Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Zastava M70

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Zastava M70
klaja
 Čitam čitam i da li da se mešam ili ne,kupi ti zemljače 308win i nemog da brineš da li ruši ili ne. Samo ti pogoddi divljač. Imam ga ja,par ljudi koje poznajem i nikakvih problema nije bilo kod odstrela. Ljudi love losove sa njim a da mi ne mozemo svinju. Ugodan za pucanje,dobar izbor municije,kalibar u ekspanziji. Nadam se da te nisam zbunio već otvorio oči.
B)Opsta situacija je dobra.Neprijatelj se povlaci na svim linijama.Vojvoda Zivojin Misic

kempi
 Da li si pogledao malo balistiku kalibra 270wincester, imam ga 20godina i mislim da najbolji srednji kalibar bas za zahtev koji tebi treba i za svinje i za srnecu divljac. Jos jednom ako mislis imati samo jedan karabin 270win bi poMENI bio najlogicniji izbor. Vecina nas je uzelo neki prvi kao i ti sad pa kasnije kroz godine iskustva promenilo jos par kalibara. Evo recimo ja sam prvo uzeo 270win pa sam kasnije uzeo 223remsamo za predatore p aopet kasnije 300winmag zbog planinskog lva i pucanja na daleko pa opet malo kasnije 25-06 rem za pucanje srnece divljaci i predator ana bas daleko itd.........kad se budes afirmisao ka lovac i video kakve zahteve u konkretnim lovovima i situacijama imas tako ces i sam birati kalibre.Ali ako ces ostati samo na jednom moja preporuka 270win i za sve. Sa srecom kupovina i da jos jedan mali savet za zastavu samo jednostruko stelujuce okidanje, sneler ima mali problem nebi sad da duzim o tome a stelujuci se moze nastelovati da radi isto kao sneler mislim da ima istu silu okidanja aMNOGO je bezbedniji.

dexy_cg88
 hvala svima na odgovorima,sve sto nisam znao sada sam naucio. a sto se tice kalibra razmislicu izmedju osmice i 308 kada odem da kupim pusku tamo cu i da odlucim jer nekako mi je sve jedno jer vidim da ima pristalica i za jedan i drugi kalibar.=,pa mislim da sta god da odaberem necu da pogresim. Sto se tice 270 win. njega za sad ipak ne bi nekako mi se cini da je malo slabiji kalibar,sobzirom jos sto sam ja hteo da uzmem 9.3x62 Smile nenam zasto al mi nekako taj kalibar zapao za oko Smile ovde kod mene ima ga jedan moj prijatelj i nekako mi bas zapao za oko ali i on sa njime lovi samo svinju...a ja nebi sad odma kupovao dva karabina pa zato moram nesto malo manje... jel moze samo neko da mi kaze na koje se najvece daljine puca sa tim kalibrom,da li ima veliki pad zrna i sl. posto je punjenje poprilicno veliko,valjda ne bi trebalo da pada mnogo... sta bi se desilo kada bi se tim kalibrom lovio srndac? da li bi ostecenja bila bas velika?

Barbarosa
 Kolega evo i ja da pomognem svojim predlogom kao neko ko imam i 8x57 i 308win.
Po meni malu prednost bih dao 308win, bolja balistika, nešto manji trzaj, veći izbor municije različitih proizvođača...i ako će ti biti jedini Odobreno
Što se snage 308 tiče tu ne brini, sigurno ruši sve ukoliko je pogodak dobar, to isto važi i za 8x57 kao i za svaki drugi lovni kalibar.
Na kraju odluka je samo tvoja i za koji god da se odlučiš od ova dva nećeš pogrešiti.
p.s.
Razmisli i o 270win koji ti preporučuje kolega Kempi, takođe dobar izbor Namigivanje

Sniper Hunter
 .270 w bih preporučio ,imam podosta kalibra ali od kada je sin kupio .270 w.I tata bi sine Grin

dexy_cg88
 Aha,hvala svima puno na savetima,nista za kalibar ostavljam kad stignem u radnju pa cu tamo da vidim zasta da se odlucim dal osmica ili 308 mada mislim da cu 308 da uzmem,jer citao sam i malo po netu,vidim da ga izuzeto svi hvale,kazu da mu je preciznost bas dobra,a vidim i ovde ima najvise pristalica za njega,a i stvarno ima najbolji izbor municije od 100 din pa do 500-600 din za komad Smile
e sad jos neko da mi kaze koju optiku da kupim,znaci opet neka sredina,da bude za pogon,ali da moze i za ceku po nekad,znam da ce neki reci ne moze to mora dve puske i sl,ali to cu kasnije polako da dokupujem druge kalibre i modele optike. Sad mi treba za pocetak nesto univerzalno Smile znaci da zavrsi oba posla,da nije svarovski tj mislim bas preskupo,a da sasvim solidno sto se tice mojih potreba Smile

