Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Konkurs za davanje prava na gazdovanje lovištima u Vojvodini


Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije


INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Konkurs za davanje prava na gazdovanje lovištima u Vojvodini
Lala
 Mislim da je pogršan izraz upotrebljen; akceptirana menica znači (uprošćeno) da će onaj koji potpisuje akceptiranje (akceptant) prihvatiti da plati obavezu. (Engleski: accept=prihvatiti).
Koliko sam ja čuo, biće od strane državnih organa (ministarstvo, PSPŠV) prihvaćena menica potpisana od strane ovlašćenog lica korisnika koje dobije lovište, kao garancija za početni fond divljači. Ali hajde da ne nagadjamo, nego da sačekamo, valjda će nadležni dati zvanično obaveštenje i tumačenje.
Ostaje pitanje, kada i kako će se utvrditi početni fond divljači.
Bogu 'fala, što sam Lala Smile
 
Djura33
 Mislio sam na to, da ce biti prihvaćena menica potpisana od strane ovlašćenog lica korisnika koje dobije lovište, samo sto sam napisao u postu da ce ministarstvo akceptirati, u smislu prihvatiti. Jebote, okrenete svaku rec naglavacke....

Cak je i to problem, jer menica nije nikad tolika garancija. A drugo, jer sme ovlasceno lice tek tako da izdaje menicu, cime daje u zalog sva sredstva jednog LU, takvu odluku bi morala Skupstina da donese, itd.....
 
milenko0609
 Moram da se umešam, Menicom se nedaje u zalog cela imovna LU, već pravo onog kome je LU dalo menicu kao garanciju (u ovom slučaju ministarstvo) da je pusti u naplatu ukoliko Lu ne izmiri svoje obaveze u roku?
 
gavra bakos
 danas sam na sajtu Sekretarijat/konkursi/kalendar www.psp.vojvodina... uspeo da skinem PRIJAVU na javni oglas za davanje prava na gazdovanje lovistem.U rublici "Brojno stanje glavnih vrsta divljači(komada) pored meni poznate divljači (srna, svinja, zec i fazan ) stoji i ostalo . Neznam na koju se divljač misli i zašto nisu nabrojane sve vrste kao i u Rešenjnj o ustanovljvanju lovišta.
gavra bakoš
 
Sremac75
 

gavra bakos kaže:
Danas je u Ruskom Selu sastanak u organizaciji LSV na temu ovog Javnog oglasa . Pozvana su sva LU koja mogu da se prijave na prvih 19 formiranih lovišta. Na sastanku će biti data potrebna uputstva.



Imaš li informacije šta je bilo na sastanku?
PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica
PalicaPalicaPalicaPalicaPalica

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M

"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
 
Lala
 I ko je bio prisutan na tom sastanku?
Stvarno bi bilo dobro da se sazna kakva su uputstva i objašnjenja, pošto je ovo prvi put da se dodeljuju lovišta na javnom konkursu, pa da za sledeći put kolege čija lovišta tek idu u dodelu znaju šta ih čeka, i da budu pripremljeni.
Pretpostavljam da je posle sastanka svima koji učestuju na konkursu mnogo stvari jasnije.

Bogu 'fala, što sam Lala Smile
 
Indjijanac
 dali je moguće da od 19 udruženja nema niko da da pojašnjenje šta je bilo na sastanku
IndjijanacĆIRKO PA JEL TI NEZNAŠ DA U INDJIJU IMA DJUNGLA?
http://www.youtube.com/watch?v=vOipjp...page#t=25s
 
Lala
 Ni na sajtu LSV nema ništa o tome, a tema baš aktuelna. A koliko znam, i predstavnik LSV je učestvovao na sastanku, pa neka oni prenesu šta je bilo, neka informišu, to im je (izmedju ostalog) i posao!
Ja sam nešto načuo o tome ko je od odgovornih učestvovao na sastanku, i šta je rečeno (kako da se uradi, i kome da se obrate LU), ali ne bih da prenosim iz druge ruke, pošto nemam direktna saznanja, nego samo priče.
Pošto čujem da je u LSV postao maltene obavezni jutarnji ritual (kao kafa), da se prvo pročita 'šta su to ovi sa Srbijalov piskarali', želim odgovornima dobro jutro, i uspešan dan!ByeKafa
Počastvovan sam tolikom pažnjom!Stidljiv
Bogu 'fala, što sam Lala Smile
 
