Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: 270 WSM POMODARSTVO ILI ...

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
270 WSM POMODARSTVO ILI ...
skojic
 Pa ako malo bolje pogledate sliku gde je srndać i zamislite samo koliki balon on stvara sobzirom na snagu (naravno poznajete kalibze i njihovu snagu pa uporedite sa snagom 270 wsm) biće jasno odakle ona rana i kao štosam spomenuo da divljač pada u vatru pri svakom pogodku.
Nerazumem kako drugačije da vam dočaram snagu nekog kalibra .
Moram priznati da kataloški podaci nisu uvek u podudarnosti sa praktičnim , bar što se tiče mog iskustva . Kakvoje vaše iskusto ?

nenadx
 Pa isto je iskustvo.Poizvodjaci najcesce daju podatke za uslove koji su retko identicni u praksi.To je slucaj i sa hidrosokom i opitima na zelatinsku masu,zbog toga i ono pitanje.Takva ispitivanja imaju svoju svrhu i daju dragocene podatke toj nauci,ali lovca mogu vise da zbune.Recimo hidro sok ce izazvati svaki projektil,neki vise neki manje.....Cak i kada bi koristili zrna sa velikim brzinama,rupom na vrhu....hidro sok ce odraditi privremeno ili dellimicno posao,opet je dobar pogodak taj koji je presudan.E sad nista nije zakovano,definitivno pa verovatno te nove laboracije nastaju bas iz takvih saznanja i ispitivanja.Naravno i kratak hod zatvaraca i ko zna sta jos...Ali praksa sve potvrdjuje pa sam pitao za njih iz prve ruke(naravno da pazimo sa izrazima)Zato ako imas jos neke podatke i iskustva,verujem da bi bilo dobro postaviti ih,ovde smo da cujemo,naucimo,druzimo....
Dobar pogodak

skojic
 Zasada ne jer ja ga jako kratko imam tek sam četiri srndaća sa njim odstrelio i svi su pali u vatri t.j. ostalisu na mestu ...Ostali pogodci su imali jako mali izlaz iako su kugle prolazile kroz kosti . A slike su ponavljam da bi se nekako došlo i do slike njegove snage.

Lovac Stari
 Ovaj kalibar je vrlo omiljen medju Alpskim Lovcima.
Ono sto ce te cuti od njih je ovo:
Brz i razantan kalibar u kombinaciji sa tvrdim i dobrim zrnom u vise gramaza nezamenljiv za Planinski lov.
Dobar pogled.

skojic
 Mene interesuje dali još neko puca sa njim (na to sam mislio sa iskustvom ) koju municiju , kuglu laboraciju preporučuju. Ljudi ja ga tek drugu godinu imam i mnogo me je zaintrigirao. Moja iskustva sa njim sam preneo , nova sezona počinje za koji dan . Bog dao sreće bice i novih iskustava .
pozdrav

nenadx
 skojicu,ovaj kalibar je slabo rasprostranjen kod nas,pa ce se tesko javiti neko sa licnim iskustvom.Mene je ovaj kalibar jako zainteresovao pa sam malo prikupio informacije.Zaista impresivan,preporucuju ga za lov na velike ovce u usa.Ako se zna da su te ovce zaista velike,a gadjaju se uglavnom na velikim daljinama i u planinama(kosi hitac)mislim da dovoljno govori o njemu,a samim tim upotrebljivosti i kod nas.Gledao sam i dejstvo pri udaru u srndaca,lisicu.....pa pri dobrom odabiru konstrukcija i pogodku nenapravi veliko ostecenje,cak izlazna rupa u nekim slucajevima bude skoro kao ulazna.Stavicu neke slike,zrna..kada ugrabim vise vremena.
Dobar pogodak

nenadx
 Nove tendecije u kreiranju kalibara su donela par interesantnih laboracija.Ovde su prikazani 270wsm,7 wsm i 300 wsm.Preostala 2 su iz druge price(7 i 300,RSAUM).Primetne su krace,ali sire caure.Krace caure smanjuju hod zatvaraca te je olaksano baratanje sa njim...Sirina caure zadrzava i dopunjuje volumen barutnog punjenja.... i42.tinypic.com/1z6jy9.jpg
Dobar pogodak

skojic
 nenadex ja sam prezadovoljan sa njime iako sada koristim jeftinu municiju ipak izlazi su jako mali izuzev onog jednog što sam već objasnio . Sada pokušavam da nabavim win. XP3 , mislim da je tojedan od ova dva na tvojoj slici ,pa da onda probam.

