Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Komercijalni lov prepelice i grlice

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Komercijalni lov prepelice i grlice
lovac74
 Dali neko zna gde je u Vojvodini najbolji lov grlica i prepelica i koja cena hvala?

Dobar pogled.

Boban
 Lovac ,i mene interesuje.
Rodjo dali znas nesto po ovom pitanju.Yes

Lala
 Znam, Rodjo, ali neću da vam kažem Grin dok se kolega prvo ne predstavi, već sam ga opomenuo!
Šalim se, pošto nije on line sada, odgovoriću, a on će se predstaviti sledeći put kad bude posetio Forum.
Nema nekog pravila gde je najbolje: to zavisi od toga koliko parcela će ostati pod strnjikom posle žetve, a da nije zaorano, a i od toga da li će preleti biti ranije ili kasnije od kalendara lova. Činjenica je da se u zadnjih par godina smanjuje broj prepelica u preletu. Takodje, zadnjih par godina preleti kasne, tako da prvi veći cug bude tek krajem avgusta, početkom septembra.
Isto tako, problem je što se sve više seje soja, koja je u avgustu i septembru tolika da se ne može proći kroz nju, ni lovac, ni kerovi. Soja se skida tek u oktobru, kad je sezona prepelica gotova. Dok je soja visoka i gusta, većina prepelica se krije ispod soje, a na strnjiku izadju samo da jedu. Najbolja je kombinacija strnjika pored kukuruza, a da u strnjiki ima mestimično izraslog korova. Odlične su i zaparložene parcele. Grlica ima baš dosta.
Prepelica i grlica u komercijali košta po cenovniku LSS. Negde naplaćuju još i ulaz u lovište, pa ulaz kera, pa pratioca... Zavisi kako ko. Kod nas u LD se ne naplaćuje. Ima i smeštaj (sobe u lovačkom domu), ishrana, i boksovi za smeštaj pasa.
Lovio sam u par lovišta, zaista nema pravila. Svi u Vojvodini rade komercijalu, pa se raspitaj. Radi i moje LD u Baču, možeš pogledati na www.ldfazan.org.rs, imaš tamo i kontakt telefon, ako te zanima, mogu ti i ja dati neke info. Znam da nam dolaze slovenci i italijani, vredi sigurno.
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

od komtema
 Mi smo u Temerinu vodili turisticke lovove na grlice,po cenovniku lss,ulaz u loviste je bio besplatan i turista je mogao besplatno da dovede svog psa,ja sam tezi deo posla odradjivao sa svojim psima,prepelice nismo radili zadnjih par godina zato sto nismo imali dovoljno kvalitetnu i veliku parcelu za lov prepelica,lov prepelica se odvijao u susednim lovackim drustvima koji su imali bolje uslove Sirig i Backi jarak,koji su sa nama u udruzenju.Mislim da cemo ove godine raditi i prepelice.U pocetku lova na grlice moze da se odsrstreli dosta grlica dnevno ako su gosti dobri strelci.Volim da odvedem turiste na takav teren gde grlice lete dosta visoko gde treba biti i dobar strelac,nevolim da ih vodim direktno na suncokret gde grlice lete jako nisko.Stavicu par slicica iz turistickih lovova ako uspem da ih prebacim iz fotoaparata u komp.Kad saznam nesto vise o uslovima za ovu godinu obavestavam.Jos se nismo nista precizno dogovorili.Poz.

Lala
 Nije ni Sirig baš imao neke parcele, slaba je sezona bila, tako sam čuo od ljudi koji su bili tamo da love.

lovac74
 hvala drugari ja u srbobranu sam lovio prosle godine bilo je dobro .nasli smo i grlice na jednom mestu dodjes ispucas karton municije i ides kuci sve mi rame bridi od pucanja
PfftiC

Predstavljanje??
Srbijalov Admin Tim

lovac74
 evo admine time moja pedstavljanje

od komtema
 Jarak je bolji od Temerina i Siriga za lov prepelica zato sto njima njihovo poljoprivredno dobro neznam kako se zove a nije ni bitno svake godine ostavi 10 hektara strnlike u komadu ne uzoru je.

lovac74
 kako mogu doci u jarak u lov
pod kojim uslovima

od komtema
 Za jarak neznam tacno,jos je rano,ovi turisti koji su bili u Temerinu bili su i u Jarku znam da su dolazili agencijski,uglavnom su bili Madjari,Nemci i Austrijanci,verovatno mogu da saznam u ponedeljak kad imamo satanak lovocuvarske sluzbe ako nezaboravim.

lovac74
 dobro kolega molim te raspitaj se da znam da bi dosao u lov,unapret ti hvala

lovac74
 lalo koje su propozicije kod tebe u lovackom drustvu na lov prepelice i grlice komercijala.

