Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Kako se boriti protiv KRPELJA

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Kako se boriti protiv KRPELJA
AcaNik
 Одлично је онда то чим једе! Мој је закачио неког мутираног и све је било одмах Sad Пошто није мокрио нисам видео промену на мокраћи а ко гледа стално непце керу. Од тада гледам.
Увек заборавим. Али сутра ћу да одем и да питам како се зове. На 28 дана му се даје.
Чуо сам за то. Хтео колега да води Ероса да му то дају али док ово ради како треба не чачкам мечку.
Чини ми се да је то скупље средство за дужи период. Мада могуће да сам погрешно разумео.
Не знам да ли ће на Марсу бити нешто за лов када оду горе, али знам да ће се и ту ловити са Бретоном.

DakiNS
 To skuplje štiti 3 meseca navodno
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

nenad_franc
 foresto provereno stiti 8 meseci. samo sto je cena 30-tak evrica Smile

Tomash

nenad_franc kaže:

Cena u opšte nije strašna...

Ja dajem oko 1000din mesečno na frontline, a ne vredi...

Kako je počela najezda komaraca kod Dunava.....razmišljam i o repelentima koji deluju i na komarce, zbog srčanog crva...

I odlučio sam se za Bajerovu ampulu, isto jednom mesečno,
plus neku ogrlicu jeftinu(koja isto odbija i komarce),

i to da menjam u ciklusima od mesec dana, znači dupla zaštita,
s'tim da posle 15 dana stavim ogrlicu, i recimo kada je ampula na keru 15 dana, ide sveža ogrlica, a kada je ogrlica stara 15 dana , tada ide ponovo ampula i valjda će biti zaštićen...

to skupa dođe 1260din mesečno, plus 25 dinara za beli luk protiv glista i valjda ću ga sačuvati....

AcaNik
 Зове се FIPRONTIX.
Сада сам дошао од њих.
Не знам да ли ће на Марсу бити нешто за лов када оду горе, али знам да ће се и ту ловити са Бретоном.

laki
 i64.tinypic.com/33lm4qt.jpg

i66.tinypic.com/28l4ehv.jpg

Proslog utorka, prvi i sumnjivi znaci: smirenost...nervoza, cudan pogled. Pojeo sve, mokraca normalne boje. Nisam okleva ni trena...

Razmaz pokazao babeziozu, kompletna biohemija ok bez nagovestaja o ostecenosti bubrega i jetre.

Imizol, infuzija i antibiotik.

Sutradan kao nov Bogu hvala, inace imao temperaturu 39 sa 7.

laki

Tomash kaže:

nenad_franc kaže:

Cena u opšte nije strašna...

Ja dajem oko 1000din mesečno na frontline, a ne vredi...

Kako je počela najezda komaraca kod Dunava.....razmišljam i o repelentima koji deluju i na komarce, zbog srčanog crva...

I odlučio sam se za Bajerovu ampulu, isto jednom mesečno,
plus neku ogrlicu jeftinu(koja isto odbija i komarce),

i to da menjam u ciklusima od mesec dana, znači dupla zaštita,
s'tim da posle 15 dana stavim ogrlicu, i recimo kada je ampula na keru 15 dana, ide sveža ogrlica, a kada je ogrlica stara 15 dana , tada ide ponovo ampula i valjda će biti zaštićen...

to skupa dođe 1260din mesečno, plus 25 dinara za beli luk protiv glista i valjda ću ga sačuvati....

Druze, najpre uradi test na srcanog crva: knot i antigen.

ako je, dao Bog, pas negativan onda pristupi zastiti. Najbolje sredstvo je Advocate, 100% stiti od srcanog crva a ubija larve u L4 fazi.

Komarce ne mozes odbiti od psa, bitno je unistiti ono sto komarac ubaci u psa.

Jeftino resenje je ivermektin ali ne koncentrat vec razblazen, a o tome konsultuj se sa veterinarom.

Ne zaboravimo i na plucnog crva a prenosi ga puz. Za razliku od srcanog crva, plucni se leci mnogo brze i lakse pa i mnoogo jeftinije. Dovoljna je jedna odgovarajuca ampula.

U odmakloj fazi srcanog crva pomaze samo Imiticid... ubija odrasle jedinke a za psa velicine-tezine bretona, tri puta po 50 evra.

duga je to prica...

i65.tinypic.com/ojl0mv.jpg

ovo je SNAP TEST, ovakav kakav je pokazuje da je pas pozitivan na srcanog crva.

