Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Češka kombinacija

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Češka kombinacija
DarkoZH
 Moja kombinacija je u extra stanju,dao sam sacuvaj boze para,mada udarne igle su mane na svim ZH puskama,i jos jedna mana su cekici,desava se kada povucete prvu obaravu da opali oba metka od jednom,to mi se desavo nekoliko puta i nije prijatno uopse,igle sam menjao 1 za 3 godine,a problem sa cekicima je lako resiv,to je 15 minuta posla kod majstora.

Cadara
 Ja bi joj dodao kao manu tvrde obarače. Pošto sam navikao godinama da lovim zastavinim 8X57 TRex-om i koristio uvek ubrzicu dosta mi je trebalo da se naviknem na obaraču koja je dosta tvrda za moj ukus. Ali sve se navikne.
Model Tatra i Brno super ima ugrađenu ubrzicu u prvi obarač i jednostavnim povlačenjem obarača prema braniku obarače uključuje se ubrzica. Na prvom obaraču je i mali šrafić za fino štelovanje ubrzice.
Sve u svemu sa svim manama i vrlinama šteta je što se više ne proizvode, verujem da bi se do sada otklonile i neke dečije bolesti od kojih pate ali odoše u istoriju...

canis aureus
 Bravo 2
Imao sam priliku da na strelištu upucavam tri ZH kombinacije dve 16/70-7x57R i jednu 12/70-7x57R
U dva slučaja sa municijom PPU SP a jednu sa Sellier&Bellot-ovim SP, na 16ticama su bile Cajsove optike 4x32 a na 12tici neka loša Norconiya(koliko se sećam 3-10x40 ili tako nešto) ... i sa "intezivnim" hlađenjem cevi jer poznato je da više uzastopnih više zagreva i kod ZH sve više spušta pogotke zbog donje sačmene koja je "hladna" a gornje karabinske, nisam postigao rezultat od 4cm na 100mConfused
Uglavnom su grupe bile od 5 do 10cmYes
Napominjem da je na jednoj 16tici cevka bila prilično oštećena(nagriženaa) pa nije spuštala ispod 10cm a nije daleko bila ni ova 12tica sa Norcony dok je druga 16tica bila B) ali oko 5cm

Koji ti nišan koristiš? Montaža nišana?
Sa kojom mundžom?
The best of the World all game caliber 8x57JS
Dim

DarkoZH
 Ne bih dao moju cesku ni za sta na svetu Smile , jedan moj kolega,dosta je stariji od mene,ima sve moguce cevi za cesku zh,sacmaricu,trap cevi,kombinacije,dvokuglare,kada mio pokaze plakao bih od muke sto ne mogu da nadjem takve cevi. Steta sto se ne proizvode vise.

Cadara
 Ja koristim PPU SP od 11,2gr i od maja ove godine sam počeo RWS H-matel isto 11,2gr. Za sada sam imao dva krštenja sa H-mantelom te ga testiram, inače jako skup metak, preterano za naše prilike oko 400 dinara.
Original češka montaža i 6X40 japanski Hunter od 1988 godine, končanica br 1.
Međutim uskoro planiram Meoptu 4X32.
Uglavnom su na njih Cajs ZF4 sa originalnom montažom. Kolege koji imaju kombinacije imaju svi ZF4 ili ZF6.
Na starom Cajsu je slika i jasnoća slike savršena, izdržljiva optika, ali se teško upucava, odnosno nije teško kada upucava onaj koji to zna.
Meni za ovih 7-8 godina još nijednom nije optika zakazala i nisam morao upucavati pušku ili slično, ispucao sam dosta jedinačnih zrna koja dosta dobro tresu u odnosu na meki 7X57R, ali 6X uvećanje je mnogo za kombinaciju i jasnoća slike na mojoj optici u sumrak i noću i na starom cajsu je kao dupe i oko.
Zato i planiam Meoptu 4X.

DarkoZH
 montaza EAV SHVENK i optika Carl Zeiss 3-9x40,i munica S&B Sierra 10,2 gr. Na sto metara sa redovnim hladjenjem cevi je od centra od 3 do 4 cm razlika,sto je veoma zadovoljavaljajuce.

DarkoZH
 Kada sam kupio kombinaciju imao sam na njoj neku jappansku optiku,hteo sam da je probam da vidim kakva je puska,opalio sam dva metka i spala mi je optika sa montaze. Covek od koga sam je kupio tvrdio je da je 100% upucana i u extra stanju. ConfusedNe-neSmean

Podunavac

ZH321 kaže:
montaza EAV SHVENK i optika Carl Zeiss 3-9x40,i munica S&B Sierra 10,2 gr. Na sto metara sa redovnim hladjenjem cevi je od centra od 3 do 4 cm razlika,sto je veoma zadovoljavaljajuce.

