Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Zastava M70

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Zastava M70
momcho2000
 Zdravо prijateli, ja se zovem Momcil i sam iz Vidin Bugarska, ja imam lovacka karabina Zastava M70 u kalibru 30-06 super karabina, moj kundak je drveni i je slomjen, zelim da kupim polimerni kundak, neko zna li gde mogu da kupim polimerni kundak i na kakoj ceni, meni je blizo Zajecar, Negotin, no nije problem da idem do Kragujevac, samo mi recite mogu li kupiti polimerni kundak, izvinjam se za moj los srbski jezik. Hvala svima, pozdravi

darkolovac
 Pozdrav kolega, mozes kupiti samo kundak u njihovom servisu. Cena je oko 70e

stojkuki
 Bratko momcil SUPER TI JE SRPSKI,!, bolji je nego kod mnogih srba.

Svaka cast!

momcho2000
 Hvala vam prijateli, uskoro idem u Srbiju, Kragujevac da kupim polimerni kundak, i da vidim vasu lepu zemlju, da pogledam i zavodu gde se napraviti ovoj lepe karabini. Puno pozz svima

Joe the hunter
 Monco ako iskas ste ti ispratim nomer na serviza, moi priatel e sef i nema da imas problem.Samo moras na pravo da si idvas.Az rabotim v Sofia i od vreme na vreme si idvam za Srbia moze da ti go donesem do Sofia ako iskas.

momcho2000 kaže:
Hvala vam prijateli, uskoro idem u Srbiju, Kragujevac da kupim polimerni kundak, i da vidim vasu lepu zemlju, da pogledam i zavodu gde se napraviti ovoj lepe karabini. Puno pozz svima

momcho2000

Joe the hunter kaže:
Monco ako iskas ste ti ispratim nomer na serviza, moi priatel e sef i nema da imas problem.Samo moras na pravo da si idvas.Az rabotim v Sofia i od vreme na vreme si idvam za Srbia moze da ti go donesem do Sofia ako iskas.

Hvala prijatelju, ma ja sam kupio kundak ot serviz "Zastava" u Kragujevac. Puno pozz svima

davorcalic
 Malo je toga napisano od početka teme o CZ karabinima u cal 308 win....a baš imam priliku da nabavim jedan takav....video sam ga nakratko i nema nijednu oznaku na njemu osim 308win?????..... neznam godinu proizvodnje,koji je model... znam da nije pucano iz njega.....dat je načuvanje čim ga je dobio povodom odlaska u penziju (vojno lice)...no više mi je bitno vaše mišljenje; taj model u tom kalibru, ako me razumete....raspitacu se malo o detaljima ...neznam ništa sem da je CZ 308win....
Žena mi Makedonka....ena Shock

Podunavac
 Ако је од официра за одлазак у пензију онда је највероватније ремонтована М48 са новом цеви. То не значи да је пушка лоша, само јој највероватније треба мало козметичке дораде.
Tri prsta 2Kolce

davorcalic
 videću sutra da ga uslikam a nije mi izgledao kao m48 jer imam jedan....(vidim Klaja ima karabin 308 win.) pa ako je taj što ga merkam, kojim slučajem m70 u tom kalibru ,vredili ga uzimati....moj karabin nije više za upotrebu,to mi je od pokojnog oca uspomena pa bi uzeo taj....
Žena mi Makedonka....ena Shock

sheytan
 U or. listu piše model. Smile
novi način otvaranja tema je bzvz... Sad

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

http://www.youtube.com/watch?v=GOzgvb4hc5U

mrwa22250

davorcalic kaže:
videću sutra da ga uslikam a nije mi izgledao kao m48 jer imam jedan....(vidim Klaja ima karabin 308 win.) pa ako je taj što ga merkam, kojim slučajem m70 u tom kalibru ,vredili ga uzimati....moj karabin nije više za upotrebu,to mi je od pokojnog oca uspomena pa bi uzeo taj....

