Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Lov na jarebice

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Lov na jarebice
arnotije
 Jedan ovogodisnji lov jarebice

Browningbar
 Svaka cast Arnotije!Bravo 2Bravo 2Bravo 2Bravo 2Bravo 2Bravo 2Bravo 2
Pravo u centar!
srbijalov

vojkan
 Za svaku pohvalu kolega!
Ja sam Lovac s juga cevka mi je duga!

Dare_Makedonija
 Kod nas u makedonije poljska jarebica je najzastupljena vrsta sitne divjaci. KKod nas retko koje lovno udruzenje pusta fazane na svoj teren, ali jarebice ima. Isao sam nekoliko puta sa ocevim prijateljima i oni su imali dobar ulov na ovu divljac.

Dalibor89
 svaka cast dare, a kod nas je u lovo staju jer je ima jako malo. a prije nekih 10-15 godina je bilo jako puno.Confused

asivica
 E prijatelji kod mene je ove godine napravljen lovostaj na poljsku jarebicu za nase lovce a italijani i francuzi su mogli da love pa vidite kakav javasluk vode nasi predsednici,sekretari i lovocuvari,to je cista sramota ali oni su zauzeli takav stav da im niko ne moze nista i ponasaju se kao da je njihovo privatno loviste,vode italijane na dresure sami naplacuju niko nema uvid koliko je para uzeto a i pitanje koliki se deo uplati na racun lovackog drustva.KoTuKoga
Jedva cekam da nedelja dodje...!!!Besan

djosa69
 Zdravo kolege bas me cudi da nema komentara u vezi sastanka juznog lovnog regiona odrzanog u ponedeljak u Nisu 1.tacka zabrana lova na poljsku jarebicu,2.tacka razno.Mislim da bi trebalo da se upoznaju i lovci iz drugih regiona sa nasom problematikom ali mislim da bi trebala da se oglase udruzenja koja su direktno pogodjena ovim predlogom ministarstva mi u Vlasotincu nismo pogodjeni jer nismo ni planirali odstrel jarebice iako je imamo dovoljno.Kolce

Cvele
 asivice, to je tebi cudno, ali meni je to sada sasvim normalno, iako ne treba da bude, kod nas su Italijani uvek dolazili u lov na jarebice, dok za domace lovce jarebica NIKAD nije pustana za odstrel! ;)
srbijalov Lov je za mene život =))) srbijalov

vasa DND
 Cvele sta je po tebi tu normalno?
kude nadje taj rec

zoranp
 Kolege po meni je bilo samo pitanje vremena kad će se naći neke jajare, pa da stave šapu na nešto što je do juče bilo naše zajedničko!! Sigurno je da se tu vrti velika lova i da je jug Srbije možda i jedina prava prirodna oaza Jarebice u Evropi, a samim tim i meka za mesare Italijane. Bojim se da će mnogi sa primenom novoga zakona i odreživanjem novih granica lovišta , navesti vodu na svoje korito, a za obične lovce će ta divljač postati nedostupna!! Mislim da ova problematika zaslužuje posebnu temu, pa vam predlažem da je otvorite i da svo zajedno pokušamo da otvorimo oči i sebi drugima oko još jednog problema koji se koliko vidim uveliko rasplamsava!! 
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.

Rodeo

Cvele
 Vaso, napisao sam sada mi je normalno jer sam navik'o na to... Angry

Lala
 Baš danas smo u jednom razgovoru komentarisali dešavanja oko predloga ministarstva, da se jarebica hvata i naseljava u delovima Srbije, gde je proredjena, skoro do nestanka, a u vezi sa Slavinim upisima u pričaonici, da se LU iz južne Srbije protive tome.
Ako sam ja dobro shvatio ideju (ispravite me ako grešim), predloženo je da ministarstvo otkupi planirani odstrel, i da se jarebica hvata i naseljava u druga lovišta. Ideja, po mom mišljenju, odlična. Medjutim, izgleda da se tome protive LU koja gazduju sa jarebicom, zbog svojih interesa (lovni turizam i pare), ali mi to nije jasno, jer će pare svakako dobiti za divljač? U čemu je onda problem? Vajda misle da će dobiti konkurenciju u turističkom lovu, ili zbog čega već, ako neko može da mi objasni razloge odbijanja ove ideje?
Mislim da se ovde radi o sukobu opšteg i pojedinačnog interesa. Opšti interes je da što više lovišta imaju jarebicu. Pojedinačni interes nekog LU je da ih imaju samo oni, skoro kao neka vrsta monopola? Malo je to sebično i kratkovido: zamislite kada bi, npr., vojvodjanski lovci, ili neki drugi, koji imaju dosta zeca, odlučili da ne hvataju zečeve i ne prodaju ih drugim LU, za naseljavanje u lovišta gde je zec istrebljen, a to su upravo lovišta u južnom delu ove naše države? Da li neko uopšte može da zamisli da se tako nešto desi?
Jarebice je bilo na mnogo većem prostoru ranije, pa je proredjena. Da li su razlog predatori, ili insekticidi, ili pesticidi, ili nešto četvrto, ne znam. Poneko manje jato se može videti na obroncima Fruške gore, vidjao sam ih, vrlo atraktivan let, i sigurno je jako interesantna za lov, ali, u Vojvodini se već odavno ne lovi.
Danas sam čuo jednu interesatnu tezu, a to je, da tamo gde se puno puštaju fazani i uzgoja, nema jarebice, jer fazan ne trpi ovu pticu, i napada je i rasteruje, pa čak i ubija?! Verujem osobi koja mi je tu tezu izložila, pošto se radi o dobrom poznavaocu lova. Dakle, ako se naseljava jarebica, to treba raditi samo na delu lovišta, na terenu gde se ne pušta fazan iz uzgoja.
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