Lala
 Kontaktiraj preko sajta www.ldfazan.org.rs, imaš tamo telefone predsednika i zamenika, najbolje je direktno da pitaš. Ja u svom LD ne lovim komercijalno Smile, pa ne znam detalje.Mislim da je slično kao i Temerinu.
Nije mi jasno, zašto ti pored Srbobrana, koji ima dobre terene za prepelicu, tražiš komercijalu u okolini? Ima neki poseban razlog, ili šta je u pitanju? Nisi napisao u predstavljanju odakle si, jesi li iz Srbobrana, ili nekog drugog mesta?

lovac74
 ja jesam srbobranac imam drugare koje zelim da dovedem u lov a u srbobranu nedaju vise od jenog gosta po lovcu na prepelice ja imam pet. a moja grupa sem mene ne lovi prpelice pa nemogu da ih dovedem. pa ocu nekako da im se oduzim e to mi je razlog.zato te lalo i pitam.
hvala za dosadasnje informacije.

Lala
 Razumem sada... Pa ako ti ne daju više od jednog gosta, valjda daju komercijalno? Da me ne shvatiš pogrešno, pored svog lovišta da ideš u komercijalu kod drugog, mi nije bilo logično.

lovac74
 zato sto nase rukovodstvsvo je zaguljeno nece da lovi komercijalno ove godine nemaju koga da im vodi kerove za turiste a ja necu oni imaju svoje pulene sa dzukcima.ali to su nasa interna posla otom potom.zato hocu da platim i da lovim mirni sa mojim drugarima kako se lovi lepo i sa mirom da budem domacin kako valja .e u tome je problem lalo

Lala
 Neće da lovi komercijalno prepelice?!? Pa čoveče, u čijem interesu oni rade? Totalno van pameti!Sad
Pa u komercijalu prepelica se ništa ne ulaže, dodju same, svaki normalan lovnik ili predsednik LD jedva čeka da neko dodje u komercijalu prepelica, to je najčistija para za blagajnu LD! Kakvo ludilo $aAa
Ima društava koji polovinu nabavke fazanskih pilića isplate od komercijale prepelica... O ljudi, pa ima li kraja glupostima?Histerian
Kažem ti, kod nas su bili stranci, super zadovoljni otišli. Znam da možeš da vodiš svog kera (ako je vakcinisan i ocenjen), i znam da će biti terena, ali koliko, to ne znam. Slobodno se obrati telefonom predsedniku u Baču, i reci da si sa Srbijalov foruma, pa neka on kaže detalje, da ja ne lupetam napamet.

lovac74
 e to sam se i ja pitao na mnogim upravnim odborima i cak prepucavo zbog letnjeg lova ali oni ne i ne ludi ljudi oni nevole valjda novce ali nema veze. svi moji kerovi imaju ocene u radu i vakcinisani ja o tome mnogo vodim racuna jer volim pse i nemogu da zamislim lov bez nih .nije problem jer dosta u julu da nazovem da pitam.e taki su ti oni .
hvala unapred lalo

Lala
 Bojim se da će u julu možda biti malo kasno da nazoveš, probaj krajem juna ipak.

lovac74
 ocu nema problema nazvacu da se raspitam lalo. kavog nkd imas zenku ili muzjaka ja imam mizjaka momka.

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Komercijalni lov LOVNI TURIZAM 137 30.10.2022. 06:39
Grlice, gugutke, grivnjaši LOV NA SITNU DIVLJAČ 362 01.09.2017. 12:21
Sačmena municija za prepelice i njena cena MUNICIJA ZA NEOLUČENE CEVI 136 28.10.2016. 00:59
Prepelice na lovački način LOVAČKI RECEPT 13 05.02.2015. 20:57
Paraziti zeca i prepelice u Bačkoj STRUČNI I NAUČNI RADOVI IZ OBLASTI LOVSTVA 1 07.11.2014. 15:02
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 15
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,451
Najnoviji član: Hanoverski k...

Poslednje vesti
U LU "Šumadija" Kragujevac
Otkazana manifestacija Lovac i pas
УОЧИ ПОЧЕТКА ЈЕСЕЊЕГ ЛОВА - ЈОШ ЈЕДНО ДРУЖЕЊЕ ...
PRVENSTVO VOJVODINE ST. HUBERT 16.11.2024. RISTOVAČA
Lovačka slava - Sveti Jevstatije

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 12.12.2023. 23:19

Planirao sam da polozim za dozvolu za pusku ali ja nosim naočare pa me zanima da li ja mogu da prodjem lekarski pregled pozdrav

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

63,952,640 posete www.srbijalov.com