Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Češka kombinacija

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Češka kombinacija
spiki
 O komentaru Inz.Jojica koji je Klaja postavio moglo bi se komentarisati,mada tvrdim da je TATRA posle SUPER BRNA jedna od kvalitetnih pusaka koje se mogu naci kod nas.

Podunavac
 Mislim da je ovo sve realno napisano bez ikakvog preterivanja.
Tri prsta 2Kolce

klaja

spiki kaže:
O komentaru Inz.Jojica koji je Klaja postavio moglo bi se komentarisati,mada tvrdim da je TATRA posle SUPER BRNA jedna od kvalitetnih pusaka koje se mogu naci kod nas.

slazem se sa tobom ,super brno je za nijansu kvalitetnija i estetski lepsa zbog bocnih plocica. znam da ce se sa ovim sloziti i moj braso podunavac.
1. SUPER BRNO
2. TATRA

klaja

Podunavac kaže:
Mislim da je ovo sve realno napisano bez ikakvog preterivanja.

Ztatru znam da je bila jako skupa ,u ono vreme mogao se navodno kupiti novi fico,tako mi je tata pricao i to bez rezervnih cevi.

djosa69
 Moja prva puska UH. BROD 12cal.i12cal.7x57r. sta da se kaze ja mogu da kazem samo pohvalno laka za odrzavanje, kvalitetna cev,pouzdana i najvaznije precizna puska stvorena za sumski lov.Kolce

Podunavac
 Klajina Tatra je starija od njega. A cevi su odlične. Znam pošto je često čistim. I sačmene i kombinacija sačma-karabin. A ispucale su ko zna koliko municije iz svih cevi. Pokojni tečo je bio strastveni lovac i dugogodišnji lovnik u svom LD. Stvarno nema zamerke za nju. Ali Super Brno je ipak vrhunac kod čeha. H&H mehanizam se pravi samo na vrhunskom oružju visoke cene. Puška nema zamerku.
Tri prsta 2Kolce

spiki
 B)

djosa69
 Pa i nije bila jeftina 1987god. je bilo dosta para za tu pusku ali zasluzuje svaku paru.Kolce

Podunavac
 Kada sam rekao da su Češke puške bile jeftine, mislio sam u odnosu na konkurenciju u toj klasi. Imale su najbolji omer uloženo-dobijeno. A i onda su bila druga vremena, moglo se. Ne ko danas kad se za svaki dinar tri puta razmisli.
Tri prsta 2Kolce

nemeza
 Svaka čast kolegi Inž. Miodragu Jojiću, ali napravio je dve greške koje poznavaoc Češkog oružja nebi.
Prva je da kod ZH zadnja obarača opaljuje obe cevi i to prvo donju sačmenu, a drugim povlačenjem gornju karabinsku, a ne kako on tvrdi "gornja donja". Druga je još katastrofalnija, a to je da su cevi kod ZH i Tatre urađene od lošeg čelika. Ako je već pisao o Češkim puškama trebao je da zna da su sva četiri modela za izradu cevi koristila Poldijev čelik a da su kod Super Brna jedino hromirane cevi. Redovnim održavanjem cevi kod Čeških pušaka mogu biti "besmrtne".

Kolega asivica Češka je u to vreme imala 4 pogona za izradu lovačkog oružja, Model Tatra se radio u dva pogona, jedan u Uherski brod a drugi u Kozlicama, iz oba pogona su izlazile istovetne puške samo su nosile različite oznake pa odatle je naziv "Kozlice". Pozdrav. Bye

DarkoZH

nemeza kaže:
Svaka čast kolegi Inž. Miodragu Jojiću, ali napravio je dve greške koje poznavaoc Češkog oružja nebi.
Prva je da kod ZH zadnja obarača opaljuje obe cevi i to prvo donju sačmenu, a drugim povlačenjem gornju karabinsku, a ne kako on tvrdi "gornja donja". Druga je još katastrofalnija, a to je da su cevi kod ZH i Tatre urađene od lošeg čelika. Ako je već pisao o Češkim puškama trebao je da zna da su sva četiri modela za izradu cevi koristila Poldijev čelik a da su kod Super Brna jedino hromirane cevi. Redovnim održavanjem cevi kod Čeških pušaka mogu biti "besmrtne".

Kolega asivica Češka je u to vreme imala 4 pogona za izradu lovačkog oružja, Model Tatra se radio u dva pogona, jedan u Uherski brod a drugi u Kozlicama, iz oba pogona su izlazile istovetne puške samo su nosile različite oznake pa odatle je naziv "Kozlice". Pozdrav. Bye

U pravu si,takonje imam Cesku kozlicu ZH 304 i 301,te puske su radjene od najmekseg celika koji posle malog neodzavanja pocinje da izbacuje crvene tacke ili vec korodira,sta vec...Do sada sam promenio nekoliko Ceskih pusaka koje sacmarice i kombinacije,i ni za jednu pusku je ne bih menjao,malo koja puska ima bravljenje i kocioni sistem kao ceska,mozda gresim,ako je tako neka me kolege isprave. najveci utisak su ostavile ceske puske na mene,kao i prva ZH 321 u kalibru 16 koju sam prvu dobio za 18.rodjendan. Smile

Podunavac

nemeza kaže:

