Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Zastava M70

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Zastava M70
Barbarosa
 ^ ...ili za te pare kupiš novu zbroju i ne moraš da se *hebeš Grin

velja

Barbarosa kaže:

^ ...ili za te pare kupiš novu zbroju i ne moraš da se *hebeš Grin
meni se ne dopada izgled zbrojovke,kundak mi je ruzan....ukusi su to
Smile
8x57jsStari

Barbarosa
 ^ Naravno...poštujem ika

@andjelkovic
 Sve u svemu kada pogledamo Zastavi karabin, a pogotovo one stare reprodukcija iz 70 i 80-ih dolazimo do zaključka da je to je dan fin komad oruzja. Po meni ni malo ne zaostaje za tehničkim rešenjima i kvalitetu iz tog vremena za ostalim proizvođačima. Lično imam par komada istih i stvarno nemam zamerke. Nekako karabini iz tih vrena imaju dušu-šmeka. Završna obrada je na visokom nivou, drvo prelepo sa lepim i kvalitetnim cekiranjem. Plavi polirani brun koji se i dan danas presijava. Jednom rečju stara školaika
Lov nije naše bogom dato pravo, već obaveza, pa se u skladu sa tim i treba ponašati.

canis aureus
 ^
OdobrenoBravo 2
Old school! To su te "zlatne serije" iz tih godina gde nije manjkalo ni kvalitetnog materijala ni izrade ni obrade!
Kako bi smanjili cenu izrade izgubili su na kvalitetu jer nisu pojeftinili proizvodnju uvođenjem plastike, nisu počeli da presuju lim, da izlivaju u kalupima i sl kao što su to neki "prestižniji" osmislili pa izbacili kovanje, glodanje iz komada i sl... Zastava je "skratila" radne sate a samim tim i završnu obradu i kontrole kvaliteta.
...
The best of the World all game caliber 8x57JS
Dim

canis aureus
 Evo gledam ih, i čehinje(2x čz550) i kragujevku(m70) Zum
Ne bih da osporavam ni da hvalim ni da kudim... cenim i ljubitelj sam "old school" i čelika i dugog izvlakača pa otuda i ovi modeli Yes
Kragujevka je iz '88 godine i stvarno ima taj "šmek"... a po lepoti, završnoj obradi i naročito preciznosti ne zaostaje ni za višestruko skupljim!

... koliko se da vidUti na pictures...
canis aureus priložio/e:
img-4ee0833e8716f6c447fe3c6167d68972-v.jpg img-a56435382e2fed327c76d8d41c7d062d-v.jpg img-de33659e995d6804b58bdba504c50395-v.jpg

The best of the World all game caliber 8x57JS
Dim

kolega_LOVEc
 Odobravam
Canise baš je super ova pucaljkaSmile, setio sam se kako je 89' otac doneo isti takav sa sve detaljima na izvlakaču jedino boja kundaka odudara.
Vim vi repellere licet

@andjelkovic
 Baš tasko Bravo 2
Lepota je u oku posmatrača Smile
Ovaj dobri stari 8x57 sa ovim prelepim kundakom koji je bio izvozna bogatija varijanta za SAD tržište Čarls deli, sa umetkom bivoljeg roga je stvarno ''par ekselans''Bravo 2
Iksreno kada bi taj karabin izložili pored nekog drugug stranjskog, mislim da bi taj ''naš'' plenio i mamio uzdahe. Možda sam ex YU nostalgičar i volim stare stvari ali ovo je nešto posebno, bar za meneSmileOdobreno
Lov nije naše bogom dato pravo, već obaveza, pa se u skladu sa tim i treba ponašati.

velja

canis aureus kaže:

Evo gledam ih, i čehinje(2x čz550) i kragujevku(m70) Zum
Ne bih da osporavam ni da hvalim ni da kudim... cenim i ljubitelj sam "old school" i čelika i dugog izvlakača pa otuda i ovi modeli Yes
Kragujevka je iz '88 godine i stvarno ima taj "šmek"... a po lepoti, završnoj obradi i naročito preciznosti ne zaostaje ni za višestruko skupljim!

... koliko se da vidUti na pictures...
Stari
8x57jsStari

velja
 Sve je stvar ukusa,rezona,moje misljenje je da se narocito sada moze kupiti zastavin karabin u jako dobrom stanju za male pare,napravi se nov kundak,ima majstora u KG,Uzicu, fala bogu,koji mogu napraviti odlican kundak,sredi se okidanje,ispolira zatvarac,sve su to ulaganja koja ne premasuju cenu nekog stranskog plastikandera koji eto nije Zastava(i automatski je vrhunski),ne kazem da su zastavini karabini najbolji ali svakako nisu najgori,vidjao sam dosta karabina strane proizvodnje koji bi se stidili nasih Zastava...sa druge strane reklama je cudo,na svim youtube snimcima se forsira blaser,aimpoint,sauer...jako puno novca izdvajaju za marketing,ljudima se to urezuje negde u podsvest...nasa Zastava nema novca za marketing,nikada nije ni ulagala u marketing,ali niko sa zapada nije kudio nase karabine,amerikanac sa kanala USOG rare and other exelent firearms je toliko nahvalio nas m 70 full Stock 9,3x62,zatim francuz Jean-Claude Tolphin koji testira oruzje je isto nahvalio zastavin 9,3x62...koji je imao extra grupu,mislim da je cak i posetio Zastavinu fabriku...ima puno toga u korist zastave
8x57jsStari

Slob
 Kolege, moze li neko da prokomentarise karabin karabin Zastava m70 Fulstock, ili tzv "stuc"?
Svidja mi se ova varijanta karabina ali ne znam koji kalibar bi bio odgovarajuci s obzirom da je cev kraca?
Koristio bih ga pre svega za lov na srndaca i retko kad za lov na ds.
Lisica

tomo vrbas
 Један и једини 7х64.

hercegovac
 Samo 8x57!

arli
 I 308 winčester trpi dobro kraće cevkeSmile

hercegovac
 Tačno. Ali zbog sanduka bolje 8x57.

