Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Šakal (mali vuk) iz Trskara


Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije


INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Šakal (mali vuk) iz Trskara
Boban
 A sve sami Vukovi na banerima$aAaSmean mala sala.
Prosto zavidim onima koji su dole i love Srndaca,cestitke za odstrel
SakalaBravo 2
 
aca81
 U to ja ne verujem!!! Ni po kom osnovu se nemoze niti ce se naplacivati stetocine,ipak mislim da je nesporazum i da to vazi samo za turizam i komercijalu, pa ko je lud u redovnom lovu da propusti ili digne DS da bi platio sakala,za redovni lov to je nemoguce...POZ.
DOBAR POGLED
 
aca81
 Cestitao bih ljudima iz saveza na karti populacije sakala jer su pogodili u metar,kod mene sakal se pojavio tek zadnjih par godina ali nije bilo odstrela vise od deset sakala,medjutim prosle godine odstreljeni su deset samo u jednom brdu uz reku nisavu a u ostalim krajevima ukupno pet-sest i to se upravo vidi na karti da sakal dolazi sa severa uzvodno uz reku nisavu,dal je to slucajno ili prate populaciju sakala neznam ali su pogodili u metarGrin Bravo 2 B)
DOBAR POGLED
 
canis aureus
 aco, e jesi im čestitao svaka ti častBravo 2
Smeko
"dal je to slucajno ili prate populaciju sakala neznam ali su pogodili u metar"
Smeko
 
od komtema
 U Temerinu su prosle godine ostreljena 3 sakala,ranije nikad nijedan,ostreljeni su na istim mestu iza nove farme.Jedan dan 2 ,sutradan jos 1.O lovcu koji je osrelio prva 2 sakala postoji reportaza u lovackim novinama.Sutradan na istom mestu na cekanju lovac Kornel Feher je ostrelio jednog sakala i 2 lisice.U hladnim zimskim nocima dolazili su da jedu uginulu svinju koja se nalazila na tom mestu.
 
aca81
 Neznam zasto ali moj kraj je zaista malo zastupljen u medijima,dal nije vredno paznje kad neko odstreli cetri sakala u redovnom lovuHmmm

Ti imaš priliku da ispraviš tu grešku! Napiši komentar ovde o tom odstrelu
Srbijalov Admin Tim

DOBAR POGLED
 
canis aureus
 

Boban kaže:
Da to je vec ucrtano 50e po komadu pa ko voli nek izvoli,
ja jos nisam imao prilike da se susretnem sa njim ali imam jaku zelju pa neka kosta koliko kosta.


Mnogo me je ovo "naplaćivanje" štetočina "uznemirilo"!! Najviše zbog neznanja i ne dobijanja pravih informacija od stručnih lica... Sad kad sam dobio malo bolja objašnjenja o tom pitanju ....

Ali Bobane, ova tvoja poruka me svaki put kad naiđem na nju, a nailazim prečesto iako je izbegavam da ne bih odgovorom na istu zvučao svađalački..., toliko pogodi i "uznemiri" da ipak moram da te pitam...
1. da li si upoznat sa finansijskom, ekonomskom, socijalnom... platežnom moći ljudi iz zemlje koju si iz ličnih razloga napustio???
(VOLIMO i mi i imamo želju, možda i više nego neki drugi koji nisu ni imali prilike da se susretnu sa "njim"!, ali nemamo dovoljno da IZVOLIMO jer nekima ovde je to trećina plate i mesečnih novčanih primanja pa i više od toga!)
2. da li misliš da treba povlađivati nečemu što nije dobro većini drugih samo ako to možda tebi odgovara ili da ne bi slučajno uvredio tog koji je tako nešto pogrešno doneo pa "koštalo to koliko košta"?
(odnosi se na zakon koji većina smatra lošim, možda iz neznanja i neupućenosti... a i uopšteno uzimajući sve životne vrednosti)
3. da li znaš kako je "ucrtano"?
...

bez ljutnje samo me interesuje
hvala
 
Boban
 I meni smeta sto se pojedine stetocine placaju,pa sta ja tu da promenim zakon je takav kakav je i mi ga moramo postovati ili suprotno zna se.Ako mi kao obicni lovci mozemo da menjamo zakon o placanju pojedine divljaci slobodno recite kako da znamo.Ja lov ne uplacujem i nisam clan i za tih 8000 dinara sto bih dao udruzenju ja izadjem u komercijalu na jednog Sakala i 2 fazana i meni je srce puno,a ne kao pojedini uplate lov i imaju 8 nedelje za izlazak i pobiju hrpu fazana i ko zna sta jos drugo i opet nisu zadovoljni i uvek kukaju kako im je skup lov.
Vrlo dobro znam kakva su primanja nemoras da me podsecas,
kao prvo svaki sport se placa pa tako i ovaj nas, ti mislis da ovde cvetaju ruze kad god ustanes i pare padaju sa neba.U tome si se zeznuo.Nebih ovu temu sirio dalje jer bi otisli predaleko ja se neljutim tako da nema potrebe da se bilo ko uzbudjuje zbog nekih tema.
 