Nemeza mislim da se autor loše izrazio, a da nije mislio da je čelik za izradu cevi loš. Mislio je da nema unutrašnju zaštitu tvrdim hromiranjem (osim Super Brno), što za naše lovce jeste velika mana. Viđao sam mnoge puške Brno ZH kod naših lovaca koje su bile u prilično lošem stanju iznutra. I zato većina naših lovaca smatra Ruske puške bolje od Čeških, što zahtevaju manje održavanja.
Tri prsta 2Kolce

nemeza
 Podunavac, nije mana kad cevi što nisu hromirane (da je mana H&H, Ham, Perdi... ne bi polirala nego hromirala cevi) već je mana kod pojedinih lovaca što su lenji i mrze ih da redovno održavaju svoje oružje. Što se tiče lošeg izražavanja to može da se desi nama na forumu, ali objaviti u ozbiljnom časopisu tekst kao stručnjak sa dvema katostrofalnim "greškama" ??? Predhodni post kao i ovaj nisam napisao da bih blatio nekog već da kolege imaju tačne informacije. Pozdrav. Bye

Podunavac

nemeza kaže:
Podunavac, nije mana kad cevi što nisu hromirane (da je mana H&H, Ham, Perdi... ne bi polirala nego hromirala cevi) već je mana kod pojedinih lovaca što su lenji i mrze ih da redovno održavaju svoje oružje. Što se tiče lošeg izražavanja to može da se desi nama na forumu, ali objaviti u ozbiljnom časopisu tekst kao stručnjak sa dvema katostrofalnim "greškama" ??? Predhodni post kao i ovaj nisam napisao da bih blatio nekog već da kolege imaju tačne informacije. Pozdrav. Bye

Ja nisam ni rekao de je mana kod pušaka ako cevi nisu hromirane, nego da je mana za pojam naših lovaca koji loše održavaju svoje oružje.
A nisam ni rekao da si hteo da blatiš čoveka, dobro je da se ukaže na greške da se ne prenose dalje. Nego mislim da se autor nije dobro izrazio, ili je trebao da naglasi da je problem u mentalitetu naših lovaca, a ne u čeliku od koga su izrađene cevi.
Tri prsta 2Kolce

canis aureus

nemeza kaže:

Bravo 2
-ma najbolje su ove ruske tvrdo hromiraTe
Nikad ne moraDu da se čistU a pucaj do mile volje ... i po blatu i po kiši i kroz vodu ... a kad se pokvarU -baci pa kupi drugu i teraj iz početkaConfused
ROFL
The best of the World all game caliber 8x57JS
Dim

canis aureus
 Kako zadovoljava "češka kombinacija" što se tiče preciznosti?!?
Zbunjen
Dim

DarkoZH
 Preciznost puske je extra,samo zavisi kako pucas Smile

canis aureus

ZH321 kaže:
Preciznost puske je extra,samo zavisi kako pucas Smile

uglavnom pucam ležeći a kadkad i sa čekeGrin
iveli 3
Dim

DarkoZH
 Ma nema sta da brines onda ako si dobar strelac,meni je kombinacija upucana na 100m grupa pogodaka je 4 cm,ja sam zadovoljan.

Cadara
 Ja sam u maju menjao udarnu iglu na ZH i kaže puškar daje godinu dana garancije. Jedno veče navabim lisicu na 20m i klik slaže mi sačmarski metak 4,5mm, opet je pukla udarna igla.
Nemam pufer patrone. Inače kombinaciju imam već 7-8 godina i za sada sam evo već 3X menjao udarnu iglu.
Ili nisu original već neka mala radinost pa ne znaju da okale ili stvarno im je to boljka.
Drugar ima Tatru već 7-8 godina i mnogo više ispali metaka nego ja i nije imao problema sa udarnom iglom. Inače ne pucam mnogo sa kombinacijom, koristim je isključivo za divlju svinju i retko pucam sa njom na Lisicu.
Moraju se održavati i redovno čistiti i nema nikakvih problema. Jako su precizne, bar moja i slaže bolju grupu nego većina lovačkih karabina koji su u mom okruženju i koje sam imao prilike da isprobam ili vidim preciznost.
Takođe i jedinačno zrno dobro nosi i dobro je usaglašena sa karabinskim, npr kugla original brenneke i gualandi od B&P nosi 5-6cm iznad i 5-6cm desno od grupe iz 7X57R na 50m što je sasvim OK za precizan hitac bez ikakve korekcije iz sačmene cevi na divlju svinju.

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Brno kombinacija KOMBINOVANO LOVAČKO ORUŽJE 29 02.11.2017. 18:27
Češka zbrojovka-optika OPTIKE I MONTAŽE 6 25.04.2015. 21:25
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 14
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,458
Najnoviji član: gorstak1972

Poslednje vesti
Širom Evrope ponovo će biti dozvoljen sportski lov na grlice, EU ukida zabranu lova
Novosađanin zatečen u krivolovu u selu Divoš
ГОДИШЊИ ПОМЕН
У кикиндском ловачком удружењу ускоро и даме
Lov na vuka i ostale predatore u Bujanovcu 2. februara

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

· 30.01.2023. 23:30

Zbogom Lalo 💔

64,440,708 posete www.srbijalov.com