Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Hajka na šakala Staro Selo-Velika Plana

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Hajka na šakala Staro Selo-Velika Plana
INTERMAKER
 Ovde možete postaviti Vaše slike, video zapise i komentare vezane za današnju hajku na šakala u Starom Selu kod Velike Plane, a u organizaciji Lovačke organizacije "Staro Selo".

Moji utisci su odlični, a u razgovoru sa lovcima sam primetio da su svi veoma zadovoljni i da ulov nije bio presudan, već lovačko druženje (kako lokalnih tako i lovaca "forumaša" i medjusobno upoznavanje).

Očekujemo zvanični izveštaj od našeg admina i domaćina hajke Slave koji će se pozabaviti brojkama. Nezvanično sam od njega saznao da je interesovanje prevazišlo očekivanja i da je bar oko 100 lovaca morao da odbije, ali i da je pored toga bio ogroman broj gostiju (tačan broj zna Slava) koji su se prijavili i došli.

U svakom slučaju, Slavi prepuštam da nas obavesti o detaljima, a ja mu lično iskreno čestitam na organizaciji, kako njemu tako i njegovoj ekipi koja se trudila da svi gosti budu zadovoljni.

Još jednom: Svaka čast Slavo! Bravo 2

Izvolite, kažite koju i "dokumentujte" Vašim fotkama i videom...

Limun
 Darkon, neznam u kom delu lovišta si ti bio, možda je to tamo bilo savršeno. Bilo je dosta ljudi i neko je verovatno oduševljen, što se mene tiče u delu gde smo se nalazili ja i moje društvo veoma loše organizovano, loše postavljanje lovaca na mesta dočeka, čovek koji nas je postavljao veoma loše odradio posao, nepoštovanje od strane lovaca pravila koja se tiču mesta gde treba da stoje u dočeku! Niko od nas, a bilo nas je bogami 50-ak u tom potezu gde smo bili rasporedjeni, nije obavešten o kraju pogona pa su ljudi sami počeli da napuštaju mesta. Grupa lovaca iz Novog Sela koja je verovatno bila u pogonu počela je da šenluči i puca ( ispaljeno sigurno 50 patrona od brenekea do sitne sačme ja gledao svojim očima) u pravcu suprotne obale Morave, ne vodeći računa da li ima tamo nekoga! A da ne pričam tek kako smo jedva našli mesto gde se nalazi koliba i šatra za goste jer niko nije znao da nas uputi kako treba, jer je čovek koji nas je rasporedjivao po čekama i koji je trebao da nas vodi do kolibe zapucao prvi i bez da nas sačekuje ostavio iza sebe 10-ak vozila sa gostima da se pate po nekim sokacima i da meštane pita za pravac. I dok smo stigli do šatre i kolibe više nije bilo mesta ni za parking a kamoli da se bilo gde sedne! Ne bih da Slavu krivim jer se čovek verovatno nije nadao onolikom broju ljudi pa verovatno nije znao gde će i kod koga pre. Uglavnom veoma razočarani smo se vratili sa ove hajke ali se nadam da je neko zadovoljniji i da će sledeće godine da bude bolje! Prekopiran tekst sa teme " Hajke li lovacke manifestacije.......
Pozdrav od Čarapana!Jaooo "ja s'tem nem ništa"
LimunLimunLimunLimunLimun

"Klonim se ljudi koji misle da je drskost hrabrost, a nježnost kukavnost, a klonim se i onih koji misle da je brbljanje mudrost, a šutnja neznanje."

Khalil Gibran

Sremac75
 Limune, Limune, nemoj tako.
Žao mi je što si poneo takve utiske iz današnjeg lova!
Ali nisi smeo odmah da odeš kući, da ne ostaneš da se malo družimo!
Jebeš lov, lovova će biti!
Meni je osnovni motiv dolaska u SS bio druženje i upoznavanje sa kolegama sa foruma, a posebno sa tobom, a ti me nisi sačekao!
Onda ispada da sam i ja razočaran!

J.... i lov i parking i sve ostalo-nisi smeo otići da se ne vidimo!

