Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Švajcarska

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Švajcarska
Nex357
 Ide li bre neko od nas gastarbeitera ovde u Svici LICNO u lov??? bas bi bilo extra da cujemo iz prve ruke o uslovima i o njihovim LU ... moja zapazanja su ipak zapazanja posmatraca i stranca a i to sam bio 2 puta u pratnji i jednom vise na zboristu i to je to .. Ajde brate cokoladni cini mi se da si ti u tom fazonu :-)

AcaNik
 cokoladni a kolko je da se puca mrmot?

cokoladni
 Kod nas u friburgu marmot i zec se ne pucaju jer stoimo jako lolse sa tom populacijom osim po specijalnom nalogu o regulaciji te populacije.Ali to uglavnom dobijaju stariji i iskusniji lovci.
Sto se tice nasih ovde u lovu ja sam trenutno poslao moj upis za pripravnika,a cene clanarine i lova su gore navedene.
Za kupovinu oruzija potrebna je samo lovna karta ili potvrda da nisi osudjivan i naravno svajcarsko drzavljanstvo.
Kao lovacko oruzije se smatraju puske sa jednom ili vise cevi i na preklapanje ili olucane cevi sa manuelnim repetiranjem ili kplauf svo oruzije koje ima pump akciju ili poluautomati zahtevaju nabavnu dozvolu kod koje je procedura skoro kao i kod nas za nabavku oruzija.
Mozete ici na llink:chasse Suisse.ch tamo imate podatke o svim sekcijama koje se nalaze u vasem kantonu.lovacitanje

priroda i drustvo

Nex357
 Hvala druze :-)
opet se vrti vise manje oko CH drzavljanstva ali hvala :-)

P.S.Mislim da brat Aca nije ozbiljno mislio na Mrmota u smislu lova :-) u srbiji postoji izraz "i onda je doso Mrmot i pojeo (zavio) cokoladu " :-) xexe mada i to je lov i to su lovci , vole da se sale , GrinDDD

Big pozdrav

AcaNik
 e bas zbog toga imam neodoljivu zelju da upucam mrmota. ima da ga prepariram i drzim u hodniku pa da vidim da li ce jos neki put da mi trazi milku.
salim se ali stvarno me zanima. citao sam malo o tome i delovalo mi interesatan lov na njega.

Sniper Hunter
 http://www.youtube.com/watch?v=lfHI-s...re=related
Aco da li bi imao srca da ga upucas posle ovoga?Grin

Sniper Hunter
 Ovako to rade
http://www.youtube.com/watch?v=Uj1gS0...re=related

slavko75

Sniper Hunter kaže:
Ovako to rade
http://www.youtube.com/watch?v=Uj1gS0...re=related

ja sam im prilazio do desetak metara na San Gottardu jedno turisticko mesto tu su malo pitomije pa se moglo prici. Kupovo sm njihovu mast dobra je za reumu i kostobolju
UZIVAM U LOVU Tri prsta 2

AcaNik
 e nece me uhvatiti na tu patetiku, on ce da mi uvija cokoladuAngry
izgleda inteligentna zivotinja. da li ih drze kao kucne ljubimce?

Sniper Hunter
 Neznam da li ih drze kao ljubimce ali ovo su u zonama gde su zasticeni te su tako pitomi inace to je jako oprezna zivotinja jer sam imao prilike iduci na pecanje po planinskim jezerima da ih vidim jedan obicno je na strazi dok su drugi napolju i na sve sumnjivo daje se uzbuna i u trenu nestaju u svojim rupama;)

Thurgau
 Evo zena lovac kaze da je ovo nevjerovatno 91 DS koju je ulovila.
http://www.thurga...y/12196082
PS :ako nije tema za ovde ,molim admin da izbrise !

nenadx
 Druze ajde nam prepricaj ukratko,Ja a verujem i dosta njih nerazumemo taj jezik,a verovatno je zanimljivo.Pozdrav

Dobar pogodak

Nex357
 Pozdrav ime :-)
Pa clanak je o zeni koja je pocela da lovi sa 50 godina , a sa 59 vec ima odstreljenih 91 DS (devedeset i jednu) ... uglavnom pirsom i cekom ... koristi pored optike uredjaj za nocno osmatranje,na zalost o oruzju ne pise nista ...
Big pozdrav

Igor
 Evo prevoda iz gore navedenog teksta.

