIH CEVi 203 01.03.2015. 22:03
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 17
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,459
Najnoviji član: Infrastructure

Poslednje vesti
Širom Evrope ponovo će biti dozvoljen sportski lov na grlice, EU ukida zabranu lova
Novosađanin zatečen u krivolovu u selu Divoš
ГОДИШЊИ ПОМЕН
У кикиндском ловачком удружењу ускоро и даме
Lov na vuka i ostale predatore u Bujanovcu 2. februara

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

· 30.01.2023. 23:30

Zbogom Lalo 💔

64,477,143 posete www.srbijalov.com