Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Zastava M70

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Zastava M70
Zlatar
 Jedan poznanik je uzeo pre par god ocevljenu bull 308,tamo me ništa ne čudi svašta može da se kupi,može da se prođe ekstra a može da se naj....
Ganc novo iz kutijeConfused
i52.tinypic.com/347i8h4.jpg
i52.tinypic.com/t7et0i.jpg

stojkuki
 Upravo tako. Ali moram da probam. Dobro zvuci.
Kada bude realizovano ... Prijavicu.

DESPERADOS
 Auuuu pa ovo je strasno , ovako nesto da prodje kontrolu , sta rade ovi u Zastavi ???
----------------------------------------------------
DOBAR POGLED

1MOA = 2.9cm na 100m
1MOA = 5.8cm na 200m
1MOA = 8.7cm na 300m
1MOA = 14.5cm na 500m

srbijalov

7x64 KRALJ ..Tri prsta..308W CAR..Tri prsta

DESPERADOS
 Da ne bude zabune i sam sam vlasnik nekoliko oruzja Zastave i nisam imao neke velike primedbe do sada ali kad vidim ovakve propuste nije mi svejedno .
Da ne bude da samo kritikujem Zastavu , jos jednom sam im dao poverenje i kupio novi M07 u cal. 308W pa kako mi Bog da... videcemo.
DOBAR POGLED

1MOA = 2.9cm na 100m
1MOA = 5.8cm na 200m
1MOA = 8.7cm na 300m
1MOA = 14.5cm na 500m

srbijalov

270
 Za zagrižene branioce neprikosnovenog kvaliteta i savremenosti Zastavinih karabina ima te na sajtu "Frankonia" dokaz o "VELIKOJ" potražnji istih zbog napred navedenih osobina (kvalitet+savremenost) koja je tolika da mu sniziše cenu za samo 37% pa izađe jeftinije nego u našim trgovinama a i sa tom cenom im izgleda prodaja nešto slabo ide!!!

http://www.franko...ylist.html

Krajnje je vreme za zaokret u proizvodnji u pogledu popravljanja kvaliteta i novih konstrukcionih rešenja , inače će brzo ključ u bravu!!!

DESPERADOS
 I ja sam to primetio , bice da je Bozicni popust .Nesto se desava a sta videcemo brzo.

*
DOBAR POGLED

1MOA = 2.9cm na 100m
1MOA = 5.8cm na 200m
1MOA = 8.7cm na 300m
1MOA = 14.5cm na 500m

srbijalov

gorance
  E ako je i ova pukotina na zatvaraču spada u sitne nedostatke finalne obrade.....
DOBAR POGLED

DESPERADOS
 Javasluk i drzavnoj firmi , sve sam ti rekao .
DOBAR POGLED

1MOA = 2.9cm na 100m
1MOA = 5.8cm na 200m
1MOA = 8.7cm na 300m
1MOA = 14.5cm na 500m

srbijalov

Planinko011
 Zastava oruzje kao fabrika se opredelila da prozivodi oruzje koje je u cenovnom razredu od 400 do 800e i sa svojom robnom markom ne moze nikako da udje u trku ni sa ostalim brendovima cenovnog razreda od 1000e na gore. U sklopu te cene se zatim ne moze dobiti bog zna sta od uradjenog finisa tako da se moze reci da je Zastavin karabin u kvalitetu lovackih pusaka Iz iz Rusije i prakticno joj je Brno i Remington jedina cenovna konkurencija za luks varijantu. U Srbiji se nije profilisala ni jedna puskarska radionica koja bi od Zastave pravila finalni proizvod boljeg kvaliteta i uzimala svojih 400-500e sto bi na srpskom trzistu imalo smisla i dobila se malo kvalitetnija i lepsa puska. Posle moje prve i najdraze Zastave M-70 u kalibru 30-06 koju sam poklonio dobrom drugaru narucio sam prvo karabin u luks varijanti u cal .243. Kako sam u to vreme cuo nesto o long rangu trazio sam deblju cev. Od obecanja da ce mi to uraditi za tri meseca zavrsilo se na godinu dana cekanja pod pedeset raznih opravdanja o objektivnim okolnostima i subjektivnim slabostima. Na kraju kad sam dosao po gotovu pusku cekao me sok sa debelom cevi od 72cm cini mi se. Ta puska je imala oko 120-125cm ukupno i bila mi je do pazuha a imam svojih 182. Ja se zbunio i platio umesto da odustanem iako to ne bi bio problem. Doduse ta cevka sa Zrakom 6x42 je imala grupu kakvu neki strani karabini mogu da sanjaju ali ja zamislim situaciju da se pojavim u lovu sa ovom "cuskijom" i odem u Kragijevac i skratim cevku na 60cm. Nije to nesta promenilo u slici pogodaka ali u lovu shvatim da omaleni metak od .243 zauzima ni 2/3 sanduka ugradjenog i da se okrece u njemu i da od brzog repetiranja nema nista te se ratosiljam kasnije te puske. Na sajmu na standu Zastave uocim prototip modela koji je kasnije nazvan M 707 u nekom africkom kalibru, pohvalim ga direktoru Susicu i priupitam da li oni to mogu da ponove u cal.300win ili 7 rem magnum. On rece kako da ne a na pitanje da ne cekam kao sa prvim dobijem uveravanja da to nema sanse. Ok, ja napisem pismo i narucim levoruki i onda se ponovo godinu dana tj do sledeceg sajma u NS cujem jos 50 puta i udavim i sebe i njih da bi mi ga isporucili bas na sajmu u kalibru 30-06 (nisam bio razocaran) ali sa prelepim kundakom od turskog oraha koga je navodno uvezeno 10 kom za sajam i meni su kao probrali najlepsi. Ja kad videh kundak na izgled procenih da bi on bio na Blaseru oko 800e koliko kosta ceo karabin pa oprostih i cekanje i promenu kalibra i pazarih. E posle godinu dana stajanja u metalnoj kasi ispade da to drvo i nije bilo suvo pa da se malo potkundak uvio i dodirnuo cev pa je palo smirglanje i pravljenje neke vrste bedinga. Ovaj karabin cu svakako zadrzati i uloziti nesto parica u doradu i graviranje i nositi ga kad je lepo vreme ali Zastava stvarno nije firma sa kojom mozete ista da dogovorite van tog odlicnog polufabrikata u standard verziji. A i bolje je da sami odradite poliranje zatvaraca i uradite kundak bilo drveni bilo sinteticki. Jedino mi zao sto onaj moj drugar ne iznosi dovoljno u lov moj prvi karabin koji sam mu poklonio al ga bar vidim kad odem kod njega u goste.iveli

