Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Kako spremiti


Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije


INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Kako spremiti
bogoljub
 

velimir kaže:
Kako najrađe pripremate Patke ?

Patke najrađe volim u paprikašu sa rezancima.Što veća koliličina to bolje i nevalja ih derati jer se skine sva masnoća i tada nebudu tako ukusne kao kada se očerupaju.A posle dobrog paprikaša mora i dobro crno vino.Gladaniveli
Gledala mi Ciganka u dlan i kaže:
- Do 35. godine nećeš imati para i mučit ćeš se.
Ja je pitam:
- A poslije 35.?
A ona će:
- Će se navikneš na to.
 
duskov
 Srneće šnicle ili šnicle od divokoze
Potrebno:
osam šnicli od buta
100 g suve slanine,
1/2 l crnog vina,
dva dl kisele pavlake,
100 g masti,
3-4 čena belog luka
dva sveža paradajza ili dl kuvanog
glavica crnog luka
so, biber mleveni i u zrnu, aleva paprika, dva karanfilića, majčina dušica, grančica ruzmarina, muskatni oraščić
Priprema:
Od srnećeg ili divoza buta ili leđa isjeći šnicle teške oko 100 grama. Zagrijati mast, pa posoljene i pobiberene šnicle naglo ispeći, sa obe strane. Izvaditi ih na topli tanjir, a na ostatku masnoće propržiti sitno seckani luk i kockice od slanine. Kada luk porumeni, vratiti šnicle, pa sve zajedno dinstati dok tečnost ne ispari. Dodati paradajz, seckani beli luk, karanfilić, majčinu dušicu, ruzmarin, biber u zrnu, malo struganog muskatnog oraščića, alevu papriku i sve zaliti crnim vinom. Omekšale šnicle izvaditi i poređati u vatrostalnu činiju, a u sos dodati kisjelu pavlaku, prokuvati i preliti preko šnicli. Služiti uz bareni krompir i blitvu.
 
duskov
 kako spremiti divljeg zeca a da bude ukusan:


Potrebno je:
Jedan zec , 2-3 glavice crnog luka, malo ulja, 5-6 kiselih paprika(turšija ili tegla kupovna-domaća),1 glavica belog luka,300g slanine, 300g šargarepe, 7dl belog vina,kesica mlevenog bibera,so, začin C, supena kašika brašna ,2dl vode.
Priprema:
Držati zeca 24h u hladnoj vodi. Nakon toga iseći ga i staviti ga da se kuva, kada prokuva i izadje pjena, prosuti tu vodu, oprati ga i staviti u drugu vodu da se kuva iz početka dok se meso ne počne odvajati od kostiju.Oprati ga i skinuti sve kosti sa zeca i iseći na kockice.
U šerpu staviti malo ulja (masti), 2-3 glavice crnog luka i malo vode, i dinstati dok luk ne postane staklast. U to dodati 5-6 kisjelih paprika sitno isjeckanih na kockice, glavicu belog luka (sitno isjeckati ili ispasirati), 300g slanine isjeckanih na kockice, 300g šargarepe takodje isjeckanog na kockice i dinstati oko 30 min. U to dodati meso zeca, 7dl belog vina,so, kesicu bibera, zači C. Kuvati dok na ispari miris vina (oko 20 minuta). Na kraju umešati kašiku brašna u 2dl vode i polako sipati u šerpu da bi se dobila gustina. Posluži sve to uz kuvani krompir, ili pire.
 
duskov
 kako spremiti divlju patku:


Divlja patka u sirćetu
POTREBNO: za 4 osobe
2 x grudi divlje patke
4 glavice luka
4 dkg šećera
0,5 decilitara crvenog vina
0,8 dl svijetloga vinskog sirćeta
1 dl kokošje supe
2 kašičice ulja
25 g maslaca
so
papar



NAČIN PRIPREME:
Grudi prepolovite pa ih ispržite na ulju. Posolite, popaprite, pospite 20 g šećera i stavite 5-10 minuta u rernu od šporeta na drva, zagrijanu na 180 C. Luk nasjeckajte i ispržite na masnoći od prženja pačetine. Pošećerite i pržite 5 minuta. Zalijte sirćetom i kuvajte da napola ispari. Zalijte vinom i kuvajte još 5 minuta.
Izvadite pečeno meso pa preostali sok dodajte sosu. Smrvite sos mikserom, vratite na šporet na drva i umiješajte maslac. Izmiješajte. Narežite pačetinu na tanke kriške, podijelite na zagrijane tanjire i ulijte sa strane sos. Kao prilog dodajte kuvani krompir i rijetki džem od brusnica.
 
duskov
 Prepelice s narandžama
POTREBNO:
6 prepelica
5 neprskanih naranadži
60 g maslaca
1 kocka instant-kokošje juhe
0,5 dl likera od narandže
1 kašika kima
1 kašika kleke
so
papar

NAČIN PRIPREME:
Kore opranih naranadži sitno narendajte. Ogulite narandže tako da oštrim nožem zahvatite i bijelu potkožicu. Vodoravno narežite narandže na tanke kriške, dodajte malo tucanu kleku i zalijte sosom; neka se marinira 15 minuta. U međuvremenu ispržite prepelice sa 3 dkg maslaca da sa svih strana dobiju boju (otprilike 10 minuta). Posolite, popaprite, zalijte sokom od mariniranja narandža, dodajte kore i zalijte supom. Kuvajte da omekšaju. Podijelite na zagrijane tanjire i pospite kimom.
Zaokružite ih narandžama. Prokuvajte narandžin sok sa supom da se zgusne. Umiješajte preostali maslac, nakapajte na prepelice i ostatak ponudite u posudici.
 