Sve je to OK,ali nemoj misliti da ces odmah i pucati kao KlajaGrin
Shockdok pametni popustaju,budale zavladase

klaja
 Sto se tice samog kalibra nemoras da brines ,treba da vidis kakva je zavrsna obrada,koji model kocnice ima i na koji nacin mu se otvara poklopac magacina pa ces znati koji je model naravno ako je sve u orginalnom fabrickom stanju. M taj klibar puca sam ja samo pretisnem sto bi rekao jedan nas stari lovac.Odobreno
B)Opsta situacija je dobra.Neprijatelj se povlaci na svim linijama.Vojvoda Zivojin Misic

Podunavac
 Само пре него што претиснеш прво зажмириш.Grin
Tri prsta 2Kolce

momcho2000
 Zdravo prijateli, dali neko zna kakva je cena drveni kundak "Zastava M70" jedan prijatel je pocepao i zeli da kupi, pa ako je dobra cena idemo Kragujevac. Hvala vam

davidovic6

momcho2000 kaže:
Zdravo prijateli, dali neko zna kakva je cena drveni kundak "Zastava M70" jedan prijatel je pocepao i zeli da kupi, pa ako je dobra cena idemo Kragujevac. Hvala vam

Mislim da ti je pametnija varijanta da uradis kundak po meri (oko 80-100eura) pre nego da stavis fabricki kundak. Pogotovo ako imas optiku namontiranu. Cene na oglasima su ti od 3-6000 dinara. Mada tu treba povesti racuna da prilikom montaze cev bude slobodnoplivajuca. Itd.... itanje

momcho2000
 A ja sam zamenio plasticki kundak s drveni, pa sam go dao na rezbarenje i to je rezultat, karabin je Zastava M70 30-06 optika je Bushnell 1.5-6x44 Trophy XLT M, metak za grupe je Geco Express 30 06 10,7g. A kundak trazi moj prijatel ne ja;)
evo malo slike na moj kundak:

imagizer.imageshack.us/v2/280x200q90/540/htFfn4.jpg
imagizer.imageshack.us/v2/280x200q90/538/rTeTDe.jpg
imagizer.imageshack.us/v2/280x200q90/538/JtDATf.jpg
imagizer.imageshack.us/v2/280x200q90/540/vXKF74.jpg
imagizer.imageshack.us/v2/280x200q90/673/iZB96b.jpg
imagizer.imageshack.us/v2/280x200q90/673/lxY09Z.jpg
imagizer.imageshack.us/v2/280x200q90/537/1tHAn8.jpg
imagizer.imageshack.us/v2/280x200q90/911/qmsIZk.jpg
imagizer.imageshack.us/v2/280x200q90/901/SYRXPP.jpg
imagizer.imageshack.us/v2/280x200q90/911/4BEGqs.jpg
imagizer.imageshack.us/v2/280x200q90/540/kTXYj7.jpg
imagizer.imageshack.us/v2/280x200q90/912/ztc9ws.jpg
imagizer.imageshack.us/v2/280x200q90/633/Ws9g51.jpg
imagizer.imageshack.us/v2/280x200q90/540/Eb3IYV.jpg

davidovic6
 Reci mi jel su ti ova zadnja tri metka grupa a prethodni pogotci bili korekcija? Objasni nam malo grupu?
Inace vezano za Zastavin karabin M70 da kazem kolegama koji ga poseduju. Obzirom da sam vlasnik i ja jednog u kalibru 30-06 dosao sam na ideju da izvrsim kontrolu kalibra cevi i kontrolu pravoce cevi. To se radi sa kompletom specijalnog alata za majstora puskara za kalibar 7,62mm koji je potpuno odgovarajuí za moj karabin jel je to kalibar 7,62 kaoi vecina (7,62x39, 7,62x54R, 30-06S, 308W, 300WM...). Komplet u sebi sadrzi kontrolnike razlicitih debljina u koracima po 1 stota (7,62 7,63 7,64....). Bilo kako bilo kalibar moje cevi je 7,63 dok mi je pravoca cevi 7,62. Inace kod automatske puske koja bez obzira sto nije precizna ako se nadje da joj je kalibar 7,63 a pravoca cevi 7,61 to znaci da je prava kao strela (a to bude svaka 100-a) sto povlaci da je moj LK M70 sa ovakvim vrednostima "laserski" pravljen. Iz toga se vidi koliko se vodi racuna prilikom izrade lovackog naoruzanja koje nije za masovnu upotrebu. Standardi su im prilicn visoki. Pa vi sad vidite dal vam se isplati da kupite Blaser R8 ili polovan karabin bez ispucanog metka za 200-250 eura.
Jedino nisam zadovoljan sa grupom PPU na 100m, al kolko vidim za tu pricu mora da se radi reloading ako mislimo da gadjamo ozbiljno. Jel za dalje pucanje PPU je luk i voda. Besan

sheytan
 Qquuuuu!

