Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Bokerica ili položara ???

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Bokerica ili položara ???
darkos
 Plavuša ili crnka?? koju konstrukciju preferirate kao superiorniju u lovu na sitnu divljač?
Dobar pogled !

Lovac sa NLT-om
 U mojo grupi svi nose bokerice...ali mislim da je lepse nostiti polozaru...
Samo NLT..... B)

Kile_
 za mene polozara!!!
Samo 300 i 4x4

Milos86
 Zavisi ko na sta navikne i kako mu legne na rame,cevi nisu toliko bitne,dali je hamelez ili bokerica. Dobro nisanjenje ne zavisi od toga. Svaka puska je uboita u onoga ko zna da je koristi na pravi nacin.
oooop Bye

dalibor
 zavisi sve od navike, ali ipak vise volim boker....B)
Hunting is a passion! Pas

canis aureus
 Iako trenutno lovim bokericom, dugo sam lovio i "položarom"!
Više sam za položaru zbog samog "lovačkijeg" izgleda(možda je moje shvatanje lova drugačije pa ne zamerite) mada što se tiče samog lova tu su podjednako dobre obe, ali i tu bi dao malu prednost položari a pogotovo kada se lovi u uslovima smanjene vidljivosti(sumrak, mesečina) jer se lakše nanosi na cilj-odsjaj na cevima položare je dovoljan da se iste nanesu na cilj dok kod bokerice po šini to nije moguće!
Jedino u lovu na prepelice bih dao manju prednost bokerici a zbog bržeg nanošenja na cilj, sve ostalo u korist položare!!

-čim mi se ukaže mogućnost ponovo nabavljam položaru!!, a loviću i bokericom(prepelice, prepelice, a možda i još neštoConfused )

Boban
 Ja sam imao iskustva i sa Plavusom i sa Crnkom i sa dvomotorkama mislim na poluautomat,sve stvar ukusa ko sta preferira mene su u lovu sluzije sve cetiri jer imam i jednocevku naravno i dan danas me sluze.

Cvele
 Kad je vec pitanje bok ili pol, po meni je nekako bolja bok, ali ipak se ja necu odluciti ni za jednu ni za drugu, vec za poluautomat! Grin
srbijalov Lov je za mene život =))) srbijalov

Max011
 Kad mi oči budu stajale vertikalno tad ću početi da nosim i volim bokericu Smile)))

Cvele
 Pa ok, ja kad pocnem da nisanim s' oba oka tad cu poceti da nosim polozaru ;) Grin
srbijalov Lov je za mene život =))) srbijalov

Lovac sa NLT-om
 Ti kad nisanis sa 1 oko ne mozes nista ni da ubijes Grin

Ja ne nisanim cim dignem pusku niz sinu vidim metu......Smeko
Samo NLT..... B)

Lala
 Auuu lepa diskusija Grin
Znam ponešto o očima, pa kontam,Hmmm, da pravim istraživanje koliko razrokih lovaca ima, i koliko njih koristi položaru!Oi

Bogu 'fala, što sam Lala Smile

Lala

Lovac sa NLT-om kaže:
Ti kad nisanis sa 1 oko ne mozes nista ni da ubijes Grin

Ja ne nisanim cim dignem pusku niz sinu vidim metu......Smeko

Ne ubija se u lovu, nego odstreljuje No no no
I ti uopšte ne nosiš pušku, niti je imaš, a kamoli da odstreljuješ, jel jasno?!

Lovac sa NLT-om
 zato ja nosim pistolj....Grin
Samo NLT..... B)

Lala
 E što ti pomogoh tako blesavom da udješ ponovo na forum Grin
Ćuti bolje, jer ako nastaviš da pričaš, reći ćeš i za one ručne bombe, i za PAM, i za bestrzajni top ispod sena...

bela

Max011 kaže:
Kad mi oči budu stajale vertikalno tad ću početi da nosim i volim bokericu Smile)))

kad bih ja pucao sa hamerlesom okrenuo bih je na stranu da bar liči na bokericu .

naravno puca ko šta više voli. meni lično bokerica ali stvarno
vižlan i terier

Lovac Stari

Lala kaže:
E što ti pomogoh tako blesavom da udješ ponovo na forum Grin
Ćuti bolje, jer ako nastaviš da pričaš, reći ćeš i za one ručne bombe, i za PAM, i za bestrzajni top ispod sena...