@andjelkovic

Slob kaže:

Kolege, moze li neko da prokomentarise karabin karabin Zastava m70 Fulstock, ili tzv "stuc"?
Svidja mi se ova varijanta karabina ali ne znam koji kalibar bi bio odgovarajuci s obzirom da je cev kraca?

Kolega,

to što je cev 51 cm kod štuc karabina nema nikakve veze. Da malo obnovimo gradivo. Najveći pritisak cevi i procenat sagorevanja baruta se dešava u cevi, nekih 17-21cm od ležita metka. Tako za standardne kalibre ( ne magnum ) duža cev od 51 cm ne utiće na balistička svojstva. Elem dugačka cev kod Zastavinih karabina se zadržala iz čisto esteckih razloga. Lično posedujem Zastavin LK M70, u kalibru 9,3x62, štic, cev 51 cm, i zadovolja sam Cool

Što reče neko od kolega 7x64 je klasika, plus u toj izvedbi Kiss
Po meni 6,5x57 za srneću dvljač i predatore, i na primer 7x64, 8x57, 9,3x64 za DS..ika

Aca Kamenica

Slob kaže:

Slažem se sa kolegama da bi trebao biti neki od "univerzalnih kalibara'', a koji će biti to treba sami da odlučite, svaki će biti uspešan u lovu na srndaća a treba uzeti u obzir da su divlje svinje sve brojnija divljač i da ih ima gde ih dosad nije bilo pa ćete ih verovatno više loviti nego što mislite.

Scorpion Hunter
 Pozdrav... Gledajuci po radnjama nove (strane) kerabine do 1000 evra. Nisam video nikakvu prednost u odnosu na Zastavin M70. Za pojedine modele M70 je izmislio karabin.
Zasto je M70 toliko medijski napljuvan da nov "nije za nista"???
Starija proizvodnja za izvoz je verovatno kvalitetnija od ovih sto se danas proizvode, u to nema sumnje
ali ko je lenj (kao recimo ja) da traga po oglasima i da se raspituje gde naci stari polovan a ocuvan M70 i recimo Lakse mi je uci u radnju i kupiti NOV karabin. Sta je to sto "ne valja"?

Sta to nije dobro kod nove zastave? Interesuje me iskljucivo grupa pogodaka i funkcionalnost karabina. Gluposti tipa zavrsna obrada me ne zanimaju bolju obradu ima od pojedinih hvaljenih stranih.

AcaNik
 Оно што не ваља код Заставе за све њене производе је њен менаџмент и маћехински однос према свима нама у овој земљи!
Док се тај задњи бастион најгоре комуњарског менталитета не очисти од истог и промени, Затава ће имати само све више и више негативну конотацију. Њихова поскупљења и математика како израчунају тих 25% повећања, боље не коментарисати.
Не знам да ли ће на Марсу бити нешто за лов када оду горе, али знам да ће се и ту ловити са Бретоном.

tomo vrbas
 Па сама та завршна обрада је један од фактора и прецизности карабина. На пример окидање, обрада делова као турпијом за дрво, затварач и сами ход истога је трагедија па то треба да клизи да се не чује дане заглављује. Уводна рампа за метак сваки други метак буде оштећен при увођењу у цев, то не сме и не може тако. Скоро сам узео другову Бергару у 243 калибру људи па то је брука од савршенства а цена 100000+ динара. Ма дајте кундак, окидање затварач, кочница ма милина пушкица скоро као наш М 85 и упоредимо је са другог друга М 70 Заставин као весло, а обадве пвц кундаке. Ја сам патриота и волим нашу Заставу али јбг па зар не може то само мало финесе имају и знају како али их болу уво то је проблем и тај проблем иде преко наших леђа.

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Zastava sa Battue nišanom KARABINI 75 24.06.2022. 13:29
ZASTAVA M85 KARABINI 48 11.08.2020. 12:51
Crvena Zastava - Puške sačmarice LOVAČKE PUŠKE GLATKIH CEVi 375 13.09.2016. 15:02
Bokerica M80 Crvena Zastava LOVAČKE PUŠKE GLATKIH CEVi 79 04.11.2013. 08:02
Zastava M24 (Kraljevina Jugoslavije) KARABINI 4 22.01.2011. 13:28
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 17
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,453
Najnoviji član: hladni

Poslednje vesti
U GREBENCU SE INTENZIVNO LOVI, PONEKO I PECA
Tri velika vuka snimljena na planini u Srbiji
Petrovaradin: Problem u lovištu
PRVENSTVO VOJVODINE
U LU "Šumadija" Kragujevac

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

· 30.01.2023. 23:30

Zbogom Lalo 💔

64,118,102 posete www.srbijalov.com