vuk71
 zastava oruzje propala firma, zastava automobili propala, cela zemlja propala al mi lovci jos uvek volimo lov...da su bar svi kao lovci...i kad umremo odemo u vecna lovista...

vuk71
 salu na stranu, ipak je M-70 u sluzbi naroda nije skupa puska pa vecina lovaca si priusti karabin...da ga nema uhvati se za novcanik pa kupi stajer-manlihera, blasera, krighofa...

josip-tuzla
 pozz za kolegu kileta.koliko te je kostalo to zadovoljstvo?imam jednog kolegu koji je zainterosovan za narudzbu "lijevog"karabina .iz bosne bih se vjerovatno moralo narucit preko neke prodavnice oruzja?
josip moskovic

Srpska Zadruga
 https://www.faceb...!/photo.php?fbid=422667011107658&set=a.184191364955225.39457.121846144523081&type=1&theater

Američki komentari na Zastavine proizvode.

DOK
 Zastava M 70 .300 WM, Swarovski Z6i SR EAW montaža

ilija 9
 i ja imam zastavu m70 koju sam nasledi od dede kupljena je 99godine

SUMO
 Za te pare - Zastavin karabin je najbolji na svetu.
Ukoliko ste bas ku.ate srece da naidjete na neki skart - sta reci?
Znam jako puno nasih lovaca koji decenijama love i ne odrzavaju bas kako bi trebalo svoje Zastave i love i dan - danas.
Da li ste culi o nekim kvarovima i slicnim glupostima u dugorocnoj eksploataciji? Ja ne, a bio sam na mnogo mesta.
Moj prijatelj koji ima svoje loviste u Tanzaniji i godinama radi kao PH ima Zastavin 375 M70! - Zasto bas Zastava? Bio sam mlad i nisam imao previse novca, a nisam hteo da opterecujem oca skupim puskama.Takodje, nisam zeleo da mislim da li ce mi pusku neko ukrasti kad se vratim u Francusku. Vremenom sam zavoleo tu pusku.Savrseno je pouzdana, odlicne preciznosti i posle 20 i vise godina intenzivnog pucanja....
recimo.
Ima i mnogo prica o losim primerima finisa i slicno. Ali mnogo vise o robusnom i pouzdanom oruzju odlicne preciznosti.