duskov
 FAZAN S PEčURKAMA


Potrebno: 6-8 osoba
3 fazan rasječena napola
1/2 šoljice maslaca
2 šoljice pečuraka isječenih na listiće
1 šoljica bijelog vina
2 kašike limunova soka
1/2 šoljice sitno isjeckanog luka
1 kašika soli
1/4 kašike svježe samljevenog papra



Način pripreme:
Pržiti fazane na maslacu desetak minuta. Izvaditi ih privremeno, pa na istom maslacu pržiti pečurke desetak minuta, dok ne porumene. Vratiti fazane u posudu, dodati vino, limunov sok i crni luk. Posoliti, zapapriti, poklopiti i kuvati tiho jedan sat, ili dok fazani ne omekšaju.
 
AcaNik
 Интересатна справа Smile
https://www.faceb...731136795/
 
AcaNik
 Не знам да ли сам ово пре качио овде.
https://www.faceb...003777351/
Не знам да ли ће на Марсу бити нешто за лов када оду горе, али знам да ће се и ту ловити са Бретоном.
 
AcaNik
 .
Не знам да ли ће на Марсу бити нешто за лов када оду горе, али знам да ће се и ту ловити са Бретоном.
 
Vlajko1976
 Zdravo kolege,
Interesuje me ima li neko recept za srnetinu ispod saca?
Najvise me interesuje priprema mesa, u kakvoj marinadi treba da odstoji i koliko dugo?
 
davorcalic
 Iseče se u šnicle, stavi se u plastičnu posudu i preliti mlekom da prekrije meso...vremenski oko 24h...dal u frižider ili u špajz neznam... Tako sam čuo ali proveri jer nisam lično imao prilike da vidim to....
Žena mi Makedonka....ena Shock
 
Finnskogen
 

Vlajko1976 kaže:

Zdravo kolege,
Interesuje me ima li neko recept za srnetinu ispod saca?
Najvise me interesuje priprema mesa, u kakvoj marinadi treba da odstoji i koliko dugo?


Poz

Divljac je meso kao i svako drugo, ne treba ti nikakva posebna priprema. Meso divljaci ima naravno specifican miris i ukus u zavisnosti od koje zivotinjske vrste dolazi, ali to i jeste poenta.
Marinadu pripremi kao i svaku drugu i zacini meso po sopstvenom ukusu, isto kao sto bi radio sa janjetinom ili govedinom.
Ukus divljaci je specifican i varira u zavisnosti od vrste zivotinje, pola i starosti, bas kao i kod domace stoke.

Tako da naravno nije svako meso za svaku uptrebu, ako meso dolazi od "matorog vepra" neugodan miris veprovine treba zamaskirati, tj staviti ga u nekakav "pac" ili marinadu. Jos bolje u dobro zacinjene kobasice ili nesto slicno. Takvo meso i nije za neke vece kulinarske podvige, ali kada su u pitanju mlade jedinke situacija je obrnuta i meso divljaci postaje jedno od najcenjenijih kulinarskih specijaliteta.

Tako da je vrlo vazno znati koju vrstu mesa divljaci treba koristiti u koje svrhe i ponasati se u skladu sa tim. Bas kao i kod konzumacije mesa domace stoke nije svako meso za svaku upotrebu.

Ne treba pripremati srnetinu i ocekivati da ima ukus janjetine, srnetina ce uvek biti srnetina bas kao sto ce janjetina uvek biti janjetina
Finnskogen priložio:
img_20220206_164422111.jpg
 
Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Krivolov - kako se boriti protiv? METODE LOVA 624 19.09.2021. 07:54
Psi i mačke lutalice-šta i kako sa njima? LOV PREDATORA 853 14.01.2021. 22:03
Kako je protekao današnji lov? LOV NA SITNU DIVLJAČ 2364 27.01.2020. 09:06
Kako se boriti protiv KRPELJA KINOLOGIJA 386 02.07.2019. 09:48
Kako sam postao lovac LOVCI POČETNICI 29 10.02.2014. 18:08
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 19
Online članova: 0


Ukupno članova: 4,451
Najnoviji član: Hanoverski k...

Poslednje vesti
U LU "Šumadija" Kragujevac
Otkazana manifestacija Lovac i pas
УОЧИ ПОЧЕТКА ЈЕСЕЊЕГ ЛОВА - ЈОШ ЈЕДНО ДРУЖЕЊЕ ...
PRVENSTVO VOJVODINE ST. HUBERT 16.11.2024. RISTOVAČA
Lovačka slava - Sveti Jevstatije

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.


avatarPlaninko011
Offline
· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.


avatarMilanO
Offline
· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6


tomo vrbas
Offline
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻





avatarPlaninko011
Offline
· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).


avatarslavaplana
Offline
· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.


avatarHunter_lovac
Offline
· 12.12.2023. 23:19

Planirao sam da polozim za dozvolu za pusku ali ja nosim naočare pa me zanima da li ja mogu da prodjem lekarski pregled pozdrav


avatarStevo Kuzmanovic
Offline
· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?


avatarStevo Kuzmanovic
Offline
· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..


Anita Randjelovic
Offline
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?


avatarLovac Stari
Offline
· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

63,951,611 posete www.srbijalov.com