Koleza Davidovicu, znash shta bi na ovo tvoje rekao Wolf Drashkovitj?

- Don't mix frogs and grandmothers! Stari

Smeko

PRVA VELIKA GRESHKA u tvojoj prichi je kad poredish ruske i USA kalibre. Oni su 7.62, ali samo u Srbistanu Grin ! Npr., USA zrna svih pomenutih kalibara su .308", a ruskih valjda .312", tako da ni kontrolnici ne mogu biti isti(ne znam dimenzije razmaka polja, ali izvesno da nisu iste, kao USA!)...

PPU dzebana??? Kako ko, kako shta! Smile U temi PPU sam izneo sveze utiske i vake i nake, i sa ovom zadnjom serijom i dovoljno vremena za korekciju turetima, uz dobar naslon verujem da bih pogodio barem 4 od 5 lisica koje stoje na 300m... Isto tako, za 30-06 su ljudi VETJINOM zadovoljni sa domatjom dzebanom, tako da definitivno moze da se koristi PPU i za ohohooo velike LOVACHKE daljine... Smile Kod tebe je mozda u pitanju losha serija, mozda pushka, ali ne mozesh pljuvati PPU, a da pre toga nisi imao npr. SAVRSHENU grupu sa bilo kojom drugom dzebanom... Odobreno

edit: Neshto se sad razmisljam oko tih konjtrolnika... Mozda si ti i u pravu, mozda su razmaci izmedju polja i jednih i droogih 7.62... Samo su zrna drugih prechnika, a i razmaci izmedju zlyebova... Zna li neko ovo, ali pouzdano? Smile

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

davidovic6
 Raspitaj se malo kako Zastava pravi cevi u gore pomenutim kalibrima. lovac
Sve je to 7,62mm razlika je samo u koraku uvijanja.
PPU. Mozda je losa serija ali sam siguran da je karabin OK. Osim toga licno sam pravio stalak za upucavanje pri cemu kundak oslanjam na e.n. "sandbag". Tako da kad gledam cilj vidim ga isto kao da pustim film na kompu i stisnem pauzu - nema mrdanja. Al dzaba kad to nije to. Besan
Sto se tice vecine lovaca koji su zadovoljni PPU-me necu da ih prozivam ali isto tako ta velika vecina gadja na 30-100 m plafon. A kad promase kazu da je "vrdnulo". srbijalov

sheytan
 Nemoj biti siguran da je karabin OK, dok sa bilo kojom drugom municijom ne napravish "savrshenu" grupu. Smile Nije karabin samo cev. Daleko bilo da tvrdim da karabin ne valja, naprotiv, verujem da je OK, ali najlakshe je okriviti municiju, koju smo PRVU probali, i ochekivani rezooltat izostao...

Procitaj ovaj test o PRECIZNIM pushkama, pa da vidish kakve grupe prave sa svecq dzebanu: http://www.kaliba...icleId=342 Cry

A da ne kachim fotke jopet od moju Zastavu od pre 80-ak godina, s novijom PPU dzebanom... Stidljiv

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Zastava sa Battue nišanom KARABINI 75 24.06.2022. 13:29
ZASTAVA M85 KARABINI 48 11.08.2020. 12:51
Crvena Zastava - Puške sačmarice LOVAČKE PUŠKE GLATKIH CEVi 375 13.09.2016. 15:02
Bokerica M80 Crvena Zastava LOVAČKE PUŠKE GLATKIH CEVi 79 04.11.2013. 08:02
Zastava M24 (Kraljevina Jugoslavije) KARABINI 4 22.01.2011. 13:28
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 21
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,453
Najnoviji član: hladni

Poslednje vesti
“ЈАСТРЕБАЧKИ ВУK” – 2025. год.
U GREBENCU SE INTENZIVNO LOVI, PONEKO I PECA
Tri velika vuka snimljena na planini u Srbiji
Petrovaradin: Problem u lovištu
PRVENSTVO VOJVODINE

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

· 30.01.2023. 23:30

Zbogom Lalo 💔

64,139,522 posete www.srbijalov.com