Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Zastava M70

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Zastava M70
kolega_LOVEc
 Zna li neko koji navoj koristi zastava na srafovima koji spajaju kundak sa kucistem, i kog su razreda cvrstoce?
Vim vi repellere licet

tomo vrbas
 Jaci od 8,8 nisu eventualno 10,9 i mislim da je 1,25mm korak navoja!

kolega_LOVEc
 Hvala puno !!!
Cito sam malo na temu, i jedino pametno sto mogu da izdvojim a da ima smisla i neki standard je normalni vitvort navoj 1/4 sa 1.27 korakom. Telo srafa iznosi 6,35mm a i na jednom mestu videh da ameri prodaju ureznicu oznaka .250"20 TPI kao deo kundacarskog seta za rad na vojnom mauzeru m1912, sto bi opet bilo 1/4 p1.27Hmmm.
Samo nisam bas siguran da nagadjam dobroSmeko
Vim vi repellere licet

tomo vrbas
 Pa posto su nasi karabini nastali iz Germanske skole tesko da moze biti vitfordov navoj ipak mislim da su milimetarski.Ajde kad dodjem iz obilaska izvrnucu jedan sraf iz mojeg karabina i proveriti "cesljevima"za navoje koji su jesu vitfordi ili milimetarski!

Vuja
 Pre dve nedelje postah ponosni vlasnik jednog m70 u kalibru 8x57
https://www.dodaj...abe1.nNQxo
Jedan koji hoce uvek je jaci od dvojice koji moraju!! Vojvoda Zivojin Misic!!

canis aureus
 E, vala Vujo ČESTITAM ! ... na izboru karabina a pogotovU kalibera! Odobreno

... isčekujem odobrenje svakog dana, i nadam mu se pre praznika, te i slJičnoj mašinki u tomU kaliberu
T-Rex is the best
The best of the World all game caliber 8x57JS
Dim

SharpShooterSer

tomo vrbas kaže:

Pa posto su nasi karabini nastali iz Germanske skole tesko da moze biti vitfordov navoj ipak mislim da su milimetarski.Ajde kad dodjem iz obilaska izvrnucu jedan sraf iz mojeg karabina i proveriti "cesljevima"za navoje koji su jesu vitfordi ili milimetarski!

Jeste M70 derivat K98 i nemacke skole, ali su oni koristili colovne i vitvort navoje kod izrade oruzja (takve masine su kupili) tako da su navoji na srafovima izmedju sanduka i magacina 1/4" 20 koraka, ili po naski 6.35mm korak 1.27mm. Navoj na cevi je 1.1" 12 koraka (27.94x2.1167). Moguce da su u nekom trenutku to preveli na M6x1.25?
M48 - 8x57
Browning XPR 243 - Leupold VX-3 3.5-10x50
K98 - 6.5x47 Lapua - Vortex Golden Eagle 15-60x52
CZ527 .223 - Hawke 6-24x56
Browning 425 20/76 cal.
Suhl 127 - 12 cal.
Uherski Brod 585-06 mod 2 16 cal.
AR15 22lr - Falcon 18+ 4-18x44

Vuja

canis aureus kaže:

E, vala Vujo ČESTITAM ! ... na izboru karabina a pogotovU kalibera! Odobreno

... isčekujem odobrenje svakog dana, i nadam mu se pre praznika, te i slJičnoj mašinki u tomU kaliberu
T-Rex is the best

Hvala Canise hvala!!! Smile Smile
Jedan koji hoce uvek je jaci od dvojice koji moraju!! Vojvoda Zivojin Misic!!

mihailo
 Nije M70 al jeste Zastava.....ima li neko M 808?Iskustva,mane,prednosti itd?

mihailo
 Zar je moguce da niko nema M 808 Confused

canis aureus
 Nova Zastava M70 iz davne 1988god. januara mJeseca Yes
KalJibar naravno The Best T-Rex Yes
canis aureus priložio/e:
czm70.jpg czm701.jpg czm702.jpg

Dim

velja
 Ajd,nek je srecno,sto godina da te sluzi i hiljade odstrela da imaš sa njimPivoPivoiveli 3
8x57jsStari

sasaruma
 Kolega Canis,neka je srecno

dzudzubajac
 bombonica, kundak mi se jako sviđa Odobreno
Mudrost dolazi iz iskustva. Iskustvo je najčešće nedostatak mudrosti.

canis aureus
 HFala drugari Smile iveli 3
A, na kundak što se tičJe i beNding je uradjen... da ne kažem bedingiraT je, tako da pored toga što je ubav i svrsishodan je.
Dim

neca90
 Канисе, нек' ти је срећна куповина, па да се поново активираш на теми "Шакал" и "Лисица" као некад, разуме се, уз опис лова у твом стилу... 😎

mihailo
 Cesto se postavlja pitanje preciznosti "ako je precizan"?
Evo sta je tehnicki zahtev za Zastavu:
Kriterijumi za ocenu preciznosti kuglara prema Institutu za sportsko i lovacko oruzje Dusseldorfu cije se tabela primenjuje u Kragujevackoj Zastavi:

Jednocevka 100m
Precnik grupe pogodaka od 5 metaka u cm / OCENA
do 5 / Odlicno
do 7 / Vrlo dobro
do 10 / Dobro
preko 10 / Slabo

Podatak preuzet iz knjige Lovacke puske i municija autor Branko Trninic.

