atom kaže:
Kolega podunavac procitaj moj prethodni upis! U ostalom da ne samaramo otidi na capriolov sajt pa tamo vidi razlika je oko ova dva modela je nepunih 80 glava! Pozdrav
Onda je to kolega najmanja razlika u evropi. Pro Hunter je svuda ispod 1500 evra (u nemačkoj 1300 evra). Dok je Classic od 1800 evra pa naviše. Kod mene je npr. (u HR) Pro Hunter oko 1500 evra, dok je Classic oko 2400 evra. Ali to je već poznata stvar da trgovci oružjem u Srbiji rade šta hoće i naplaćuju oružje kako hoće, zbog nemogućnosti privatnog uvoza oružja.
Od svih uvoznika u Srbiji Capriolo za modele oružja koje uvozi ima ubedljivo naj približnije cene oružja po kojima se to isto prodaje u većini Evropskih zemalja!
Kod većine drugih uvoznika razlike u cenama u Evropi i Srbiji kreću se od 30% pa i preko 50%!
If the hunter does his part, the 270 will not let him down!
Hvala Podunavac na cestitkama!
Sto se cene tice, sa nekim malim popustom, ispada 1.925 eur. Da li je to puno, malo, realno... Tesko da ce iko dati pravi odgovor! Ipak je ovo Srbija! Brale...
Meni se ona dopala, budzet je spremljen jos poodavno, i to je to!
A sto se slika tice, sad cu pokusati...
I ako nisu kako treba, ne zamerite!
Nikada do sada nisam slikao pusku!
Hvala na cestitkama i pozitivnim komentarima!
A sto se optike tice, tek to ce igranka da bude...
Za sad, pojma nemam!!!
Takodje ni za municiju...
Tako da, ako imate kakav predlog, vrlo sam rad da ga saslusam!
nebojsa1 kaže:
Za sad, pojma nemam!!!
Sve zavisi sta i kako planiras da lovis.
''Kao ptica koja jebez krila, Srbija bibez goniča bila''
Ako želiš da izbegneš budale, ne radi ništa, ne pričaj ništa i budi ništa.
Upravo o tome pricam...
Sta planiras da lovis, kako planiras da lovis, gde planiras da lovis, kad planiras da lovis, na kojoj daljini planiras da lovis, s' kim planiras da lovis...
Za svaki odgovor treba ti po jedna puska, optika i municija!
A kad pitas za nesto univerzalno, izvredjaju te kao konja!!!
nebojsa1 kaže:
Upravo o tome pricam...
Sta planiras da lovis, kako planiras da lovis, gde planiras da lovis, kad planiras da lovis, na kojoj daljini planiras da lovis, s' kim planiras da lovis...
Za svaki odgovor treba ti po jedna puska, optika i municija!
A kad pitas za nesto univerzalno, izvredjaju te kao konja!!!
Pa moze se i lisica loviti sa 7mm Remington Magnum, moze i nosorog sa .243 Win. Moze li?
Isto tako moze i lov divljih svinja pogonom da se zavrsi sa optikom 12x40 i srndac moze na preko 100 metara da se gadja pomocu Red Dot-a. Moze?
Zato i postoji tolika lepeza municije, optika i kalibara. Ali zato postoji i neka relativno pogodna sredina svega toga.
A da je skup sport, skup je. yebiga.
''Kao ptica koja jebez krila, Srbija bibez goniča bila''
Ako želiš da izbegneš budale, ne radi ništa, ne pričaj ništa i budi ništa.
nebojsa1 kaže:
Za sad, pojma nemam!!!
Za ovako lepu i kavlitetnu pušku mora i dobra (i skupa) optika. Sobzirom da je velika trojka (Zeiss, Swarovski i S&B) stvarno preskupa, moja je preporuka Meopta iz serije Artemis ili MeoStar R1. Uvećanja i promer objektiva zavise od uslova u kojima ćeš najčešće da loviš. Doba dana, daljine, pokrivenosti terena i vrste divljači. Najuniverzalnija bi bila 1,5-6x42 ili 2-8x42. Ali ako se lovi u ataru bez šume i uglavnom u sumrak i svanuće, bolji izbor je 3-10x50 ili 3-12x50(56). Končanica 4. Osvetljena končanica nije neophodna, a preskupa je i podiže cenu optike za oko 30- 40%. Bolje je kupiti kvalitetnu bateriju za osvetljavanje. Montaža po mom mišljenju skidajuća, da puška može da se koristi i sa mehaničkim nišanima. Preporučio bi nešta od firme Rusan. Vrhunski kvalitet uz umerenu cenu, a zastupa ga Top Gun iz Požarevca.
Što se tiče municije ni našoj PPU ništa ne fali. SP 11,2 grama ili Grom 11 grama. Ako možeš da si priuštiš nešta skuplje onda RWS. UNI Classic 11,7 grama ili DK 10,7 grama.
Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.
MilanO Offline
· 15.10.2024. 05:38
Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6
tomo vrbas Offline
· 01.01.2024. 19:30
Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻
Planinko011 Offline
· 01.01.2024. 17:21
Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).
slavaplana Offline
· 15.12.2023. 13:46
Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo što to trpimo.
Hunter_lovac Offline
· 12.12.2023. 23:19
Planirao sam da polozim za dozvolu za pusku ali ja nosim naočare pa me zanima da li ja mogu da prodjem lekarski pregled pozdrav
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:13
Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:10
Pozdrav svima..
Anita Randjelovic Offline
· 11.02.2023. 15:09
Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?