Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Psi i mačke lutalice-šta i kako sa njima?

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Psi i mačke lutalice-šta i kako sa njima?
Neca92
 Jelena Tinska, sta je s' mozgEM????? KoTuKoga

Inace, na sve ovo stvarno nemam sta da kazem... Confused Sve je vec receno, i svi znamo sta nam je ciniti kad vidimo lutalice! Evo, mi lovci preuzimamo odgovornost da ih nahranimo kad god ih vidimo u lovistu! Nema smisla da kidisu na domace i divlje zivotinje (a i na ljude) ![xhide] Ko sta ima u redeniku, 4,5mm, 5mm, 5,5mm...oni kad su gladni sve jedu... (p.s. i sestica zavrsasa pos'o ponekad)[/xhide]
Lovac nije ko vino ne pije i ko ide planinom samo da ubije!

meshtan
 NE,NE Lalo,ni za zivu glavu u istu emisiju Bocu i tu zensku personu!
Don't Be Afraid Of The Dark !

Lala
 Po zapisniku republičkog inspektora, i prema izjavi koju je dao medijima, na licu mesta je nadjeno 15 mrtvih ovaca, i nadjeno je još 25 teško ozledjenih, od kojih najmanje 20 bilo u stanju pred uginućem. Za 5 grla možda ima šanse. Od zaklanih 15 ovaca, deset ovaca je imalo u stomaku jagnjad. Od 25 povredjenih ovaca, ima oko polovine koje su bremenite. Šta piše u rešenju o ispunjenju uslova za registraciji farme - ispunjava zakonske uslove!?
Možda, da ste, Jelena Tinska, otišli da mu pomognete, pa da predje preko Vaših optužbi, da možda onu jagnjad hranite na cuclu, da prežive, da Vi i Vaši istomišljenici pokušate da izlobirate neku pomoć ojadjenom čoveku.... Ne! On je kriv što je zakon zabranio da brani sebe i svoju imovinu od Vaših podivljalih krvoločnih štićenika. Čestitam na logici, a još više na dobrim delima, kojih u ovom slučaju nije bilo.
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

Swarovski
 Zelim Boci da izdrzi ovaj gubitak i stetukoju je odziveo!
Poznavajuci ga on je stari prelaljeni borac koji uvek izlazi kao pobednik pa se nadam da ce i sada.
Ko zna mozda ce mo i zajedno nahraniti te lutalice da ne prave vise nikom stetu!

Sto se tice spomenute gospodje mislim da je izlisno trositi reci o njoj.
Osoba koja je zalutala u pricu o zastiti i dobrobiti zivotinja iskljucivo radi svojih finansijskih koristi nije vredna spomena.
Sama cinjenica da je najvecu popularnost stekla svojom knjigom u kojoj je opisala sa kim je spavala od poznatih licnosti i kakav je ko ljubavnik je dovoljan dokaz o kakvoj se osobi radi.
Sad zamislite kao sto je poznato nakon objave njene knjige raspalo se mnogo brakova,mnogo dece je dozivelo velike traume i dusevne boli koje ce na njih dugorocno na njih ostaviti posledice,ali naravno doticnoj to nije vazno jer je ona pribavila sebi finansijsku korist.
Da li onda neko moze pomisliti da je finoj gospodji stalo do nekih lutalica,gladnih i jadnih i do nekih ovaca i do nekih seljaka .....,.
Takvi su i ostali koji se predstavljaju kao zeleni.
Pa oni nemaju pojma sta je priroda ni kako ona funkcionise.

Boco nedaj se i napred,a Jelena nek trenira i vrsi ispitivanja za novu knjigu.
Vinovnike zlodela ce mo smestiti u azil!

rancer
 drugari moji ja sam prezivjo krah juce i danas sta bi bilo da djukele napadnu nedaj boze trudnu zenu dana su radili obdukciju na mrtvim zivotinjama ispekcija vetrinarska i od 15 komada 10 je sjgnjeno a 5 ima male jaganjce kako bi to gospodja kometrisala jdna djukela vrednija od 30 zivotaZbunjen
Evo meni druga mog, prijatelja jedinog...