gavra bakos
  Nažalost nemam informacija sa satanka, ja nisam bio prisutan ,a još mi nisu javila iz mog LU "ada" šta se dešavalo. Ako nešto saznam ,izneću. Mislim da bi o ovome trebalo da se piše na sajtu LSV ,zar ne?
gavra bakoš
 
milenko0609
 Zna li neko kako ide ocepljenje društava od L.U. koja to još nisu uradila, konkretno kod nas su na U.O L.U prošle godine doneli odluku da sva četiri društva ostaju zajedno,međutim kako stvari stoje pojedini u LU nemaju bas volju za "zajedničkim radom"? kod nas još nije bila komisija za ustanovljavanje lovišta,tek trebaju da dođu ovih dana. Takođe da razjasnim, Lu se sastoji od 4 društva od koje svako društvo ima svoj lovni revir(po K.O;ti lovni reviri čine jedno lovište) i zasebnog lovišta koji je na površini od 1950 ha kojim takođe LU gazduje ali ne i ova četiri društva,jer je to zasebno lovište nahnadno dobijeno na gaz. i tada je odlučeno da to lovište "finansira rad Udruženja", ono što ja znam jeste da smo se ranije odcepili ostali bi na nasem postojećem lovnom reviru,bez ikakvih problema ali nebi učestvovali u podeli tog zasebnog lovišta(koje je naslonjeno 60% na nas lovni revir)?Mi sad razmišljamo o ocepljenju ali da nam pripadne deo tog zasebnog lovišta
 
Cadara
 Jel to LD u Čurugu?
I jeli to lovište Ajlaš koje pripada katastarskoj opštini K.o Taraš u Banatu i kojim je svojevremeno do pre par godina gazdovao Ribnjak Ečka u Lukinom selu i koje je bez javnog konkursa dodeljeno LU Žabalj.
To su lepi tereni zarasla u trsku stara Tisa Ajlaš, trska Čikmeže, Alatove trske, Forland uz Tisu, jako bogat teren sa divljim svinjama i srnećom divljači i idealan teren za fazana. Dok je gazdovao ribnjak Ečka išao sam tamo u lov pa znam svaki pedalj terena.
LD Taraš iz Banata koje je u okviru LU Zrenjanin je ostalo uskraćeno za ovo prelepo lovište koje se nalazi sa Bačke strane, sva zemlja koja je u tom lovištu pripada meštanima Taraša i oni jadnici preko skele svaki dan prelaze i obrađuju i proizvode nadaleko čuveni taraški krompir, kupus i ostale poljoprivredne proizvode.
I ja bi se otcepio kada bi imao 2.000Ha takvog terena.
Inače pozdrav za Čuružane i želja da uspete da dobijete to što želite. Imate svi jednaka prava i Žabaljčani i Čuružani jer ni jedna vaša K.o ne pripada tom lovištu Ajlaš. Po pravdi i Bogu ono bi trebalo biti lovište LD Taraš iz Banata koje je i bilo i nikakav problem nije bio lovcima da skelom prelaze u svoje lovište, jer im je tu i zemlja od koje živi ovo malo selo. Ali visoka politika im je prvo uzela lovište i dodelila ribnjaku Ečka iz Banata i sada pripada LU Žabalj.
Eto toliko.
 
milenko0609
 Jeste,vidim da poznajes ovo lovište, danas taj teren pripada istočnoj bačkoj oblasti, reka tisa i... su granice?K.O. jeste Taras, Videćemo kako će na kraju ispasti,
 
Cadara
 Da to će ostati vaše lovište, bolje vam je da se ne cepate, ako niste imali nekih problema već da taj zasebni revir podelite između LD Žabalj i LD Čurug jer se jedino vi naslanjate na to lovište a ostaje vam i dalje zajednička stručna služba, upravnik lovišta i vaše lovište bi pokrivala 2 lovočuvara. Jeftinije i praktičnije.
Uvek je bolje da se lepo dogovorite bilo kako.
 