arnotije
 Ovo sto je Lala rekao u vezi odnosa fazana iz vestackog uzgoja i jarebice sam i sam negde procitao. Kod nas nazalost nema fazana niti iz vestackog uzgoja niti prirodnog, i ono sto je bilo je pobijeno kako je ko hteo i stigao, ali zato jarebice ima i to su jata od po 15-20 komda a cesto i vise. Jedan od razloga sto ih kod mene ima je verovatno je i slaba upotreba hemije u ionako slaboj poljoprivrednoj proizvodnji, parcele koje nisu velike ali su ispresecane zapustenim njivama i livadama, koje su raj za jarebicu.
" Ako Kosovo nije nase, zasto od nas traze da ga damo...? Ako je njihovo, zasto ga otimaju...? A ako vec mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustrucavaju... ? "
Matija Beckovic

Podunavac
 Kod tebe Arnotije ima svakakvih ptičica. Ima i puno Kalimera. Lovite li ih i sa kojom municijom?Grin
Tri prsta 2Kolce

Cvele
 Za to dali fazani iz vestackog uzgoja ne trpe jarebice ne znam, jer kod nas se fazan slabo iznosi, i slabo ga je bilo, a jarebica je stvarno bilo u zavidnom broju do od prilike godinu-dve, sada je jarebica sve manje i manje dok se broj fazanske divljaci povecao, ali u glavnom prirodnim putem, jer je slabo iznosen, a nije se lovio dugo, pa je verovatno to razlog Smile

arnotije
 Podunavac brate lovilo se, i to bas fino, ali zadnjih par godina je blagi lovostaj, ali nikada se ne zna, moze sezona za cas da se otovri, samo ako se promene predsednici udruzenja, cekaju se izbori, da dodje ona narodna : " kom opanci kom obojci"
" Ako Kosovo nije nase, zasto od nas traze da ga damo...? Ako je njihovo, zasto ga otimaju...? A ako vec mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustrucavaju... ? "
Matija Beckovic

bturjane
 vidis Lalo nije problem ni u novcu od saveza ni u novcu od turizma jer oba idu preko racuna i tu nema kajmak,problem je u novcu koji se daje na ruke pa hipoteticki govorim:jave se Italijani za gostovanje u nekomLU e onda nastupa predsednik i upravnik sa "svojim"poverljivim ljudima na celu sa lovocuvarom pa tako nosenje puski stranom lovcu je 10e,vodjenje kerova 10e,"gazenje"i podizanje divljaci 10e ako kojim slucajem stranci dodju bez oruzja najam puske 10e,postavljanje i cuvanje vabilica nocu 10e i kad to sve sabers nije losa svotica za odabrane ljude iz LU i to ne ide preko racuna nego na ruke a preko toga predsednikov prijatelj drzi restoran pa se i njemu ucini usluga i na kraju posle svega ima tu i "domacinskog lova" neke divljaci kojoj nije lovna sezona samo ako je stranac spreman da plati na ruke i to je to nema tu mnogo matematike cista "dzepna"ekonomija 
ma nasrcu bre rodjo mora se branim,a ti zapadnjaci kvarni su ko muckovi al sam naso pravu pusku AA-12

DakiNS
 Brate klasican blatobran
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

djosa69
 Lalo nije problem da se hvataju jarebice inaseljavaju tamo gde je nema ili je ima slabo i niko se nije bunio zbog toga na sastanku juznog lovnog regiona vec zbog zabrane lova na jarebicu ,zasto da je zabrane ako je ima dovoljno,svi znamo da se zecevi hvataju u raznim l.u.pa se nigde ne zabranjuje lov kao sto je predlog ministarstva ne razumem ovaj predlog ako je ima dovoljno onda moze i da se lovi i da se hvata i naseljava tamo gde je nema drugo trazi se da se zabrani lov jarebice na dva meseca pred pocetak sezone lova na ovu divljac pa znaju li koliko je lovaca uplatilo clanarinu samo zbog lova na ovu divljac da li treba da se vrati clanarina tim lovcima mislim da je malo kasno za takav predlog.Kolce

slavaplana
 Lov jarebice ce biti zabranjen na 3 godine i to je to !!!!!!!!

B)

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Lov jarebice kamenjarke LOV NA SITNU DIVLJAČ 48 25.11.2015. 17:27
Uzgoj i očuvanje jarebice DIVLJAČ 42 26.02.2014. 20:08
Elementi populacione dinamike poljske jarebice STRUČNI I NAUČNI RADOVI IZ OBLASTI LOVSTVA 1 12.05.2013. 20:55
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 22
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,451
Najnoviji član: Hanoverski k...

Poslednje vesti
U LU "Šumadija" Kragujevac
Otkazana manifestacija Lovac i pas
УОЧИ ПОЧЕТКА ЈЕСЕЊЕГ ЛОВА - ЈОШ ЈЕДНО ДРУЖЕЊЕ ...
PRVENSTVO VOJVODINE ST. HUBERT 16.11.2024. RISTOVAČA
Lovačka slava - Sveti Jevstatije

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 12.12.2023. 23:19

Planirao sam da polozim za dozvolu za pusku ali ja nosim naočare pa me zanima da li ja mogu da prodjem lekarski pregled pozdrav

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

63,952,614 posete www.srbijalov.com