Genetski, lov za lov božica Dijana sinovi stvorili, što mislite. Nije istina, Diana kćeri doći na tiho. Kthi Mller Schlattvjerno poštanskih radnika i poštanski ured Diessenhofen preuzeo je odrastao kao poljoprivrednik kćer u Hallau je vrlo uspješan lovac. Ona nema ni bogatstvo ni posebne odnose. Također, sada 59-godišnjak u dobi od 50 godina na tragu Wild prvi ide i 91 divljih svinja ubila već. Kthi Mueller je žena koja sve crne haljine namjere prije. Na tipično studenoga navečer, kišni, bez određenog stajališta ona ide na ugurati. Kthi Mller pogoni joj kombinaciji s Basadingen po šumskim stazama, svjetla. Engine. Laje i psa iz farme, melodije od normalnog psa. Rubu šume se skenira s oprema za noćno viđenje. Moguće je da je Mller Kthi danas do sutra od 2 sata nema očima. Vizija označava viđenje divljih životinja. Ali ona čeka strpljivo. Tišina šume, svaka pada list je čuo. Pogled kroz noćni vid uređaj. 18, ne 19 Warthog, dvije bande, na travnjak i bere kukuruz polje, i dvije divlje svinje na rubu. Lovac dobiva iz auta, uzima pištolj, vizija uređaja noć, stalak za objesiti svoj pištolj. Nadrealna scena. Divlje životinje imaju dostojanstvo. Kthi Mueller čini životinja radije nego trčanje da biste dodali nesigurnih prihoda. Ona rezultati nisu u licemjerja. Igra mora imati svoju šansu. Tiha kao indijski ga jeza preko terena, lovac tiho prst na obaraču. Ona je trenirala, životinja točno i bezbolno ga ubiti. Iskusni strijelac, pištolj klub puca u br. Kthi Mueller uglavnom privlači ići sama, za divlje svinje brzo osjetiti maltretirao i onda oni to ukrasti.

Jetra se to poklapa s

Kthi Muller dominira šulja se o 50 ili 100 metara. Sve se zaboravlja kada je ovaj lovac je na vidikovcu. Bang, svjetla, tame, još jedan prasak, drugi metak, tišina. Baklja svjetlo. Ne tjeskobno tonovi, samo tišina. Dva divlja svinja, 35 do 40 kg teška, leži u travi, kao što bi spavati. Dva precizan metak. Igra je postavljen na desnoj strani, srce okrenutom prema gore, tada vukli preko trava automobil. U kući Basadingen klanje oni pasu životinje. Jetra se lovac sa istim. Priznavanje ona dobiva čak kritički huntsmen kao Beda Mckli, lovci i natrag kralja iz Basadingen: "To je dobar lovac, pa su nas htjeli u našim lovaca u stado", Moeckli kaže Beda u pub, u "janje" u Schlatt, kao što je raspoloženo divlja svinja jede svoje jetre. Ponosno izvijestio je da je Slayer ovu večer 90. i divlja svinja je ubijen 91.. Na "Dobra lova" slijedi "Weidmann je hvala."
Budi svoj, samo svoj........

AcaNik
 a ko ce da prevede sa ovoga?
Smean
Не знам да ли ће на Марсу бити нешто за лов када оду горе, али знам да ће се и ту ловити са Бретоном.

nenadx
 Covece koji flesh,bas sam pomislio da je nadrealizam nestao.Salvador bi bio ponosan.
Dobar pogodak

Nex357
 Hahahaha lili brate , ako ovo nije generator prevod , ja ne bi vise motao sam cigare :-)

Ajd prevescu ga ja :-)

Nex357

Admin kaže:
Evo prevoda iz gore navedenog teksta.

