Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Sačmarice cal.16-iskustva i mišljenja

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Sačmarice cal.16-iskustva i mišljenja
Podunavac
 Kod većine lovačkih pušaka na našim prostorima je klasična konfiguracija čokova. Desna 1/2 čok, leva pun čok, bez obzira na kalibar. A za veću daljinu je pogodniji pun čok, zbog boljeg posipa sačme.
Tri prsta 2Kolce

Joe the hunter

alex kaže:
Interesu je me jos kakvi su cokovi kod cal 16. zmam da su u 12-ti ci desna cev pola coka a leva pun cok.
Pa me zanima kakv su cokovi u levoj cevi i desnoj cevi i koji dalje nosi sacmu???????????

Au bre kolega pa i kod 16 kalibra je isto, a moze da budu i drugaciji cokovi isto kao i kod 12 kalibra.Nego prirucnik za polaganje lovackog ispita u sake pa obnovi gradivo.Dobar pogled

sheytan
 ^ Ma, i ja sam to otprilike hteo da mu napišem, ali pogledah, koleza je mlad, verovatno nije ni polagao ispit još, tako da nema šta da obnavlja gradivo, negRo treba da uči otpočetka.
Inače, u LSS sam povoljno qpio priručnik, jerbo nisam imao svoj, mnogo je jeftiniji nego po prodavnicama! I pošalju ga za DŽ na qćnu Atresu! Veselo 2
novi način otvaranja tema je bzvz... Sad

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

http://www.youtube.com/watch?v=GOzgvb4hc5U

alex
 Imam polozen lovacki ispit nego sam bio u dilemi jer me neke kolege zezaju kazu da nije isto a druge kazu da je isto kao kod cal 12.
Moje misljene je bilo da je isto samo nisam bio siguran to je sve a svima name se desava da u vezi necega budemo sumljicavi.
A i da covkovi:
Vrste cokova suzenje posip

pun cok 0.75-1.00mm 70posto

3/4 0.50-0.75mm 65posto

pola coka 0.38-0.50mm 60posto

četvrtina
coka 0.20.-0.35mm 55posto

cilindar 45posto
sket 40posto

Ovo nema u u literaturi za polaganje lovacko ispita.
Kao i mnoge druge stvari i jedna mala zamerka o literaturi treba vise prosiriti deo o psima mnogo je mali treba to prosiriti
Bilo kada bilo kuda u lov s Bretonom svuda

Podunavac
 Alex ništa se ne sekiraj. Ovde smo da pomognemo jedni drugima, pa i drugi put slobodno pitaj šta te interesuje ili ako za nešta nisi siguran. A neke bi kolege mogli da budu malo kolegijalniji prema mlađim članovima.
Tri prsta 2Kolce

alex

Podunavac kaže:
Alex ništa se ne sekiraj. Ovde smo da pomognemo jedni drugima, pa i drugi put slobodno pitaj šta te interesuje ili ako za nešta nisi siguran. A neke bi kolege mogli da budu malo kolegijalniji prema mlađim članovima.

Kolega hvala na odgovoru onom a i ovom.
Nije me sramota da pitam nesto sto ne znam a i prvi put kupujem pusku to jest ova ce mi biti prva pa sam hteo sve lepo da se raspitam kako sta jer sam veoma malo bio u kontaktu da vidim cal 16.
Jos jednom kolega hvala na odgovru Osmeh 2

Podunavac
 Ma nema na čemu. Čovek se uči dok je živ, i nije sramota da pita nešto što nezna. Bolje da pita, nego da pogreši.Bye
Tri prsta 2Kolce

Joe the hunter
 E pa kolega alex moja prva puska pre 42 godine je bila ceska BRNO polozara u kalibru 16 i sa njom sam lovio punih 30 godina bez ikakvih primedbi.Nisam uocio ni jedan nedostatak kalibra 16 u odnosu na 12 kal.Na protiv.Tu moju pusku sam poklonio jednom mladom lovcu pre 10 godina i on i danas sa velikim uspehom lovi i nema nameru da je menja.Znaci mani teoretisanja i razne fantazije koje nazalost mozes procitati i na ovom forumu nego kupi tu 16-ticu i LOVI, LOVI, LOVI...Samo tako ces proveriti sebe i svoje oruzje.Zelim ti dugovecan lovacki staz i dobar pogled.

