Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Zašto RWS?

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Zašto RWS?
neca90
 U "Kalibru" sam pre nekoliko meseci citao da RWS proizvodi konstrukcije Evolution,H-Mantel,ID-Clasic(bivsi TIG),UNI-Clasic(bivsi TUG),Dopelkeren, Kegelspic i Silver Selection.Jedino sto znam o ovome,a to sam procitao ovde na forumu,je to da je ID-Clasic "tvrd" metak,a da je Kegelspic "mekani" metak.Pa bih da pitam kolege koje znaju,u koju grupu spadaju ostale konstrukcije,tj.koja konstrukcija je namenjena kojoj vrsti divljaci i u kojoj gramazi za kalibar koji koristite?Naravno,pitanje vazi i za one koji ne koriste RWS,a imaju teoretsko znanje o ovome.Recimo,ko ima moze postaviti i sliku divljaci pogodjene odredjenom konstrukcijom,da mi koji nismo videli ucinak RWS-a vidimo kako to izgleda;)

Podunavac
 Tvrđe konstrukcije su univerzalnije od mekših. Kod sitnije i mekše divljači pravi manje rane i manje oštećuje meso, a kod krupnije i tvrđe divljači ima bolju penetraciju i po pravilu pravi izlaznu ranu. Dobar izbor su i delimično monolitna zrna (sa kontrolisanom deformacijom) tipa ABC,
Winchester Fail Safe i XP3, Barnes MRX, Trophy Bonded, naš Grom (PPU) i drugi slični.
Tri prsta 2Kolce

neca90
 Znaci,preporucujes tvrdja zrna za svu nasu divljac;)

Podunavac
 Samo u srednjim kalibrima. Ako loviš srndaća sa 223 Rem. na primer onda ipak SP zrna. Ovo sa tvrđim zrnima se odnosilo na jedan univerzalni karabin u srednjem kalibru 7-8 mm.
Tri prsta 2Kolce

Podunavac
 A što se tiče RWS-a najbolji izbor po mom mišljenju je TUG. Nije loše ni TIG i DK za srednje kalibre. A za kalibre 223 Rem. i 243 Win. TMS i KS.
Tri prsta 2Kolce

neca90
 Moj omiljeni kalibar je 8x57 IS,a on spada u srednju kalibarsku grupu,recimo Dopelkeren ili ID-Clasic po tvom savetu za predatore,srndace i divlje svinje.

Podunavac
 Ako uzmemo u obzir da se optika upucava sa municijom istog prizvođača, jednom vrstom i težinom zrna, onda treba gledati da ta municija sa kojom smo je upucali bude što univerzalnija (koliko je to moguće) za sve vrste divljači. Moja preporuka je ID Classic 12,8 grama ili DK 11,7 grama za kalibar 8x57 IS.
Tri prsta 2Kolce

223rem
 Ja lovim srnecu divljac sa .223 rem i to RWS T-MANTEL.Do 150m daljine sa dobrim pogotkom srndaci padaju u vatri ili eventualno odnesu nekih 30-70m.Zrno je tezine 3.5gr a nabavio sam ga po ceni od 2.5e komad.

neca90

Podunavac kaže:
Ako uzmemo u obzir da se optika upucava sa municijom istog prizvođača, jednom vrstom i težinom zrna, onda treba gledati da ta municija sa kojom smo je upucali bude što univerzalnija (koliko je to moguće) za sve vrste divljači. Moja preporuka je ID Classic 12,8 grama ili DK 11,7 grama za kalibar 8x57 IS.

Hvala Podunavac na pomociB)

Lovac Stari

Podunavac kaže:

B)
Ili 11,5gr za 7x64 Stari
Dobar pogled.

stojkuki
 Znam da mu nije mesto ovde, ali posto sam do sada pucao sa RWSom (kada sam potrosio zalihe starog dobrog Igmana, predratnog), a zelim da probam i nesto drugo ...