JBT pa ja sam te tražio i preko razglasa!
PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica
PalicaPalicaPalicaPalicaPalica

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M

"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"

Limun
 Sremac verujem ti ali si bio nedostupan u tenutku kada sam lomio da li da odem ili ostanem!!!Confused

"Klonim se ljudi koji misle da je drskost hrabrost, a nježnost kukavnost, a klonim se i onih koji misle da je brbljanje mudrost, a šutnja neznanje."

Khalil Gibran

Banatski Fazan
 Limune, i ja sam bio, pa sta da ti kazem, sve zavisi sa koje tacke gledista posmatras to i sta se ocekivao. Ljudi su, bez sumnje, a po najvise Slava, dali sve od sebe, koliko su mogli, neki vise, neki manje, al otom potom! Naravno, ima i nedostataka, ali uzimajuci u obzir da su ljudi uzeli na sebe da ovaj susret nekako organizuju, bez ikakve naknade, i da nekako uklope docek, lov, i smestaj lovaca kolko tolko, nije bilo ni lako ni jeftino!!
Sto se mene tice, nisam ni ja bas video sve koje sam zeleo, potrazio sam Slavu, pa sam ga, samo na minut, pozdravio, takodje Lalu, a sasvim slucajno sretnem charugu, cak sedeo odmah do mog prijatelja i mene, tako da se sa njim i najvise ispricao. Videvsi da je mesto knap, a i da moji malo stariji prijatelji lovci (preko 60 godina) drhtali od zime, smo se brzo pokupili put kuce.....

Limun
 Kolege daleko bilo da sam bilo ciji trud zeleo da nipodistavam, stvarno je bilo puno ljudi i znam da je to bilo tesko ispratiti.Ja sam izneo podatke sa mesta gde sam ja bio na ceki, verovatno je na drugim mestima gde ste vi bili bilo bolje,Slava verovatno nije mogao da zna da li ce se lovac koji nas je postavljao toliko zbuniti jer se covek nasao verovatno po prvi put u situaciji da postavlja toliko ljudi, ali to neopravdava lovce koji su bili ucesnici da se ponasaju onako!No no no

Khalil Gibran

Limun
 Ovaj tekst uputstva za grupni lov sam zapazio na temi Lisica.....obzirom da sutra lovimo u vrlo velikoj grupi nadam se da nisam pogrešio da se podsetimo....

U P U T S T V O ZA UČESNIKE U GRUPNOM LOVU
NA LISICU I DRUGE PREDATORE
Učesnik u grupnom lovu na lisicu i druge predatore (u daljem tekstu: lovac), dužan je da pre početka lova popuni PRIJAVU ZA LOV, (čitko popunjenu hemijskom olovkom, sa svim traženim podacima i svojeručnim potpisom na obrascu prijave) i preda je korisniku lovišta, odnosno organizatoru grupnog lova.Korisnik lovišta, odnosno organizator lova na lisicu i druge predatore (u daljem tekstu: predatore), pored opšte prihvaćenih principa grupnog lova, dužan je da učesnicima posebno skrene pažnju na sledeće:
1. U lov svi lovci polaze sa zbornog mesta i to istovremeno sa vođom grupe u koju su raspoređeni.
2. Lovac ne napušta stajanku -"štand" na koju je raspoređen, sve do završetka lova, odnosno prigona, a izuzetno to može činiti sa odobrenjem lovnika i uz pratnju vođe grupe.
3. Na stajanki lovac miruje, ne puši, ne loži vatru i ne priča.
4. Lovnik -odnosno vođa grupe lovaca je dužan da pre polaska na stajanku ili u pogon izvrši kontrolu oružja i municije svim učesnicima u lovu.
5. Iz lova se isključuje lovac sa neispravnim i neodgovarajućim oružjem ili municijom, kao i lovac koji je pod uticajem alkohola, droge ili drugog opojnog -omamljujućeg sredstva.
6. Predatori se love lovačkim oružjem i to: lovačkim puškama sa neolučenim cevima (glatkim).
7. Oružje se puni posle davanja signala za početak lova: a stajanki štandu.
8. Na predatore se puca samo u pravcima koje je odredio lovnik, odnosno vođa grupe, a na stajanki -štandu, kada divljač prođe liniju lovaca.
9. Ulovljena ili ranjena divljač se ne sme sakupljati i tražiti pre izlaska poginiča na liniju stajanke -štanda.
10. Postupak sa ranjenim predatorima, koji se probije kroz liniju lovaca u pogonu ili liniju pogonica i lovu prigonom, određuje lovnik, odnosno vođa pogona.
11. Lovci učesnici u prigonu pucaju samo unazad, i to kada predatori prođu liniju prigona.
12. Lov se završava po davanju ugovorenog signala za završetak lova, i tada svi lovci prazne oružje, sačekuju grupovođu i dalje postupaju po njegovim uputstvima.
13. Lovac koji se ne pridržava uputstava i mera bezbednosti u grupnom lovu, biće isključen iz grupnog lova, a eventualne uplate avansa (za organizaciju lova i slično) se ne vraćaju.
Organizator lova
Pravilo

