Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Krivolov - kako se boriti protiv?


Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije


INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Krivolov - kako se boriti protiv?
Lala
 Danas smo išli na predatore, i naidjem u jednom tršćaku na polupojedenu divlju svinju, otprilike jedno 60-70 kg je bila. Neko je ranio, pa se izvukla, i uginula.
E, sad, po stanju ostataka, od ugibanja je proteklo maksimalno nekoliko dana, što znači da je odstrel načinjen posle 01. februara, dakle, u vreme lovostaja!
Takodje, naišao sam na jedno 4-5 svežih ispaljenih patrona, otprilike iste starosti, u blizini tog mesta.
Dokle više krivolova?!?
Bogu 'fala, što sam Lala Smile
 
Lala
 Evo dokaza!
Lala priložio:
dsci0078.jpg

Bogu 'fala, što sam Lala Smile
 
nenadx
 Zaista steta.Pa cak i da je odstreljena(ranjena) i u vreme lova(recimo,ocuvana zbog hladnoce),divljac se mora pronaci.A ako je krivolov,to je....Pucati i ostaviti ili ne odneti.Katasrofa na granici ludila
Dobar pogodak
 
Vilotije
 "LOVNA POLICIJA", "GORSKA POLICIJA", "RENDZERI", ili kako god se zvali.
Samo osnivanjem posebnih sluzbi pri MUP-u se moze stati na kraj ovakvim stvarima. Da oni preuzmu stvar u svoje ruke, a profesionalne lovocuvare raspustiti ( u mom LU ima 200 lovaca, a 2 lovocuvara. Clanarina je 100, a njihova plata 200e. Znaci cetvrtina clanarine za plate lovocuvara. Njihov ucinak godinama unazad 0 prijava. I sta????). Odrediti lovocuvare-volontere (lovce),koji nece dobijati platu, vec samo procenat od naplacene kazne po prijavljenom slucaju. I stvar resena.
Nema tu sazaljevanja, svako radi svoje, pa izvol'te u krivolv.
Ovako, ko ce tu koga, i kome da prijavljuje, kad je vecina krivolovaca bliska rukovodstvima LU, ili cak iz samih upravnih odbora, pa se mnogo i ne obaziru na nas "obicne", racunajuci uvek, da ako dodje "stani-pani", na neku zastitu. A oni koji to nisu, kradu pod izgovorom "Kad mogu oni...."
A ti setaj po lovistu, k'o izletnik, nerviraj se, pa se zali. Kome? Ocu, sto ti j*** majku?
Oprostite, ali tako je.
Pojedinci priznaju samo silu kao metod edukacije, pa im je treba i dati.
A sa mladim narastajem sto vise treba raditi, pravilno ih edukovati i koristiti svaku priliku da im se ukaze na greske, da bi smo bar u buducnosti imali bolju situaciju.
A dok drzava zaista ne resi da tu uvede red, malo toga mi tu mozemo uciniti.
Samo da ne bude kasno.

Dobar pogled
 
Lala
 Vilotije, potpisujem svaku reč koju si napisao!
Nešto slično sam i ja ranije postavio kao način rešenja problema, ali džaba: ovi što treba da se po funkciji bore protiv toga, često su i sami akteri tih brljotina, ili, u najmanju ruku, pokrivaju ove koji krivolove.
Premotaj postove na ovoj temi, svi mi znamo dobro kako bi trebalo, ali uvek se nadje neki 'baja' da takve predloge poklopi i eliminiše.
Nažalost!
Bogu 'fala, što sam Lala Smile
 
Kile_
 zanimljiva slika lalo,ja prvi put vidim raskomadani les divlje svinje
Samo 300 i 4x4
 
bela
 tema je jako dobra a ujedno i jako teška. trebalo bi pod hitno rešiti ali kako?

Pravilo je da se predstavite.
Srbijalov Tim.
 
Boban
 Sta da kazem,ovu temu smo vise puta razmatrali .
Vidite i sami kakva je situacija katastrofa ziva,svi traze povecanje clanarine a za uzvrat nista e pa nemoze tako.No no noAngry Kod mene ima 1700 lovaca a samo 5 lovocuvara da ih tako nazovem.Stvarno treba neka nova organizacije koja ce da kontrolise nasa lovista.
 