Preciznije: tackica gore na sredini znaci da je pas negativan...

dve tackice, gore sredina i dole desno znace da je pas pozitivan ali je pocetna faza...

tri tackice i to gore sredina, dole levo i desno znaci da je pas pozitivan u odmakloj fazi.

Kada lecimo psa u odmakloj fazi pri cemu ima velik broj odraslih jedinki a koje mogu narasti preko 20 cm, neizvesno je jer se crvi prosto receno raspadaju u psu i izazivaju emboliju.

u ovom stadijumu u najboljem slucaju pas ostaje invalid, ako prezivi.

tu je bitan Heparin...itd...itd

prema tome, drage kolege lovci sprecite preventivom na vreme.

za sada samo na Misisipiju postoje sojevi srcanog crva koji su imuni na jake doze ivermektina, ako nemate novca za Advocate, a jeste skup, koristite ivermektin ili milbemax tablete.

DakiNS
 Pošto sam sa Max-Žuletom počeo raditi na muskulaturi i plućima , u prevodu istrčavanje sa biciklom , napravili smo turu od 2 km , lenijom , bez skretanja na oranje i slično , izlazimo redovno van dvorišta , večeras kod hranjenja mi se učini da nešto ima na glavi , pregledam ga i pronađem osam krpelja . Što je mnogo -puno je , ujutro idem po novi frontlajn kombo a večeras sam ga malo prebrisao sa ektanonom.

mrwa22250
 Pripazi ga malo druze,krvopije krenule cim je sneg krenuo da se topi i kako mi se cini zima im nista ne moze.Ja sam dugo koristio Frontline i zahvaljujuci poverenju koje sam u njega imao,matorog sam Ozzy-ja dva puta skidao grobaru sa lopate.U oba slucaja nije bio na psu duze od dve nedelje.Nece mi u kucu vise,a posto sam se u medjuvremenu razocarao u mnoge druge preparate,pse pregledam posle svakog izvodjenja i lova(mada su moji kratke dlake pa je to mnogo lakse nego kod bretona).Izuzetan mi se pokazao cesalj koji sam dobio uz preparat kad su klinci imali vaske koji skida cak i buve pa je pregled uz njega mnogo brzi i efikasniji.
P.S.Pregledaj usput i macke,koje zavlaceci se i lutajuci svuda mogu biti pravi rasadnik krpeljaika
Shockdok pametni popustaju,budale zavladase

DakiNS
 Da nije redovnih pregleda ko zna kako bi bilo , jedino me je strah kako će biti kasnije jer je već sada lepo odlakan , a kad bude u trećoj godini odlakanost tek tada dolazi do punog izražaja. Kod pasa sa kraćom dlakom pomaže taj gusti češalj , ali kod bretona ne , imam ga u kolekciji , međutim najduže povlačenje češlja kroz dlaku je par cm. Najsigurniji način je prstima kao češkati psa uz dlaku , jedino tako ga mogu pronaći . Godinama na isti teren vodim pse i ne sećam se da su ikada pokupili krpelja na tom terenu, a sada moram tražiti drugo mesto za istrčavanje i kondicione treninge.

Tomash
 Daki, jel te Švaba toliko sustigao, ili si ti tvrdoglav....

ne znam koliko puta smo ovde napisali, i u koliko lovova si bio sa nama gde su nam se krpelji kačali na kerove (sa svežim FrontLine-om), pa čak i na tvoju Aku, i po stoti put ti ponavljam: BATALI FRONTLINE!

IZVUKAO SE ŽULE, NE KOCKAJ SE VIŠE, PROMENI PREPARAT AMAN-ZAMAN!!!!!!!!

AcaNik
 Фронтлајн не ради одавно како треба. Имаш онај чешаљ што је баш густ. Метални је. Не знам како се то зове скида све са длаке. Сваку нечистоћу. Није више ни скуп као пре што је био.

DakiNS
 Ih al ste nadrndani napisao sam frontlajn kao sinonim za zaštitu protiv krpelja. Što ne znači da će on da bude apliciran. Imam Aco taj češalj , međutim kod Zika mi je neupotrebljiv , a Žuleta smiriti da ga detaljno iščešljam je misaona imenica.

