Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Zastava M70

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Zastava M70
kempi
 Kolega Davidovicu imam potrebu da opovrgnem vase tvrdnje sto se kalibara tice zato sto ovaj sajt pregledaju i citaju mnogi, pa da jednostavno neko nebi napravio neki ekces sa oruzjem. Anglosaksonska oznaka 0.308 nije isto isto sto i Ruski ili nas 7,62. A kako ??
Precnik zlebova je isti i kod jednog i kod drugog ali su u u 7,62 polja veca za .003 inca sami tim kalibar 7,62 koristi zrna diametra 0.311. Sto dalje govori da 308 koristi zrna 0.308 diametra.
Naravucenije u 308 ili 30-06 ili 300wm staviti zrno od 7,62 (0.311) zagarantovana nesreca !!!

hvala...

canis aureus
 Tačno tako kempi Stari
Ne bi se smelo igrati sa tim 7,62 američkog vs ruskog porekla No no no
... da je istina što kempi i tebra shey(koga ovom prilikom pozdravljam Dobro vece ) a ja podržavam mo'š naći i u PPUovom katalogu mundže gde prikazivaDu da sa zrnima promera 0.310 diametra puni mundža 7,62x39 a sa 0.311 7,62x54R, .303British i 7,65Argentine dok .300WinMag .30-06Spr i .308Win punidu sa 0.308 dia ... a naravno to se sve može pronaći i proveriti u katalozima drugin firmi i proizvođača ...
The best of the World all game caliber 8x57JS
Dim

sheytan
 Fala, tebra imenjatche, otpozdravljam! Kiss

Ali, meni sada ICH nije jasno... Cry

Prechnik zlyebova, tj. razmak izmedju dva naspramna zlyeba(kod bushenja sa parnim brojem zlyebova, naravno), bi, kako ja to shvatam, trebalo da bude kao i prechnik zrna, tj. kod .308 - .308"(tj. oko 7.82mm), a kod sovjetskih, npr., .311 - .311"(tj. oko 7.90mm). E, sad, da li je mogutje da je i kod jednih i kod drugih kalibar cevi(razmak izmedju dva naspramna polja) - 7.62??? Ondak su polja kod ruskih kalibara "vishlja", tj. znatno dublje se urezuju u zrno???
novi način otvaranja tema je bzvz... Sad

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

http://www.youtube.com/watch?v=GOzgvb4hc5U

davidovic6
 Ljudi pustite zrna. Besan Pricam o kalibru i cevi M70.
Nije mi bila namera da pricam o vrsti zrna vec o kalibru koji sam konstatovao na karabinu i nakon toga o pravoci cevi. Shvatam da nije zrno isto za sve kalibre.
Posle vasih postova sam se malo bolje informisao i hvala za to. Jaooo
Ali ponavljam da je prica prvenstveno bila za kontrolu kalibra i pravoca cevi.
Jel ima neko da je kontrolisao cev na ovaj ili slican nacin i da jeste/nije bio zadovoljan. Kakva su iskustva
Harmonika
P.S. Prema nekim informacijama Zastava cevi busi sa istim burgijama i potuno su indenticne. E sad dal je to istina ili nije....

momcho2000

davidovic6 kaže:
Reci mi jel su ti ova zadnja tri metka grupa a prethodni pogotci bili korekcija? Objasni nam malo grupu?

Da bili su korekcija, ovo na slike je red na pucanje a distancije e 115 metra, metak je Geco Express 30-06 10,7 g.
imageshack.com/a/img743/4882/gVaSKL.jpg
imageshack.com/a/img743/9844/pDpl3l.jpg

mrwa22250
 Nista ja tu ne bih dirao,za lovacke potrebe vise nego dobra grupaOdobreno
Shockdok pametni popustaju,budale zavladase

davidovic6
 Ekstra ti je grupa. Svaka cast

krilas
 Znam da sam negde procitao, ali moram da priznam da me mrzi da trazim. Radi se o zameni cevi i kalibra karabina M70. Molio bih da mi neko napise sta je potrebno da se uradi i jel moguce (uvek M70) iz kalibra 8x57IS "pretvoriti" u 9,3x62, i manje vise koliko bi to kostalo?1Confusedlovac
Siroma

AcaNik
 Ако мислиш да ли је законски могуће, јесте.
Питао сам кад сам хтео да мењам 8х57 у 270. Тада нисам стигао а сада сам незапослен и јбг Sad

krilas
 Prvo da ti se zahvalim kolega AcaNik, ali to sam znao i sam. Pitanje je tehnicke prirode, u smislu , ova 2 kalibra da li su kompatibilni (sanduk i ostalo) a naravno i ekonomske prirode, koliko kosta,ako je blizu cene novog onda se ne isplati ?!Confused
Siroma

Podunavac
 Kolega Krilaš isti su sanduci. Čak je i zatvarač isti i po dužini i po promeru glave koja hvata obod čaure. Ista je i debljina oboda čaure tako da je isti i izvlakač. Znači potrebna je jedino zamena cevi, sve ostalo paše.
Tri prsta 2Kolce

krilas
 Zahvaljujem! Posto je to OK, ostaje da se vidi papiroloska procedura, a i ekonomski efekat?!Brzo se vraćam
Siroma

krilas
 Kad si vec tu kolega Podunavac, jeli moguce zameniti i obarace, jer trenutno imam sa 2 (sa ubrzicom) a zeleo bih samo sa jednim podesljivim?
Siroma