A o tenku T84 sto je drmnut iz Svilajnacke Kasarne to hocete da precutite i sakrijete.

Nego odosmo od teme.

Moj glas ide Polozari i jos ako je neki Suhl?
Dobar pogled.

Lala
 Bokerica, i tačka! Nemoj sad da isteram taj 'tenak', pa da vas razjurim, vi sa položarama, zrikavi lovci Smeko

od komtema
 Ja koristim i bokerice i polozare.Za pernato vise koristim bokerice za zeca je polozara zakon.Prvo je nastala polozara, i zato je lovackija.Lovacke puske se prave tako da lice na one stare,to spada u kulturu lova,moguce je napraviti sacmaricu da izgledom lici na M16,ali ona nece biti lovacka.Konstrukciono su bolje polozare,zato sto su duplo jace,jace su zato sto su duplo sire,sira je i glava i naleganje cevi,civija je duplo duza a poznato je da je duplo duza poluga duplo i jaca to su neki zakoni fizike.Polozara je u prednosti nad bokericom prilikom pucanja ako je puska iskrivljena u jednu stranu u odnosu na vertikalnu osu sto se ponekad desava kod brzog pucanja a najcesce kod neiskusnih lovaca,zato sto je u tom slucaju kod polozare odstupanje u odnosu na projektil a u ovom slucaju sacmenog snopa u odnosu na cilj vrlo malo a kod bokerice vrlo veliko sto dovodi do promasija.Bokerica mi je zgodnija za odsterel divljaci na jako malim visinama naprimer 15 metara,kad bas ocu i moram da ostrelim divljac na tako maloj visini,zbog recimo nekih prepreka drvece,suma...uglavnom to bude fazanska divljac kad pogodak mora da bude u glavu zbog toga da nebi doslo do razbijanja divljaci.U tim slucajevima je bokerica zgodnija zato sto joj se musica nalazi na sredini cevi,a meta vrlo mala a sacmeni snop vrlo uzak.Nadam se da sam bar donekle uspeo da objasnim ono sta sam zeleo da kazem.Zaboravio sam da napomenem najskuplje puske na svetu rucno radjeni unikati u vecini slucajeva su polozare.

Lala
 Komtem, ako si mislio da je položara bolja samo zbog mesta gde se nalazi mušica, pa kad iskriviš pušku, onda bok može nešto više da odstupa samo iz donje cevi, gornja ostaje jednako precizna, bez obzira na zakrivljenost puške u ramenu. Tako da ti ovaj argument baš i nije jak. Uostalom, skoro sve takmičarske puške (za trap i skit) su bokerice, razmisli zbog čega! Pa zbog preciznosti, normalno!
A o jačini puške... Tu je važniji materijal, nego dužina čivije.
Tačno je da je prvo nastala položara, i to 'petlara', sa orozima izvan glave. Kad je rešena konstrukcija 'hamerles', svi proizvodjači su počeli da prave bokerice.
A o ukusima neću da raspravljam, svako voli ono što voli. O argumentima još kako hoću da raspravljam, naravno bez svadje, nego samo činjenice.
Inače, ja lovim poluautomatom Grin pa mi je svejedno da li je puška iskrivljena u ramenu u odnosu na vertikalnu osu Grin

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Bokerica M80 Crvena Zastava LOVAČKE PUŠKE GLATKIH CEVi 79 04.11.2013. 08:02
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 15
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,460
Najnoviji član: Baustelac

Poslednje vesti
Širom Evrope ponovo će biti dozvoljen sportski lov na grlice, EU ukida zabranu lova
Novosađanin zatečen u krivolovu u selu Divoš
ГОДИШЊИ ПОМЕН
У кикиндском ловачком удружењу ускоро и даме
Lov na vuka i ostale predatore u Bujanovcu 2. februara

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

· 30.01.2023. 23:30

Zbogom Lalo 💔

64,477,549 posete www.srbijalov.com