Ovo je napravio 22-250 na strelistu 2009. kupljen u prodavnici kao bilo ko drugi.
E sad mi nadjite one sto imaju bull cevke, sto voleDu krakove uvijanja, sto kazu da M85 ima kratku cev za 22-250 .... i neka mi neko napravi ovakvu grupu sa drugim karabinom.
Malo teze, zar ne?
SUMO priložio:
ccup.jpg

golf071

SUMO kaže:
Za te pare - Zastavin karabin je najbolji na svetu.
Ukoliko ste bas ku.ate srece da naidjete na neki skart - sta reci?
Znam jako puno nasih lovaca koji decenijama love i ne odrzavaju bas kako bi trebalo svoje Zastave i love i dan - danas.
Da li ste culi o nekim kvarovima i slicnim glupostima u dugorocnoj eksploataciji? Ja ne, a bio sam na mnogo mesta.
Moj prijatelj koji ima svoje loviste u Tanzaniji i godinama radi kao PH ima Zastavin 375 M70! - Zasto bas Zastava? Bio sam mlad i nisam imao previse novca, a nisam hteo da opterecujem oca skupim puskama.Takodje, nisam zeleo da mislim da li ce mi pusku neko ukrasti kad se vratim u Francusku. Vremenom sam zavoleo tu pusku.Savrseno je pouzdana, odlicne preciznosti i posle 20 i vise godina intenzivnog pucanja....
recimo.
Ima i mnogo prica o losim primerima finisa i slicno. Ali mnogo vise o robusnom i pouzdanom oruzju odlicne preciznosti.OdobrenoBravo 2

Ovo je napravio 22-250 na strelistu 2009. kupljen u prodavnici kao bilo ko drugi.
E sad mi nadjite one sto imaju bull cevke, sto voleDu krakove uvijanja, sto kazu da M85 ima kratku cev za 22-250 .... i neka mi neko napravi ovakvu grupu sa drugim karabinom.
Malo teze, zar ne?

Novine

Joe the hunter
 I sam imam jedan zastavin karabin kupljen 1976 godine i kad ga uporedim sa karabinima radjenim od 90-tih na ovamo, cinimi se kao da nisu izasli iz iste fabrike.Nedavnoje moj poznanik kupio nov zastavin karabin i donese da se pohvali.Medjutim kad sam mu dao u ruke moj karabin u istom kalibru star 36 godina covek se zgranuo.Finalna obrada metala, dveta, funkcija zatvaraca sve je to bolje na ovom mom "starcu" cak je i laksi za 105 gr.!!!!?????Pet puta smo merili i rezultat je uvek isti.Svasta.U zemlji gde postoji konkurencija zastava bi sa ovakvim kvalitetom brzo stavila katanac na vrata.Inace ocevljeni mehanizmi su kupovani (jeftino) od raznih puskarskih firmi po evropi pa su ih oni doradjivali i onda prodavali visestruko skuplje.Posto u zastavi produkcija lovackog oruzja je relativno mala a ostatak vremena radnici vrte palceve bolje bi bilo da se posveti paznja finalnoj obradi.Sa njihovim masinama to bi trajalo mozda 1 sat vise po karabinu ali bi se zato izbegla bruka.Dobar pogled

SUMO
 Kada bi poredio jednog lepotana kupljenog pocetkom osamdesetih - dobio bi potpuno ista zapazanja.
Drvo - odlicno, finis-dobar, repetiranje savrseno, grupa pogodaka....oho-ho dobra....

Joe the hunter

SUMO kaže:
Kada bi poredio jednog lepotana kupljenog pocetkom osamdesetih - dobio bi potpuno ista zapazanja.
Drvo - odlicno, finis-dobar, repetiranje savrseno, grupa pogodaka....oho-ho dobra....

U to ne sumnjam uopste.Sramotno je da umesto da se bore za poboljsanje kvaliteta oni su ga srozali.Kad je oruzje u pitanju nisam pristalica devize"kolko para tolko i muzike".To moze da vazi za gace, carape, i slicno ali za oruzje NIKAKO.Oruzje je trajna materijalna vrednost i sa pravilnim rukovanjem i odrzavanjem moze da traje generacijama pa samim tim nesme biti fusa.Svako oruzje koje je napravljeno idi mi dodjimi bez obzira na cenu je SKUPO.A sto je najtragicnije zastava ima i kadrovske i tehnicke mogucnosti da proizvodi oruzje visokog kvaliteta.E sad sto se tamo 40 godina drze jednog te istog ko pijan plota to je vec stvar mentaliteta.

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Zastava sa Battue nišanom KARABINI 75 24.06.2022. 13:29
ZASTAVA M85 KARABINI 48 11.08.2020. 12:51
Crvena Zastava - Puške sačmarice LOVAČKE PUŠKE GLATKIH CEVi 375 13.09.2016. 15:02
Bokerica M80 Crvena Zastava LOVAČKE PUŠKE GLATKIH CEVi 79 04.11.2013. 08:02
Zastava M24 (Kraljevina Jugoslavije) KARABINI 4 22.01.2011. 13:28
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 15
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,453
Najnoviji član: hladni

Poslednje vesti
“ЈАСТРЕБАЧKИ ВУK” – 2025. год.
U GREBENCU SE INTENZIVNO LOVI, PONEKO I PECA
Tri velika vuka snimljena na planini u Srbiji
Petrovaradin: Problem u lovištu
PRVENSTVO VOJVODINE

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

· 30.01.2023. 23:30

Zbogom Lalo 💔

64,141,413 posete www.srbijalov.com