Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Kako lovci vide budućnost lovstva u Srbiji

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Kako lovci vide budućnost lovstva u Srbiji
djosa69
 ako nas lss.brani i zastupa proci cemo kao srbija koju je vekovima branila rusija zato use i u svoje kljuse.evo gledam tv. i advokati strajkuju zbog nekakve uredbe skupili se 3000 pred advokatsku komoru a mi lovci 80000 hiljade? ovaca sede mirno za sisanje...pozdravljam brku u pravu je krene se od temelja prema krovu.

LU Aleksandrovo

paninm kaže:
drzava je svoje odredila-naknada i lovna karta, e a mi kao korisnici lovista( kad to pocne da se resava) cemo odluciti kakva ce nam biti sudbina. Da li cemo sami poceti da resavamo nasu situaciju,ili cemo ostati u savezu ,i njima dati da nam resavaju sudbinu. Bit ce ovo sigurno prelomna godina.

Upravo tako, svako treba da vodi računa počev od toga da li će pre svega dobiti lovište na gazdovanje, ako to ne ostvari nema svrhe više biti ni član udruženja a još manje saveza, kupiš lovnu kartu i u oglasima pročitaš šta se nudi na tržištu i lepo odlučiš i odeš u lov, i normalno kao svaka mušterija imaš pravo da izvolevaš.

Ne treba da se zanosimo sa mišlju da će ovoga puta to neko za nas uraditi, došlo je vreme da će to morati uraditi svako za sebe, neće sva lovačka udruženja dobiti lovišta na gazdovanje.

He he hvala na onom ,,Brka,,
Cucić će biti sasvim dovoljno.

vuk71
 Ne bi zgorega bilo napraviti anketu menju lovcima kako vide buducnostu u lovstvu. U razgovoru sa nekolicinom u mom lu vecina vidi samo crno sto i nije cudno s obzirom na situaciju u kojoj lovimo ...

DakiNS

vuk71 kaže:
Ne bi zgorega bilo napraviti anketu menju lovcima kako vide buducnostu u lovstvu. U razgovoru sa nekolicinom u mom lu vecina vidi samo crno sto i nije cudno s obzirom na situaciju u kojoj lovimo ...
AU Vuče čitam tvojih nekoliko poslednjih postova daj molim te preteruješ sa entuzijazmom

LU Aleksandrovo
 Pa i crni se na vidiku, i ranije su menjani zakoni o lovstvu i sve se znalo i pre nego je zakon izašao u službenom listu, sada se ništa nezna ni nakon godinu dana od izlaska zakona, kao da smo na samom početku, čak još gore.
Sve radimo kao da se ništa ne događa i da nam je sve jasno, a činjenično stanje je da ne znamo ništa i da će mo kad izbace kartu lovišta svi zapištati od čuda. Pa tek onda krenuti da diskutujemo, raspravljamo i tražimo rešenje.

Normalno i da krivimo druge, čovek najlakše sebi oprosti.

LU Aleksandrovo
 Ovim današnjim sastankom u pokrajinskom sekretarijatu počinju izgleda da se kotrljaju stvari, verovatno će se ubrzo znati kako su se izdelila lovišta, državni organi kreću da rade, ništa se ne dešava slučajno, krojenje je izgleda završeno e sad te krpice treba predstaviti javnosti na najbezbolniji način, doduše ništa nam ne preostaje nego da držimo palčeve.

Cadara
 J aimam informacije da se u 2011 godini neće još dodeljivati lovišta već će se to raditi u 2012.
Sada bi trebalo iz sekretarijata da se iznese preliminarni plan koja će se lovišta formirati u okviru lovnih područja i tu će se dati čak Lovačkim udruženjima da daju svoje predloge i sugestije na bazi minimum 2.000Ha a maksimum oko 20.000Ha.
Već je iskrojeno da LU Zrenjanin treba da se raparča na 5 lovišta, sada treba da se urade neke finese i utvrde granice tih lovišta a LU može konkurisati na svih 5 formiranih i ima pravo prečeg.
Ja imam te informacije ali ajde da čujemo nekoga ko je bio na tom sastanku.

LU Aleksandrovo
 Šta ako se neko pojavi sa zahtevom da se formira lovište, hoće li to nadležni odbiti ili prihvatiti, čemu onda sva ova zavrzlama.
Lovište udruženja Zrenjanin je bilo veličine 126,000 hektara ako bi i uspelo tačno da se podeli na 5 delova, onda bi svako lovište trebalo da bude 25.000 hektara, onda tu nešto ne štima.

charuga

Cadara kaže:
J aimam informacije da se u 2011 godini neće još dodeljivati lovišta već će se to raditi u 2012.
Sada bi trebalo iz sekretarijata da se iznese preliminarni plan koja će se lovišta formirati u okviru lovnih područja i tu će se dati čak Lovačkim udruženjima da daju svoje predloge i sugestije na bazi minimum 2.000Ha a maksimum oko 20.000Ha.
Već je iskrojeno da LU Zrenjanin treba da se raparča na 5 lovišta, sada treba da se urade neke finese i utvrde granice tih lovišta a LU može konkurisati na svih 5 formiranih i ima pravo prečeg.
Ja imam te informacije ali ajde da čujemo nekoga ko je bio na tom sastanku.

i ja sam nesto nacuo da ova godina ostaje po starom..znaci grobari srpskog lovstva ce vladati jos....kolobok.us/smiles/artists/fool/pop.gif
..............

