Šta treba poneti u lov?
|
Podunavac |
Objavljen 04.05.2011. 22:42
|
Lovčina
Upisa: 7755
Pristupio: 17.12.2010. 23:54
|
Ma skače... svašta!
|
|
|
|
Indjijanac |
Objavljen 04.05.2011. 22:49
|
Lovčina
Upisa: 2727
Pristupio: 09.03.2011. 18:00
|
zoran-amsterdam kaže:
EH sad...hmm hm ...Pa iskreno...Moja lepsa polovina je iz Nemacke i jako se odusevila kada sam joj krajem oktobra doneo sveze maline iz nase lepe Srbije.....ima toga kod nas na pretek !Ali iskreno i zec je bio neki omanji mozda se zbog toga toliko obradovala...
izgleda da je taj zec bio u žitu do kolena koje još nije klasalo |
|
|
|
vuk71 |
Objavljen 13.05.2011. 15:27
|
Veteran
Upisa: 584
Pristupio: 18.11.2010. 10:13
|
pa recimo i jedan gromobran- mobilni bi bio potreban pogotovo onim lovcima koji preferiraju cekanje...montazna ceka, krevet na ceki, koji radijator za zimske dane, frizider za osvezenje, terasa na ceki da izjutra pije kafu na njoj, sef za oruzije da nenosi kuci... |
|
|
|
Indjijanac |
Objavljen 13.05.2011. 21:31
|
Lovčina
Upisa: 2727
Pristupio: 09.03.2011. 18:00
|
obavezno uz pušku poneti i municiju odgovarajućeg kalibra |
|
|
|
kelt |
Objavljen 13.05.2011. 21:53
|
Lovčina
Upisa: 1618
Pristupio: 12.01.2011. 09:05
|
ma ne sprdajte se sa lovom. osim puske metaka treba poneti samo leba, slanine i plosku rakije.
|
|
|
|
hamerles |
Objavljen 13.05.2011. 21:58
|
Lovčina
Upisa: 1066
Pristupio: 20.02.2011. 12:10
|
Rakiju obavezno siri krvne sudove i odbacuje hladnocu |
|
|
|
kelt |
Objavljen 13.05.2011. 22:00
|
Lovčina
|
eee nemoj ti meni bez pljoske sljivke ni leti ni zimi , snizava adrenalin u krvi
|
|
|
|
hamerles |
Objavljen 13.05.2011. 22:06
|
Lovčina
|
kelt kaže:
eee nemoj ti meni bez pljoske sljivke ni leti ni zimi , snizava adrenalin u krvi Poboljsava preciznost Posle nje ne treba ti optika |
|
|
|
Dare_Makedonija |
Objavljen 15.05.2011. 14:15
|
Veteran
Upisa: 540
Pristupio: 29.12.2010. 02:53
|
Ma kod mene loza. Bolja je od sljive |
|
|
|
vuk71 |
Objavljen 13.06.2011. 22:11
|
Veteran
Upisa: 584
Pristupio: 18.11.2010. 10:13
|
alo ljudi netreba nositi rakiju, bolje resenje je posaditi oko ceke sljive i sakriti kazan u travu pa kad dodjes u lov prvo ispeces rakiju pa na ceku a sto pretekne ostaje za sutra... |
|
|
|
hamerles |
Objavljen 13.06.2011. 22:53
|
Lovčina
|
Bez rakije nema ni lova Manje kolicine rakije u zimskim danima su veoma dobre zbog hladnoce alkohol siri krvne sudove i zagreva organizam... Ima i jos jedna prednost mnogo manje je treme pri pucanju |
|
|
|
aleksa |
Objavljen 13.06.2011. 22:57
|
Veteran
Upisa: 599
Pristupio: 22.10.2010. 15:52
|
Iako i sam ponekad cugnem malo u toku lova,smatram da bi bilo koji alkohol trebalo zabraniti u lovu ali ne samo usmeno ili pismeno,vec i poslati na teren ovlascena lica koja ce bukvalno pretresti pre pocetka lova sve lovce pa polako u lov.Nije to zezanje i toliko ima vremena nakon lova da ne postoji nijedan razlog da se pije u toku lova.
Ako si alkoholicar,nije ti mesto u lovu,nego lecenje,ako si posao u lov zbog druzenja i pica,nije ti mesto u lovu nego u kafani,ako si posao zbog mesa divljaci,nije ti mesto u lovu nego u mesari,ako si posao u lov zbog jela,nije ti mesto u lovu nego u restoranu.
Lov je biti trezan,po mugucstvu biti ispavan,mada mi to ne uspeva,poraniti,poneti jabuku,ili neku drugu vocku,neku hranu ali ne previse pa ne mozes da hodas,obavezno vodu,dokumenta,pusku,psa,dovoljno municije i svest da nije cilj po svaku cenu uloviti ili jos gore uloviti vise od ovog ili onog ili najgore,najvise od svih nego onoliko koliko je dozvoljeno a ako je situacija sa divljaci losa i manje.