rk
 O tome bi mogli u nekoj drugoj temi, a moj savet ti je prvo da kupis karabin pa onda da razmišljas o optici
RK

dexy_cg88

rk kaže:
O tome bi mogli u nekoj drugoj temi, a moj savet ti je prvo da kupis karabin pa onda da razmišljas o optici

ne razumem ovo je tema o karabinu,bira se koji je kalibar najbolji zasto se onda ne bi birala i optika za taj karabin koja je najbolja. Zasto sad neka nova tema tipa " tamo sto smo pricali o karabinu recite sad ovde koja optika treba" i onda koje su sanse da ce isti ljudi koji pisu u ovoj temi to videti i odgovoriti. A iskreno ovde sam dobio i vise nego odlicnih odgovora i saveta na moja pitanja,i zahvalan sam ljudima koji su mi pomogli.
a sto se tice prvo kupovanja karabina pa da razmisljam tad o optici ne shvatam poentu,jer ako nisi zapazio ja bi kupio karabin bez nisana i ako odma ne kupim optiku sta da radim sa takvim karabinom? Da pucam napamet Grin a i hteo bih sve u napred da znam,da kad odem u prodavnicu odma znam sta da trazim i sta da uzmem,jer ne bi da mi oni tamo prodaju price samo da bi nesto prodali ako me razumete.

DakiNS
 Kolega ti je samo savetovao da ne kvarimo temu , a da si malo pročitao video bi da imamo posebnu temu o optikama.
http://www.srbijalov.com/forum/viewfo...forum_id=8
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

Planinko011
 Kolega dexi... je nov pa ne zna da bi mogla i posebna tema o remenu za lovacki karabin i da ce, ako bude dosta lovio, shvatiti da i to nije tako beznacajno.
Kad smo kod teme Zastave eto mozes pazariti polovnu cek i nekoriscenu Zastavu za 150e i da to bude vrlo dobro resenje za nikakve pare a da uz nesto smislenog majstorskog rada to moze prerasti u odlicno resenje.
E na tu nasu "tarabu" kako je zovu ciitatelji raznih kataloga i raznih novotarija u obliku nemackih i skandinavskih modelaComp mozes staviti i montazu od 400e i optiku od 2000e i to sve da ima smisla.
Pa evo iz prve ruke da ti kazem da je Zastavin (mauser) mehanizam otkocene kocnice mnogo pouzdaniji od Stayra koji su opalili dva puta na strelistu bez dodira obarace i bez da su ispali.
Sreca pa sam usvojio i podsvesno pravilo - nikad cev u coveka.
A Svabe-Austrijanci mogu na internetu i katalogu da pisu sta hoceitanje 2.

ssekir75
 ако мене питаш који између 308 и 8х57 одговор из топа је 8х57. 308 је одличан калибар, руши све што мрда европом и америком без грешке, прилично прецизан, али... то исти ради и Т-рекс Namigivanje с тим што Т-рекс на нашим просторима има једну вееелику предност - обиље војне муниције по разним штековима. е сад, немо ђаво да те носи да је носиш у лов, ем је забрањено, ем није баш најсрећније решење (да не кажем да не ваља), али је огромна предност јер можеш да веЏбаш на стрелишту за Џ (или скоро толико). ако рачунаш да је метак између 90 и 100дин, зависно од радње, а код пензионисаних официра може да се нађе доста џебане за 8х57 и за џабе и за неке ситне паре, ето радости за прангијање у папир. ово ти кажем из личног искуства, јер сам се уплашио пре пар година кад сам опет кренуо да гађам колико сам "испао" после деценије негађања. дакле, рачунај и на финансијски моменат вежбања. ми ипак нисмо америка где је муниција у свим калибрима багатела и доступна на свакој трафици.
ловци су организована наоружана група људи која преко поља, шума и ливада иде у кафану iveli