Genetski, lov za lov božica Dijana sinovi stvorili, što mislite. Nije istina, Diana kćeri doći na tiho. Kthi Mller Schlattvjerno poštanskih radnika i poštanski ured Diessenhofen preuzeo je odrastao kao poljoprivrednik kćer u Hallau je vrlo uspješan lovac. Ona nema ni bogatstvo ni posebne odnose. Također, sada 59-godišnjak u dobi od 50 godina na tragu Wild prvi ide i 91 divljih svinja ubila već. Kthi Mueller je žena koja sve crne haljine namjere prije. Na tipično studenoga navečer, kišni, bez određenog stajališta ona ide na ugurati. Kthi Mller pogoni joj kombinaciji s Basadingen po šumskim stazama, svjetla. Engine. Laje i psa iz farme, melodije od normalnog psa. Rubu šume se skenira s oprema za noćno viđenje. Moguće je da je Mller Kthi danas do sutra od 2 sata nema očima. Vizija označava viđenje divljih životinja. Ali ona čeka strpljivo. Tišina šume, svaka pada list je čuo. Pogled kroz noćni vid uređaj. 18, ne 19 Warthog, dvije bande, na travnjak i bere kukuruz polje, i dvije divlje svinje na rubu. Lovac dobiva iz auta, uzima pištolj, vizija uređaja noć, stalak za objesiti svoj pištolj. Nadrealna scena. Divlje životinje imaju dostojanstvo. Kthi Mueller čini životinja radije nego trčanje da biste dodali nesigurnih prihoda. Ona rezultati nisu u licemjerja. Igra mora imati svoju šansu. Tiha kao indijski ga jeza preko terena, lovac tiho prst na obaraču. Ona je trenirala, životinja točno i bezbolno ga ubiti. Iskusni strijelac, pištolj klub puca u br. Kthi Mueller uglavnom privlači ići sama, za divlje svinje brzo osjetiti maltretirao i onda oni to ukrasti.

Jetra se to poklapa s

Kthi Muller dominira šulja se o 50 ili 100 metara. Sve se zaboravlja kada je ovaj lovac je na vidikovcu. Bang, svjetla, tame, još jedan prasak, drugi metak, tišina. Baklja svjetlo. Ne tjeskobno tonovi, samo tišina. Dva divlja svinja, 35 do 40 kg teška, leži u travi, kao što bi spavati. Dva precizan metak. Igra je postavljen na desnoj strani, srce okrenutom prema gore, tada vukli preko trava automobil. U kući Basadingen klanje oni pasu životinje. Jetra se lovac sa istim. Priznavanje ona dobiva čak kritički huntsmen kao Beda Mckli, lovci i natrag kralja iz Basadingen: "To je dobar lovac, pa su nas htjeli u našim lovaca u stado", Moeckli kaže Beda u pub, u "janje" u Schlatt, kao što je raspoloženo divlja svinja jede svoje jetre. Ponosno izvijestio je da je Slayer ovu večer 90. i divlja svinja je ubijen 91.. Na "Dobra lova" slijedi "Weidmann je hvala."