A,druzenje,jelo,alkohol,takmicenje,to ostaviti za nakon lova pa lagano...
|
|
|
|
kelt |
Objavljen 13.06.2011. 23:22
|
Lovčina
|
a cu ti njega zabraniti.... pa jeste li vi normalni ko prica o alkoholisanju ploska iznosi deci ipo pa od toga piju i po cetvorica
|
|
|
|
Podunavac |
Objavljen 13.06.2011. 23:29
|
Lovčina
|
Ko nema meru bolje da i ne počinje. Kod mene pojedini lovci nose i litrenke sa rakijom, pa posle prangijaju ko na svadbi. Nisam protiv da se malo "pričesti" za vreme lova, ali umereno, a ne da posle bude zaleganja ko na frontu. A ko voli može posle lova kad isprazni i spremi pušku i da se valja od pića.
|
|
|
|
mihailo |
Objavljen 14.06.2011. 00:07
|
Veteran
Upisa: 572
Pristupio: 05.10.2010. 10:39
|
Uz rakiju koja ponekad posluži i kao dezinfekciono sredstvo spolja treba poneti i prvu pomoć,pošto nas zakon tera da je promenimo u automobilima eto prilike da se staroj nađe mesto. |
|
|
|
hamerles |
Objavljen 14.06.2011. 09:11
|
Lovčina
|
aleksa kaže:
Iako i sam ponekad cugnem malo u toku lova,smatram da bi bilo koji alkohol trebalo zabraniti u lovu ali ne samo usmeno ili pismeno,vec i poslati na teren ovlascena lica koja ce bukvalno pretresti pre pocetka lova sve lovce pa polako u lov.Nije to zezanje i toliko ima vremena nakon lova da ne postoji nijedan razlog da se pije u toku lova.
Ako si alkoholicar,nije ti mesto u lovu,nego lecenje,ako si posao u lov zbog druzenja i pica,nije ti mesto u lovu nego u kafani,ako si posao zbog mesa divljaci,nije ti mesto u lovu nego u mesari,ako si posao u lov zbog jela,nije ti mesto u lovu nego u restoranu.
Lov je biti trezan,po mugucstvu biti ispavan,mada mi to ne uspeva,poraniti,poneti jabuku,ili neku drugu vocku,neku hranu ali ne previse pa ne mozes da hodas,obavezno vodu,dokumenta,pusku,psa,dovoljno municije i svest da nije cilj po svaku cenu uloviti ili jos gore uloviti vise od ovog ili onog ili najgore,najvise od svih nego onoliko koliko je dozvoljeno a ako je situacija sa divljaci losa i manje.
Kolega niko od nas ovde nije alkoholicar inace uvece bi sedeli u kafani nebi se druzili na forumu... Alkoholisanje je jedno a a popiti jednu ili dve rakije u toku dana je drugo |
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 14.06.2011. 11:08
|
Admin
Upisa: 10247
Pristupio: 31.08.2010. 09:25
|
aleksa kaže:
I obavezno aktovku za svu dokumentaciju za lovca i psa koja je potrebna za lov
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
|
|
|
|
aleksa |
Objavljen 14.06.2011. 13:42
|
Veteran
Upisa: 599
Pristupio: 22.10.2010. 15:52
|
Hamerles,ako neko ne moze da izdrzi 4-5 sati bez alkohola onda je to zabrinjavajuce.
DakiNS,nemam nista protiv ironije ali dobro znas i sam da svi ti dokumenti mogu da stanu u dzep od prsluka ili jakne,prave ih dovoljno velike.
Moze lov da bude dovoljno lep i zanimljiv i bez rakije,verujte mi.;) |
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 14.06.2011. 14:35
|
Admin
Upisa: 10247
Pristupio: 31.08.2010. 09:25
|
aleksa kaže:
Hamerles,ako neko ne moze da izdrzi 4-5 sati bez alkohola onda je to zabrinjavajuce.
DakiNS,nemam nista protiv ironije ali dobro znas i sam da svi ti dokumenti mogu da stanu u dzep od prsluka ili jakne,prave ih dovoljno velike.
Moze lov da bude dovoljno lep i zanimljiv i bez rakije,verujte mi.;) Prethodni odgovor proguto mi opet računar, ali evo ponovo.Dragi moj kolega i ručak može biti bez mesa pa svejedno volimo da se malo omrsimo.Što se tiče dokumenata probaj zamisliti na šta će ličiti rodovnik posle desetak godina upotrebe ako uzmemo u obzir neko prosečno nosanje u džepovima,recimo 4-5 smotri izložbi ispita i utakmica, dvadesetak izlazaka na prepelicu dvadesetak izlazaka na patke,petnaestak izlazaka u redovan lov ,pa još desetak hajki ili komercijalnih lovova na godišnjem nivou , a zakonom je propisano da psi moraju biti čipovani i tada se nose svi podaci o psu, ovaj glupi zakon propisao je da je lakše da 8o ooo lovaca nosa dokumenta po džepovima u svakakvim vremenskim uslovima ( a nekada i kuoanjima kada to nije vreme) nego da kontrolori nose skener pa lepo očita proveri i gotovo.E nakon ovih argumenata ajde ti meni nađi kontra argumente zašto da ne budem ironičan, i da dopuim potvrda o vakcinaciji kao da je štampana na toalet papiri i šta se deševe ako je izgubiš s obzirom da neidemo na korzo nego u atar ,parlog šumu ili planinu.
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
|
|
|
|
Podunavac |
Objavljen 14.06.2011. 15:09
|
Lovčina
|
Rođo najbolje da kopiraš te papire u 10-ak primeraka, pa ih overiš u sudu (naravno to debelo platiš), onda svojoj keri sašiješ borbeni prsluk sa mnogo džepova i lepo pozaturaš te papire i potvrde u džepove, nek se on sam brine o svojoj papirologiji. A ti u svoj džep pljosku, u drugi kobasicu pa polako, svako nek svoje nosi. A ovim pametnim kontrolorima da daju skenere, morali bi da ih pošalju 6 meseci na kurs, da nauče kako se sa njima rukuje. Oće ljudi evropske zakone, a sve rade u rikverc.
|
|
|