Da li je neko imao iskustvo sa Blaser CDP zrnom. tezina 10.7 grama ....?

stojkuki
 E mante ga. Rws je proveren. Evolution 11.9 g. Da ne eksperimentisem.

cokoladni
 RWS jednostavno najbolji

priroda i drustvo

drivan
 PPU nabavljen u inostranstvu ne moze se meriti sa kupljenim u zemlji.Ako otvoritee metak i premerite,vide cete odstupanja u jednoj kutiji.
Kod RWSa,Federala, toga nema.
Tako je i ne vredi se ljutiti.
Drivan
Pravilo foruma je da se prvo predstravite u profilu ili u temi "Predstavite se"!
Ako to ne ucinite bicete banovani sa foruma!

Srbijalov Admin Tim!

DESPERADOS
 RWS jeste u vrhu ali je bezobrazno skup .
Hornady pravi vrhunsku municiju pa opet nije tako skup.

4 evra dati za jedan metak je ludost , to je bas mnogo pa i da je zlatan .
----------------------------------------------------
DOBAR POGLED

1MOA = 2.9cm na 100m
1MOA = 5.8cm na 200m
1MOA = 8.7cm na 300m
1MOA = 14.5cm na 500m

srbijalov

7x64 KRALJ ..Tri prsta..308W CAR..Tri prsta

Lovac Stari
 Skup jeste ali je kvalitet!. Jeste da mu je cena preko 70 po kutiji(20). Ali zbog te malo vece cene necemo pucati na sve i svasta...
E sad iako mogu ja dole u Srbiji jos uvek koristim PPU.
Ali mi iskustva sa municijom ove marke kazu da je ipak jedan od neprevazinjenih. 
Dobar pogled.

Drago

draza kaže:
Preskupa municija osredjeg kvaliteta ali RWS pa ko voli nek izvoliB)

Prijatelju za RWS nemozemo reci da je osrednjeg kvaliteta, to jedna od boljih.

DESPERADOS
 RWS je sigurno u svetskom vrhu , i po karakteristikama i po ceni ...Iznenadjen
----------------------------------------------------
DOBAR POGLED

1MOA = 2.9cm na 100m
1MOA = 5.8cm na 200m
1MOA = 8.7cm na 300m
1MOA = 14.5cm na 500m

srbijalov

7x64 KRALJ ..Tri prsta..308W CAR..Tri prsta

canis aureus
 Ima li iko iskustva sa RWSovim DopelkernOM?!?
http://www.rws-mu...9094bf4ea0

ako ima ... kakva je preciznost, učinak na cilju i sl?!?!
The best of the World all game caliber 8x57JS
Dim

slavko75
 i44.tinypic.com/258ma6u.jpgi41.tinypic.com/k53j80.jpgi39.tinypic.com/2q1wdi0.jpgi43.tinypic.com/1zqx408.jpg

probao sam sve i svasta od municije ali sam se vratio ponovo na RWS ,zadnje vreme sam koristi Normu i za nju stvarno nemam nikakve primedbe najveci razlog sto sam se vratio na RWS je povoljnija nabavna cena a i EXTRA je
UZIVAM U LOVU Tri prsta 2

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Fabarm lovačke puške LOVAČKE PUŠKE GLATKIH CEVi 29 17.05.2024. 12:24
TRAŽIM-NUDIM POSAO U OBLASTI LOVSTVA, ŠUMARSTVA, VETERINE SVAŠTARA 45 01.03.2023. 14:51
Sabatti kombinovane lovačke puške KOMBINOVANO LOVAČKO ORUŽJE 16 07.03.2022. 23:10
Hajke, lovačke manifestacije, pozivi, obaveštenja, iskustva i utisci SVAŠTARA 1096 20.02.2020. 12:07
Cal. 20/76 iskustva i mišljenja! LOVAČKE PUŠKE GLATKIH CEVi 169 15.10.2019. 19:48
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 17
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,453
Najnoviji član: hladni

Poslednje vesti
U GREBENCU SE INTENZIVNO LOVI, PONEKO I PECA
Tri velika vuka snimljena na planini u Srbiji
Petrovaradin: Problem u lovištu
PRVENSTVO VOJVODINE
U LU "Šumadija" Kragujevac

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

· 30.01.2023. 23:30

Zbogom Lalo 💔

64,128,802 posete www.srbijalov.com