Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Dogradnje i izmene

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Dogradnje i izmene
Joe the hunter

pez kaže:
OK Joe nemam iskustva sa karabinima, za obradu cevi takodje nema problema i to se radi gratis tako da mi "matematika" odgovara, sa podnosenjem zahteva, kupovinom, registracijom i jos nekim sitnicama ne verujem da ce cena preci 300e, ne znam mozda i gresim.
Hteo sam da mi neko od iskusnijih predlozi nesto konkretno sta bi valjalo zameniti, popraviti, prepraviti...

Pa posto sve imas gratis obavezno resi okidanje jel to vojnicko ume da prevari i skusnije lovce.drugo nema sta jedino poklopac sanduka ako ostavis vojnicki moraces svaki metak da vadis pojedinacno putem zatvaraca a tada se caura dosta ostecuje.mogu se naci bravice za lako otvaranje vojnickih sanduka.

I Jevtic
 pez druze jesi li ti to resio da zaebes sve pa da preskocis malo nas e drugovi malo ste se zaebali salim se obrati paznju kod tog majstora sto ti obradjuje cev kada bude stavio cev u strug i namestio trn na vrh cevi prilikom obrade ostecuje se usta cevi pa ces morati da pustis upustac da popravis usta cevi inace imas hiljedu ideja za resavanje karabina samo trebas da odlucis najboljeB)
najbolja je ona puska koja se non stop kvari

PEZ
 E to Joe i mene isto muci taj poklopac sanduka, postoji li mogucnost ugradnje izmenjivog okvira, okidanje se sredjuje kao i kocnica, zbog sto nize montaze ON.

Joe the hunter

I Jevtic kaže:
pez druze jesi li ti to resio da zaebes sve pa da preskocis malo nas e drugovi malo ste se zaebali salim se obrati paznju kod tog majstora sto ti obradjuje cev kada bude stavio cev u strug i namestio trn na vrh cevi prilikom obrade ostecuje se usta cevi pa ces morati da pustis upustac da popravis usta cevi inace imas hiljedu ideja za resavanje karabina samo trebas da odlucis najboljeB)

Ako mu je centriran strug i ako polako skida sa malom brzinom netreba mu trn.

I Jevtic
 joe treba i mora trn veruj mi cev se neobradjuje deo po deo nego se steze na dnu i na vrhu i obradjuje se u kompletu to ti je moj savet a ti radi kako hoces

PEZ

I Jevtic kaže:

Pozdrav za Majstora!iveli
Taman posla druze da preskacem , obraticu se tebi sigurno jos sam u fazi "projektovanja" tako da su svi saveti i preporuke dobrodosli.Odobreno

I Jevtic
 pez postoji magacin isti kao m70 samo je kraci za 5mm tako da pase na m48

Joe the hunter

pez kaže:
E to Joe i mene isto muci taj poklopac sanduka, postoji li mogucnost ugradnje izmenjivog okvira, okidanje se sredjuje kao i kocnica, zbog sto nize montaze ON.

Vidi sve covek moze da napravi ima okvir da se kupi u Frankoniji 156 evra ali za sistem 98 posto je tvoj sistem kraci nebi ti pasovao jedino neki puskar entuzijasta da se upusti u to ali bojim se da ce to biti mrka kapa

PEZ
 OK Majstore, reci mi postoji li mogucnost da se ugradi izmenljivi okvir, recimo od PASp-a, posto mi je i to jedna od opcija ako je naravno tehnicki izvodljivo.

PEZ

Joe the hunter kaže:

pez kaže:

Vidi sve covek moze da napravi ima okvir da se kupi u Frankoniji 156 evra ali za sistem 98 posto je tvoj sistem kraci nebi ti pasovao jedino neki puskar entuzijasta da se upusti u to ali bojim se da ce to biti mrka kapa

A sta je sa M24 cini mi se da je kod nje duzina sanduka veca u odnosu na 48, meni je sasvim sve jedno da li je 24 ili 48 posto mogu da nadjem i jednu i drugu akciju.

