Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Moja prva puška!

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Moja prva puška!
Bzena
 Moja prva puska je Fabarm lg cal.12, za sada i jedina posto od ove sezone krecem u lov. srbijalov

srle1976
 moja prva toz 63 petlara s njom lovim i sada. mada koristim i caletovu iz 27 e 16/70.

igorst
 Moja prva puska je iz12k16/70 i ostala mi je omiljena jos je koristim,cale je kupio 1973g i nikad nije imala ni jednog kvara,izgleda kao nova iako je dosta ispucala.Druga puska mi je iz27m12/76.Traca Zastava 8x57is,Cetvrta Mossberg500a combo12/76 cevi71cm promenlivi cokovi i 61cm slug za kugle.Peta???videcemo kad dodje vreme za to.
igorstElmer

pro hunter
 Moja prva puska je IZ 12 cal.16 koju sam dobio od dede zatim kupio Mauser M98 cal.8x57 i MP153....toliko za sada ali bice tu jos cevi sigurno. Grinsrbijalov
lovacGrin

darko7x64
 Moja prva puškica je toz63 koju mi je pra deda ostavio a moja prva prava kupljena puška je MP-153. Kupio sam je na sajmu lova u Nišu 2006. kad sam i zvanično postao lovac,a zatim Brno ZH321 pa naš M70 i... Biće tu još cevi samo ako me žena ne istera na ulicuiveli 4
IN VINO VERITAS

Djordje NI
 moja prva puska je petlara, Ferlach-Ludvig Borovnik-Borovlje,cal.16/70,inace ja sam četvrta generacija lovaca u mojoj porodici,koji uspesno lovi sa njom. posedujem i Zastavin karabin M-70,cal.8x57,proizveden pocetkom osamdesetih godina. prezadovoljan sam sa obadve puske,tako da za sada ne planiram nabavku novih cevi...
čapa&fleki&mali

Lovac-80
 Moja prva puska bokerica 12/76 IZ27-EM cinimi se da se tako oznacava) kupljena 2010 god.i do dan danas nikako da se sprijateljim sa tom puskom,jednostavno mi nelezi najbolje i logicno je da bas nisam zadovoljan,ejktor na gornjoj cevi vise neradi a desilo se da je posle opaljivanja jednog patrona izbacila onaj drugi neispaljen.
Posedujem jos i Zastavin karabin 8x57.

Inace pucanje sam ucio sa dedinom TOZ petlarom i tu niije bilo omaska puska iz 70tih i dan danas ko Nova,jednog dana ce pripasti u nasledstvo meni(posto deda jos uvek lovi sa punih 77 god.) mada cu je retko koristiti u lovu.

ssekir75
 ^ mani tog iž-a kad preuzmeš petlaru i ne brigaj mnogo ;)
ловци су организована наоружана група људи која преко поља, шума и ливада иде у кафану iveli

калибар је "производ" два броја означених милиметримаStari

не пучај шинко док им не видиш беоњачеElmer

micic80
 moja prva i za sada omiljena je IZ27 EM sluzi me odlicno i za sada nema nikakvih problema, zatim sam uzeo m48 vojni koji planiram da sredjujem uskoro, bilo bi dobro da tu dodje i jedna petlara ali ...ena

xlr 5
 Prva puska mi je bila IZ27 cal:16 koju sam zamenuo za merkel hamerles cal:16 u medjuvremenu sam kupio toz34e koja mi je donela zenu (sa njom sam odstrelio jabuku da zavredim zenu) sledece su: IZ 27e cal:12, merkel 201e, CZ 8*57, fabarm xlr5, IZ18 cal:7,62*54R, jos jedan 8*57...ostalo drugom prilikom posto je tema moj prvi
JelenLisica

ssekir75
 значи да ја продајем ТОЗу на време? HaHaHa
ловци су организована наоружана група људи која преко поља, шума и ливада иде у кафану iveli

krilas
 Dobro vece svim kolegama. Imao bih jedno pitanje. Da li je neko od vas korstio red dot na bokerici. A ako jeste, kakva iskustva ima. Naime, zeleo bih da montiram jedan(koji jos uvek nisam ni kupio) red dot truglo 8030 DB.Brzo se vraćam