Kolega ti imaš vrhunsku i montažu i optiku.B) Premda smatram da je optika malo prejaka za ovakvu vrstu oružja. Može neka slika u krupnom planu da se malo pogleda.
Tri prsta 2Kolce

nemeza

ZH321 kaže:
Ne bih dao moju cesku ni za sta na svetu Smile , jedan moj kolega,dosta je stariji od mene,ima sve moguce cevi za cesku zh,sacmaricu,trap cevi,kombinacije,dvokuglare,kada mio pokaze plakao bih od muke sto ne mogu da nadjem takve cevi. Steta sto se ne proizvode vise.

Kolega, za ZH imaš 16 različitih cevi. Pozdrav. Bye

Podunavac
 Ali mislim da nema sa obe karabinske (dvokuglara). Takva je konfiguracija rađena samo za Super Brno (koliko je meni poznato).
Tri prsta 2Kolce

canis aureus
 Ima druže, ima! I to u 7x65R-7x65R i 8x57IRS-8x57IRS Yes
Dve razdvojene cevKe k'o današnje ruskinje ma ružno do zla Frown Grin

nemeza pa ti rešio baš da rasplačeš koleguGrin
Dim

aleksa83
 ZH 304- 7x57R/12
301-12/12
aleksa83 priložio:
0111.jpg

Dobar pogled!!!!!

nemeza
 Dvokuglare
ZH 344 - 7x57R / 7x57R
ZH 348 - 7x65R / 7x65R
ZH 349 - 8x57JRS / 8x57JRS

Kip
ZH 354 - 7x57R

Pozdrav. Bye

nemeza
 Oznake kombinacija kalibara cevi za modele ZH i 500.
i53.tinypic.com/2u8ys03.jpg
i54.tinypic.com/25su2ow.jpg
Pozdrav. Bye

Podunavac

canis aureus kaže:
Ima druže, ima! I to u 7x65R-7x65R i 8x57IRS-8x57IRS Yes
Dve razdvojene cevKe k'o današnje ruskinje ma ružno do zla Frown Grin

nemeza pa ti rešio baš da rasplačeš koleguGrin

Znam da ima iz sadašnje proizvodnje CZ BO 803, ali sam mislio konkretno na Brno ZH.
Tri prsta 2Kolce

Podunavac
 Nemeza druže svaka čast.B) Ovo nisam znao. Nikada nisam video ZH sa obe karabinske cevi.
Tri prsta 2Kolce

Podunavac
 Evo jednog lepog kompleta za Brno ZH iz Frankonia Jagd kataloga za 1989/90 godinu.
Od dole gledano: skeet, trap, lovne (sačma-sačma) i kombinacija (sačma-karabin).
Tri prsta 2Kolce

Hunter forever
 Otac od mog druga ima brno kombinaciju,sad znam da ima cevi kalibra 12/12 koje koristi za fazana i za zeca a neznam koji mu je drugi par cevi. Evo ovako sto ja znam da se desavalo kod njega to je da igle pucaju cesto i da mu je na cevima 12/12 doslo do naduvavanja cevi,tacnije ima ispupcenje na pojedinim mestima. Jos jedna stvar mu je ta sto puska opaljuje oba metka u isto vreme... Da li je u ovom slucaju sve stvar odrzavanja oruzja ili je to do greske u proizvodnji ja neznam,ali znam da isto tako ima puno ljudi koji hvale brno kombinacije,a ni ja takodje ne sumnjam u njih i verujem da su dobre. Pozdrav i dobar pogled.

DarkoZH
 Problem sa cekicima nije strasan,samo odnese kod puskara da malo turpijom obradi ivice udarnog cekica i to je 15 min posla,mada najveci deo posla je dok dodje do njih.
markalovac

canis aureus
 Takođe u razgovoru sa jednim majstorom puškarom saznao sam da su najproblematičnije udarne igle kod ZH i to okidanje oba obarača zajedno. Vrlo su česti ti kvarovi, po njegovim rečima tj iskustvu.
Dim

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Brno kombinacija KOMBINOVANO LOVAČKO ORUŽJE 29 02.11.2017. 18:27
Češka zbrojovka-optika OPTIKE I MONTAŽE 6 25.04.2015. 21:25
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 15
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,458
Najnoviji član: gorstak1972

Poslednje vesti
Širom Evrope ponovo će biti dozvoljen sportski lov na grlice, EU ukida zabranu lova
Novosađanin zatečen u krivolovu u selu Divoš
ГОДИШЊИ ПОМЕН
У кикиндском ловачком удружењу ускоро и даме
Lov na vuka i ostale predatore u Bujanovcu 2. februara

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

· 30.01.2023. 23:30

Zbogom Lalo 💔

64,440,732 posete www.srbijalov.com