Genetski je lov predodredjen za sinove boginje lova Dijane, misli covek nije tacno; Dijanine kcerke ih brzo sustizu.
Kathi Mhler iz Schlatta, verna postanska radnica zaposljena u posti u Dissenhofenu , odrasla kao seljacka kci u Hallau,je vrlo uspesan lovac.Ona nije ni bogata,niti ima specijalne veze.Takodje danas 59 godisnjakinja,je tek sa 50 godina krenula tragom divljaci i vec je odstrelila 91 grlo DS-a.
Kathi Mhler je zena koja posebno voli kad joj se na viziru pojavi DS
Jedne normalne Novembarske veceri,kisne i bez narocito dobre vidljivosti ide na pirsh.Kathi Mhler vozi svojim kombijem kroz Sumu kod Basadingena,vozi sumskim putem i stize .. Gasi svetlo,gasi motor ..Lavez psa sa salasa,normalni ton psa.Ivica sume se osmatra uredjajem za nocno osmatranje i pretrazuje.Moze biti da Kathi danas do 2 sata ujutru nema pogled.pogled je ,kad se vidi divljac.
Ali ona strpljivo ceka,tisina vlada ivicom sume,cuje se cak i list koji pada pogled kroz IC uredjaj,18 ne 19 divljih svinja,od toga dve crvene se pojavljuju na livadi i delu pokosenog kukuruzista ,a tu su i dva vepra na ivici sume.Lovkinja izlazi iz auta,uzima pusku,IC uredjaj i tronozac za oslonac puske.Surealna scena. Divljac ima njeno postovanje,radje pusta divljac da pobegne ali ne puca ako nema siguran hitac.Ne prepusta se porivu, i divljac mora imati svoju sansu.Tiho kao indijanac prikrada se terenom,lovacki prst je miran na obaracu.Ona je utrenirana da sigurnim hicem i bezbolno odstreli zivotinju. Ona je iskusan strelac,iako ne puca na streljani . Ona ide najcesce sama u lov , zato sto se DS brzo oseti ugrozenom i nestaje.

Jetru nosi sa sobom

Kathi vlada tehnikom prikradanja i prilazi na daljinu izmedju 50 i 100 metara .Sve se zaboravlja dok lezi i ceka na sansu. Pucanj,Svetlo fara zatim tama pa drugi pucanj onda tisina.Svetlo dzepne lampe,ne cuje se bolni jecaj divljaci samo tisina . Dve divlje svinje ,od 35 do 40 kilograma leze u travi ,kao da spavaju .Dva precizna hica. Divljac se okrece na desnu stranu , sa srcanom stranom prema gore,onda se odvuku kroz travu do auta.U mesari u Basadingenu se obradjuje divljac,jetru nosi odmah sa sobom.Priznanje dobija i od inace uvek kriticki nastojenih lovaca kao sto je Boda Mckli .lovac i predsednik lovackog drustva iz Basadingena Ona je odlican lovac, i svi hoce da love s njom prica Boda dok sa uzivanjem jede jetru divlje svinje za pocasnim stolom u restoranu jagnje s ponosom izvestava Kathi da je te veceri odstrelila svoju 90 i 91 divlju svinju I na lovacko ziveli odgovara s lovackim hvala

Nex357
 Uf oznoji se , ali ovo bi trebalo da je najblize orginalu ... pozdrav

Thurgau

Nex357 kaže:
Uf oznoji se , ali ovo bi trebalo da je najblize orginalu ... pozdrav

Nex357 bravo ,ovaj tvoj prevod je 99,9 posto uredu,ispravan, za oruzje kazu da je (sacmara)

pozdrav svima

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Fabarm lovačke puške LOVAČKE PUŠKE GLATKIH CEVi 29 17.05.2024. 12:24
TRAŽIM-NUDIM POSAO U OBLASTI LOVSTVA, ŠUMARSTVA, VETERINE SVAŠTARA 45 01.03.2023. 14:51
Sabatti kombinovane lovačke puške KOMBINOVANO LOVAČKO ORUŽJE 16 07.03.2022. 23:10
Hajke, lovačke manifestacije, pozivi, obaveštenja, iskustva i utisci SVAŠTARA 1096 20.02.2020. 12:07
Cal. 20/76 iskustva i mišljenja! LOVAČKE PUŠKE GLATKIH CEVi 169 15.10.2019. 19:48
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 15
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,453
Najnoviji član: hladni

Poslednje vesti
U GREBENCU SE INTENZIVNO LOVI, PONEKO I PECA
Tri velika vuka snimljena na planini u Srbiji
Petrovaradin: Problem u lovištu
PRVENSTVO VOJVODINE
U LU "Šumadija" Kragujevac

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

· 30.01.2023. 23:30

Zbogom Lalo 💔

64,081,744 posete www.srbijalov.com