Djura33
 Danas sam dobio Informaciju, da se u Cetvrtak organizuje sledece potpisivanje ugovora o davanje lovista na gazdovanje. Gde neznam, mislim da je Futog u pitanju, al nisam siguran.
 
apinest
 Prekjuče (četvrtak, 19.04.) su još neka lovišta u Vojvodini dobila nove/stare korisnike. Predsednik LU "Fruškogorski jelen" sa sedištem u Viziću potpisao je sa PSPVŠ Ugovor o davanju lovišta "Neštin-Vizić" na gazdovanje. Lovište površine 3125,12 ha čine 3 lovna revira (delovi KO Neštin, Vizić i ipša), sa dva LD-a, neštinskim i vizićkim. Udruženje je osnovano 17.03.2012., konkurisalo je za dobijanje prava na gazdovanje lovištem 30.03. da bi 11.04. bio potpisan Ugovor o dugoročnoj poslovno-tehničkoj saradnji u oblasti lovstva sa NP "Fruška gora" po kojem nam (između ostalog) ovo JP obezbeđuje stručnu službu (upravnika lovišta i dva lovočuvara) kao jedan od uslova za učešće na konkursu. Juče je sve, hvala Bogu, pozitivno rešeno potpisivanjem ugovora o gazdovanju lovištem. Mada nisam zakonski zastupnik korisnika lovišta, ipak hoću da izrazim zadovoljstvo ovakvim ishodom, i nadu da ćemo sa dva veoma važna subjekta u našem lovstvu (PSPVŠ i NP-om) dvosmerno sarađivati pre svega u interesu divljači, lovišta i lovstva uopšte, što je zajednički i opšti interes.
 
DakiNS
 Čestitam kolegaBravo 2B)
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
 
Sremac75
 Ja sve čekam da se javi neko od odgovornih lica iz "Fruškogorskog jelena"...i eto ti podpredsednika!

Da,da...i mi smo dobili lovište, neka nam je bog u pomoći!

Čestitam podpredsedniče na lovištu!
PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica
PalicaPalicaPalicaPalicaPalica

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M

"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
 
apinest
 Mislim da nisam taj koji treba da prima čestitke, za ovakav ishod ima mnogo zaslužnijih od mene. Uostalom, prava borba, rad i problemi tek dolaze. Ali, nadam se i lepi lovovi i još lepša druženja...
 
Sremac75
 Da, u pravu si...
Naš predsednik Laza je obavio lavovski deo posla i uspeo da sve okonča na najbolji način!


Kolce
PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica
PalicaPalicaPalicaPalicaPalica

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M

"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
 
DakiNS
 

apinest kaže:
Mislim da nisam taj koji treba da prima čestitke, za ovakav ishod ima mnogo zaslužnijih od mene. Uostalom, prava borba, rad i problemi tek dolaze. Ali, nadam se i lepi lovovi i još lepša druženja...


Jesi dobar drugar ali i skroman to je odlika pravih ljudinaBravo 2
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
 
Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Fabarm lovačke puške LOVAČKE PUŠKE GLATKIH CEVi 29 17.05.2024. 12:24
TRAŽIM-NUDIM POSAO U OBLASTI LOVSTVA, ŠUMARSTVA, VETERINE SVAŠTARA 45 01.03.2023. 14:51
Sabatti kombinovane lovačke puške KOMBINOVANO LOVAČKO ORUŽJE 16 07.03.2022. 23:10
Hajke, lovačke manifestacije, pozivi, obaveštenja, iskustva i utisci SVAŠTARA 1096 20.02.2020. 12:07
Cal. 20/76 iskustva i mišljenja! LOVAČKE PUŠKE GLATKIH CEVi 169 15.10.2019. 19:48
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 14
Online članova: 0


Ukupno članova: 4,448
Najnoviji član: zlatiborac3006

Poslednje vesti
ОДРЖАН ПАРАСТОС КРАЉУ МИЛАНУ
LU "Kraljevo" - Kraljevo
Naknada štete od divljači
Orlovo oko
Pirot

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.


tomo vrbas
Offline
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻





avatarPlaninko011
Offline
· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).


avatarslavaplana
Offline
· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.


avatarHunter_lovac
Offline
· 12.12.2023. 23:19

Planirao sam da polozim za dozvolu za pusku ali ja nosim naočare pa me zanima da li ja mogu da prodjem lekarski pregled pozdrav


avatarStevo Kuzmanovic
Offline
· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?


avatarStevo Kuzmanovic
Offline
· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..


Anita Randjelovic
Offline
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?


avatarLovac Stari
Offline
· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.


avataralex
Offline
· 30.01.2023. 23:30

Zbogom Lalo 💔


avatarslavaplana
Offline
· 30.01.2023. 12:36

Poslednji pozdrav Ivanu Matkovicu-Lali sa Srbijalova.

63,699,522 posete www.srbijalov.com