I Jevtic
 156 evra hahahahahahahahahah koliko je to para joe druze ako hoce okvir ima to i ovde kod nas mlogo mlogo jeftinije

pez druze postoji okvir i za m48 koi je proizvodila zastava a ima i za m70 mada nije u seriskoj proizvodnji mada ima ga

PEZ

I Jevtic kaže:
pez postoji magacin isti kao m70 samo je kraci za 5mm tako da pase na m48

Odobreno

Joe the hunter

pez kaže:
OK Majstore, reci mi postoji li mogucnost da se ugradi izmenljivi okvir, recimo od PASp-a, posto mi je i to jedna od opcija ako je naravno tehnicki izvodljivo.

Ma nisam ja majstor ali sam za 42 godine koliko lovim promenio jedno 30 tak karabina a i sad ih imam 7 tako da sam proveo po puskarskim radionicama sabrano jedno 5 godine sigurno.A sto se tice okvira moram te upozoriti da je okvir vrlo slozena stvar bez obzira sto naivno izgleda samo mala greska i okvir ne vrsi svoju funkciju to jest ne donosi metak ili ga donosi pogresno.Svaka prepravka okvira u 90 posto slucajeva zavrsava se razocarenem

I Jevtic
 javi se cuvam ti jedanB)

PEZ
 Majstore hvala, znaci resen je i okvir. Jedno po jedno kockice se slazu.

Joe the hunter
 Evo kolega ti resio problem

I Jevtic
 nije resen je magacin to imam a za okvir moram da se raspitam ali nije problem

PEZ

Joe the hunter kaže:

pez kaže:

Ma nisam ja majstor ali sam za 42 godine koliko lovim promenio jedno 30 tak karabina a i sad ih imam 7 tako da sam proveo po puskarskim radionicama sabrano jedno 5 godine sigurno.A sto se tice okvira moram te upozoriti da je okvir vrlo slozena stvar bez obzira sto naivno izgleda samo mala greska i okvir ne vrsi svoju funkciju to jest ne donosi metak ili ga donosi pogresno.Svaka prepravka okvira u 90 posto slucajeva zavrsava se razocarenem

E kolega Joe, pa necu ja da pravim karabin kod lokalnog kovaca, naravno da cu se za te strucne i slozene stvari obratiti majstoru pa ne vidim razlog da ne funkcionise, uostalom uvek postoji mogucnost postavljanja klasicnog poklopca kao na m70 tako da tu nema sta da se zezne.

PEZ

I Jevtic kaže:
nije resen je magacin to imam a za okvir moram da se raspitam ali nije problem

OK, lose sam te razumeo!

Joe the hunter

pez kaže:

Joe the hunter kaže:

pez kaže:

E kolega Joe, pa necu ja da pravim karabin kod lokalnog kovaca, naravno da cu se za te strucne i slozene stvari obratiti majstoru pa ne vidim razlog da ne funkcionise, uostalom uvek postoji mogucnost postavljanja klasicnog poklopca kao na m70 tako da tu nema sta da se zezne.

Zao mi je sto si me pogresno razumeo naravno da ces to raditi kod puskara mada i oni imaju granice pogotovo ako rade gratisSmile

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Izmene zakona o divljači i lovstvu PROPISI O LOVU 116 09.06.2020. 18:05
Predlozi za izmene zakona o oružju i municiji PROPISI O LOVU 521 09.11.2016. 14:29
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 20
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,451
Najnoviji član: Hanoverski k...

Poslednje vesti
U LU "Šumadija" Kragujevac
Otkazana manifestacija Lovac i pas
УОЧИ ПОЧЕТКА ЈЕСЕЊЕГ ЛОВА - ЈОШ ЈЕДНО ДРУЖЕЊЕ ...
PRVENSTVO VOJVODINE ST. HUBERT 16.11.2024. RISTOVAČA
Lovačka slava - Sveti Jevstatije

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 12.12.2023. 23:19

Planirao sam da polozim za dozvolu za pusku ali ja nosim naočare pa me zanima da li ja mogu da prodjem lekarski pregled pozdrav

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

63,954,604 posete www.srbijalov.com