Lala
 Rančer, treba da znaš, šta imaš na rapolaganju. Imaš pravo da tražiš da u istom terminu i na istom mestu dobiješ priliku da izjave Jelene Tinske pobiješ dokumentima, koje sam i ja danas video: rešenje o gazdinstvu, i današnji zapisnik inspekcije. Kao i slike koje pokazuju stanje na farmi. Dalje, imaš pravo da Jelenu Tinsku tužiš za naknadu nematerijalne štete (povreda ugleda, nanaeta duševna bol itd.), i da joj uzmeš solidnu svotu novca na to ime, ako si u pravu, a i tvoj advokat da naplati troškove zastupanja tebe na sudu, od iste Jelene Tinske. Razmisli o svojim pravima. Obezbedićemo snimak cele emisije, koji ćeš priložiti kao jedan od dokaza na sudu.
Samo ti je ona falila, da te javno optužuje da si sam kriv za štetu koju si pretrpeo.
Obzirom da je u emisiji bio i pokrajinski sekretar za zaštitu životne sredine, i da je izjavio da je, po njemu, odgovorna lokalna samouprava, sve ti je jasno.
Znam da ti ovo nije prvi put, da su psi lutalice napadali tvoje ovce, kao što znamo obadvojica, koliko puta smo u ataru, tokom lova, nalazili ostatke divljih životinja. A znamo i da je bilo više slučajeva napada na ljude, u tvom mestu, ali niko ne sme da reaguje, jer su psi lutalice zaštićeniji od ljudi!

rancer
 srbija se jos samo oslanja na poljoprivredu a mozda gospodja misli da cemo zivit od azila i njeni ljubimacapuc puc
Evo meni druga mog, prijatelja jedinog...

Lala
 Gospodje se one, koje se tako i ponašaju. 

spiker-mrmosh

Boban kaže:
Ima i injekcija protiv trazenja kuja da ne traze da se pare,godisnje je 800d.

Ali ta inekcija u opste nije trajno resenje ! Ona moze da zaustavi nastupajuci ciklus kod kuje i mozda eventualno iduci . Ali posle izvesnog vremena kuja ponovo trazi da se pari . Cak sta vise primecena je sve cesca pojava vansezoskog trazenja kuja , sto je nekad bilo nezamislivo . Ovde je kastracija i muskih i zenskih jedinki jedino resenje . Ali sve je to dzabe - kad neodgovorni ljudi u svojim dvoristima neprestalno stancuju nove lutalice . I dzaba cemo mi sterilisati jedne - kad ce od takozvanih "odgajivaca" stici ponovo novi iz neplanskih parenja .
U ostalom nije za nista nama ovakva drzava - vec zato sto smo i mi u globalu takav narod .
Meni se kosa na glavi dize od one nase cuvene : " Ma gde da ga prijavim - ne ide da se zameram sa covekom !"
E kad neces da se zameras - onda trpi ! ! ! I lutalice , i kradje pasa i sva ostala cudesa koja nam se dogadjaju !
* Lako je naučiti životinju, lako je naučiti prostaka, ali teško je naučiti onoga ko je nenaučen postao učitelj drugima... *
( Vladika Nikolaj Velimirović )

charuga
 stvarno lalo nemoj vise...zeludac mi se prevrnuo..
kako li je tek ranceru?ne dao bog nikome to vise..
meni je stala izgorela pre 10 godina..upalio komsija strnjiku i dosla do mog salasa.3 juneta ziva izgorela..nisam bio tu..njega oslobodili jer ga niko nije video da pali slamu..zet mu je inace advokat..
mesec dana posle presude umro i komsija i sudija koji ga je oslobodio..
..............

Lala

slavko75 kaže:
upravo sam dobio poruku na FB na mom lovackom profilu od neke emilije stojanovic zastitnicom zivotinja ,pise kako smo mi lovci nesavesni ubijamo jadne zivotinje itd itd sve neke gluposti ,pa sam morao da joj odgovorim da se pozabavi problemom gospodina i domacina iz Baca Bogdanom Dobrijevicem ane da lupa gluposti po Fejsu i nekom njihovom sajtu Histerian

Jaooo, pa da nije to možda ta žena iz organizacije EPAR? Nisam siguran.... ali mi mnogo liči na to... Jel ona iz Subotice?