Cadara
 pa to je ukupna površina od 126.000Ha sa selima i gradom a lovno produktivna površina je manja od 100.000Ha negde između 90.000 - 100.000Ha.
Poslednjih godina još je izgrađeno i industrijskih zona oko grada i oko nekih sela, postrojenja kojekakvih, puteva, zaobilaznica tako da cifra od 126.000Ha ni približno nije ta.
Međutim svakakvih gluposti i informacija sam čuo i to od ljudi koji su kao na on-line sa nadležnima: pa i jedna od tih je da se više neće moći praviti i postavljati metalne čeke u lovištu već samo drvene. malo odoh u off-topic

LU Aleksandrovo
 Znači ako ove godine ostaje još po starom ništa se onda neće znati kako će lovišta biti formirana što opet znači da još nisu zatvorili konkurs po pitanju ponuda, verovatno se nije dovoljno kandidata prijavilo.

vuk71
 DakiNs veruj mi nepreterujem, nije rec o meni pricam sa ljudima koji su lovci desetak god. neki i dvedesetak razni su razlozi ne samo ekonomski. Ja se nacudio cuda. Vecina kaze sve je skuplje i skuplje, drugi se zale na fond divljaci, treci na nacin gazdovanja, cetvrti na nedostatak vremena, peti nece da gledaju kako tajkuni love u najboljim lovistima sa najskuplim puskama a etiku nikada ni videli nisu... A neki sve to saberu i pitaju sta ja tu i radim...

LU Aleksandrovo
 Mnogi će se tek pitati šta će da rade, udruženja teraju jednu istu priču, duvajući članarine za svoje funkcionisanje, savezi za svoje, a o divljači za članove se ne zna ništa a gazdovanje lovištem da se svede na turistički odstrel, kako sve to po novim propisima može funkcionisati ostaje da se vidi, neće biti loše čak verujem i skoro isto kao i pre dok inspektori ne počnu da funkcionišu, a onda će za mnoge nastati pakao.

meshtan
 Samo jos malo da ufatimo kondicije i mi krecemo u lov...http://www.youtube.com/watch?v=52k6Fd...2k6FdApB94
Don't Be Afraid Of The Dark !

LU Aleksandrovo
 He, he, sa armonikašom. Harmonika

mihailo
 Lovci Srbije nevide budućnost,vide prošlost jer će za većinu lov biti dostupan samo kroz sećanje.

LU Aleksandrovo
 Tako nekako, umesto da sređuju i rade u svojim kućama i spremno dočekaju sve ono što im sledi u skoroj budućnosti, oni biraju neke mesije koje će ih povesti putevima slave, uspeha i prosperiteta.

Sremac75

mihailo kaže:
Lovci Srbije nevide budućnost,vide prošlost jer će za većinu lov biti dostupan samo kroz sećanje.

Mislim da, kao budućnost, vide samo sledeću lovnu sezonu!
A posle toga.........................
PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica
PalicaPalicaPalicaPalicaPalica

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M

"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"

hamerles

Sremac75 kaže:

mihailo kaže:

Mislim da, kao budućnost, vide samo sledeću lovnu sezonu!
A posle toga.........................
slazem se sa vama kolege. neznam samo dokle ce ici ovako koko ide Confused

LU Aleksandrovo
 Nije Hamerles problem što obični članovi neznaju, problem je što to neznaju ni oni koji bi po funkciji trebali da znaju, a ne oglašavaju se, i ne preduzimaju ništa. Raznorazne skupštine prolaze a na njima se lovstvo kao osnovni motiv našeg postojanja i ne pominje. Deluje kao da nikakvih promena, neće biti, a one već uveliko teku. Šta će biti kada se jednoga jutra samo probudimo u realnosti, ko uspavane princeze, i tada shvatimo da nam je neko uzeo i titulu a usput i lovište.

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
TRAŽIM-NUDIM POSAO U OBLASTI LOVSTVA, ŠUMARSTVA, VETERINE SVAŠTARA 45 01.03.2023. 14:51
Kako spremiti LOVAČKI RECEPT 32 26.05.2022. 07:52
Krivolov - kako se boriti protiv? METODE LOVA 624 19.09.2021. 07:54
Psi i mačke lutalice-šta i kako sa njima? LOV PREDATORA 853 14.01.2021. 22:03
Školovanje u oblasti lovstva PROPISI O LOVU 65 22.06.2020. 08:05
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 16
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,453
Najnoviji član: hladni

Poslednje vesti
U GREBENCU SE INTENZIVNO LOVI, PONEKO I PECA
Tri velika vuka snimljena na planini u Srbiji
Petrovaradin: Problem u lovištu
PRVENSTVO VOJVODINE
U LU "Šumadija" Kragujevac

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

· 30.01.2023. 23:30

Zbogom Lalo 💔

64,129,021 posete www.srbijalov.com