canis aureus
 Kamo lepe sreće da je Zastava nastavila ovakva testiranja i u kasnijim godinama a ne samo u "zlatnim" izvoznim godinama!
Da bi slika bila kompletna moramo da naglasimo uslove testiranja preciznosti a ne samo krajnji rezultat...
1. Gadjanje se vrši iz puške sa pripadajućim nišanima odnosno u 99,9% slučaja pucano je mehaničkim nišanima na 100m.
2. Pucano je samo jednom vrstom municije koja se koristi i za viziranje (upucavanje) pušaka-karabina, za lovačke karabine to je npr 243Win. PPU SP 6,5g ; 7x57, 7x64 PPU SP 11,2g; 7mm RemMag PPU SP 9,4g; 308win, 30-06, 300 WinMag PPU SP 11,7g; 8x57IS PPU SP 12,7g...
3. Grupa se računala sa 5 uzastopno ispaljenih metaka bez hladjenja cevi.
4. Novi karabini su mogli da napuste krug samo sa ocenom odličan ili vr.dobar (rastur 5-7cm) ostalo važi za kontrolu korišćenih pušaka i karabina ( najčešće vojnih) odnosno one sa ocenom dobar (rastur ispod 10cm) mogle su da se i dalje koriste ili samo izvrši delimičan remont dok one koje to nisu zadovoljavale morale su na generalni remont (zamena cevi itd.).
Šta ovo govori?!?!
Svaki lovački karabin koji u ovakvim uslovima (korišćenjem mehaničkih nišana, pucano jednom vrstom municije, uzastopno bez hladjenja cevi, sa 5 hitaca) ostvari grupu ispod 7cm, samo dodavanjem optike i izborom prave laboracije municije, bez ikakvih dorada, pretvara se u SUB MOA karabin!!!
Radi ilustracije, standard za čuvenu snajpersku pušku M24 sa pripadajućim optičkim nišanom bio je ispod 2MOA (6cm) sa 10 metaka u 10min sa snajperskom municijom.
Čuvena TIKKA i SAKO garantovali su 3 metka SUB MOA sa municijom koja leži pušci...
Vidi se da Zastava nije nimalo odstupala od tadašnjih (a ni sadašnjih)zahteva preciznosti.

I da, kamo lepe sreće da je Zastava nastavila sa ovakvim testiranjima....
Dim

kolega_LOVEc
 Zastava je po meni sasvim ok što se tice preciznosti. Problem je sto u prodaju idu jad i beda od izrade.Video sam svasta od zastave , ponesto je stvarno sramota. Na primer krivo izbusene rupe za optiku i na prihvatniku trzaja navoj ukrivo urezan tako da kad se srafovi zategnu magacin nije moguce otvoriti. I takav komad oruzja posle malo dorade mogao je da sastavi pet metaka tako da se pogotci dodiruju. Ne cini oruzje samo njegova preciznost
Kod nas je jos i problem izbora municije i rucno punjenje za svako oruzje posebno sta odgovara.
Zastava bi sa tim jos preciznija bila.
Inace domaci karabini sigurno nisu oruzje za neke hvalospeve, samo su pristupacno i solidno parče gvoždja koje vrlo dobro odradjuje svoj posao.
Vim vi repellere licet

velja
 zastavin karabin je oruzje koje kada se malo doradi izgleda i daje mnogo vise nego sto kosta,na primer,ja sam svoj karabin malo doradio,napravljen je nov kundak,ispoliran zatvarac,skracena rucica zatvaraca,napravio sam kuglu rucice od ebonosa veceg precnika,cev je skracena jos pre 7 godina na 51cm,obradjena usta pod 11stepeni,kalibar je naravno 8x57js,sa starim PPU SPRN sam imao jako lepe odstrele,sada sa Gromom isto tako,u pusku sam ulozio mozda 300e...znaci sada kupis pusku ulozis u nju jos 300 evrica i imas unikatno oruzje,napravljeno od celika i drveta,kod mene zatvarac klizi ko po loju,ko god je probao da repetira bio je odusevljen,a zatvarac je samo ispoliran..drugar je skoro kupio tiku t3 pola puske je plastika,kundak nekako zvoni suplja plastika...a kosta kao 3 moja karabina,u zastavin karabin ulozis u nov kundak,sredis malo okidanje,ispoliras zatvarac i cena ne premasuje 700e a dobijes mnogo toga...e sad ko voli plastikandere i puske koje su marketinski dignute u nebo...izvolte
8x57jsStari

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Zastava sa Battue nišanom KARABINI 75 24.06.2022. 13:29
ZASTAVA M85 KARABINI 48 11.08.2020. 12:51
Crvena Zastava - Puške sačmarice LOVAČKE PUŠKE GLATKIH CEVi 375 13.09.2016. 15:02
Bokerica M80 Crvena Zastava LOVAČKE PUŠKE GLATKIH CEVi 79 04.11.2013. 08:02
Zastava M24 (Kraljevina Jugoslavije) KARABINI 4 22.01.2011. 13:28
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 21
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,453
Najnoviji član: hladni

Poslednje vesti
U GREBENCU SE INTENZIVNO LOVI, PONEKO I PECA
Tri velika vuka snimljena na planini u Srbiji
Petrovaradin: Problem u lovištu
PRVENSTVO VOJVODINE
U LU "Šumadija" Kragujevac

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

· 30.01.2023. 23:30

Zbogom Lalo 💔

64,123,946 posete www.srbijalov.com