Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Kako se boriti protiv KRPELJA

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Kako se boriti protiv KRPELJA
rokvic
 OVo je veoma vazno sa sve nas lovce .....i zaljubljenike u kinologiju,,na zalost ovi paraziti mogu biti izuzetno opasni....,za sve vrste pasa,ali mi smo sto kazu bas na udaru jer su nam psi konstantno na terenu.... Kolege molim vasa iskustva,sta koristite da zasitite pse....ide lepse vreme tako da ce i ovih gadova sve vise biti.....

Lala
 Front line je zakon za krpelje i buve! Jedino što mora na svakih 2 meseca leti, a na svaki mesec dana u jesen i zimu, da se nanese. Cene pravog front line su od 7-10 evra. Ali ima i kopija, pa ko se zezne...
U jesen i zimu mora češće, zato što se spere front line, kad se ker provlači kroz mokru travu, ili ako ide u vodu često.
Znam za slučajeve kad su extra kerovi uginuli od krpelja, čak znam da je jedna keruša uginula ispred veterinarske ordinacije, posle posete veterinaru. Srce im ne izdrži, ako ih ujede zaražen krpelj.
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

zarko025
 Pozdrav,ja jos nisam imao iskustva sa front lineom,mada sam koristio bayerovu ogrlicu koja mi se pokazala extra platio sam ju 1400,to je za srednje pse,sad bi mi trebala ova od 1500 din,dosta dugo traju,i licno sam video na psu 2 krpelja koja su samo stajala na dlaci a nisu ulazili ispod. Bye
Ne sanjaj zivot,nego zivi svoje snove!

rokvic
 zarko025 i ja sada hocu da nabavim BAERY-u ogrlicu....i meni se cini da je ok...frontlajn sam koristio ali se bas i nije nesto pokazao......da li neko zna gde u NS-u ima da se kupe Baerove ogrlice ali da su prave a ne one kopije... na zalost ovde kod nas u jednom delu lovista se pojavise neke silne ovce,a one za sobom nose krpelja boze sacuvaj..pa da ne rizikujem.....stvarno je zalosno sta taj parazit ucini sa psom,prvi simtomi su da pas,ne izlazi iz kucice makar i da ceo dan nije jeo,a zatim pocne da mokri krv,tj. mokraca mu je izraziro braon boje...lecenj je izuzetno mrkotrpno za psa..prim ogroman broj injekcija ...ali na zalost ne bude uvek izlecen...kako kazu BOLJE SPRECITI NEGO LECITI...

zarko025
 Ja sam kupio u veterinarskoj stanici tj. kod svog veterinara,a to je kao firma u sklopu koje imaju i stanicu,ja sam zaista zadovoljan i uslugom i kvalitetom.Mislim da sam uzeo original ,bilo je dosta papira i kvalitetno je upakovana ali i izgledom deluje. Zaista bi trebalo obratiti paznju na proizvode tog tipa kada kupujemo,jer ima mnogo fals stvari,a to je ono sto stiti nase pse,meni licno nije zao da platim malo vise ako je to dobra stvar.
Ne sanjaj zivot,nego zivi svoje snove!

Boban
 Ja svoje kerove vakcinisem 2 puta godisnje kompletna zastita od krpelja i buva neznam tacno kako se zovu te injekcije jer moj drug veterinar je za to zaduzen i nikada do sada nisam imao problema niti sam nasao ni jedan krpelj na svojim psima.

rokvic
 Boban, i ja sam cuo za te vakcine...i otisao da se poblize raspitam.....Kada me ne ubise...posto se cesto srecem i cujem sa profesionalnim i odgaivacima...rekose to ni slucajno......pa ako mozes da mi kazes..koliko su tvoji psi stari...i koliko su primili tih doza....meni je moj veterinar,rekao da je to izuzetno stetno za psa...tako kazu Confused,pa te molim za tvoje misljenje ,jer ti si ipak to probao,pa mogu cuti informaciju iz prve ruke.....pozzz...

rokvic
 IVERMEKTIN to ovde kod nas ,koriste neki,,tj. tako zovu tu vakcinu,potrudio sam se da nadjem tacan naziv,ako je to, to.......

Boban
 Rokvic,stvarno neznam kako se tacno zove.
Ja moje kerove tom injekcijom vakcinisem vec punih 5-6 godina,i nikada nisam imao problema sa zdravlje moih pasa to su neki kokteli 3 u 1 vakcinu a vakcinisem kerove od godinu dana starosti pa nagore.