canis aureus
 Hmmm
Pretpostavio sam da će biti tako, kako već kažeš.

Kad je donošen Zakon niko od nas nije pitan dal je dobar, dal se slažemo... ali kad je već donešen takav kakav jeste, možemo da ga komentarišemo, "proučavamo" i razmatramo, podržavamo ili ne,... a svojom slogom možda i menjamo!(svi su zakoni izmenjivi koje je čovek doneo ako se pokažu u praksi kao loši)

Kažeš da i tebi "smeta" iako nisi član i iako ne uplaćuješ godišnju članarinu!
E, onda zamisli koliko bi ti više smetalo da si član koji se stara o svom lovištu, koji uređuje i pravi lovno-tehničke objekte u svom lovištu(da si napravio bar 5 čeka, 5 hranilica i hranilišta kako za visoku divljač tako i za svu ostalu, 5 solišta za divljač), koji vodi brigu o divljači u svom lovištu, koji redovno kupuje i iznosi prihranu i so za divljač u zimskom periodu(da si kupio ili izneo bar 500kg zrnaste hrane i 20 bala deteline, 10kg soli), koji učestvuje u spašavanju divljači u elementarnim nepogodama(da si izvlačio divljač iz poplavljenih područja i terena, da si učestvovao u kopanju bar jednog bunara za vodu i pravljenju kaljužišta za divljač za sušna leta, da si po najhladnijim danima po dubokom snegu i vetru izašao da odtrpaš i očistiš od snega hranilice za divljač i iste dopuniš hranom), koji se bori za očuvanje i uzgoj pojedine divljači u svom lovištu koja je zbog raznih uticaja pred nestankom i istrebljenjem, koji se redovno odazivao na radne ili druge akcije u svom društvu, ... koji je redovno izlazio u lov na štetočine(i organizovane lovove štetočina-hajke) kako bi samim tim uticao na suzbijanje te populacije i njeno prekomerno proširenje što bi značajno uticalo na opstanak druge divljači u lovištu, koji pored svega toga uredno uplaćuje članarinu i poštuje sve propise, zakone, kodeks...
Verujem da bi ti mnogo više smetalo, ako možeš sve to i da zamisliš, nego što ti smeta sada!
Najjeftinije je da kao ti što uplatiš komercijalni lov i loviš, napuniš srce i miran si, ali lov je mnogo više od toga!!!, lov je i sve ovo što sam ti naveo da zamisliš i još puno pored toga!!
"Svaki sport se plaća"- lov i lovstvovanje ne smatram sportom, kao i mnogo lovaca koje poznajem, jer to je "malo" više od sporta samo zavisi kako na sve to gledaš i sa koje strane!! A da se plaća plaća se! I kroz članarinu, i kroz veliki trud i ulaganje, i kroz svoje utrošeno vreme, ... i kroz ljubav i pažnju koja se poklanja svemu tome!-a sve to nema cenu!!

(znam, te se nisam zeznuo, da nigde ne cvetaju ruže tako da nisam, kao ni ti, hteo da širim temu na tu stranu jer kao što kažeš "vrlo dobro znaš")
 
Boban
 Nemam nameru da se svadjam niti da dizem tenziju,svako loviste ima svoj zakon i obavezu lovca prema LU.
Nebih da se dokazujem kao pojedini na ovom sajtu ko je kako vredan ,ali mi smo nase loviste obezbedili na vreme i sada smo mirni i sada samo odrzavamo ono sto smo napravili i ako nezivimo u Srbiji a oni koi nisu oni neka razmisljaju i obezbedjuju sada ,ja iako vise nisam clan drustva dajem pomoc drustvu za zastitu i ishranu divljaci i vise nego pojedine jajare koji love navodno posteno iako to niko od mene ne trazi.
A o ljubavi prema zivotinjama necu da komentarisem jer bi to bila duga duga prica.
 