Khalil Gibran

Lovac Stari
 Lepo je to momci sto ste ulozili dosta truda(snage),volje posebno i normalno i malo finansija. Normalno sve to u cilju da se sretnete i druzite na prvom Formalnom ili Neformalnom okupljanju clanova Foruma Srbijalov!
Ali morate shvatiti da sve te manifestacije(hajke) manje vise zbog ucesca svakojakvih ljudi lice na sve drugo samo ne na Lov. Zato ima i senlucenja,nediscipline i svakakog ponasanja ili mlataranja oruzjem. Tesko je i izaci na kraj sa tolikom gomilom razno raznih karaktera, tesko je sve to postaviti pod konac. Najverovatnije da i Domacin ima prvi put posla sa tolikim brojem Lovaca.
Bio sam na dosta takvih okupljanja ranijih godina.
Ali rekao sam nikada vise, mozda ce me neko docekati na penal ali cu slobodno reci ili da nazovemo Svadbe bez mlade i mladozenje. Uvek je bolje napraviti nesto sa manjom i odabranom grupom Lovaca.

Najvaznije da ste se vratili zivi i zdravi sa ovog sneznog putovanja Stari.
Dobar pogled.

Limun

Lovac Stari kaže:
Lepo je to momci sto ste ulozili dosta truda(snage),volje posebno i normalno i malo finansija. Normalno sve to u cilju da se sretnete i druzite na prvom Formalnom ili Neformalnom okupljanju clanova Foruma Srbijalov!
Ali morate shvatiti da sve te manifestacije(hajke) manje vise zbog ucesca svakojakvih ljudi lice na sve drugo samo ne na Lov. Zato ima i senlucenja,nediscipline i svakakog ponasanja ili mlataranja oruzjem. Tesko je i izaci na kraj sa tolikom gomilom razno raznih karaktera, tesko je sve to postaviti pod konac. Najverovatnije da i Domacin ima prvi put posla sa tolikim brojem Lovaca.
Bio sam na dosta takvih okupljanja ranijih godina.
Ali rekao sam nikada vise, mozda ce me neko docekati na penal ali cu slobodno reci ili da nazovemo Svadbe bez mlade i mladozenje. Uvek je bolje napraviti nesto sa manjom i odabranom grupom Lovaca.

Najvaznije da ste se vratili zivi i zdravi sa ovog sneznog putovanja Stari.
Bravo 2 Bas zbog toga u zadnjih 4 godine pa sve do danas nisam ucestvovao na hajkama ovakvog tipa! Najvise mi je zao sto sam otisao a nisam upoznao nikog sa foruma!Cry

Khalil Gibran

zoranp
 Kolege istina je da je bilo gužve i verovatno poteza pojedinaca koji neodgovaraju nosiocima oružja i lovcima, ali nemojmo zanemariti Slavin trud i volju. Mogu vam reći, a verujem da će to potvrditi i kolege sa kojima sam došao dole jučer popodne da je ekipa ljudi koju je Slava okupio dala zaista veliki doprinos i uložila veliki trud da budemo zaista domaćinski dočekani i ugošćeni...ja imam inače mišljenje o ovakvim hajkama indentično kolegi Starom, ali sam došao dole isključivo radi vas kolega sa foruma i druženja,a bio sam sa jednim dobrim brojem kolega, te smo se zaista lepo družili...e sad meni je jako žao što nisam video Limuna i Banatskog fazana, ali Sremac je svedok da smo ja i on i dosta kolega bili stajali upravo ispred ulaza u šator i kod lovine, te se raspitivali za kolege sa foruma, pa čak je Sremac i na razglas pozivao, ali vi odošte..zaista velika šteta...no biće još lovova, ako Bog da, pa ćemo se družiti, zasada ja želim pre svega zahvaliti Slavi i svim kolegama lovcima domaćinima na prelepom druženju i ugošćavanju, a za kolege forumaše sa kojima sam se danas upoznao lično imam samo reči HVALE i bilo mi je izuzetno zadovoljstvo provesti vreme sa vama!!!B) Bravo 2 ... živi i zdravi bili do sledećeg susreta...pozdrav Bye
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.