spiker-mrmosh
 A sto se tice ovih "silikonskih lepotica" tipa Jelene Tinske i slicnih - koje u zivotu nisu pipnule ni kravu , ni ovcu - to su sve osobe koje su iz svojih kabineta sa parnim grejanjem i mikroklimom veliki zastitnici prirode ! I naravno one su do detalja upucene u stanje na terenu ko Marica u KK . Nego tuzna smo mi zemlja kojim smo sve likovima dozvolili da zastupaju bilo sta u ovoj zemlji .
Pomrece nam narod gladan , nemamo pare za narodne kuhinje - ali nam zato samo azil za pse kasapine i koljce stoke fali .
I bas njih briga sto egzistencija necije porodice i dece zavisi od tog stada . Ali im je to super prilika za licnu promociju i lupanje gluposti .
Prijatelju - ako si malo pametan , isteraces to do kraja - pa kud pukne da pukne ! Dokle da nam vise sole mozak .
I ko u opste kaze da to sto oni propagiraju postoji u Evropi !
Ajde da vidimo sta ce da se desi ako pas lutalica ujede coveka na ulicama Minhena , Berna , Pariza itd . Pa taj grad ce to platiti pa pozlatiti tom coveku - naravno bez sudjenja vec kao poravnanje .
A ovde je parola - ajmo mi da mlatimo praznu slamu do mile volje - zato sto niko za nista ne odgovara i mpralno ni materijalno !
E kad ta udruzenja budu prihvatila obavezu nadoknade materijalne i svake druge stete koju njihovi sticenici naprave - e onda tek sa njima treba da se razgovara . Ovako NE !
* Lako je naučiti životinju, lako je naučiti prostaka, ali teško je naučiti onoga ko je nenaučen postao učitelj drugima... *
( Vladika Nikolaj Velimirović )

kelt
 tuga kolege sta reci ja sam odrastao na selu medju zivotinjama ,ali ovakovo nesto nisam jos video ni cuo. to nisu psi to su kao hijene predatori najgora vrsta. a za predatore lov od 1.jan-31.dec. zakon se odnosi na pse mi bar lovci znamo kako se vole psi. ispred moje zgrade zivi nekoliko divljih zivotinja nalik psima vec su nekoliko dece i zena napali niko ne preduzima nista neke ih zenetine rane i uvek prete nekom orkom niko im nista nemoze ko da su beli medvedi.Glavu o zid
Mi necemo reci gde praznina zveci
Kao klepka suplja,
Mi hocemo dela velikih bez reci-
Zuljeva i znoja, stradanja i vere,
Pelina iz cije zuci pcela bere
i med slatki skuplja.
A. Santic
http://www.youtube.com/watch?v=pDIl8R...re=related

Lala
 Kolega, ja sam ovde pozvao sve institucije i organizacije, od ministarstva PŠiV, preko LSS i LSV, pa Kinološki savez, pa LU, pa preko ministarstva za ekologiju, do svih organizacija koje imaju veze sa lovstvom i kinologijom i životnom sredinom, da se pokrene pitanje opravdanosti postojanja jednog po meni lošeg i neprimenjivog zakona o dobrobiti životinja. Od kada je taj zakon na snazi, drastično je povećan broj napada i na ljude i na životinje, a o šteti na divljači i za lovstvo da ne govorim. Mi lovci smo svedoci toga.
Slučaj Dobrijević je samo vrhunac nesreće koju je ovaj zakon doneo - nezapamćen pojedinačni masakr životinja! Šteta koju je on pretrpeo je za pojedinca ogromna, ali u ukupnoj šteti koja se pravi svakodnevno, predstavlja samo delić. Mora da se shvati, i da ima razuma i volje kod odgovornih, da se hitno inicira postupak izmene ovog nesrećno skrojenog zakona, koji 'zeleni' verovatno koriste za ličnu promociju i za lične interese.
Nadam se da će svi koji su povezani sa lovstvom i kinologijom, prepoznati ovaj momenat, kao sjajnu priliku da se prekine sa lošom praksom.
Rezultat primene ovakvog zakona možete videti na slikama koje sam postavio prethodno. A postavio sam one manje morbidne.
Da li je Jelena Tinska raspoložena, da malo zagazi u blato na farmi, i da pomogne da se nekoliko jagnjadi koji nisu stariji od desetak dana, preda njoj da ih othrani na cuclu, do momenta kada budu mogli da se hrane redovnom hranom? To bi bila sjajna demonstracija njene borbe za njena uverenja o zaštiti životinja. A ne mora na farmu da dolazi našminkana, to nije uslov.
Dosta medijskih kuća je preuzelo izveštavanje o ovom slučaju, već koliko sutra ćete videti u štampi, a na TV stanicama se već emituje izveštaj o ovom slučaju. Mediji su se pokazali uglavnom dorasli izazovu, i hvala im na tome. Potezi institucija i organizacija se tek očekuju, videćemo ko će reagovati, a ko će (ne daj Bože) da se drži po strani. Dara je prevršila meru, da sam u jednom momentu zaista pomislio da će besni i ogorčeni lovci reagovati nepromišljeno, pa sam pokušao za svaki slučaj, da smirim situaciju.
Lovci su pametni ljudi, i shvatili su davno, gde je 'crta koja se ne prelazi'. B)

