Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Dvokuglare, express puške

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Dvokuglare, express puške
nemeza
 Kolega stojkuki, retko koja dvokuglara ima automatsku kočnicu baš iz razloga koji si pomenuo, zamisli itu sliku koju si opisao ali umesto DS neku "živuljku" velike petorke. Pozdrav. Bye

stojkuki
 Slazem se za nezgodaciju u tim slucajevima.
ZAledis se kada vepr krene ka tebi a kamoli bufalo ... jos se on puca sa 20 do 30 koraka, mislim da bih se prevrnou istog trebnutka ako bi mi puca zakazala .....
Samo sam napisao sta citam po netu, mozda je i pitanje mog prevoda ... vec sam pisao o tome da je Asper moj izbor, cekaju se samo papiri ... bit ce moja samo tako ... Mada ko zna, bio sam kod ljudi u rikosetu i dao jasnu zainteresovanost za kupovinu, rekose zvacemo kada stignu ... i nisu zvali ... a znam da su stigle ... malo mi je to .... neozbiljno ... pa lako moze da bude i nesto drugo, iako mi je asper prelep.

Sotra

stojkuki kaže:
Slazem se za nezgodaciju u tim slucajevima.
ZAledis se kada vepr krene ka tebi a kamoli bufalo ... jos se on puca sa 20 do 30 koraka, mislim da bih se prevrnou istog trebnutka ako bi mi puca zakazala .....
Samo sam napisao sta citam po netu, mozda je i pitanje mog prevoda ... vec sam pisao o tome da je Asper moj izbor, cekaju se samo papiri ... bit ce moja samo tako ... Mada ko zna, bio sam kod ljudi u rikosetu i dao jasnu zainteresovanost za kupovinu, rekose zvacemo kada stignu ... i nisu zvali ... a znam da su stigle ... malo mi je to .... neozbiljno ... pa lako moze da bude i nesto drugo, iako mi je asper prelep.
Puske nisu stigle ,tacnije u putu su .Sticice 5 dvokuglara i prvi put 5 obrtnocepnih karabina 'Iris'.Vas cu obavestiti u privatnoj poruci kada budu spremne za prodaju s'obzirom da od momenta sletanja na aerodrom i carinjenja mora proci 10-tak dana da bi dozvolili transport( nazalost birokratija je cudo ).Pozdrav
Sotra

javor
 Nedavno sam ja gleda neku rusku dvokuglaru u kalibru 9,3 i koštala je 8000 i nešto kuna.Nije loša,kratka,zgodna..jest da je malo oteža,ali dvije su cijevi..Nego meni pada na pamet nešto drugo..Jeli teoretski moguće od sačmarice napraviti dvokuglaru?Naći nekog dobrog majstora i da to sredi za oko 1000eura?Jel tko to radio?
Lisica

Podunavac
 Jeste moguće. Već je više majstora pravilo dvokuglare od sačmarice TOZ 63 sa mitraljeskim (M 53) cevima u kalibru 8x57 IRS. Glava (i brava) Tozovke je dovoljno čvrsta da izdrži pritiske a cevi od "Šarca" se kod nas relativno lako nabavljaju. Dužina cevi i kalibar su odlični za šumski lov na kratkim i srednjim distancama (za šta su ovakve puške i predviđene).
Što se tiče ruske expresice (položare) to je Baikal MP-221 Artemida. Na žalost ne pravi se u kalibru 9,3x74R, a u Hrvatsku se uvozi samo u kalibru 30-06 Spr. Pravi se i u kalibru 45-70 Govt. koji je dobar izbor za ovakvu vrstu oružja i lova.
i50.tinypic.com/2cffa6h.jpg

U kalibru 9,3x74R se pravi Baikal MP-94 Ekspres sa razdvojenim cevima i bok rasporedom.
i45.tinypic.com/352mdt0.jpg
Tri prsta 2Kolce

javor

Podunavac kaže:
Jeste moguće. Već je više majstora pravilo dvokuglare od sačmarice TOZ 63 sa mitraljeskim (M 53) cevima u kalibru 8x57 IRS. Glava (i brava) Tozovke je dovoljno čvrsta da izdrži pritiske a cevi od "Šarca" se kod nas relativno lako nabavljaju. Dužina cevi i kalibar su odlični za šumski lov na kratkim i srednjim distancama (za šta su ovakve puške i predviđene).
Što se tiče ruske expresice (položare) to je Baikal MP-221 Artemida. Na žalost ne pravi se u kalibru 9,3x74R, a u Hrvatsku se uvozi samo u kalibru 30-06 Spr. Pravi se i u kalibru 45-70 Govt. koji je dobar izbor za ovakvu vrstu oružja i lova.
i50.tinypic.com/2cffa6h.jpg

U kalibru 9,3x74R se pravi Baikal MP-94 Ekspres sa razdvojenim cevima i bok rasporedom.
i45.tinypic.com/352mdt0.jpg
Ovu donju sam gleda.Što se tiče mitraljeskih cijevi vidio sam par ručno rađenih karabina sa takvim cijevima i ljudi tvrde da su puno precizniji nego sa starim cijevima (govorim o preradi M48).Jer nedavno je jedan moj kolega kupio kombinirku gore 12magnum a dolje 30-06 i kada smo uspoređivali sa mojom Ižovkom 12magnum samo je u glavi jedan mali jezičac pomaknut tako da se cijevi ne mogu zamijeniti.Jedina razlika je u tome i što je u moje bijela glava i jedan obarač a kog ove druge crna glava i dva obarača.Znači da bi komotno i moja puška mogla imati npr. obe cijevi u 30-06.Govorim hipotetski,ali očito je moguće to napraviti!
Lisica

javor
 Inače ova "artemida" mi se više sviđa iako je nisam ima prilike vidjeti.Ima li tko iskustva sa takvom puškom???
Lisica

PEZ

javor kaže:
Znači da bi komotno i moja puška mogla imati npr. obe cijevi u 30-06.Govorim hipotetski,ali očito je moguće to napraviti!