Rodeo

Jank
 Jank traži Limuna....Jank traži Limuna....par puta sam lično govorio u mikrofan posle čoveka koji sa u ime Vrščana zahvalio na gostoprimstvu...Ali Limuna nema...baš mi je žao iako sam lično progovorio na mikrofon eto nisam video ni Banatskog fazana ni darkona...ali sve ću redom ispričati i potkrepiti slikama....B)
Lov je stil mog života...Pas]yoursmiles.org/msmile/animal/m0218.gif

Browningbar
 Kolege, sve u svemu nije bilo lose, organizacija je bila na nivou jedino malo imam zamerka kao i kolega Limun na grupu u kojoj smo bili on, ja, Knele i ostali Carapani!Confused
Prvo covek koji nas je vodio nije krenuo pravim putem pa smo jedva stigli do dela terena gde smo lovili!Sad
Potom nije znao lepo da nas rasporedi i desilo se da smo na kraju kada smo zatvarali krug bili zbijeni na 10m jedan od drugoga sigurno nas 20 a veleiki deo terena je ostao nepokriven na pocetku lanca!Confused
[xhide]Kada se sve zavrsilo i krenuli smo prema autima par njihovih lovaca je pronasao trag od srne koja je bila ranjena u danasnjem lovu![/xhide]
Posle smo jedva stigli do mesta gde je bio skup jer nije imao ko da nam pokaze put pa smo kako kaze kolega Limun pitali mestane za isti!
Kada smo konacno stigli nije bilo mesta unutar satora pa smo stajali pored lovine nekih 15 minuta i nakon toga krenuli kuci!Frown
Zao mi je sto se sve ovako zavrsilo i sto sam ostao uskracen za poznanstvo sa kolegama sa foruma (posebno sa imenjakom Jankom) ali kako vi kazete bice jos lovova pa se vidimo nekom drugom prilikom!Grin
Pravo u centar!
srbijalov

Jank
 Cilj mog dolaska na ovu hajku je bio druženje i sticanje novih prijatelja a šakali neka i dalje šetaju kraj Morave. Iz mog ugla organizacija , doček gostiju, organizacija lova , sve je bilo u najboljem redu. Ja sam sa svojom grupom i ljudima koji su nas raspoređivali na mesta čekanja otišao desno....Po onolikom snegu nisam ni očekivao da će šakal baš meni reći "Dobro Jutro". Pri povratku upoznao sam mnogo dobrih ljudi i kolega sa foruma....Jeste da je bila velika gužva ali nekako smo se snašli uz Pomoć Slave dobili smo mesto na terasi Lovačke kuće. Gulaš je bio odličan pića u velikim količinama a druženje extra...pokušaću da u slikama iznesem svoje utiske. :uF

Limun
 [quote]Browningbar kaže:

[xhide]Kada se sve zavrsilo i krenuli smo prema autima par njihovih lovaca je pronasao trag od srne koja je bila ranjena u danasnjem lovu![/xhide]
Taj deo nisam zeleo da spominjem jer mislim da sam i ovako bio dovoljno kriticki raspolozen, a taj deo me je posebno razocarao ako je u opste tacan! Pa kakvi smo to ljudi!!!!ShockCry

Khalil Gibran

Jank
 Čarapani , čarapani....napustili ste položaj bez ijednog ispaljenog metka...pa ja kafanu napuštam tek kada se pogase svetla....nekoliko puta sam obilazio govorio na razglas ali.....Limuna i imenjaka nema....jedva nas je Slava isterao iz Šatre....baš mi je žao....Angry

sheytan

Limun kaže:
[quote]Browningbar kaže:

Taj deo nisam zeleo da spominjem jer mislim da sam i ovako bio dovoljno kriticki raspolozen, a taj deo me je posebno razocarao ako je u opste tacan! Pa kakvi smo to ljudi!!!!ShockCry

