Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Upucavanje LK sa optičkim nišanom

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Upucavanje LK sa optičkim nišanom
steva
 Pozdrav kolege.Koliko sam video u ovoj temi niko nije imao pitanje u vezi upucavanja red dota na sacmarama.Tj mene konkretno zanima za poluautomat mp153 sa sinom tzv "lastin rep""..Ako znate na kakvu sinu mislim.Fabricki je uzlebljena na pocetku da bi se tu ""prikacio""red dot ili slicni nisan.Mene zanima kako se on "steluje""..?Pretpostavljam da ne moze da stoji tacka za bren kuglu i sacmenu municiju na istom mestu.Laik sam po ovom pitanju..Hvala vam unapred.I zelim vam svima uspesnu lovnu sezonu..
stevan

Sniper Hunter
 Kolega steva pre stavljanja bilo kakvog red dota utvrdi koji tip kugli tvoja puška najbolje nosi i grupiše,to će vredeti više od bilo kog red dota .

steva
 Hvala Sniper Hunter na savetu...I ostale kolege lovci i poznavaoci slicnog primera su mi to kazali.
stevan

stefan092
 Nisam naso prikladniju temu za ovo moje pitanje. Treba mi majstor za montiranje(upucavanje) optike. Da bude iz okoline(sire moze) Beograda. Ali neko ko stvarno to radi kako treba. Neko sa kim ste Vi kolege imali iskustva( vama je montirao optike) i zadovoljni ste uradjenim poslom. Hvala!

MMilos
 Dule Arnajevo za montiranje, a upucavanje može on da ti odradi a mogu i ljudi sa strelišta Tamnava... Mislim da Dule radi svaki dan sem Nedeljom a ovi rade i Nedeljom od 7-15h.
To ti je iza Stepojevca Ibarskom...

stefan092
 Treba mi odgovor na jedno pitanje malo skakljivo.
Ovako, kupio sam montazu za optiku leupoldovu STD i prstenoce visine MEDIUM i kad se tako namontira sve(probno, da vidim da li rucica kaci o okular, kaci ali veoma malo) razmak izmedju cevi i objektiva optike je oko 5mm. E sad se postavlja pitanje da li je bolje da tako namontiram a onda zatvarac odnesem kod nekog majstora da rucicu malo "obradi" kako ne bi kacila o okular. Ili je bolje da uzmem HIGH prstenove i podignem tako celu optiku za jos nekih 4mm(tada bi rastojanje od objektiva optike do cevi bilo oko 10mm) i tako izbegnem prepravljanje rucice? Ali onda narusavam ono pravilo po kome bi izmedju objektiva optike i cevi trebao da bude sto manji razmak?
Sta je po vasem misljenju bolje da uradim? Kako bi ste vi to uradila da ste u takvoj situaciji?

Tomash
 Rucica bez razmisljanja.
Oblik rucice(ako odlucis da je savijes za tih par mm) ili eventualno brusenje tih nekoliko mm, ne utice na grupu pogodaka, upucavanje i polozenost putanje zrna, dok sto nize montirana optika kod razantnih kalibara (znaci brzih) daje najbolje rezultate na razlicitim daljinama pucanja, omogucava (u granicama za dati kalibar) najbolje pogotke i polozeniju putanju.

Ako optiku dignes vislje, onda cev na razdaljini na kojoj je upucavas na nulu, postavljas pod vecim uglom u odnosu na optiku, i jedno duze vreme posle te daljine zrno ide i dalje u vis i imas prebacaj dok se eventualno ne vrati na nulu i pocne da opada, a to je lose kada nisi siguran na kojoj daljini gadjas, dok kod nize montaze, taj ugao je manji i posle daljine na kojoj je Nula upucana imas kracu daljinu na kojoj je prebacaj i taj prebacaj je u manjim granicama nego kod visoko postavljene montaze, pa onda opet imas daljinu na kojoj je opet nula(znaci prva nula je daljina na kojoj si upucao, druga je kada zrno krene dole i opet na nekoj daljini imas tacan pogodak), JEDNOM RECJU POLOZENIJA PUTANJA.

Ova slika donekle ilustruje o cemu pricam kada je u pitanju visina kroz koju se gleda kroz optiku:
3.bp.blogspot.com/_59GYpEVAu0U/TMkYFm5Bp_I/AAAAAAAAAfI/UnKN_lu7sxs/s1600/elevation_positions2.gif

Posle kada jednom krene da pada, zrno pada i tu vise nista ne mozes, ali zato mozes da svedes to penjanje u sto manji prostor, odnosno najveci Prebacaj da svedes na minimum, znaci da karabin bude upotrebliv uz male korekcije na znatno vecem rasponu pucanja

4-5mm razlike u montazi optike pri pucanju na 100-150m .......masala Smile

mb-bb
 Definitivno rucicu zatvaraca treba da puskar obrusi i ponovo izbrunira. I ja sam to radio na jednom od karabina....puc puc
Svaka budala ima svoju srecu u zivotu, a ja imam lov...

7x57
 Kolega Stefane, kupio si preniske ringove, što znači uzmi za broj više. NIKAD se ne dira oružje, a ako se moraju vršiti prepravke onda se rade na jeftinijim ili lako zamenjivim delovima, a to svakako nije karabin.
Draško

Slob
 Gde bih mogao da montiram i upucam optiku na teritoriji Zemuna ili Beograda?
Moze i neko mesto u okolini
Lisica

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Zastava sa Battue nišanom KARABINI 75 24.06.2022. 13:29
NIKON optički nišani OPTIKE I MONTAŽE 70 12.12.2018. 19:30
Paralaksa kod optičkih nišana OPTIKE I MONTAŽE 85 14.04.2015. 23:21
Nabavka optičkih nišana iz inostranstva OPTIKE I MONTAŽE 128 16.02.2012. 14:23
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 14
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,458
Najnoviji član: gorstak1972

Poslednje vesti
Širom Evrope ponovo će biti dozvoljen sportski lov na grlice, EU ukida zabranu lova
Novosađanin zatečen u krivolovu u selu Divoš
ГОДИШЊИ ПОМЕН
У кикиндском ловачком удружењу ускоро и даме
Lov na vuka i ostale predatore u Bujanovcu 2. februara

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

· 30.01.2023. 23:30

Zbogom Lalo 💔

64,441,215 posete www.srbijalov.com