Lala
 Veličina i konfiguracija lovišta, i broj lovaca, bi trebalo da odredjuje broj lovočuvara, po mom mišljenju. Mada, dovoljne su i dve budale da naprave cirkus u lovištu.
Ja ne mogu da vam opišem koliko mi idu na živce krivolovci, a još više lovci koji pucaju na sve što mrda, bez obzira da li je lovostaj ili ne. Pa još kad u lovištu naidjem na ovakvo nešto, ili recimo na srneću kožu bačenu (bilo je i toga), dodje mi da poludim od muke i jeda!
Bogu 'fala, što sam Lala Smile
 
ZOKA
 Stara tema,a sve vise novih aktera tj. krivolovaca!
Ne znam sta da kazem,sve je receno. Ostaje samo da se nerviramo i cekamo vreme kada ce se i kod nas jednom za sva vremena krivolovcima stati na put,a bojim se da to nece biti u bliskoj buducnosti.
 
pescarac
 Još će vode Dunavom i Savom i ostalim rekama proteći, i napraviće ta voda mnogo struje, i prodaćemo i sve hidrocentrale a nećemo se opametiti (svi mi gradjani Srbije). Svi se mi nadamo te rešiće novi zakon ovo, te rešiće nova uprava ono, te se svi nadamo da će se krivolovcima oduzeti oružje zbog neke druge stvari, a da mi i dalje lepo živimo sa njima, ali dok se mi sami ne promenimo (što će biti nikad) situacija će biti ovakva. Kad shvatimo da taj isti naš prijatelj ustvari od mene krade jer ja čuvam i očekujem da ću imati za tu članarinu i da lovim, promeniće se i naše razmišljanje o tome. A da i država lostvo shvata kao zadnju rupu na svirali, ispričaću Vam priču od pre jedno 10-20 godina iz jednog susednog lovišta koje se naslanja na deliblatsku peščaru.
Elem selo zabito, bog reko laku noć, autobus se u njemu okreće (pod uslovom da dodje do njega) (nešto kao iz filma ko to tamo peva), ali selo puno vikendica od beogradskih i pančevačkih lovaca. Jedan vikendaš koji se zamerio sa domaćim meštanima UBIJE jelena i u garaži ga istranžira, ali to slučajno vidi jedan meštanin i prijavi policiji.
Taj vikendaš podje da kupi kese da popakuje meso koje je poredjano po betonu na foliji u garaži i u tom momentu nailazi patrola policije po prijavi i sreću se na vratima od dvorišta. Kad ih je video samo je prozborio "sam Vas je bog poslao. Ja taman pošao da prijavim da mi neko od ovih meštana smešta. Video sam da u mojoj garaži ima nešto i kad sam otvorio vrata pošao sam da vas obavestim. Ja sam pošten gradjanin i želim da se otkrije ko mi ovo radi".
S obzirom da je taj vikendaš sa debelim ledjima, nemojte da me pitate kako se to završilo, i sami možete da pretpostavite.
Tog jadnika koji mu je "smeštao" nisu našli, ali da su ga našli nagrabusio bi zato što uznemirava poštene lovce i vikendaše.
I sad kad sam Vam ovo ispričao, iako se nisam uključivao u ovu temu, na Lalino pitanje šta bi zaokružio A,B,C i dodatak posle toga D, ja bih zaokružio E (uzeo bih mu svo meso za sebe, a on neka krivolovi drugo za njega) Grin Grin Grin Angry Angry
 
Lala
 Peščarac, drago mi je da te ponovo vidim na forumu, nije te bilo jedno vreme?
Vikendaši su posebna priča, kolega! Možeš zamisliti šta rade sa malokalibarkama neregistrovanim po Fruškoj Gori...
Bogu 'fala, što sam Lala Smile
 
Boban
 Pa sta rade ,ciste teren.AngryAngry
 
Lala
 Evo još naših lovačkih 'dika i ponosa' na delu (članak je iz novina Kurir od 13.02.):

