Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Zastava sa Battue nišanom

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Zastava sa Battue nišanom
nidzamotocross
 Podunavac, hvala na odgovoru i čestitam šest iljadarke komada upisa. Bravo 2
''Kao ptica koja je bez krila, Srbija bi bez goniča bila''

Ako želiš da izbegneš budale, ne radi ništa, ne pričaj ništa i budi ništa.

Podunavac

MMilos kaže:
Kad smo kod skidanja nišana (pričam o običnim nišanima na Zastavi M70) - da li se prednji nišan može skinuti u "sam svoj majstor" varijanti, ili to mora majstor?

Je l ostaju neki "žlCenzurisanoovi", rupe, nešto i da li mora da se brunira cev posle toga*?

Nije nikakav problem skidanje nišana. Prvo skineš štitnik, onda izbiješ mušicu. Ispod imaš šaraf koji odvrneš i skineš nosač mušice (rampu), posle još samo izvadiš gornji deo lastinog repa. Ali kad se skine prednji nišan na cevi ostaju žlebovi od lastinog repa. Bruniranje nije neophodno jer uglavnom nema oštećenja na cevi ili su ona minimalna.
Tri prsta 2Kolce

Podunavac

nidzamotocross kaže:
Podunavac, hvala na odgovoru i čestitam šest iljadarke komada upisa. Bravo 2

Nema na čemu Nidžo. A za ovolikom broju upisa sam se i ja iznenadio. Mnogo je to. Postao sam ovisnik o Srbijalovu.Grin
Tri prsta 2Kolce

Podunavac

vlada lovac kaže:
Postoje red dot nišani sa uvećanjem od 2x... ali ako imam karabin sa batue našanima ili takav planiram da kupim, na njega nikad ne bih stavio red dot, kolimatorski i slično, već samo na karabin sa običnim nišanima ili bez nišana

Iskreno rečeno ja ih do sada nisam video. U kakvoj su konfiguraciji, otvoreni ili sa tubusom? Imaš li kakvu sliku ili tehničke podatke?
Tri prsta 2Kolce

DakiNS
 Kolege obratite pažnju na upise Van temeNazad na temu
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

sheytan
 Ni na jednom forumu koji pratim, a pratim ih podosta, ni izbliza nema ovoliko opominjanja prilikom skretanja s teme, vetj admini reaguju tek kad dodje do kakvog problema, ozbiljnijeg konjflikta i sl...

Shta je lepshe, kolegijalnije, opooshtenije, prijatnije, ..., procenimo/te sami! Smile
novi način otvaranja tema je bzvz... Sad

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

http://www.youtube.com/watch?v=GOzgvb4hc5U

DakiNS
 Šeki da te malo podsetim.

3. U komentarisanju se trudite držati teme. Komentari koji nemaju veze s temom mogu, prema odluci uredništva, biti izbrisani.
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

vlada lovac

Podunavac kaže:

vlada lovac kaže:
Postoje red dot nišani sa uvećanjem od 2x... ali ako imam karabin sa batue našanima ili takav planiram da kupim, na njega nikad ne bih stavio red dot, kolimatorski i slično, već samo na karabin sa običnim nišanima ili bez nišana

Iskreno rečeno ja ih do sada nisam video. U kakvoj su konfiguraciji, otvoreni ili sa tubusom? Imaš li kakvu sliku ili tehničke podatke?

Sa tubusom neki od modela Truglo ne secam se koji, kolega Aca81 ima jedan takav, pa kad vidi upis valjda ce reci o kom modelu se radi da ne trazim ja

aca81
 Evo ovaj sam ja imao

http://www.magnum...030db2-555

Mislim da ne postoje "otvoreni" sa uvecanjem
DOBAR POGLED

MMilos

Nije nikakav problem skidanje nišana. Prvo skineš štitnik, onda izbiješ mušicu. Ispod imaš šaraf koji odvrneš i skineš nosač mušice (rampu), posle još samo izvadiš gornji deo lastinog repa. Ali kad se skine prednji nišan na cevi ostaju žlebovi od lastinog repa. Bruniranje nije neophodno jer uglavnom nema oštećenja na cevi ili su ona minimalna.

Zadnji sam skinuo lako al prednji ne smem da se usudim.
Jel ima neko uputstvo u slikama...ne znam sta je sta od ovoga sto si nabrojao, kolega?
moze i na pp.

Cvele
 Koji je razlog sto si ga skinuo aco ?
srbijalov Lov je za mene život =))) srbijalov

aca81
 cvele razlog je mehanicko ostecenje prilikom teskog pada gde sam ostetio nisan i iscupao montazu sa sve zavrtnjima Frown tako ti je to u planini jbg Smile

i59.tinypic.com/t5shu8.jpg
DOBAR POGLED

aca81
 Celicni tubus je ulubljen i to dovoljno govori kakav je udarac pretrpeo....postavicu sliku kako izgleda nisan na pusci ali se prebacujemo na temu predvidjenu za ovaj nisan Smile
DOBAR POGLED

Podunavac

MMilos kaže:

Zadnji sam skinuo lako al prednji ne smem da se usudim.
Jel ima neko uputstvo u slikama...ne znam sta je sta od ovoga sto si nabrojao, kolega?
moze i na pp.

Ako negde uspem pronaći slike postaviti ću ih.
Tri prsta 2Kolce

Scorpion Hunter
 Da li je neko skidao zadnji nisan sa M70 batue i montirao opticki?
Kako ste zadovoljni grupama na 100m? Konkretno mislim na kalibar 9.3x62...

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
ZASTAVA M85 KARABINI 49 03.03.2025. 03:55
Zastava M70 KARABINI 943 01.03.2025. 00:59
Upucavanje LK sa optičkim nišanom PUŠKARSKA RADIONICA 170 28.09.2017. 20:07
Crvena Zastava - Puške sačmarice LOVAČKE PUŠKE GLATKIH CEVi 375 13.09.2016. 15:02
Bokerica M80 Crvena Zastava LOVAČKE PUŠKE GLATKIH CEVi 79 04.11.2013. 08:02
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 15
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,458
Najnoviji član: gorstak1972

Poslednje vesti
Širom Evrope ponovo će biti dozvoljen sportski lov na grlice, EU ukida zabranu lova
Novosađanin zatečen u krivolovu u selu Divoš
ГОДИШЊИ ПОМЕН
У кикиндском ловачком удружењу ускоро и даме
Lov na vuka i ostale predatore u Bujanovcu 2. februara

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

· 30.01.2023. 23:30

Zbogom Lalo 💔

64,475,331 posete www.srbijalov.com