Podunavac
 Većina zakona je na štetu lovaca. Od oružja i municije pa do džukela lutalica. I svaka budala može da napadne poštenog čoveka pa čak i javno, zato što voli prirodu i lov. Nego ima li kakve šanse da kolega Rančer dobije kakvu odštetu od bilo koga? Ne samo da je doživeo traumu videvši svoje životinje u takvom stanju, nego je i izgubio silan kapital. Ima li među nama kakav pravnik ili advokat da pomogne sa nekim pravnim savetom? Pa zar je moguće da ovo prođe kao "ujeo vuk magare", i nikom ništa?
Tri prsta 2Kolce

Sremac75
 Cry

Nemam reči!
A Tinskoj bi rančer trebao pokloniti jednog "lutalicu" i time zaslužiti mesto u novoj knjizi!
Naravno ako se ista piše zbog prevelike amortizacije!
PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica
PalicaPalicaPalicaPalicaPalica

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M

"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"

Sremac75

Podunavac kaže:
Većina zakona je na štetu lovaca. Od oružja i municije pa do džukela lutalica. I svaka budala može da napadne poštenog čoveka pa čak i javno, zato što voli prirodu i lov. Nego ima li kakve šanse da kolega Rančer dobije kakvu odštetu od bilo koga? Ne samo da je doživeo traumu videvši svoje životinje u takvom stanju, nego je i izgubio silan kapital. Ima li među nama kakav pravnik ili advokat da pomogne sa nekim pravnim savetom? Pa zar je moguće da ovo prođe kao "ujeo vuk magare", i nikom ništa?

Nema para koje mogu ovo da nadoknade!
PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"

Hunter forever
 Ima jedna stvar koja me zanima da li sad ti zastitnici zivotinja citaju ovo ????
marka Engleski poenter marka

Lala

Podunavac kaže:

Po izjavi pokrajinskog sekretara za zaštitu životne sredine, odgovorna je lokalna samouprava - opština, i njima treba da se obrati za odštetu. A odšteta, pored direktne vrednosti ovaca, podrazumeva i izgubljenu dobit (jaganjci), ali to je već stvar veštaka.
Po izjavi Jelene Tinske, odgovoran je Dobrijević, ko mu je kriv...
Po mojoj izjavi, kriva je majka priroda i buran život, što Jelena Tinska ima takav stav.

Sremac75
 Zaslužuju li i domaće životinje zaštitu zaštitnika životinja???
PraviloPraviloPravilo
Palica

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Kako spremiti LOVAČKI RECEPT 32 26.05.2022. 07:52
Krivolov - kako se boriti protiv? METODE LOVA 624 19.09.2021. 07:54
Kako je protekao današnji lov? LOV NA SITNU DIVLJAČ 2364 27.01.2020. 09:06
Kako se boriti protiv KRPELJA KINOLOGIJA 386 02.07.2019. 09:48
Kako sam postao lovac LOVCI POČETNICI 29 10.02.2014. 18:08
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 15
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,453
Najnoviji član: hladni

Poslednje vesti
U GREBENCU SE INTENZIVNO LOVI, PONEKO I PECA
Tri velika vuka snimljena na planini u Srbiji
Petrovaradin: Problem u lovištu
PRVENSTVO VOJVODINE
U LU "Šumadija" Kragujevac

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

· 30.01.2023. 23:30

Zbogom Lalo 💔

64,123,576 posete www.srbijalov.com