alex
 Hvala kolege hvala i zdravlje Boze da se vidimo negde u prirodi u LOVU.
Jer to je jedino sto me cini istinski srecnim moj pas i priroda i lov

hamerles
 Alex imam 16ticu koja je 1965 godiste imam isto i 12ticu ali kad bih trebao da odem negde u dzunglu na prezivljavanje poneo bih 16ticu volim taj kalibar. Neprikosnoven je.

alex
 TO ce biti moja prva puska cal 16. jedva cekam prvi maj AngryGrin

canis aureus
 E alex nek' je sa srećom!!!B)

(ja jedva ček'o 1.april kad ono aprilililiiAngry)Grin

alex
 Hvala kolega.
Osmeh 2

hamerles

alex kaže:
Svaka cast kolega mlad decko a kupuje 16ticu B) ne bolujes od kalibra 12/89 kao mnogi mladi lovci. I bices bolji lovac od njih... Bravo 2 Bye

alex

hamerles kaže:

alex kaže:
Svaka cast kolega mlad decko a kupuje 16ticu B) ne bolujes od kalibra 12/89 kao mnogi mladi lovci. I bices bolji lovac od njih... Bravo 2 Bye

Hvala kolega. Osmeh 2

Limun
 alex sa 16- icom lovim vec 12 godina i to nasom Zastavinom i nemam zamerki samo napred i nebrigaj!B)
Pozdrav od Čarapana!Jaooo "ja s'tem nem ništa"
LimunLimunLimunLimunLimun

"Klonim se ljudi koji misle da je drskost hrabrost, a nježnost kukavnost, a klonim se i onih koji misle da je brbljanje mudrost, a šutnja neznanje."

Khalil Gibran

vlada lovac
 Alex čestitam na izboruBravo 2 i ja sam pre nepunih 20 god svoju lovačku karijeru počeo Zastavinom položarom u cal.16, u medjuvremenu sam promenio 4-5 različitih modela u cal.12, a ta šesnaestica je i dalje u ormaru

alex
 Hvala kolege jedva cekam da uzmem i da krenem sa njom u lovOsmeh 2

mihailo
 16G nema šta da razmišljaš kupi i lovi,kalibar dobar sve drugo zavisi ponajviše od lovca.Ja imam 16G i 12G PA koji nosim samo u lov na DS i patke ali će uskoro na licitaciju,16-tica završava posao a nabavio sam karabin za DS i srndaća malo osporavan kalibar za DS (7x57)al ja sam zadovoljan.

Hunter forever
 Kratko i jasno da li je za pocetnika bolji kalibar 16 ili kalibar 12?? Grin

marka Engleski poenter marka

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Fabarm lovačke puške LOVAČKE PUŠKE GLATKIH CEVi 29 17.05.2024. 12:24
TRAŽIM-NUDIM POSAO U OBLASTI LOVSTVA, ŠUMARSTVA, VETERINE SVAŠTARA 45 01.03.2023. 14:51
Sabatti kombinovane lovačke puške KOMBINOVANO LOVAČKO ORUŽJE 16 07.03.2022. 23:10
Puške sačmarice, češke proizvodnje LOVAČKE PUŠKE GLATKIH CEVi 287 07.03.2022. 01:57
Hajke, lovačke manifestacije, pozivi, obaveštenja, iskustva i utisci SVAŠTARA 1096 20.02.2020. 12:07
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 19
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,460
Najnoviji član: Baustelac

Poslednje vesti
Širom Evrope ponovo će biti dozvoljen sportski lov na grlice, EU ukida zabranu lova
Novosađanin zatečen u krivolovu u selu Divoš
ГОДИШЊИ ПОМЕН
У кикиндском ловачком удружењу ускоро и даме
Lov na vuka i ostale predatore u Bujanovcu 2. februara

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

· 30.01.2023. 23:30

Zbogom Lalo 💔

64,478,215 posete www.srbijalov.com