- Kurir (http://www.kurir-info.rs)

GUŠČIJA BRIGADA

BEOGRAD - Oni su lovili guske, a policija je ulovila njih!
Kako prenosi agencija Beta, pančevačka policija je u sredu 10. februara po podne u lovištu kod Bele Crkve otkrila četiri osobe osumnjičene za krivolov. Reč je o Jovanu B. (53) iz Bele Crkve, Saši G. (45) iz Zemuna, Radetu D. (57) iz Beograda i Simi M. (51) iz Vršca. Protiv njih će biti podnete krivične prijave zbog sumnje da su nezakonito lovili bez dozvole, ali i da su nedozvoljeno držali oružje i eksplozivne materije.

Kako saznajemo, priveden je Jovan Bradvarović, radnik Vojvodina šuma, savetnik pokrajinskog sekretara za poljoprivredu Danijela Petrovića, ali i član GO Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenada Čanka. Uz njega, privedeni su i Rade Dabetić, direktor Ustanove studentskih odmarališta i oporavilišta, kao i Saša Gmijović, savetnik ministra trgovine Slobodana Milosavljevića. Pored njih trojice, saslušavan je i lovac Sima Miok.

Policija je pomenute osobe, obučene u bele kombinezone i sa oružjem u rukama, zatekla u momentu dok su ulazili u vozila, napuštajući ograđeno lovište u blizini Dunava. Pretresom automobila u gepeku su pronađene tri ustreljene guske, posle čega im je oduzeto lovačko oružje. Privedeni su bili u policijskoj stanici Bela Crkva do pola jedan ujutro, a posle saslušanja su pušteni.

Jovan Bradvarović u izjavi za Kurir tvrdi da nije bio u pomenutom društvu.
- Bio sam u lovu, ali četiri kilometra daleko od te trojice. Tačno je da je bila policija, ali reč je klasičnom podmetanju, u kojem učestvuje ribolovačka mafija, kojoj smo stali na žulj. Odgovorno tvrdim da nisam bio s pomenutim osobama, imao sam urednu dozvolu za lov. Inače, bio sam u društvu italijanskih lovaca - tvrdi Bradvarović.

Rade Dabetić u izjavi za naše novine potvrđuje da ga je policija privela, ali da nije kriv.
- Jeste, policija nas je privela. Imali smo dozvolu za lov, oružje je bilo naše. Prešli smo neku granicu gde nije smelo da se puca, ali nema šanse da podnesu krivičnu prijavu, jer nismo krivi. I nije tačno da smo imali tri guske, već dve - kaže Dabetić.

I Saša Gmijović tvrdi da nije bio u krivolovu.
- Imali smo urednu dozvolu, ali je ona bila u automobilu koji nije bio blizu nas - ističe Gmijović.[ antrfile ]


--------------------------------------------------------------------------------

Pročitajte više na:
http://www.kurir-...ja-brigada

Ma nisu oni bili u krivolovu, ma kakvi! Namestili im mangupi ribokradice?! A otkud i puške tu u kolima, nemaju pojma! Neko se zabrojao kad je brojao guske, nije jednostavno izbrojati do tri... Dozvolu za lov su zaboravili na klaviru kod kuće...
Direktori, savetnici, jednom rečju ono što mi obični smrtnici zovemo 'BUDŽE'... Baš oni likovi o kojima sam pisao u prethodnim postovima, oni koji misle da su iznad zakona. Ove su uhvatili, a koliko drugih nisu?? I kakvi sad još i italijani se spominju? Šta je sa njima?
Bogu 'fala, što sam Lala Smile
 
Boban
 Pa da oni nisu bili u krivolov nego u ciscenje terena i tom prilikom ih je neko namestijo,opasni foliranti.
Necu oko toga vise da se nerviram.Angry
 
Vilotije
 More `apsi !!!!
Sto mi milo.


 
Lovac Stari
 Slusajte moze biti i Brigada a moze biti i namestaljka?
Kod nas je sve moguce, mada mislim da bi sve trebalo da se ispita i proveri.

