slavaplana kaže:
Kod mene ce sledece druzenje biti 15.01. pre toga cese prijaviti ljudi sa foruma koji su zainteresovani da dodju!!!Posle bozica pravim spisak !!!Bicelepo druzenje na terenukoji imatoliko srnece divljaci da ovi sto budu cekali nece moci da veruju kad vide koliko imamo srnece divljaci!!!!!
Nemoj Slavo Brate da to kazuješ opet će se naći neka budala
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
Za hajku mogu da se koriste psi pticari koji su dozvoljeni u ravnicarskim lovistima!!!!Ja kod mene praktikujem pogon sa lovcima i navijackim trubama!!!!!To se pokazalo najbolje ali imamo i dane kada povedemo svoje kerove sa kojima lovimo ali to su manje ekipe do 20 ljudi gde 5 lovca sa 7-8 kera ide u pogon a ostali su na cekanju!!!!!Ko bude hteo da dodje sa kerom i da ide u pogon nije probllem!!!!VAKCINACIJA na 6 meseci i jr broj i nema problema!!!B)
Moji brakiri imaju sve to što ti pominješ Slavo.Ako je taka situacija ja bih doveo kerove ali bih morao na povodnik da ih vodim zbog tolikog broja srneće divljači pa kad se naiđe na šakala ili kad se puca šakal da ih onda pustam...da se zakrve,ako ne pobegnu,ha,ha
Evo i poziva za sve zainteresovane za lov predatora sakala i lisice pogonom u Starom Selu i to 15.01.;22.01.;29.01;!!!!!
Potrebno je do petka te iste nedelje kada je lov predvidjen izvsiti prijavu lovne karte lovca koji dolazi u lov na tel:060-0-841-843
Svakog petka vrsi se prijava Republickom lovnom ispektoru do 12h lova za vikend koji se planira .
Pored prijave lovne karte potrebno je uplatiti 500din na ime kotizacije za lov za lovca na racun L.U.''Pomoravlje'',Velika Plana,ime i prezime lovca koji dolazi, svrha uplate KOTIZACIJA ZA LOV, ziro racun 245-0024852701036-12 poziv na broj 2012-02!!!!!
Ovaj novac ide za rad sekcije Staro Selo ali preko naseg maticnog udruzenja kao korisnika lovista!!!!!
Ovo je nesto simbolicno kako bi pokrili neke troskove koje smo inace do sada placali iz svog dzepa!!!!
Prijavite se ranije za nedelju u kojoj planirate da dodjete u lov zbog ogranicenog broja gostiju!!!!!
POZDRAV SVIMA!!!!!!!
Verovatno ima onih koji nisu čuli zavijanje šakala, pa evo jednog snimka.
Sinoć, oko 17:30, počinje jedan čopor sa oglašavanjem, pa drugi, pa treći, četvrti ovaj manji čopor, koji sam snimio, ali bio je malo dalje, pa je i snimak slabiji, ali se ipak čuje.
darkon, na kojoj povrsini su rasprostranjeni ti copori? Da li je u pitanju jedna porodica pa su se dozivali ili to rade zbog teritorije?
Koliko ih samo ima, evo večeras sam snimio jednog kako je uzbunio sve pse u komšiluku, čuje se njegovo oglašavanje u 3 i 7 sekundi, 9 sekundu sam jako pojačao... Sretao sam ih 300 metara od grada a evo sada i ulaze u Bačku Topolu.
zeljkox, ne znam tačno koliko ih je bilo, ali 20-ak šakala sigurno, koji su se javljali to veče.
I ne na preterano velikom terenu, jer ih ima u zaista velikom broju, ali svaki čopor ima svoj teren i ima mesta na kojima retko koje veče ne zavijaju.
Inače ne javljaju se svi šakali kojih ima na tom terenu, već samo pojedini.
Mnogo puta gledam čopor, ili jedinku šakala koja je izašla na čistinu, počinje zavijanje drugih, ali ovi koje posmatram se ne odazivaju.
Da li je poznato koliku povrsinu hoce jedan copor da zauzme?
Takodje me zanima da li ce se sakal naseliti na teren koji je gotovo 90% poljoprivredna obradiva povrsina, bez suma i/ili nekih obimnijih mesta za skrivanje?
Ako dan provode u jazbinama, da li je jedna jazbina za jednog sakala ili se vise njih uvlace u istu? U slucaju da svaki sakal ima svoju jazbinu, da li su im jazbine razbacane po raznim lokacijama ili su grupisane na jednom mestu za ceo copor?
Lovimo ih Hunteru, ali da se tako lako love, ne bi ih ovoliko ni bilo.
zeljkox, ovo sve pišem iz svog iskustva, znači ono što sam ja primetio kod mene na terenu, a nagledao sam ih se.
Možda na drugim terenima imaju drugačije navike.
Koliki teren tačno, to ne znam, ali s' obzirom na oglašavanje i uopšte susrete sa njima, rekao bih da jedan čopor, na oko 250ha.
Mada često su se mogla čuti i dva čopora, od po 5-6-7 jedinki, kako zavijaju na par stotina metara jedan od drugog.
Sad, što se tiče čisto poljoprivrednog, ni to ti opet ne mogu reći sa sigurnošću, jer ipak on voli mesto gde može da se sakrije, ali kako je krenuo sa osvajanjem terena...
A mislim da je već neko pisao da se javlja i na takvim terenima.
Kod mene ga ima i pored reke u ravnici, što je i za očekivati, a i u brdskom delu lovišta, a mesta za skrivanje ima na pretek.
Što se rupa tiče, svakako da boravi u njima, a pošto živi u čoporu, mnogo bi bilo da svaka jedinka ima svoju jazbinu.
Međutim, pošto je teren kod mene takav, kakav jeste, na mnogim mestima urastao i neprohodan, nalazili smo ih i u brlozima.
Mesta totalno urasla, čovek ne može da pomisli da uđe, ma jedva se "gvirne" unutra.
Unutra oni naprave lepe stazice i uživaju.
Sa tih mesta, kasnije, kada mladunci malo stasaju, ženka ih izvodi, što znači da ih je verovatno tu i očuvala.
Inace, jel zna neko koje jedinke sacninjavaju jedan copor ?
Procitao sam negde da se copor sastoji od roditelja, jedan-dva sakala od proslogodisnjeg legla i ovogodisnje leglo. Ovi od proslogodisnjeg legla pomazu roditeljima u odgajanju ovogodisnjeg legla i napustaju copor navodno kad ovogodisnji nauce da love. Zatim, od ovogodisnjeg legla ostaju jedan-dva sakala sa roditeljima i tako u krug.
Po toj logici, za vreme parenja bi copor trebao da se sastoji od 3-4 sakala od kojih se samo roditelji pare.
Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.
MilanO Offline
· 15.10.2024. 05:38
Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6
tomo vrbas Offline
· 01.01.2024. 19:30
Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻
Planinko011 Offline
· 01.01.2024. 17:21
Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).
slavaplana Offline
· 15.12.2023. 13:46
Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo što to trpimo.
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:13
Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:10
Pozdrav svima..
Anita Randjelovic Offline
· 11.02.2023. 15:09
Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?