MMilos
 Ja kombinujem neostomosan i ektanon, i super radi.
Kad kažem kombinujem ne mislim da mešam, nego kako kad šta dohvatim, uvek imam "na zalihama" i jednog i drugog! ;)

Jednom u dve nedelje kupanje i milina...

AcaNik
 То ме и сморило што мора у две недеље да се третира са тиме а онда и цело двориште испрскам и јбг Sad

Ух овај мој ти је рођен да цео дан буде код оних педикира, маникира и осталих педера. Само га чујеш када захрче док га четкам са тиме.

MMilos
 A na koliko se nanosi taj domaći preparat što ga ti koristiš?

AcaNik
 28 дана. Само га накапље. Јутрос смо били да му стави.

mrwa22250

MMilos kaže:

Ja kombinujem neostomosan i ektanon, i super radi.
Kad kažem kombinujem ne mislim da mešam, nego kako kad šta dohvatim, uvek imam "na zalihama" i jednog i drugog! ;)

Jednom u dve nedelje kupanje i milina...

Oprezno kolega sa Neostomosanom i Ektanonom.I jedan i drugi su prilicno agresivni preparati i vise su za tretiranje bokseva i dvorista nego za direktno apliciranje na kozu pasa.I ja koristim Neostomosan ali ne vise od tri puta godisnje(kupanje i prskanje kucica).Poseban oprez u predelu glave(oci i nosna pecurka),a jedan deo psi lizanjem unose u organizam pa i o tome treba voditi racuna.
I ovde se hemijske kuce poigravaju sa zivcima i pogotovo dzepovima vlasnika pasa,pa je"efikasna"hemija sve skuplja a sve manje ucinkovita(slicna je situacija sa svim ostalim stetocinama;komarci,muve,stetni insekti u vocarstvu,povrtarstvu).Jednostavno smo naterani da do besvesti kupujemo i zagadjujemo sebe i svoje ljubimce,kao i prirodu,preparatima koji nam ne pruzaju skoro nikakvu zastitu,a novi sojevi bolesti i stetocina nicu kao pecurke posle kise.Definitivno ne postoji 100%-na zastita ma koliko kostala i redovan pregled mora postati redovna praksa ako se zelimo druziti sa nasim ljubimcima.
Shockdok pametni popustaju,budale zavladase

MMilos
 Učestalaost primene mi je savetovao veterinar.

Nikada ih ne mešam, jer znam da su agresivni. U početku sam pravio dozu po uputstvu, čak i nešto jaču, ali onda sam se osvestio i pravim za nijansu slabiju od propisane, ali i dalje je ok.

Moj pas je star 7 i kusur godina i od 6. meseca ga "fajtam" nestomosanom i ništa mu ne fali, da kucnem u drvo, tako da ako se pažljivo koristi nije štetan.
Kada prskam psa, ne prskam po "licu", već samo malo nanesem na tu regiju prstima.

DakiNS
 Od jedne poznate vet klinike dobio sam preporuku za NexGard SPECTRA i odmah primenio. Mesec dana zaštite od unutrašnjih i spoljašnjih parazita (krpelja i buva) uz dejstvo i na larve srčanog crva!

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Kako spremiti LOVAČKI RECEPT 32 26.05.2022. 07:52
Krivolov - kako se boriti protiv? METODE LOVA 624 19.09.2021. 07:54
Psi i mačke lutalice-šta i kako sa njima? LOV PREDATORA 853 14.01.2021. 22:03
Kako je protekao današnji lov? LOV NA SITNU DIVLJAČ 2364 27.01.2020. 09:06
Borba protiv KRIVOLOVA! PROPISI O LOVU 365 06.11.2018. 03:05
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 20
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,451
Najnoviji član: Hanoverski k...

Poslednje vesti
U LU "Šumadija" Kragujevac
Otkazana manifestacija Lovac i pas
УОЧИ ПОЧЕТКА ЈЕСЕЊЕГ ЛОВА - ЈОШ ЈЕДНО ДРУЖЕЊЕ ...
PRVENSTVO VOJVODINE ST. HUBERT 16.11.2024. RISTOVAČA
Lovačka slava - Sveti Jevstatije

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 12.12.2023. 23:19

Planirao sam da polozim za dozvolu za pusku ali ja nosim naočare pa me zanima da li ja mogu da prodjem lekarski pregled pozdrav

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

63,953,935 posete www.srbijalov.com