калибар је "производ" два броја означених милиметримаStari

не пучај шинко док им не видиш беоњачеElmer

Planinko011
 Kod tog vadzbanja i promene municije je u redu ako imas dve puske sa kojima pucas pa jedna nastelovana na vojnicku a druga na lovacku municiju ili te ne sekira centar mete vec posmatras samo grupe pogodaka.
Vecina lovaca, kao ja, godisnje spuca u papir destak lovackih zrna cisto radi provere optike pred sezonu. Mada moram da priznam da bi valjalo vise i cesce raditi. Ja doduse udenem po jedno pucanje pred lov na jelensku divljac u septembru plus pocetno u aprilu pred srndaca tako da na streliste izadjem dva puta godisnje.
Nazalost u blizini Bg-a nema dostupnih strelista sirem krugu strelaca na kojima imas mete na 100,200 i 300m kao krajnje lovacke daljine na kojima se mozes malo testirati jer jedno je racunica sa tablicom koliko bi ti odneo pogodak a drugo je ipak pucanj u metu. Za long range da ne pricamo.

ssekir75
 слажем се, али мени су рецимо одступања јако мала. пушка ми је упуцана на снајперски метак, ппу сп 12,7 има одступање 2цм лево, а гром носи око 5цм горе а по правцу је добар. тако да је мени сасвим свеједно којом муницијом гађам, јер увек пада ту негде. лако се коригује нишанска тачка, а много значи за руку. макар гађао и на 50м, боље је него не вежбати уопште Odobreno
ловци су организована наоружана група људи која преко поља, шума и ливада иде у кафану iveli

Vuja
 http://www.magnum....3x62-1290

Moze li pomoc oko ovog i sl linka tj karabina da li ja dobro shvatam da je razlika u ceni zbog drvenog i plastinog kundaka ili je nesto drugo u pitanju?

Vuja
 http://www.magnum...x62mm-7754

Evo i drugog linka hvala

ssekir75
 ђаво ће га носи, мож буде...Confused синтетички захтева мање посла па би логично и било да буде јефтинији.

PEZ

Vuja kaže:

Moze li pomoc oko ovog i sl linka tj karabina da li ja dobro shvatam da je razlika u ceni zbog drvenog i plastinog kundaka ili je nesto drugo u pitanju?

Yes
P.S.

"Da bi bio lovac moraš voljeti prirodu a onda moraš voljeti i vuka jer je on njen najdivljiji i najdivniji dio!"- Duško Sekulić

Podunavac
 Синтетички материјал од кога се прави кундак је јефтинији од дрвета. И израда је једноставнија јер се лије у калупу и нема обраде и упасивања као код дрвеног кундака. Поготово код Заставиних синтетичких кундака где нема металне конструкције за бединг.
Tri prsta 2Kolce

Planinko011
 Cisto me zanima da li neko moze da iznese ocenu kakav je kvalitet sintetickog kundaka koji se dobije uz Zastavu bez posebne porudzbine i eventualno koji bi se kundak za nju mogao naknadno naruciti (za one koji zele) a da odnos cena - kvalitet bude primeren.
Naime za ljude koji su stalno u lovistu u svim meteo uslovima imati jednu Zastavu sa sintetickim kundakom, oko cijeg raubovanja nema mnogo sikiracije, nije losa stvar.
A zanimala bi me preporuka varijante sa i bez bedinga.

Podunavac
 Po mome ličnom mišljenu u kombinaciji sa sintetičkim kundakom treba da idu i metalni delovi od nerđajućeg čelika. Jer džaba je što na kundak ne mora da se pazi ako mora na ugljenični čelik i brunir. Tu je stvar još gora nego kod samog kundaka.
Što se tiče bedinga smatram da on nije neophodan za lovačke potrebe, naročito kod standardnih kalibara.
Tri prsta 2Kolce

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Zastava sa Battue nišanom KARABINI 75 24.06.2022. 13:29
ZASTAVA M85 KARABINI 48 11.08.2020. 12:51
Crvena Zastava - Puške sačmarice LOVAČKE PUŠKE GLATKIH CEVi 375 13.09.2016. 15:02
Bokerica M80 Crvena Zastava LOVAČKE PUŠKE GLATKIH CEVi 79 04.11.2013. 08:02
Zastava M24 (Kraljevina Jugoslavije) KARABINI 4 22.01.2011. 13:28
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 14
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,453
Najnoviji član: hladni

Poslednje vesti
U GREBENCU SE INTENZIVNO LOVI, PONEKO I PECA
Tri velika vuka snimljena na planini u Srbiji
Petrovaradin: Problem u lovištu
PRVENSTVO VOJVODINE
U LU "Šumadija" Kragujevac

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

· 30.01.2023. 23:30

Zbogom Lalo 💔

64,135,760 posete www.srbijalov.com