Jovica Bradvarevic je ipak poznato strucno ime iz sveta Lovstva. Napisao je i par knjiga, godinama je bio upravnik i referent za Lovstvo u Deliblatskoj Pescari. Pod njegovom upravom je i poznato loviste Dragica Hat.
Dobar pogled.
 
Lala
 Bilo bi veoma interesantno saznati za sudbinu podnetih krivičnih prijava - da li će biti procesuirane i zaključene presudom, i kojom kaznom, ako je uopšte bude, ako opet neki 'baja' ne zataška stvar, jer, bože moj, radi se o 'uglednim' ljudima... Čuj, uglednim? Radi se o najobičnijim lopužama, što se mene tiče, pa makar da su savetnici ministara ili čistači ulica, isto je. L O P U Ž E!
Bogu 'fala, što sam Lala Smile
 
Lala
 Stari, svaka čast čoveku, za ono što je uradio ranije, i za doprinos razvoju lovstva.
Ali tim pre, ako je ugledno ime u lovstvu, nije smeo da dozvoli ovakvu blamažu. Ne razumem, kakva nameštaljka? Čovek nije od juče u lovu, pa da ga nameste tek tako. Mislim da će pre biti da se malo 'opustio', misleći da može da lovi u zabranu. Kao zaposlen u 'Vojvodinašume', znao je gde, kad i na koji način sme da lovi.
Mislim da nema opravdanja, a pozivanje na ranije zasluge ga ne oslobadja odgovornosti.
Možda je moj stav preoštar, ali mi je krivolova preko glave! Ako sam na išta alergičan, alergičan sam na krivolov, zloupotrebu neke funkcije, i stav 'može mi se'... A sve tri stvari su, čini mi se, zastupljene u ovom slučaju!
Srpski rečeno: @ebale ih guske, kao da u životu nisu gusku odstrelili, pa su morali na ovaj način!
Bogu 'fala, što sam Lala Smile
 
brzi
 Pozdrav od brzog. E mi imamo veliku muku u Krčedinu. Imamo veliko vikend naselje, koje je po običaju više od dve trćine napušteno jer ljudi više ne dolaze zbog finansijskih srdstava. To je u neku ruku dobro jer ima puno vikendica koje su zarasle u korov pa su dobro sklonište za divljač. Ali zato imamo i puno krivolovaca vikendaša. Toliko su se obezobrazili da smo ih hvatali nedeljom pre podne da love sa kerom i malokalibarkom. Borimo se koliko možemo ali to je igra bez granica. Ne odustajemoAngry
 
Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Kako spremiti LOVAČKI RECEPT 32 26.05.2022. 07:52
Psi i mačke lutalice-šta i kako sa njima? LOV PREDATORA 853 14.01.2021. 22:03
Kako je protekao današnji lov? LOV NA SITNU DIVLJAČ 2364 27.01.2020. 09:06
Kako se boriti protiv KRPELJA KINOLOGIJA 386 02.07.2019. 09:48
Borba protiv KRIVOLOVA! PROPISI O LOVU 365 06.11.2018. 03:05
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 26
Online članova: 0


Ukupno članova: 4,448
Najnoviji član: zlatiborac3006

Poslednje vesti
LU "Kraljevo" - Kraljevo
Naknada štete od divljači
Orlovo oko
Pirot
14. Међународни сајам лова, риболова и ловног т...

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.


tomo vrbas
Offline
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻





avatarPlaninko011
Offline
· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).


avatarslavaplana
Offline
· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.


avatarHunter_lovac
Offline
· 12.12.2023. 23:19

Planirao sam da polozim za dozvolu za pusku ali ja nosim naočare pa me zanima da li ja mogu da prodjem lekarski pregled pozdrav


avatarStevo Kuzmanovic
Offline
· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?


avatarStevo Kuzmanovic
Offline
· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..


Anita Randjelovic
Offline
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?


avatarLovac Stari
Offline
· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.


avataralex
Offline
· 30.01.2023. 23:30

Zbogom Lalo 💔


avatarslavaplana
Offline
· 30.01.2023. 12:36

Poslednji pozdrav Ivanu Matkovicu-Lali sa Srbijalova.

63,678,885 posete www.srbijalov.com