bela
 ja sam do skoro koristio bayernove neke kapi istekao im je rok 5 do6 god ali sam bio miran od aprila do decembra pošto mi je nestalo prošle godine krenu sam u kombinaciji ''virbacov preventc''ogrlica + front lajn. deluje oko 2 meseca . a za ivermektrin sam čuo da nevalja neznam iz kog razloga.
vižlan i terier

bela
 malopre smo stvarno sišli sa teme ali je to bilo sve vezano komentarimaoko naših ljubimaca.
idem za grad ili sutra ili preksutra i naravno kupujem front lajn jer ogrlica stvarno nije dovoljna...možda samo za buve.
vižlan i terier

rokvic
 bela je totalno u pravu.....dalje posrove cemo pisati na ovoj temi,mom psu je dosta bolje...poceo je pomalo da jede i nema vise temperturu......danas je primio jos pola doze injekcije....presudno je po njegovim recima reagovati odmah,cim se primete prvi simptomi, jer ako prodje koji dan,vec je kasno i na zalost zivotinja ugine...na svu srecu ovog puta smo imali srece..tako da cu sledeci put biti mnogo obazriviji...pozzzz

Jank
 Što se tiče krpelja moja iskustva su sledeća: Na jednoj od izložbi pasa sam saznao od jednog uzgajivača šta činiti. U litar vode sipati jedan čep tečnog Etiola (sredstvo za suzbijanje insekata ima ga u svakoj poljoprivrednoj apoteci). Tu smešu sipati u raspršivač, ili bocu sa raspršivačem za pranje prozora. Tim rastvorom se isprska ker pre izlaska u lov i jednostavno na njega neće Krpelji.
Ja sam se lično uverio u lovu na prepelice kući se vratimo a moj ker nije zakačio ni jednog krpelja....
Isprobajte malo košta a štiti psa nekoliko dana....Besan
Lov je stil mog života...Pas]yoursmiles.org/msmile/animal/m0218.gif

Lala
 Etiol je otrovan! Pas, ako uzme da liže svoju dlaku, može da se otruje!

Lovac sa NLT-om

Lala kaže:

i ja sam cuo za to..........prskaju kerove necim tecnim.....ali nisam znao da mogu da uginu

Jank

Lala kaže:

Lalo nemoj se plašiti eto mojih kerova tu na ovim stranicama, već nekoliko godina jednom nedeljno ih prskam tim rastvorom i bez problema to podnose.
Možda se nismo razumeli litar tog rastvora mi traje gotovo celog leta jer se za jedno raspršivanje po krznu psa potroši možda 50 mililitara a to je zanemarljivo malo....

Boban
 Ljudi ,Etijol je opasan otrov i vrlo jak on je za neke druge stvari.
Kao drugo ako je ker lize mozete misliti kakve su posledice,kod pticara koi idu u vodu to nece puno pomoci jer se tecnost nakon prvog ulaska u vodu ispere ili kada je velika rosa pa ker ide po visokoj travi.Svako snosi svoje posledice prema keru sam.

Lala
 OK, momci, svako radi onako kako misli da je najbolje!
Ne znam koje koncentracije upotrebljavate, ali ja se sa tim ne bih igrao. 

Jank
 Dobro, slažem se sa Lalom i Bobanom, ne moramo da polemišemo, postoji bezbroj za i protiv, ja sam ipak za to da jedni drugima prenesemo neka sopstvena iskustva, pa možda je ovo moje pogrešno......povlačim reč....

LEPA REČ GVOZDENA VRATA.......

Pozdrav svoma....:uF

bela
 vetiol etiol ektanon su jakoslične stvari.'' vetiol'' je primenljiv na životinje odstranjuje spoljašnje parazite. mada sam pričao sa dva veterinara o ovoj temi ni jedan nije imao ništa proiv
a'' etiol i ektanon'' su opasni po životinje bilo koje vrste upravo zbog lizanja.
zato bolje kupiti front lajn 800 din i miran si i siguran.
postoji i češalj za krpelje .a kerovi obožavaju da su češljani,barem moji,a verovatno i ostali.Pas

vižlan i terier

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Kako spremiti LOVAČKI RECEPT 32 26.05.2022. 07:52
Krivolov - kako se boriti protiv? METODE LOVA 624 19.09.2021. 07:54
Psi i mačke lutalice-šta i kako sa njima? LOV PREDATORA 853 14.01.2021. 22:03
Kako je protekao današnji lov? LOV NA SITNU DIVLJAČ 2364 27.01.2020. 09:06
Borba protiv KRIVOLOVA! PROPISI O LOVU 365 06.11.2018. 03:05
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 16
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,451
Najnoviji član: Hanoverski k...

Poslednje vesti
U LU "Šumadija" Kragujevac
Otkazana manifestacija Lovac i pas
УОЧИ ПОЧЕТКА ЈЕСЕЊЕГ ЛОВА - ЈОШ ЈЕДНО ДРУЖЕЊЕ ...
PRVENSTVO VOJVODINE ST. HUBERT 16.11.2024. RISTOVAČA
Lovačka slava - Sveti Jevstatije

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 12.12.2023. 23:19

Planirao sam da polozim za dozvolu za pusku ali ja nosim naočare pa me zanima da li ja mogu da prodjem lekarski pregled pozdrav

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

63,952,557 posete www.srbijalov.com