Lovac Stari
 Hajmo malo vise o tom Sakalu kao pojavi i predatoru broju 1 na nasim nizinskim prostorima.
Ostavite se te matematike!
Dobar pogled.
 
canis aureus
 Ničija namera nije bila da se svađa!-ili bar moja!
pa zato nisam ni navodio niti skretao pažnju, svoju niti bilo čiju, na "pobiju hrpu fazana i ko zna sta jos drugo", "vise nego pojedine jajare koji love navodno posteno" i tako te neke izlete pojedinih forumaša, do sada. Moram da pitam na koga se odnosi ovo što si naveo, Bobane? Da li si siguran u to što navodiš?
Ko su te UBICE fazana i svega toga drugog, što ih ujedno čini krivolovcima, lovokradicama... i krivično odgovornima?
Ko su te jajare?, ili tu ubrajaš sve one lovce koji spomenu poštenje i ispravnost u lovu i lovištu?

Ti si trebao samo da zamisliš te neke stvari i radnje(ili bar pokušaš da ih zamisliš! a ako si sve to radio u lovištu, što niko nije ni rekao da nisi, onda znaš o čemu se tu radi) a ne da se nađeš uvređen jer te niko nije vređao, sem ako si se sam pronašao, pa tako to ne bi ni ti trebao da radiš i vređaš druge lovce i nazivaš ih pogrdnim nazivima i spuštaš se tako nisko u svom besu koji je ničim izazvan!
Ali ok, ako nisi uspeo da shvatiš....
(ipak nemoj da iznosiš te neke "izlete" za koje se ovde krivično odgovara ako nisi siguran u to i ako nemaš dokaza za tako nešto!, a sa uvredama i "takvim nazivima" možeš da nastaviš jer to pokazuje samo tvoju ličnost i tvoju osposobljenost i smisao ...)


ostaviću se matematike...
 
Lala
 E ovo je sad kompletna žurka! Grin
Pazi ovo: tri administratora i dva najaktivnija člana našli se da ispravljaju krive Drine!
Nisam shvatio da je bilo ko ovde vredjao nekog. Mislim da ste vas dvojica na različitim frekvencijama. A obadva u stvari govorite isto.
Evo ja ću, u interesu vraćanja diskusije u normalu, sam sebi obrisati post u kojem palamudim o nekim stvarima. Nije u vezi sa temom, i brišem ga!

Bogu 'fala, što sam Lala Smile
 
canis aureus
 "Evo ja ću, u interesu vraćanja diskusije u normalu, sam sebi obrisati post u kojem palamudim o nekim stvarima"

Lalo!?Hmmm
i na drugim temama je bilo postova, diskusija... pa se nismo brisali, sem banovanih!
Nismo te banovali zato nemoj da se brišeš!Angry
Smeko

Neznam dal je u zlatu al za mene jeste!!
-inače ovo je trofej(lobanja) te zverke, šakala!
(za neupućene)Smeko
 
aca81
 LJudi u svakom lovistu su drugacije prilike i nema potrebe za povisenim tonom ali ako se u mom LU ne uvede nagrada za svakog odstreljenog predatora necemo imati nista od divljci kao sto vec nemamo zeca i fazana a ako jos bude da se plati odstrel sakala koji tek uzima maha u okolini onda tek smo u nevolji...POZ.
DOBAR POGLED
 
Boban
 Lepo sam naveo da su svaka LU posebna na svoj nacin i imaju razlicite obaveze lovaca prema drustvu,niko nije spominjao lovokradice bio sam po raznim lovistima na fazane i nalazio grdne fazane pobijene prethodnih dana u regularnom lovu i pitao sam se ko ih je odstreljivao a nije ih odneo sa sobom,ko su ti ljudi?
Ali vraticemo se na Sakale,dokle smo stigli sa njima?
Aco kod mene u lovistu jos niko nije ni video Sakala a kamoli da ga je odstrelio,ako kod tebe ima ti zovi
vrlo rado cemo doci.Yes
 
aca81
 Danas sam pricao sa upravnikom lovista i na pitanje dal ce se placati sakal on se zamislio pa reko videcemo ali sam shvatio da nije razumeo pitanje ali kad sam mu reko "mislim da lovci placaju LU a ne LU lovcima" on se slatko nasmejao i pitao me dal ga zezam,tako da drugari uz besplatnog sakala imate i zakusku samo dodjite...POZ.
DOBAR POGLED
 
aca81
 

aca81 kaže:
Neznam zasto ali moj kraj je zaista malo zastupljen u medijima,dal nije vredno paznje kad neko odstreli cetri sakala u redovnom lovuHmmm