Kolega javore,teoretski gledano da,moguce je sad kolko bi to bilo dobro odradjeno,pre svega mislim na saosnost cevi (da se pogotci iz obe cevi poklapaju,prave minimalna odstupanja jedni od drugih) zavisi od majstora, ali bi sigurno takav kvalitetan rad sigurno premasio cenu recimo ove ruske Artemide.

Cvele
 Ima samo jedan mali problemcic... dali bi' takva preradjena puska mogla da se registruje i bude legalna ? Elmer
srbijalov Lov je za mene život =))) srbijalov

javor

Cvele kaže:
Ima samo jedan mali problemcic... dali bi' takva preradjena puska mogla da se registruje i bude legalna ? Elmer
Da,i to je pitanje..Vjerovatno bi,ali sve dok bi izganja papirologiju i birokraciju isplativije bi bilo kupiti novu Bravo 2
Lisica

Cvele
 javore, pitanje je dali moze uopste da izvuce papirologiju.. Smile

javor
 Da naravno kolega,prije će svinje dobiti krila nego bi se moglo učiniti takvo nešto.Pretpostavljam da je birokracija jednaka kod vas u SRB kao i kod nas u HR.
Lisica

Cvele
 Iako ne znam kako je kod vas, kod nas je sigurno gore Besan

vojkan
 Drugari imam u ponudi da kupim Artemidu u kalibru 30-06 u super stanju sa novim orahovim kundakom veoma malo koriscenu,jel mi moze neko reci realnu cenu takve da kazem polovne puske i neko iskustvo od kolega koji je poseduju i jev su lovili sa njom!
Ja sam Lovac s juga cevka mi je duga!

javor

vojkan kaže:
Drugari imam u ponudi da kupim Artemidu u kalibru 30-06 u super stanju sa novim orahovim kundakom veoma malo koriscenu,jel mi moze neko reci realnu cenu takve da kazem polovne puske i neko iskustvo od kolega koji je poseduju i jev su lovili sa njom!
Obaraj cijenu koliko got možeš Smeko
Lisica

Cvele
 Da li neko zna mozda koja je sada cena Artemide? Smile

Cvele
 Auuuu Shock cena Artemide je 90.000,00rsd Shock cene skacu, ali ovo je cudo, cini mi se da je bila oko 70... Uvredjen

Nikola Vojinovic
 Zadnja cena koju ja znam je oko 800 eura, s tim sto sam dobio informaciju da se od sledece godine proizvodi u kal. 8x57JRS sacekacu do tada...
Priroda, kerovi i lov!

Cvele
 Hm.. na Ruskom sajtu pise da se Artemida pravi samo u 3 kalibra, 308, 30-06 i 45-70...

Nikola Vojinovic
 Jeste Cvele, ali sam pisao mail firmi "Loris" koja je uvoznik ruskog oruzja za nase trziste, pre toga sam se cuo sa gospodjom koja je pitanje prosledila proizvodjacu, za oko dva dana dobio sam informaciju da se planira pocetak proizvodnje u 8x57JRS od 2014. godine. Ja se iskreno nadam da ce se to desiti...
Priroda, kerovi i lov!

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Fabarm lovačke puške LOVAČKE PUŠKE GLATKIH CEVi 29 17.05.2024. 12:24
TRAŽIM-NUDIM POSAO U OBLASTI LOVSTVA, ŠUMARSTVA, VETERINE SVAŠTARA 45 01.03.2023. 14:51
Sabatti kombinovane lovačke puške KOMBINOVANO LOVAČKO ORUŽJE 16 07.03.2022. 23:10
GECO express municija MUNICIJA ZA OLUČENE CEVI 10 13.04.2021. 12:09
Hajke, lovačke manifestacije, pozivi, obaveštenja, iskustva i utisci SVAŠTARA 1096 20.02.2020. 12:07
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 19
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,451
Najnoviji član: Hanoverski k...

Poslednje vesti
U LU "Šumadija" Kragujevac
Otkazana manifestacija Lovac i pas
УОЧИ ПОЧЕТКА ЈЕСЕЊЕГ ЛОВА - ЈОШ ЈЕДНО ДРУЖЕЊЕ ...
PRVENSTVO VOJVODINE ST. HUBERT 16.11.2024. RISTOVAČA
Lovačka slava - Sveti Jevstatije

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 12.12.2023. 23:19

Planirao sam da polozim za dozvolu za pusku ali ja nosim naočare pa me zanima da li ja mogu da prodjem lekarski pregled pozdrav

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

63,953,998 posete www.srbijalov.com