Podunavac
 Kolega, RD na bokerici ima primenu samo kod pucanja jedinačnih projektila. Ne vidim zašto bi ga montirao za korištenje sačme i na koji način bi ga upucao? U centar sačmenog snopa ili kako?
Druga stvar Truglo RD baš i nije neki kvalitet pa bi se moglo desiti da se brzo rastrese i počne da šara pogotke.
Tri prsta 2Kolce

Marko_1986
 Prva puska ceska bokerica mallard 12/76.
Dobar Pogled svim clanovima i posetiocima Lovac 1saita. Srbijalov

micic80
 odgovor bi mogo biti i M70AB2 ako se racuna Kalanjikov

gardista
 moja prva beshe ZH303 (trap cevi -teshka ko djavo)
posle sam otishao u drugu krajnost - S55 cal 20...
A gentleman will walk but never run
www.adio.rs

ringe357
 POzdrav svim kolegama... Nov sam clan i od nedavno lovac, tako reci pocetnik. Do sad sam lovio karabinom 8*57 ZCZ. Doslo je vrijeme da kupim sacmaru, i potrebna mi je pomoc oko izbora, u krajevima u kojim lovim najcesce je zastupljena: srneca divljac, divlja svinja, zec lisica, patka i fazan, po koji vuk. Suzio sam izbor pusaka na dva modela Ruske proizvodnje IZ-27 i MP-155. Molim vase prijedloge i savjete. Hvala.

Dobar Pogled....
lovac Tandrčak Badžo

ssekir75
 пошто већ имаш карабин за свиње и срну, значи остају зека, патка и фазан као примарни циљеви. у том случају иж 27.

Podunavac
 Ako ćeš sa sačmaricom da loviš i DS onda je bolji izbor PA, znači MP-155. A odlično će da posluži i za svu ostalu divljač. Ali ako svinje planiraš da loviš karabinom, onda je IŽ-27 bolji izbor zbog dve cevi sa različitim čokovima i jednostavnijeg održavanja.
Tri prsta 2Kolce

ringe357
 Pozdrav kolege, hvala na savjetima, ne znam kako je u Srbiji, ali kod nas u Republici Srpskoj je izasao zakon koji lovcima koji nose PA ogranicava magacin na 2 patrona tako da mi se cini da je bolje uzeti IZ-27. A sto se tice odrzavanja oruzija cim dodjem kuci poslije lova oruzije se cisti, jer volim oruzije i nebih volio da nesto nebude kako treba. Hvala kolege na savjetima...

Dobar pogled... lovac
lovac Tandrčak Badžo

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Trovanje pasa i prva pomoć KINOLOGIJA 68 06.05.2017. 23:31
Moja prva odstreljena divljač DIVLJAČ 91 26.10.2013. 21:19
"Prva se štenad u vodu bacaju!" KINOLOGIJA 39 29.01.2012. 16:19
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 19
Online članova: 1

Ukupno članova: 4,451
Najnoviji član: Hanoverski k...

Poslednje vesti
U LU "Šumadija" Kragujevac
Otkazana manifestacija Lovac i pas
УОЧИ ПОЧЕТКА ЈЕСЕЊЕГ ЛОВА - ЈОШ ЈЕДНО ДРУЖЕЊЕ ...
PRVENSTVO VOJVODINE ST. HUBERT 16.11.2024. RISTOVAČA
Lovačka slava - Sveti Jevstatije

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 12.12.2023. 23:19

Planirao sam da polozim za dozvolu za pusku ali ja nosim naočare pa me zanima da li ja mogu da prodjem lekarski pregled pozdrav

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

63,952,957 posete www.srbijalov.com