Ti imaš priliku da ispraviš tu grešku! Napiši komentar ovde o tom odstrelu
Srbijalov Admin Tim

Nemogu da pisem zato sto nisam ucestvovao ali sam video sakale i morao sam da pomenem jer covek uglavnom sam i lovi,to je ono sto sam pricao da sakala ima samo u tom delu ali se siri sa severa ka jugu,preprosle godine maltene su bili u jednom brdu a kako se povecava njihov broj ocekujem da pocnu i njihovi napadi na stocare pa ce to biti najbolji pokazatelj doklke su stigli...poz.
DOBAR POGLED
 
canis aureus
 Za odstrel šakala(štetočina) stvari stoje, otprilike, ovako:
pošto je počeo lov na vepra samca, to je prilika i za odstrel šakala u večernjem ili jutarnjem dočeku DS. Ako je dozvola izdata samo za odstrel vepra samca NIKAKO ne pucati na drugu divljač pa ni na štetočine jer su i one divljač! Odstrel šakala i lisice u toj prilici tj tom lovu na vepra samca za kog je izdata dozvola kazniće se kao da je odstreljena bilo koja druga divljač(recimo srneća) jer za istu nema dozvole. Smatraće se krivolovom!
Zato je potrebno tražiti od upravnika LU da u dozvoli za odstrel vepra samca upiše i odstrel štetočina ili da se ispiše "mala dozvola" od strane lovnika za odstrel štetočina kako bi taj odstrel bio legalan i dozvoljen. Bez dozvole nema odstrela!
Ovo važi za domaće lovce u svom lovištu koje je već u "problematičnoj situaciji" po pitanju brojnosti predatora i neće biti naplate odstrela iste štetočine od lovca već to ide preko LU dok "lovci sa strane"(verovatno ne domaćiConfused), gosti i lovci turisti moraće da plate odstrel štetočine(predatora) po ceni koja je propisana... jer to bi se smatralo komercijalnim lovom.
Još je sve "ovo" novo i "u povoju" tako da se treba na vreme raspitivati o svemu tome da se ne bi našli u "nekim pogrešnim i kritičnim situacijama" mada je još sve to izmenljivo jer ovo je početak......

Do ovakvog obrazloženja sam došao raspitujući se kod "upućenih ljudi" i stručnih radnika iz više LU koji znaju šta i kako rade, cene svoj posao i položaj, i hoće da upute i objasne novonastale nejasnoće izazvane "novim pravilima"!!!, što je za svaku pohvaluBravo 2
(a bilo je, od strane nekih "stručnjaka", takvih odgovora i objašnjenja da sam se pitao što sam i šta sam uopšte i pitaoSad )
 
Lovac Stari
 img707.imageshack.us/img707/8062/sakalica20x20.jpg
Jedan odstrel na kraju zime, krupna odrasla zenka.
img248.imageshack.us/img248/8812/p1010715u.jpg
Kao sto kolega pokazao, lobanja ovog predatora moze biti i lep trofej.
Dobar pogled.
 
Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Mali minsterlender KINOLOGIJA 10 27.08.2019. 11:32
Mali Tetreb (Ruževac) LOV NA SITNU DIVLJAČ 29 02.10.2012. 21:33
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 15
Online članova: 0


Ukupno članova: 4,449
Najnoviji član: MilanO

Poslednje vesti
Otkazana manifestacija Lovac i pas
УОЧИ ПОЧЕТКА ЈЕСЕЊЕГ ЛОВА - ЈОШ ЈЕДНО ДРУЖЕЊЕ ...
PRVENSTVO VOJVODINE ST. HUBERT 16.11.2024. RISTOVAČA
Lovačka slava - Sveti Jevstatije
55. međunarodni sajam LOVA I RIBOLOVA

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.


avatarMilanO
Offline
· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6


tomo vrbas
Offline
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻





avatarPlaninko011
Offline
· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).


avatarslavaplana
Offline
· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.


avatarHunter_lovac
Offline
· 12.12.2023. 23:19

Planirao sam da polozim za dozvolu za pusku ali ja nosim naočare pa me zanima da li ja mogu da prodjem lekarski pregled pozdrav


avatarStevo Kuzmanovic
Offline
· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?


avatarStevo Kuzmanovic
Offline
· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..


Anita Randjelovic
Offline
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?


avatarLovac Stari
Offline
· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.


avataralex
Offline
· 30.01.2023. 23:30

Zbogom Lalo 💔

63,870,426 posete www.srbijalov.com