nenadx
 270WSM zrnoTTSX i39.tinypic.com/ajnqe0.jpg
Dobar pogodak

nenadx
 KJG kegelspitz CAD i43.tinypic.com/205b5va.jpg
Dobar pogodak

skojic
 Napravi sam grešku nema ga na slikama , evo linka koga interesuje i za druge kalibi http://www.winchesterxp3.com/xp3_d.html

skojic
 aevo i slika

skojic
 zrno

skojic
 sve sa kutijom

SUMO
 Nemam vremena da procitam sve detaljno,
ali - jeste li pucali sa ovim kalibrom?
Osetili trzaj, culi detonaciju?
Imao sam vise turista i preko 20 odstrela. Naravno Blazer puske, municija wincester.
Vrlo je BRUTALAN na srnecoj divljaci na svim daljinama.
Kod losijih pogodaka, divljac odlazi, mora da se dopucava....
Hvala mi ga Francuzi za visoku divljac, daleke pogotke....
Bice mi zanimljivo da sa jednom ovakvom puskom lovim po Africi ove godine. Kazu da je tamo na divljac srednje mase neprevazidjen.

vuk71
 ovaj kalibar i na izgled i po tabelama deluje ekstremno...nisam video kako izgleda odstreljena divljac ovim kalibrom... al sam ga cuo na strelistu cuje se kao haubica...

SUMO
 Sa ovim kalibrom sam prasio po Africi i pucao 6 zivotinja.
Smesno - ovo win zrno bas kao sa slike probije kudu-a na 100 m, a impalu na 200 i neki ne ! ! !
Nisam mogao da verujem. Po meni, naduvana komercijalna prica. Sa svakim kalibrom ko dobro puca bice zadovoljan. Short/mort/ultra....to je za one sto vole sarene laze.
Pa jedan od najvecih zivih srpskih lovaca je citave decenije lovio takve medvede i divokoze sa 8x57....ne zato sto je osmica toliko dobra, nego sto je covek neverovatan lovac.

canis aureus

SUMO kaže:
...
Pa jedan od najvecih zivih srpskih lovaca je citave decenije lovio takve medvede i divokoze sa 8x57....ne zato sto je osmica toliko dobra, nego sto je covek neverovatan lovac.

Bravo 2
"ne zato sto je osmica toliko dobra" nego samo zato što "The best of the World all game caliber 8x57JS"Grin
Ja se na 8icu ne žalim i ne biJ je menj'o ni za dva ova shortaStari a i taki sam ti ja, neverovatan, kako me kolega preimentovao(ako je mislio na mene u svom upisuROFL), i neponovljiv ... i tako to
Smeko
The best of the World all game caliber 8x57JS
Dim

vuk71
 sumo gde se mogu videti slike odstreljene divljaci iz Afrike, naravno uz sav efekat prikazanog kalibra...

SUMO
 Imas u temi Afrika.
slike ti mogu poslati i mailom.

Ko izbrisa ime jednog od najvecih zivih srpskih lovaca Despota Vracarica? Pa stvarno svaka vam cast moderatorska.

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
LOVAC - strast,nasledje ili pomodarstvo LOVAČKE PRIČE 65 30.04.2014. 08:02
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 15
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,453
Najnoviji član: hladni

Poslednje vesti
U GREBENCU SE INTENZIVNO LOVI, PONEKO I PECA
Tri velika vuka snimljena na planini u Srbiji
Petrovaradin: Problem u lovištu
PRVENSTVO VOJVODINE
U LU "Šumadija" Kragujevac

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

· 30.01.2023. 23:30

Zbogom Lalo 💔

64,123,418 posete www.srbijalov.com