Vetjinom NIKAKVI... Malo je LjUDI(GOSPODE, rekoh na jednom drugom mestu) medju nama lovcima... Verujem da tje se vetjina sloziti s mene... Stari

A qj se ne slaze, neka mi ne zameri, nishta loshe nisam misliio, niti sam koga zeleo da prozovem i sl.! Jaooo
novi način otvaranja tema je bzvz... Sad

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

http://www.youtube.com/watch?v=GOzgvb4hc5U

Jank
 Evo moje grupe pre polaska na liniju čekanja....

img684.imageshack.us/img684/834/dscn3659v.jpg

Raspoloženje na nivou....Bravo 2

Limun
 Jank izvini mi smo izgleda stvarno bili na pogresnom mestu! Pogresili smo sto putem PP nismo razmenili br. tel. tako bi se verovatno nasli. A i onog Sremca telefon izdao kada je najpotrebnije,imao sam samo njegov br. doduse i slavin ali nisam zeleo da ga cimam i onako je imao previse obaveza.Bye

Khalil Gibran

Kile_
 Evo i mene stigao sam za vs pre par sati Smile putevi su bili zavejani pa sam malo duze vozio ali hvala bogu stigao sam kuci...sto se tice danasnje hajke,moji utisci su pozitivni.Organizacija je bila na nivou jedne prosecne hajke ali ipak to je bila velika odgovornost organizatora,zato svaka cast za "Slavaplana" i ostale.
Da ne duzim,ja sam na hajku dosao pre svega zbog upoznavanja sa clanovima foruma,druzenja pa tek onda lova na sakala.Dosao sam sa Sniper Hunterom i jos par prijatelja.Ocekivao sam da cu upoznati vise clanova foruma ali u onoj guzvi nisam uspeo sve da vidim ili prepoznam Smile
ali drago mi je sto sam uzio upoznao Jank-a,Sremca,Admina,Slavu,Lalu poznajem od ranije,Vecu Petrovica i ostale!Video sam i grupu iz Vrsca ali ostale ne Sad ali bice prilika!
Jedino imam zamerku na vodje grupe koji su lose postavljali lovce pa + i to da su lovci koji se nisu svidela mesta na svoju ruku setali i selili se sa mesta na mesto pa sam se u jednom trenutku nasao sa tri lovca koja su se postavila na 10m od mene..ali dobro...sto se tice divljaci video sam 3 srne i jednog zeca koji jadan nije znao gde da pobegne pa se vrteo u krug Smile
.....a sto se tice odstreljena divljaci heheh ja prvi put vidim tako nesto Smile))
Samo 300 i 4x4

nenad_franc
 sve nekako,ali nikako da kazete rezultat lova! Confused sta je palo za otadzbinu? Smile

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Fabarm lovačke puške LOVAČKE PUŠKE GLATKIH CEVi 29 17.05.2024. 12:24
TRAŽIM-NUDIM POSAO U OBLASTI LOVSTVA, ŠUMARSTVA, VETERINE SVAŠTARA 45 01.03.2023. 14:51
Sabatti kombinovane lovačke puške KOMBINOVANO LOVAČKO ORUŽJE 16 07.03.2022. 23:10
Hajke, lovačke manifestacije, pozivi, obaveštenja, iskustva i utisci SVAŠTARA 1096 20.02.2020. 12:07
Cal. 20/76 iskustva i mišljenja! LOVAČKE PUŠKE GLATKIH CEVi 169 15.10.2019. 19:48
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 20
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,451
Najnoviji član: Hanoverski k...

Poslednje vesti
U LU "Šumadija" Kragujevac
Otkazana manifestacija Lovac i pas
УОЧИ ПОЧЕТКА ЈЕСЕЊЕГ ЛОВА - ЈОШ ЈЕДНО ДРУЖЕЊЕ ...
PRVENSTVO VOJVODINE ST. HUBERT 16.11.2024. RISTOVAČA
Lovačka slava - Sveti Jevstatije

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 12.12.2023. 23:19

Planirao sam da polozim za dozvolu za pusku ali ja nosim naočare pa me zanima da li ja mogu da prodjem lekarski pregled pozdrav

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

63,953,585 posete www.srbijalov.com