Podunavac
 E to je već problem. Sobzirom na komplikovanu papirologiju u Srbiji i plaćanje cevi i ugradnje, možda je bolja solucija da potražiš polovan karabin u ovome kalibru, pa za otprilike istu cenu imaš dva karabina. I ako platiš malo više, al' dva su dva.
Tri prsta 2Kolce

Podunavac
 Moguća je zamena obarača. Zastava radi 3 sistema koju su međusobno kampatibilni. Tebi treba DOT obarač.
Tri prsta 2Kolce

Huntr
 zahtev za zamenu cevi i cev u zastavi blizu 200 e,okidac kod nekog od puskara bar 70 e.a verovatno ces hteti i kundak da menjas jos 150e,pa gorivo i zamena oruznog bar 50e,skoro 500e
nov i papirologija 550e.
e sad ima i onih koji ti to odrade jeftinije,pa brojevi na cevi i zig od zavoda su virtuelni,pa sve to izadje jeftinije,ALI..

polovna osmica,leupold montaza i vx1 optika za te pare.

ostaje ti da se przis ko i mi svi ostali,sta bi kad bi.Cenzurisanoi ga Bye
kad se lov svede samo na odstrel tada ga treba zabraniti

krilas
 Hvala, to smo vec apsolvirali ranije(sto se sistema okidanja tice) samo sto nisam znao da su kompaktibilni, ondosno da se mogu zameniti, e sad ovde na forumu sam citao ali sad nemogu da nadjem gde, da procedura (papirologija) nije skupa, ako se ne varam sve bi trebalo da izadje manje od 10.000 din (manje od 100 eura), ali se ne secam koliko kosta cev i ugradnja,i to bi trebalo da bude oko 17.000 din, a vrlo brzo (za 10-ak dana ) kupujem novu "cevku" uvek M70 ali u kalibru 7x57, tako da bi mi 9,3 bas onako za DS vrsila posao, jer je i to glavna lovna divljac kod nas.ZivioRodjo
Siroma

DakiNS

krilas kaže:
Hvala, to smo vec apsolvirali ranije(sto se sistema okidanja tice) samo sto nisam znao da su kompaktibilni, ondosno da se mogu zameniti, e sad ovde na forumu sam citao ali sad nemogu da nadjem gde, da procedura (papirologija) nije skupa, ako se ne varam sve bi trebalo da izadje manje od 10.000 din (manje od 100 eura), ali se ne secam koliko kosta cev i ugradnja,i to bi trebalo da bude oko 17.000 din, a vrlo brzo (za 10-ak dana ) kupujem novu "cevku" uvek M70 ali u kalibru 7x57, tako da bi mi 9,3 bas onako za DS vrsila posao, jer je i to glavna lovna divljac kod nas.ZivioRodjo

Kolega , problem pri menjanju sistema obarača nije glavni problem, nego je potrebno prilagoditi i kundak, za različite sisteme različito je i razbušivanje kundaka pošto sistemi nisu gabaritno isti.
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

AcaNik
 Кад сам питао овде код мене је била та такса што се плаћа 1000рсд и нешто мало преко тога. вероватно би се после платила и дозвола. Чини ми се да је цев била 10500рсд али не држи ме за реч. Ако сам добро разумео кад сам питао у ту цену је ишла и замена јер ваљда само застава има дозволу то да ради.
Обарача је чини ми се била 4500рсд.
Сада је то сигурно скупље. Колико не знам.

ssekir75
 све у свему, мени личи да се то не исплати. што рече подунавац, брена је брена, ал двапут је двапут...
ловци су организована наоружана група људи која преко поља, шума и ливада иде у кафану iveli

калибар је "производ" два броја означених милиметримаStari

не пучај шинко док им не видиш беоњачеElmer

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Zastava sa Battue nišanom KARABINI 75 24.06.2022. 13:29
ZASTAVA M85 KARABINI 48 11.08.2020. 12:51
Crvena Zastava - Puške sačmarice LOVAČKE PUŠKE GLATKIH CEVi 375 13.09.2016. 15:02
Bokerica M80 Crvena Zastava LOVAČKE PUŠKE GLATKIH CEVi 79 04.11.2013. 08:02
Zastava M24 (Kraljevina Jugoslavije) KARABINI 4 22.01.2011. 13:28
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 22
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,453
Najnoviji član: hladni

Poslednje vesti
“ЈАСТРЕБАЧKИ ВУK” – 2025. год.
U GREBENCU SE INTENZIVNO LOVI, PONEKO I PECA
Tri velika vuka snimljena na planini u Srbiji
Petrovaradin: Problem u lovištu
PRVENSTVO VOJVODINE

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

· 30.01.2023. 23:30

Zbogom Lalo 💔

64,139,479 posete www.srbijalov.com